- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz
#85552128 #898 üzenetére
Ha a kódot mondod én is....
Megírtam ha nem lesz küldök vissza mindent és a forumozó kolégák is.....
Először azt mondták hogy nem minden kártyához jár, két emailt írtam aztán már kaptam is a kodokat....Na mostmár mondjátok meg mivel tudom felrakni a másik biost! Én is cserélni akarom. Nem lett lassabb a kártya, esetleg instabilabb?
"Amennyiben nem tudják részemre a kuponokat (2 db) biztosítan, úgy élnék a 8 napos lehetőséggel és visszajuttatom a vásárolt termékeket és beszerzem olyan forgalmazótól ahol ezt biztosítják. Ezt javasolni fogom fórumtársaimnak, nem leszek egyedűl, nem csak én hiányolom a kérdéses kupont.
Üdvözlettel!
Sepsi István" -
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #877 üzenetére
Kártya leadva várom a fejleményeket
Kb 2 hét mire lesz belőle valamit. Addig is marad a korábban meghalt ( később sütőben megsütött ) HD4850
-
NyuszyCaster
senior tag
nekem a zafirhoz se molex se kupun ellemben 2 dvi volt és két cf csati.... ezt hogy csinálta a pcx???
-
sepsi0
őstag
Na aki a PCX-töl rendelt küldjön nekik email-t elvileg én egy órán belül megkapom, ha mégsem adnak egy ugyan olyan kaliberű kupont ígéretük szerint!
-
törölt tag
ASUS R7 260X-esek: Ti kaptatok Never Settle kupont ? Mert én nem, ráadásul a Molex -> 6pin átalakító is ki lett spórolva, helyette van CF híd mert azt biztos többen fogják használni...
-
laychi
veterán
-
sepsi0
őstag
Minden ugyan az a ventik is 20%-on mentek....
Majd holnap tudok képet, ma már bezárt a bazár a gyerekeknél...Akkor most nem cseréltél bios-t? Ha igen a simát raktad fel nem az OC-t? Mivel tetted fel, mivel tudok a gyáriról mentést csinálni?
Az a helyzet, hogy a gyerekek sok youtub-ot néznek és nem kéne olyankor fullon menni a vga-nak. -
laychi
veterán
Hát tulajdonképpen az volt a szitu,hogy nagyon visszavettem a feszt és összeomlott a játék,miután újraindítottam a játljot nem izzította be a 3d órajeleket,újraindítás után jó volt.
ha gyári beállításonvolt a fesz és úgy ment,akkor nem volt omlás és nem volt ilyen problemugyan úgy mennek a ventik?
érdekes.
ugyan az a bios van mindkét kártyán?gpu z képeket tudnál berakni? -
TIT
veterán
válasz
NyuszyCaster #874 üzenetére
Ez a pcx nagyon kamucég,másban is kamuztak már.
-
HopeckoR
aktív tag
Nah ma visszaírt végre a bolt ahonnan vettem a VGA-t.
Holnap vigyem be szervizbe és amennyiben igazam van és nem szoftveres a hiba meglátjuk mi lesz
Felcsillant egy halvány reménysugárMondjuk mire a garancia idő lefut nem 1-2 nap lesz
-
NyuszyCaster
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #870 üzenetére
én is olyat akartam, az ua. mint a 7790-em volt:egészen pontosan ilyen de csak ritkán bukkant fel és pont mikor kellett volna nem volt
-
HopeckoR
aktív tag
Én ma be próbálkozom az Asus-nál egy panasz levéllel, lesz ami lesz.
Esetleg akinek Asus R260X 2GB kártyája van ( NEM OC ) , meg tudná nekem mondani, hogy
Power Saving üzem módban mi az alábbi érték?
-GPU órajel
-Memória Órajel
-FeszültségMert amíg nincs semmi változás addig marad a manuális szabályozás...
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Tournament #867 üzenetére
nem az r7 260x zafir hőcsövesre
-
sepsi0
őstag
Most rakom be a gépekbe a karikat...
Láttátok, hogy van új driver? Érdekes a kiadás dátuma... -
Tournament
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #866 üzenetére
7790 dual-xre gondolsz ?
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Eddig nem igen foglalkoztam vele de kíváncsi lettem a sok hibajelenség olvasása után,hogy a kártyám hogy is viselkedik játék vagy böngészés közben,a gondom csak az hogy foggalmam sincs hogy ezt milyen progival tudnám megfigyelni?
-
sepsi0
őstag
Nekem holnap jön meg a 2db.
Majd írok...
Azóta olvasgattam kicsit és nekem az jött le hogy pci-e 16x 2.0 alaplapnál jön elő sokaknál a hiba. Még jó hogy a fiaimnak 2.0-ás lapokat vettem.... gondoltam minek úgy sem fejlesztem.
Majd kiderűl, ha rosszak lesznek van 8 munkanapom visszavinni..... -
-
HopeckoR
aktív tag
Hát biztos van olyan akinek annak örül, hogy működik a VGa karija és nem "hisztizik" ilyen problémákon amiken én/mi... Amúgy azt a fránya fórumot nem nagyon olvasgatják...
De szerintem az Asus-nak ezt az OC kártyáját kerüld el ha nem muszáj bár nemtom honnan szerzed 30e Ft-ért annyiért viszont nem rossz. csak pár hibája van...
Én már írtam oda is ahol vettem hátha ki tudom cseréltetni ( a remény hal meg utoljára )
-
greenface
aktív tag
Nekem is Giga van (7790), 1200/1900-on megy hibátlanul, csöndesen.
(egy kis + fesszel 1300-on is OK.)
-
kisza25
félisten
válasz
NyuszyCaster #844 üzenetére
nekem Giga van és hibátlan 1275Mhz-re húzva is és idle halk load hűvös
royalka: gtx 750ti pl. MSI 3év garral -
woodworm
veterán
Az sem biztos, hogy egyedül az asus a hunyó, csak előrébb tartott a "hibaelhárításban", és házon belül a bios manipulálásával akarták gyógyítani a bonaire betegségét. Nekem például minden probléma nélkül felment a 14.4, de azt figyeltem meg, hogy amíg a 13.12-nél a ram órajele böngészés közben 150 MHz-en tanyázott és néha felugrott maxra, addig az új driverrel inkább maxon megy és néhe lecsökken az alap 150 MHz-re. Az átlagos hőmérséklet magasabb lett 6-7 °C-szal. Tehát driver szinten elindultak abba az irányba, amit eddig biosból tettek.
-
Hawk1979
őstag
válasz
NyuszyCaster #845 üzenetére
Ja.Wolfenstein, Doom 1-2, Duke Nukem remekül szalad. Nincsenek driver gondjaim sem.
-
törölt tag
Szerintem ez az OC verziók betegsége (gyártótól függetlenül), túlhúzták/feszelték a GPU-t...
A sima verziókkal legalábbis nem jelentkezik vagy nem olyan gyakran. Az enyém ha lejön első dolgom lesz rárakni egy normális BIOS-t, ha meg kell akkor Afterburner/GPU tweakkel is feljebb tudom venni. -
royalka
őstag
válasz
NyuszyCaster #840 üzenetére
Hát így nem valószínű hogy ezt a karit veszem. Esetleg valami más javaslatotok van hasonló ár/teljesítménybe?
-
royalka
őstag
Kicsit elbizonytalanodtam srácok.
Elég nyűgösnek tűnik ez a kártya vagy csak az asus generálja ezt a pixel hibát? Én Gigát vennék vagy azzal is baj van?
-
NyuszyCaster
senior tag
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #835 üzenetére
Ja igen, bár ez Giga, annyit nézegettem már, hogy keverem őket.
-
törölt tag
válasz
HopeckoR #831 üzenetére
Az is benne van, meg a címbe beleírtam még, hogy no power saving.
De ahogy látom nem nagyon olvassák...
Mindenesetre a listában amikor ki kellett választani a kártyát már volt a sima 2 GB-ből is V2 változat...
Viszont ahogy olvastam, más kártyáknál az ő official BIOS frissítőjük csak akkor enged frissíteni ha asus alaplapod van
Thx a képeket, majd még elküldöm a supportnak is, eddig kamu címekről írtam nekik, hogy lássák "többen" vagyunk -
HopeckoR
aktív tag
-
Ger_man
senior tag
Érdekességként. Ma megpróbáltam lepucolni a régi 12.4 ccc-t az AMD uninstallerrel. Felraktam a 14.4-et. A win logonál megáll a töltés.
Gondoltam átrakom a HDD vezérlést ACHI-ról IDE-re, úgy feláll a rendszer...
Kész vagyok ettől a dologtól...
Köszi Szaby a kiírást!
-
Gainka
őstag
Kint az uj WHQL 14.4
-
törölt tag
Na én írtam az official fórumra is, igaz annyira lassú az oldal, hogy taiwani proxy kellett hozzá, de minél több helyen hangoztatjuk annál valószínűbb, hogy csinálnak vele valamit.
Linkeltem az egyik ide postolt képet, ha valaki tudna ugyanerről de AIDA-t angolra állítva (mellete GPU tweak ahol látható, hogy maxon jár+ hőmérséklet) akkor kicserélem: ASUS R7 260X DirectCU II OC - black screens, graphics glitches/artifacts, high temperature
Valahol láttam egy videót is a textúrahibákról (valamelyik NFS-sel játszottak) youtube-on, de most nem találom.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Steelmanus #824 üzenetére
Köszönöm! Este átállítottam a leírtak szerint, azóta nem fagyott le.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Fotonhámozó #821 üzenetére
Ha Firefox-ot hasznalsz kapcsold ki a ProtectedMode -ot. Es nem art kikapcsolni a hardveresgyorsitast az FF Bealitasoknal.
-
törölt tag
Szerintem az lenne a legjobb ha minél többen írnánk a külföldi ASUS-nak.
Megint egy hasonló eset:R9280X-DC2T-3GD5 -> R9280X-DC2T-3GD5V2
Ez pedig a "V1" letöltéseinél: "BIOS update to remove rare artifacting events during gaming, Please also update the Catalyst driver to 13.251 or above"
A fórumokon megnézték és a GPU órajel/feszültséget csökkentették, remélhetőleg hamarosan jön a BIOS frissítés, V2 már felbukkant a support oldalakon.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Fotonhámozó #821 üzenetére
Chrome...
-
Fotonhámozó
senior tag
Sziasztok!
Kezdek lassan megbékélni a ASUS AMD 7790 2GB-s kártyám hibáival, illetve nagy részüket úgy-ahogy sikerült megszüntetnem (ennek ellenére is azt mondom, hogy szégyen a gyártóra nézve, hogy ilyen kártyát a piacra dobott, nagyot esett szememben az ASUS). Egy hibával viszont sehogyan sem tudok dűlőre jutni: az Adobe Shockwave rendszeresen fagyasztja a gépet. Majdnem minden nap az első bekapcsolás után, ha videót szeretnék megnézni (YT, inda, bármi), az esetek 90%-ában lefagy a videó. A lejátszó elindul, de a videóképernyő fekete marad. 10-15 mp-el később vagy kiírja, hogy összeomlott az Shockwave, vagy nem, lefagy a gép (i7 4770, 2 x 4Gb Vengeance, GB Z87-HD3, Win7, Firefox, Shockwave legfrissebb, CCC 13.12). Újraindítás után ritkán játssza el ismét, de másnapi indítás után ismét előjön a hiba. Tapasztaltatok hasonlót? Sikerült rájönni a hiba okára?
-
Ger_man
senior tag
válasz
NyuszyCaster #818 üzenetére
Nem kekeckedésből mondom, de miért nem raksz fel 64bitet? 2GB-os a VGA-d?
Nekem miért nem jó a 64bites? Soha nem volt még ilyen... kiakaszt a dolog
-
NyuszyCaster
senior tag
sziasztok
föltettem én is az uj hivatalos drivert win7 32 bitre semmi gond nincs vele 4 giga ddr 2 ram van a gépben és simán fölment indult a vin rendesen nem volt semmi gond -
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
Jah már megvettük ez tény, remélem aki így találta ki csuklik egész nap...
Csak a következőt már nem biztos, hogy innen fogom venni..Nah viszont a véletlen folytán megnéztem valamit..
Netezés közben előjött a Windowsban a textúra hiba, ekkor ránéztem az ASUS GPU Teak softverére ahol látható, hogy 7000Mhz-ről valamiért leesett az órajel 4752-re. Ötlet? Akkor ezek szerint ennyire stabil ez a kártya? -
Ger_man
senior tag
válasz
Hawk1979 #813 üzenetére
Nem azt írta. Azt írta hogy érdemes lenne x64-et felraknia, mert nem tudja megcímezni a memót, akkor meg mindek a 4GB... VGA driverről szó sem volt.
Hát elég kiábrándító a helyzet... remélem valamikor jön új bios... mert ez nagyon gáz az ASUSnak és AMD-nek is. Bár mit érdekli őket, már megvettük
SZERK: Mármint neked lenne érdemes
-
-
laychi
veterán
Na megvolt firefox használat alatt az 1. black screen-em az dc2oc v2 oldalán található driverrel.nem tudom,hogy a driver okozta e,vagy az,hogy vissza volt véve a feszültségből 25mV
jelenleg a dc2oc driver van fent megint(amelyik vissza veszi az órajelet
.039...,nem a
.042-es)(#804) Szaby59
elég gáz az asus oldal,tegnap tegnapelőtt pl azt játszotta velem,hogy fehér oldalakat hozott be :S -
törölt tag
14.4 WHQL Release notes: "System will TDR or BSOD when encoding with Power Director 11"
Azért akármennyire bírom az AMD-t, de ilyen changeloggal nem tudom, hogy lehet WHQL drivert kiadni...
Mondjuk ebből is látszik, hogy teljesen felesleges várni a WHQL-re mert semmivel nem stabilabb mint a béta release-ek.@(#787) sepsi0: Na írok is nekik, hogy mi a különbség, kíváncsi vagyok a halandzsára.
Amúgy másnak is ilyen lassú az ASUS oldala ? Percekig kell várni mire a supportos rész betölt... -
Hawk1979
őstag
Sapphire 7790 Dual-x, Win7 32bit, amd platform, halott ügy 13.12-től felfelé. Ennyi.
-
_DiEGO_
őstag
Technikai KO
nekem meg , egyből frankón felment , de előtte az [AMD Clean Uninstall Utility] -vel pucoltattam előzőt ... azaz RC -t
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Gigabyte GTX 1050 TI 4GB
- Asus RTX 2060 (Super) 8GB EVO V2 Advanced Edition + ARCTIC Accelero Xtreme IV
- Bontatlan Gigabyte Geforce 3x 4070 Windforce OC 12G Super!
- Gigabyte GeForce RTX 5070 TI Eagle OC 16GB GDDR7 - Új, bontatlan, készletről!
- GTX 1080Ti 11GB Videókártyák! /Jótállással!/Beszámitás!/Posta ok!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPHone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest