Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
valenc
tag
Sziasztok. Gigabyte Hd7790-ről van szó. Gép alapja mai x58a-gd65 x -e Ön Pro I 8 hiba ram. A probléma: minden 2. Indulásra indul csak el.elsőre átmegy b jó s Ön betölt a Windows(10 64bit) és fekete képernyő. Sok drivert próbáltam semmi javulás. Viszont ha leszedem a DR I vért semmi gond. Ötlet?
-
-
iMarcus
csendes tag
Sziasztok!
Ma felugrott egy ablak, hogy van frissítés (16.9.2), viszont telepítés közben elszállt annál a hangnál, mint amikor egy eszközt leválasztasz a Windowsról, onnantól csak az egeret láttam a képernyőn, semmi másra nem reagált fekete képernyőnél. Újraindítottam, Windows boot logo után szintén fekete képernyő egérrel. Csökkentett módban letöröltem a drivert, megpróbáltam tisztán felrakni és ugyanezt produkálta, úgyhogy visszaraktam a 16.7.3-at, azzal jó megint.
Más is tapasztalt ilyet, vagy ez egyedi eset? Esetleg mitől lehet?
Windows 10 64 bit van fent, frissítések terén is naprakész rendszer, ha minden igaz. -
TIT
veterán
Persze,hogy jobbat(nem egy kategória)de a 370 zsákutca,nagyon felesleges volt kiadni,mintha egy 2-vel régebbit használnál,de akkor már inkább egy 470.
Más: 260X tegnap óta böngészésnél blackscreen aztán restart.A kari szórakozik vagy driverhiba? 16.9.2
Az ég rogyjon erre a szériára meg a 7790-re is. -
Loner
tag
Sziasztok! Egy Sapphire HD5770 1 Gb Vapor-X helyett egy Sapphire R9 280 Dual-X OC 3Gb illetve MSI R7 370 GAMING 4G jobb teljesitményt nyujt játékba,jobb felbontás mellett ? ( pl: Rise of the Tomb Raider) Annyira a full HD nem érdekel .
Köszönöm! -
epigramma
tag
válasz
GhanBuri Ghan #4092 üzenetére
szerintem siman driveres a problema.. skyrimben neha bedob egy csomo szines vonalat ahol fenynek kene lennie.. amugy meg 10 inditas utan kb 1 alkalommal jon elo a hiba szoval..
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
rf.kristof #4087 üzenetére
Enyém is ilyen, kockamintában.
Néha pedig elrontja 3D-ben a háromszögeket, ilyenkor berak egy csomó felesleges síkidomot, ahol nem lenne.
Sajnos nem tudom szándékosan reprodukálni, így nem is tudom szervizeltetni emiatt. -
epigramma
tag
válasz
nekem ugyanezt produkálja.. de játék alatt sosem! csak a chrome alatt
mókás nem?
-
sepsi0
őstag
válasz
rf.kristof #4089 üzenetére
Szia!
Az én kártyám mindig válogatós volt driverben...
Rakd fel ezt 15.4.1-es driver, de előtte takaríts DDU-val.
Vagy ezt 15.201.1151.1005. -
BRABUS113
aktív tag
válasz
Szia, legfrissebb driver van fent?
Bonaire Power Management Tweaker-t használd és a melegedést nézd meg játék közben.
https://prohardver.hu/tema/amd_radeon_tm_7790_r7_260x/hsz_4082-4082.html
-
rf.kristof
csendes tag
sziasztok
van egy asus 260x DC2OC 2gb kártyám.
az lenne a probléma, hogy bizonyos időközönként játék közben a képen látható hibajelenséget produkálja. Ritkábban az egész képernyő elkezd villódzni...
Illetve 20-ból 1 indulásnál újraindul a gép és azt írja hogy driver stuck in device...
Tudnátok segíteni, hogy ezzel mit lehet kezdeni ?A kártya ezzel együtt tökéletesen üzemel halk és játszani is lehet vele, csak néha ez zavaró...
Köszönöm
-
_stick_
őstag
válasz
woodworm #4084 üzenetére
Köszönöm a segítséget, 3 napja nincsenek random fagyások, úgy néz ki megszűnt. 1 éves történetnek tehetek végre pontot a végére
, de még nem kiabálom el...
Arra viszont továbbra is kíváncsi vagyok, hogy miért fagyott akkor is, mikor kivettem a VGA-t és letöröltem az AMD drivert? Merthogy ez a hibajelenség miatt terelődött el a gyanú a VGA-ról. -
_stick_
őstag
válasz
woodworm #4084 üzenetére
Akkor én kérek elnézést.
Ugyanis azt hittem, hogy ennél a VGA-nal "csak" az alvó módos hiba van, amit valóban megoldott az idő a driver frissítésekkel és emiatt nem is próbálkoztam a linkelt programmal, de akkor most teszek vele egy próbát.
Szóval a hiba a következő: akár egész nap hagyhatok egy játékot bekapcsolva és nincs fagyás, de volt, hogy kiléptem és két percen belül fagyott. Youtube mellett is fagyott. Ilyenkor az egész gép beragad, a numlock sem vált a billentyűzeten. Sőt, úgy emlékszem, hogy gépleállításkor, mikor kijelentkezik win-ből, akkor is volt fagyás.
Ezek tipikus hibái lennének ennek a VGA-nak? -
woodworm
veterán
válasz
_stick_ #4081 üzenetére
Bonaire Power Management Tweaker
Szaby59-nek pedig egy ismételt köszönet, nélküle nem tökéletes ez a kártya.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Asus 7790 tulajoktól kérdezem, hogy tapasztaltak e olyat, hogy terheletlen állapotban a rendszer random időközönként lefagy, "beragad"? -
epigramma
tag
Nekem a sapphire oc van gpu orajellel, 1650 memoria orajellel. De ha visszabb olvasol tuti van aki mar huzta a gigabyteot.
-
Aventador91
őstag
hi. van egy gigabyte r7 260x kártyám. mennyit érdemes overclockolni rajta?
-
epigramma
tag
Ujrainditas utan abbahagyta.
Skyrim kozben csinalta meg, de ott meg eleve bughalmaz az egesz jatek. Plusz szarra moddoltam -
epigramma
tag
Sziasztok!
A mai napon tapasztaltam érdekes jelenségeket.
Chrome alatt a képen kockás minták ugráltak, random helyeken. Régebbi kártyánál volt ilyenem, akkor memóriahiba volt. Ugye ez nem az? Kb. egy hete van nálam... -
Tommee
aktív tag
válasz
epigramma #4071 üzenetére
Mi a többmonitoros neked?
Nekem állandóan bekapcsolva van 2 monitoros, kiterjesztett megjelenítő (DVI-n monitor, HDMI-n TV) különböző felbontással, minden ok.
Nekem Gigabyte R7 260X 1GB-osom van és hasonló hőfokokra képes és zörög a ventilátora... -
Martin97
aktív tag
válasz
epigramma #4069 üzenetére
Megnéztem. A rögzítése megoldható egy kis sufnituningal (gyorskötöző). Viszont ami a nagyobb probléma az az, hogy a vrm hűtőbordája miatt nem tudod síkban feltenni a hűtőt. Annak a helyén ki kellene vágni/reszelni a lamellákat. Meg ugye a ventit cserélni, bár az is lehet csak olajozni kell. Kicsit macera, de megoldható, és a hőelvezetését is ~250w körülre tervezték, szóval beljebb lennél vele.
A hőfok amit írsz az még jó. Én a helyedben újrapasztáznám. Az is számít valamit, és csak utána lépnék drasztikusabban.
-
epigramma
tag
100as venti mellett is felmegy annyira
De mint emlitettem ez csak akkor ha allando 100%on megy a kari.. pl furmark.
Pl. Skyrim, grid2 amivel napi szinten jatszom 65-75 a max homerseklet. Neha amikor kicsit nagyobb a terheles akkor 80..Csak a gtx650 utan kicsit nagyon hangos.. es eleg meleg is
-
Joe.36
addikt
Nekem WOT alatt HD 1366/768 felbontásban. max beállításokon. 50-60 fokos a kártyám.
-
Martin97
aktív tag
válasz
epigramma #4064 üzenetére
Pasztázni mindenképpen megéri. Nekem van egy döglött gtx 580-am. Spaprkle thermal guru hűtővel. Az egyik ventije hibás, de cserélhető pár forintért. Ha gondolod akkor megnézem, hogy rá megy-e a 260x-re.
Aftermarket hűtő nem nagyon éri meg ebben a kategóriában. Nekem is az 1 ventis sapphire van, és tuningolom is. Persze nyáron kicsit visszább veszek a tuningból, de 85 fok fölé nem megy.
-
epigramma
tag
Nekem az egyventis sapphire van, mint emlitettem. Esetleg valami aftermarket hutot tudsz/tudtok ajanlani ra?
Amugy nincs vele gond, mert szepen muzsikal, es ha nem folyamataban 100%-on megy akkor nem szokik fel a honerseklet 80 fole, de ha 3mp-ig 100%-on van terhelve egybol visit a venti..
-
Joe.36
addikt
válasz
epigramma #4059 üzenetére
[Nekem ez van] és húzva is van még, alig melegszik, még ebben a melegben is, halk, nincs is szinte hangja. Szerintem erre a kártyára kell a két venti és a jó hűtés. Nekem zárt, de jól szellőző , elől be hátul és fent ki, Thermaltake házban van.
-
epigramma
tag
Üdv!
Volna egy R7 260X OC kártyám. Sapphire, egyventis, és ami azt illeti, egy cseppet - SZVSZ - alulméretezett.
Pl. Tomb Raider (ok, fellőttem a tressfx-et) alatt 100%-os használat, és 100C?? Furmarknál kb. 3 másodperc alatt ugrik fel erre a hőfokra, és menne tovább...
Alaphangon, gép oldala levéve, viszonylag jól szellőzik így, és 44C.. az alapjárati hő. Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
-
vidra1221
tag
Helló!
Szerintetek ennek a típusnak a ventilátorát lehet cserélni? Nagyobb terhelés alatt elég erős ciripelő hangot ad, illetve gép bekapcsoláskor mikor felpörög a vga akkor -1-1 pillanatra hallani. Alap állapotban, kisebb terhelésnél nem hallatja ezt a zörejt Tippem szerint csapágyas, de ha rosszul gondolom akkor szóljatok!
-
TIT
veterán
Most tud a 260X freeseyncet vagy nem?
Amd szerint tud. -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
ASUS R7 260X DirectCU II 1GB (R7260X-DC2-1GD5) -hoz tudtok valami beállítást vagy bios hogy kevésbé melegedjen?
A Szaby féle progit néztem, de ott mit kellene kiválasztani beállítani? -
Z10N
veterán
válasz
Mayweather #4053 üzenetére
A crossfire csak azonos chip-nel mukodik, de lehet mar driverben is limitalva van.
Szoval 7850+7870+265+270+270X+370+370X vagy 7790+260+260X+360.
Bonaire+Pitcairn nem fog mukodni csak dx12/vulkan multiadapterrel, ahol tamogatva lesz.
-
Mayweather
tag
Crossfire 7850+7790 jelentem nem sikerült. Gondolom a GCN és a GCN 1.0 miatt.
-
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4050 üzenetére
Azt lehet.
Csak a csodában kár reménykedni, szóval illik úgy belefogni, hogy 100% nem fog összejönni az, hogy a két említett kártya CF fog menni. -
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4048 üzenetére
Normál esetben a piros oldalon is ugyanúgy korlátozva van. Az egy kivétel a hybrid crossfire / dual graphics volt, de az egyrészt gyengébb vezérlőkkel ment (apu+gyengus vga), másrészt nem nagyon erőltetik egy ideje azt a témát.
-
CirrMee
addikt
válasz
Mayweather #4046 üzenetére
CF -hoz azonos GPU -ra épülő kártyák kellenek. Nálad a kettőnek köze nincs egymáshoz.
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy HD 7790 1GB és egy HD 7850 2GB Crossfire-be köthető?
Sehol nem találok ilyenről infót. -
TIT
veterán
Kijött a 16.7.2 a gpu órajel -9,9%-on van,ez normális?Eddig nem is figyeltem,de nem 0-án kéne lennie?
Újra elindítottam,most 0-án van. -
Joe.36
addikt
Nekem [ez van] lassan már 2 éve, hibátlan, most nyáron sem melegszik, halk, nekem nagyon bevált ez a kártya.
-
Carline
őstag
Sapphire R7-260X 1GB kártyám van és AMD Catalyst 14.9 a driver hozzá W7 64bit rendszeren.
Mint látszik jó rég nem frissítettem.
Érdemes valami újabbra cserélni ezt a drivert? -
lotuska
tag
Sziasztok, adott egy R7 260 Asus 1gb vga, pontos tipusa:
A kartya a baratome, black screen-el eleg gyakran windows alatt a kovetkezo konfiggal: gigabyte ddr2 laplap, phenom 9550 2.3ghz, 6gb ddr2 ram, regi raidmax 500w-os tap.
Gondolkozik, hogy vegye at az en felkonfigomat, ami amd phenom 2 x4 955,msi 760gm-e51(fx),12gb ddr3. A baj csak az hogy semmit sem mutat a kepernyo, black screenel indul csak felporog a venti, valaki tud megoldast? Ugyanezt csinalta a kartya egy athlon x4 860k felkonfiggal, semmi kep. Mi lehetne a megoldas? Koszi a segitseget.
-
-
TIT
veterán
válasz
Hamuuuu #4031 üzenetére
Szia!
Attól függ most milyened van,nhogy visszalépés legyen
de én várnék 1 hónapot amiíg jönnek az újak(kevesebbet fogyasztanak és erősebbek lesznek elvileg ugyanannyiért mint ha most vennél)
260X-el néha szívok,mert nem áll le a gép csak később ha a memo órajel maxon van. -
CirrMee
addikt
AtiWinFlash, rendszergarázda módban.
-
Hamuuuu
tag
Sziasztok!
Új vga-n gondolkodok,mert a jelenlegihez lassan nem jön ki frissités.Nézegettem a teszteket és a kérdésem az lenne, hogy megéri egy 260x-re befektetni vagy van esetleg valami ötletetek mire lenne érdemes?
Eddig úgy voltam,hogy jó lesz ez egy darabig és halasztgattam a váltást -
Orgi
addikt
Új fejlemény a problémámhoz: írtam ticketet a Sapphire supportnak és pár szabvány válasz (frissítsek kb mindent) után küldtek egy BIOS a videókártyámhoz (Sapphire 7790 Dual-X), ami egy darab 253X03H0.O45 nevű file.
Ezt hogy tudom felrakni? Mert se segédprogramot, se leírást nem mellékelt a supportMegnéztem az oldalukat, de csak a Trixx nevű program letölthető az utility kategóriában
-
Orgi
addikt
Köszi a hozzászólásokat
Minden létező driverrel csinálja, 3 éve mindig frissítem a Catalystot, ezt kizárnám , illetve úgy tűnik nem is melegszik túl a kártya, GPU-Z szerint olyan 68 fokig ment fel eddig, az nem tűnik vészesnek nekem. Ezt a gyári feszültség visszavételt hogy tudom kipróbálni, mit kell tennem hozzá?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
nem biztos, hogy videókártya probléma, de azért megkérdezném itt...
Adott egy Sapphire 7790 Dual-X OC kari. Régebbi AMD-s gépemben is előfordult bizonyos játékoknál, hogy fekete kép, hang kitart majd reset, általában az izmosabb grafikájúaknál (nem vagyok nagy játékos, de pl Diabló 3 és Starcraft 2 soha nem fagy, viszont Secret World MMO és most az Overwatch igen). Azt hittem, hogy a régi gépem halódik már, teljes konfigot cseréltem (alaplap, proci, ram) Intelre de most is ugyanúgy csinálja... Minden Catalysttal, attól független. A régi gépemből kb csak a videókártyaé s a hangkártya maradt. Volt ilyen gond másnak is ezzzel a kártyával? Most elkezdtem figyeltetni gpu-z-vel a hőmérsékletét, lehet hogy túlmelegszik intenzívebb játékoknál? Vagy volt vmi alapvető gond ezekkel a kártyákkal? Hülyét kapok tőle...
Előre is köszi a tippeket! -
CirrMee
addikt
Azt hiszem, nagyon el vagy tévedve. A °C érték nem azt mutatja, hogy mennyi hőt termel. Azt az eszköz fogyasztási értéke határozza meg, amit watt -ban szokás meghatározni. Esetünkben a kártyád 80°C -on kb ugyanannyit fog termelni, mint ha teszem azt vízzel 30°C -ra nyomod le. Illetve minden termel hőt a gépházon belül, ami elektromos árammal működik (azaz kvázi fogyasztó).
-
Mokee
csendes tag
Hát igen
...
És az durva hogy egyedül ez termeli a hőt a jól szellőző kecóban.
Most egy I7 980x-et hajtok 4Ghz-en ami nem nagyon néz be 60 fölé sem sokszor.
Felfelé néz a procihűtő és két 14 cm-es venti segít neki azonnal kiszippantani a meleget.
A kábelmenedzsment patent 1 ssd és egy hdd ami max 28 C.
Ezenkívül van még 3x 4 ddr3 cl7 hyperx ram -
Mokee
csendes tag
Ezt a kártyát nem igen lehet normális hőfokon tartani.Friss paszta pipa, 24C a szobámban,nyáron szokott lenni kánikulában 30 is....már rettegek
már 1 napja rendesen alulfeszelve és downclock-olva használom csak witcher 3-hoz kellett a kajak,cs-go hoz bőven jó így is 25?? X 1440 felbontáson 80 fps körül. 60hz-es monitorom van.10 perc furmark igy 70C, a Ház ventik maxon.
-
Mokee
csendes tag
Semennyit. Sajnos ez a hűtés ennyit tud, teljesen alapon is bekostól 70 fölé..
-
Mokee
csendes tag
Sziasztok! Van egy kis gondom. Nemrég elhalálozott a gtx 650ti-m...Sikerült vennem 20-éert egy Sapphire r7 260x-et, ami megy rendesen nincs vele gond de valami elképesztő hőfokokat produkál. Alapon Furmark 86 C, játékok alatt 82-83. Kicsit megrántva 1200/1700 95 C furmark 90 játékok alatt!!!! Ez mi az isten????? Ennyire szar lenne ez a hűtés?? Pedig nincs valami nagy tdp. Az előző karim szénné húzva nem ment 80 fölé. Egy Nzxt lexa s kuckóm van Elől egy 12cm venti ,oldalt egy 12cm ami pont kártyára fúj,hátul egy 12cm és 2db 14 cm felül, szóval a a szellőzéssel nincs baj.Gondoltam rá hogy újra kenem mx2-vel. Segítene szerintetek?
-
CirrMee
addikt
válasz
Bigmasterl #3998 üzenetére
Hűtési profil variálása megvolt már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- OLED TV topic
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest