- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED monitor topic
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Akinek Alpenföhn Peter 2 van a 290(X)-esükön, meg tudnák mondani, hogy úgy felhelyezhető-e, hogy a backplate maradjon meg a kártyán? Vagy azt mindenképpen le kell venni?
Esetleg milyen alternatívákat tudnátok tapasztalatból 290-re, hogy a backplate megmaradjon? Víz nem kell, csak lég. Asus R9 290 DC2-OC-ra kellene. Ha a VRM 1-2 hűtés is megoldott lenne, az előnyt jelentene.
-
thomasvold
őstag
válasz
Sotyks94 #10297 üzenetére
Akkor a csodára vársz, ha a forint erősödése vagy gyengülése miatt nem vetted még meg
Még mindig jobban járnál mint én, megvettem 138 ezerért és egy hét múlva 10 ezret esett az ára. De nem bánom, mert maximálisan meg vagyok elégedve vele és az a lényeg. Rosszabb helyre is eltettem már 10 ezer ft-ot
Szerintem nem érdemes vele várni, csak magadat fogod húzni vele, de ez a te döntésed
-
thomasvold
őstag
válasz
ricshard444 #9439 üzenetére
Ez így van. Mondom úgy, hogy soha nem volt Sapphire termékem, nem hiába. Szeretek mások hibáiból tanulni, sok utána olvasás után is az a véleményem, -külföldi és belföldi tesztelők tapasztalataira támaszkodva- hogy a Sapphire picit alább adja minőségileg, mint a többi gyártó. Persze nem magára a kártyára gondolok, az hozza a kötelezőt. Hanem magára az összeszerelés minőségére és a silány körítésre,amire a kártya épül. Nem csoda, hogy "csak" 2 év garanciát adnak rá, már ha a kettő dolog összefügg. Nem kell félteni a többi gyártót sem, a Gigabyte is "gagyi" és az MSI sem remekel annyira, mondom úgy,hogy mindkét gyártó megfordult nálam többféle verzióban és zörgött-rezgett, memóriahibával meghalt, stb... Az Asus is hatalmasat csúszott a minőség csúszdáján lefelé, de én még mindig azt mondom, hogy talán a legjobb alternatíva lehet a többi gyártó között, természetesen úgy, hogy árban vagy egy szinten legyen vagy pedig olcsóbban, mint a többi gyártó. (Ez most így is történt, lásd.: Asus R9 290 DC2OC-4GD5. Aki régóta vásárol alkatrészeket és csak az Asus-tól vásárol, az jól tudja, hogy a 90-es évek végétől, durván 2005-ig, tényleg a minőségről szóltak az Asus termékei. Ez már nem így van, felhigultak. De még mindig azt mondom, hogy ha az ár rendben van, akkor még talán mindig ez a gyártó lehet a jobb választás a többi gyártó terméke között. Ez szigorúan személyes vélemény, viszont az Asus hanyatlását tapasztalatból írom, visszatekintve több mint 10 év távlatára.
-
thomasvold
őstag
Elég jó ár érte: 127.337 Ft
-
thomasvold
őstag
TechPoweUp -os teszt a Powercolor R9 290X-ről. Elég jó pontszámot kapott.
-
thomasvold
őstag
Asus R9 290 DC2OC-4GD5 tulajok, van fenn új BIOS, mely teljesítménybeli javulást ígér! Meglátjuk...
-
thomasvold
őstag
Valaki árulja már el, aki MSI Afterburner-t használ, hogy a lófittyfenébe lehet bekapcsolni a feszültség csúszkát
Hiába pipálom be az: "Unlock Voltage Controll"-t, ugyanúgy szürkében van és nem tudom állítani
-
thomasvold
őstag
válasz
csabsz13 #7657 üzenetére
Nekem nem volt ilyen szerencsém, tegnap szállították ki délben és este látom, hogy 133 ezer
WTF
Viszont ami meglepetésként ért, hogy nem melegszik annyira,mint a 280X-em, ami szintén Asus volt, ugyanezzel a hűtővel. Kellemes meglepetés az biztos és nem is tudom hova tenni,mert a zaj sem számottevő, amikor felpörög a ventilátor. (MicroATX házban van a cucc.)
-
thomasvold
őstag
válasz
ricshard444 #7617 üzenetére
Elment világgá...
-
thomasvold
őstag
-
thomasvold
őstag
válasz
N.Ferry #7434 üzenetére
Csütörtökön én is beszállok a klubba egy Asus R9 290-DC2OC-4GD5 -el
-
thomasvold
őstag
válasz
andro93 #7111 üzenetére
Érdekes, mert nekem 280X-em volt még 1 héttel ezelőtt Asus és nekem MicroATX-es házam van,mégsem ment 75 fök fölé. Azért kérdeztem,mert lehet én is beruházok egyre, de 140 ezerért biztos,hogy nem, mikor ajánlott végfelhasználói ára 128.990 ft. Ha egy 10-est lemegy,akkor bevállalom.
Sapphire-t azért nem szeretnék,mert arra csak 2 év garancia van és mivel ezek felsőkategóriás kártyák, valószínűleg 2 év múlva is a 290 lenne meg, jó azért a +1 év garancia. BF 4-el pedig nem játszok, kiverte nálam a biztosítékot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Politika
- BestBuy ruhás topik
- Külpolitika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megújult a PROHARDVER!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Diablo IV
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest