- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
colossal89 #1734 üzenetére
Azt is el tudom képzelni, hogy mostmár nem csak az órajelek járnak mindig maxon, hanem a kártya folyamatos 100% terhelés alatt is lesz
-
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
CirrMee #1714 üzenetére
Am nem volnék benne biztos hogy tejesen ugyan az a driver.
Mikor a 260X-hez volt letöltve driver, azt beadtam gariba kaptam cserének egy HD7770-et akkor akkor azt a drivert nem engedte fel rakni, nem megfelelő illesztőprogram hibával ( vagy valami ilyesmi ) Leszedtem a HD7770-es drivert és az prímán fel is ment rá. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
freestailo #1687 üzenetére
Ha ez nem jelentkezik akkor nézd meg hogy az órajelet vissza veszi e (van e benne takarékos üzemmód)
Enyémben nem volt. 99% a csere.. én már kijártam ezt azt utat... Igaz a cserével is ugyan az volt a gond.. végül MSI R270-et lett belőle. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
kalozhun100 #1649 üzenetére
Szerintem igen arra gondolt. Mondjuk az tényleg meg tudja izzasztani a gépet... az enyém közben szinte használhatatlan lesz
-
HopeckoR
aktív tag
Garanciafutárt kell hívni.
Ha a hibajelenség nem jelentkezik náluk akkor 2500Ft a garanciafutár, illetve természetesen nem cserélik a kártyád.
"Jogos minőségi kifogás esetében a GaranciaFutár szolgáltatásunk ingyenes, amennyiben a termék hibátlannak bizonyul, a házhozszállítás díját, bruttó 2500Ft-ot számolunk fel, ezért az Ön érdekében kérjük, csak akkor vegye igénybe ezt a szolgáltatásunkat, amennyiben biztosan meggyőződött a hibáról, s annak oka nem nem rendeltetésszerű használat." -
HopeckoR
aktív tag
válasz
woodworm #1630 üzenetére
Én pl eddig egy terméket sem vittem vissza azért mert nem tetszett vagy bármi ilyen okkal..
De tapasztalatim alapján nem 1 olyan termék van nálam ami más miatt volt már kibontva és szerintem használva is volt...
Pár példa:
Nokia Lumia 925....
korábbi cserlét ASUS R260X OC VGA olyan dobozban volt benne, hogy csak pislogtam mikor a kezembe nyomták, hogy ilyet van pofájuk kiadni?
MSI R270 2Gb Gaming-en ami elv. vadi új se fólia se semmi, ahol pedig ki lehet bontani eléggé meg volt nyomorgatva... No mind1... -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Vinihun #1615 üzenetére
Láttam én itt már olyat is,hogy konkrétan át volt égve a kártya mert olyan szar volt rajta a hűtés és kicserélték neki...
Mivel neked elv nincs rajta égésnyom sem így simán visszaküldheted. De akár egy e-mail is dobhatsz nekik ezzel kapcsolatban, ők csak jobban tudják.Automatán hagytad a venti szabályozást? Mert csak akkor melegszik fel ennyire. Ha kicsit belepiszkálsz a venti szabályozásba kicsit jobban fog pörögni a venri rajta de cserébe nem megy fel ilyen magasra sem.
Nekem max 55 fok szokott lenni. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
Habib[HUN] #1609 üzenetére
Én ugy vagyok ezzel mar, hogy ezzel a hibával megbirkózom amig csak mozilla alatt produkálja es jatekok alatt nem. De amugy sincs mar pofam visszavinni az Iponba foleg hogy ma vittem be garisan egy dupla kattintos egeret. Annyit jartam mostanság az Ipon szrvizben, hogy lassan kezdek félni hogy meglincselnek ott
SSD, 2 db Asus R260x OC vga, es most az egér.. Elegge ram jar a rúd mostanság amuszaki cikkek teren.. Meg szerencse hogy eddig minden gari idon belul ment tonkre
-
HopeckoR
aktív tag
Hát de noh, ezmiez...
Szerencsére játék alatt nem csinálta eddig kopp kopp, black screen sem volt, és ennél az órajel skálázódás szépen megy, sót eddig ZeroCore-ból is csodásan fel kel a kártya. Nah jó ma megszívatott egy pöppet, ZeroCore-ból felkelve a Mozillának nem volt szimpatikus és az kifagyottA katyvaszos részt nekem csak a sütőben sütött HD4850 csinálta...
De holnap 965BE proci be és szerintem full win reinstall.. Hátha eltűnnek már végre ezek a gondok. Lehet ráfér sok volt mostanság a VGA cserélgetés/ATI driver telepítgetés lehet azt sem szerette. Már párszor elszállt szegény amikor a mostani négy magosított Phenomot akartam OC-zni
-
HopeckoR
aktív tag
Ez pontosan így van. Cserénél a gari is újraindul.
De hogy egy kicsit a VGA-król is szó legyen, kezdem unni az AMD vonalat...
Holnap készülök használt 965BE-t venni arról olvasgatok erre mit lát az ember... be van kockásodva a kép...
MSI R270 Garming... De eddig legalább játékokban nem tapasztaltam...
Pár napja is láttam már de akkor azt hittem hogy csak hülye vagyok... -
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1597 üzenetére
Csúnya lenne ha ez így működne... El ne hidd... Ha garizattás után ezt tényleg be akarják játszani, hogy az akkori értéke alapján számolnák el, el ne fogadd irány a fogy. védelem...
tegyük fel van valamire 3 év garid, de beszarik 2.5 év után amikor már nem lehet kapni akkor ezzel az erővel mondhatnák azt is, hogy csak 1000Ft-ot ér ez a termék... -
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1584 üzenetére
Ez mondjuk már R270X. Nekem az X-es tényleg felesleges lett volna a CPU miatt, de látom szépet esett az ára mert 1.5 hete ugyan ennyiért vettem sima R270-et, igaz az Iponban.
Nekem ilyen órajeleket tud a kártya:
900MHz Core (Boost Clock:975MHz) (OC mode)
900MHz Core (Boost Clock:955MHz) (Gaming mode)
900MHz Core (Boost Clock:925MHz) (Silent mode)
2048 GDDR5 5600MHz MemoryMondjuk kedden veszek használt AMD Phenom II 965BE-t (3.4Ghz) de az R270X-et még az se tudja kihasználni teljesen szerintem.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Martin97 #1577 üzenetére
Ezt érhető, nekem elég nagy probléma volt a 2*15 munkanapos gariztatás de megérte kivárni. Szerencsére nekem az első alkalommal volt egy sütött HD4850 addig az kihúzta (el is raktam tartalék kártyának, később még jól jöhet), a második alkalommal pedig ők maguk ajánlottak fel kölcsön kártyának egy HD7770-et.
De nagyon mást nem tudsz tenni, főleg hogy itt a nyár is még jobban melegedni fognak a kártyák.
(#1578) colossal89 Úgy érzem, hogy egy igazi mérnökkel van dolgunkVégül itt egy kép, nekem így van belőve a venti. Eddig 55 fok fölé nem nagyon mászott a VGA.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1575 üzenetére
Én még jó régen egy X800GTO-t sütöttem meg egy Stalker-el
nem bírta szegény... De ezek legalább nem sülnek meg csak hibáznak
De amúgy me, kell ezen problémázni.. Ugyan azt kel csinálni amit én tettem az ASUS-al. Utánajártam mindenhol, ahol lehetett, hogy ez mégis mi a pénzemért én nem ezt vettem. Sehol nem kaptam kielégítő választ akkor gari. Kaptam ugyan olyat? Aminek ugyan az a gondja? Nembaj gari. MSI R270 lett a vége, eddig semmi gondom vele. Mondjuk ehhez a bolt korrekt hozzá állása is kellett mert, mondhatták volna ők is azt amit az ASUS support mondott, hogy ez így normális. Csak szerencsére a szervizes krapek értett a dologhoz és nekem adott igazat. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
colossal89 #1572 üzenetére
Kezd ez így eléggé gáz lenni most már.. De az is simán lehetséges, hogy nem is melegedés okozza csak silány minőségű a vram rajtuk ( bár szerintem valószószínűbb, hogy a melegedés miatt van). Lassan eljutunk, oda hogy 2 venti van rajtuk hőcsővel meg a tököm tudja mivel, de használat közben a usernek még fújkálnia is kell a kártyát mert különben túl melegszik.. vicc komolyan...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1558 üzenetére
Nagyon mást nem tudsz tenni mint, hogy visszaviszed gariztatni. Ez a melegedős téma egyre több embernél lesz probléma, jön a nyár pár fokkal melegebb szobák emiatt jóval melegebb karik is, így egyre több ember lesz pipa, hogy a kép itt-ott szét esik a vram melegedése miatt. Ez a probléma főként az OC verziókat érinti, az ASUS-ét főleg mert az van a legjobban túlhúzva ha jól tudom 1188/7000 Mhz. Egyáltalán nem bántam, hogy hogy R270-et vettem, még így sem hogy a CPU-m elvileg nem tudja kihasználni bár eddig ezt sem vettem észre.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Habib[HUN] #1545 üzenetére
Az összes R260X OC kártya ezt csinálja.. Mikor másodjára vittem be akkor már ezt is beleírattam a hiba leírásába... Eddig ezen az R270-essel ezt nem tapasztaltam. De, a végén kiderül, hogy nem csak az Asus kártyái szarok hanem az egész R260 széria...
De én ahogy nézegettem, nálam az akkor jött csak elő ha huzamosabb használatnál 76 fokra melegedett a kártya automata venti szabályozással.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
kalozhun100 #1533 üzenetére
Hát én nem a fekete képpel vittem vissza, hanem az ASUS R260X OC minden hibájával.
Első alkalom csere. kb 3 hét kereken 15 munkanap.
Második alkalom ugyan azok a hibák így jött a mail kb 3 hét után, hogy se javítani se cserélni nem tudják szóval pénzvisszafizetés / másik termék, ez is kereken 15 munkanap. Ipon-ban nem sietik el a gariztatás de nagyon korrektek és segítőkészek. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
freestailo #1514 üzenetére
Igen én!
Sajnos bent tartják, én kétszer vittem be mind a kétszer kereken 15 munkanap volt (nem nap). Második alkalommal kaptam egy HD7700 csere kártyát. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
GGenius #1501 üzenetére
Helyedbe én még gyűjtögetnék egy kicsit. Én ha most megtehetném és tudnék gyűjteni akkor 170e körül. Ebben benne lenne már a ház+2-3 normális venti bele+ CPU hűtő. Persze ehhez még hozzájönne a monitor ára...
És a jelenlegi állás szerint i5-t vennék, világ életben AMD-s configjaim voltak de most vlahogy nem az igazi.. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
colossal89 #1474 üzenetére
Simán lehetséges, hogy akár a régebbi alaplapi chipkészletekkel van vmi gond és ezért nem tud rendesen felkelni a kártya.. Ezt így kideríteni hát...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
freestailo #1462 üzenetére
Vidd vissza gariba elmondod hogy mi a problémád vele( Szerintem lehetne sorolni
) ÉS ha ők is úgy látják, hogy igazad van akkor cserélik egy kis szerencsével kérhetsz más gyártótól is. Nekem sikerült
Honnan rendelted? És mikor mert úgy tudom, hogy mostmár minden vissza lehet vinni 14 napig indok nélkül. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
freestailo #1435 üzenetére
Van a driver letöltési oldalon egy ilyen file:
amdcleanuputility
Ezt futtasd és utána próbáld meg. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
freestailo #1417 üzenetére
Én a mai napon véglegesen megszabadultam az ASUS R260X 2Gb OC kártyájától...
Ez vette át a helyét, és eddig remekül szuperál. Semmi olyan gondom nincs vele eddig mint ami az ASUS-al volt.
BF4 alatt teszteltem ultra grafikán játszom vele. Nézegettem, hogy mennyire tudja kihasználni a CPU-m ezt a VGA-t és általában 98% körüli terhelés van a kártyán. (DX alatt, Nem mantle nincs le frissítve a BF4 sóval nincs benne mantle) -
HopeckoR
aktív tag
Valaki nem tud egy AMD Phenom II X4 980 CPU-t ami eladó?
3.7Ghz alaból. Sajnos újonnan már nem lehet kapni
Használtam meg én nem merek ilyeneket venni...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
kisza25 #1405 üzenetére
Áh Köszönöm!
Próbáltam húzni a CPU-t de sajnos sikertelen volt. Elég rossz példányt fogtam ki. 3.4-3.5Ghz-ig is elmentem de sajnos néha kifagy, és annyi feszt adtam neki már amennyit mindenhol írnak hogy annál feljebb ne menj.
Alapfeszen pedig már a 3Ghz is sok neki....
#1406 Sajnos AM3-as procit már nem lehet kapni. Az AM3+ os CPU-k valóban elvileg belemennek az alaplapba de nem ajánlatos mindenhol ezt írták. Így alaplapot is kéne vennem. Szóval előrébb nem vagyok
Asus-t tuti nem veszek ezek után...Így Szerintem marad egy Sapphire R265 arra kb 1900Ft-ot kell ráfizetnem.
A FullHD felbontástól pedig elég messze vagyok, 1440*900 -
HopeckoR
aktív tag
Nah. Megjött az Ipon válasza az ASUS R260X 2GB OC kártyával kapcsolatban.
Mivel sem javítani sem cserélni nem tudják így olyan terméket választhatok amit én szeretnék vagy visszakérhetem az árát.Emiatt lenne pár kérdésem hozzátok:
Ha egy R270-es kártyát választok és CPU limit mikor jön elő? Szóval gondolok itt arra ha már érzem az akadást a gyenge CPU miatt akkor lejjebb veszem a beállításokat így a CPU limit is úgymond "eltűnik" ?
Így ugye értelemszerűen nem lesz maxon terhelve a VGA de gondolom a CPU limit sem jelentkezik majd.Így a segítségeteket szeretném kérni. Árban az alábbiakban felsorolt kártyák jöhetnek szóba.
Lehetséges VGA-k:
R265:
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
luiginador #1387 üzenetére
Hát igazán nincs mit
De hogy az Aida mitől okozhat ilyet az nagyon jó kérdés....
Általában én úgy kezdtem ha ilyen fagyós problémám van hogy, kicsit szenvedek max 1 óra, ha nem sikerült megoldani akkor jön a Win reinstall utána csak az alaplapi driverek + a VGA driver kerül fel. Ha hiba így is fenn áll akkor jön az anyázós része a dolognak -
HopeckoR
aktív tag
válasz
luiginador #1376 üzenetére
Mikori telepítés a Windows? Ha elég régi akkor lehet ráférne egy full reinstall.
Másik böngészővel próbáltad már? Lehet hogy abban van vmi hiba és azért produkálja. Mivel próbáltad? (jajj látom ezen túl vagy)
Ha megoldható akkor egy másik VGA-val is ki kéne szerintem próbálni.
Továbbá szerintem egy RAM csere berét is meg kéne próbálni. Tapasztalat az is okozhat ilyet, hogy csak egy bizonyos esetben fagy ki tőle a gép. Nem volt kompatibilis az alaplapommal a GEIL memória és ha 1 valamire rákattintottam mindig kékhalált kaptam. -
HopeckoR
aktív tag
Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem
Akkor mivan ha az újraindulás megtörténik de valamiért mégsem megy és nem ismeri fel a VGA-t és nem lesz kép?
Nincs integrált VGA-m és APU-m sem.
Ilyenkor majd mit lehetne tenni? Csak előre gondolkozom ha visszakapnám az Asus-t megint.. -
HopeckoR
aktív tag
Én azt mondanám neked hogy Sapphire nekem korábban mindig ilyen kártyáim voltak nem votl velük gondom. Sajnos amikor az R260X-et vettem nem Sapphire-t vettem.
Asus kártyáját semmiképp nem javaslom láthatod hogy sokan szívnak vele, igaz egy BIOS csere sokat dob rajta.
A Gigabyte kártyáját itt a fórumno sokan szidják, nem volt velük sosem tapasztalatom, de nehéz elhinnem hogy valóban oylan rossz lenne aminek mondják. Giga lapom van azzal nincs gond, minden patent. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
kedvesimre #1317 üzenetére
Bőven elég a 400W-os táp egy R260X-hez. Nekem egy 500W-os Chieftec van a gépben az még elég lenn egy R270X-hez is.
-
HopeckoR
aktív tag
-
HopeckoR
aktív tag
A csere kártyával már nekem sem volt annyi gondom. ZeroCore is ment és simán vissza is kapcsolt a kártya, sosem volt fekete képernyős gondom. Jó sokat nem tudtam tesztelni mert össz-vissz 3 napot volt nálam a kártya.
Amúgy ha terhelve van a kártya és eléri a 76 fokot, mely hőmérsékleten tartósabb ideig üzemel akkor nem tapasztalható kisebb grafikai hiba? Gondolok itt a képernyőn itt-ott (nem a teljes képernyőn) széteső képre? De alkalmazása válogatja, volt hogy a kép egy része hófehér lett nálam...
Bár mivel nem OC-s BIOS-t használtok lehet nektek fel sem kúszik 76 fokra -
HopeckoR
aktív tag
válasz
partxxx #1244 üzenetére
Hát én már a második ilyen kártyámat fogyasztom.
AZ első órajel+zerocore miatt ment vissza. Azt cserélték.
Amit utána kaptam az az órajel és ha eléri a 76fokot akkor elkezd szétesni a kép ez bizonyos része miatt van most leadva. Hamarosan kiderült az eredménye. Ha ezt is cserélik akkor már úgy fixáltam le, hogy elvileg kérhetek más VGA-t. -
HopeckoR
aktív tag
Szerintem a BF4 vagy a Far Cry 3 bár nem vagyok benne biztos de ultra beállításokkal 1440*900 Felbontásban megevett kb 1.3GB VRAM-ot. Szóval szerintem megéri azt a pár ezer forint felárat a 2GB-s
-
HopeckoR
aktív tag
SZiasztok!
Amennyiben tudom cseréltetni végre ezt a drágaságos Asus kártyát (R260X OC) akkor kinek milyen tapasztalata van az R265 szériáról? Sajnos a CPU-m már nem tudná kihasználni az R270X-et, R265 elvileg még pont belefér. -
HopeckoR
aktív tag
Én is ezt szeretném. Csak nem tudom hogy a jelenlegi config ki tudná e használna a nagyobb teljesítményű kártyát. (CPU Limit). Amúgy én egy R270X-en gondolkozom ami ezek után 99% hogy nem asus lesz
Így már pénzem is lenne rá...A jelenlegi Config:
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3P (Rev 1.0)
CPU: AMD Phenom 2 X3 720 2.8Ghz (a 4. mag is aktív és stabil szóval X4 20 2.8 Ghz jelenleg)
RAM: 2*4 GB 1333Mhz
Táp: Chieftech 500W ( Gondolom azért ez még elbír egy R270X-et)Szerintetek ezzel a configgal egy R270X-et ki tudna hajtani a gép? Jójó tudom tudom nem ez a topic az
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Nagya21 #1188 üzenetére
Holnap megint viszem vissza egyeztettem a boltal.
Megint elkezdődik az ügyintézés de sebaj kivárom. Most viszont kapok csere kártyát is. hm...
Most már ők is sokkal korrektebben állnak a problémához szerintem elsőre nem hittek nekemAz e-mail alapján az ügyintézés végeztével nagy az esély arra hogy másik kártyát kaphatok.
-
HopeckoR
aktív tag
Igen ezeket én is kiszúrtam már hogy driver nélkül alap órajel van és a 2d is kivan kapcsolva.
Csak tudnám mi a különbség ezen a kártyán és az előzőn, hogy itt már megy a ZeroCore akkor pedig a BIOS ugyan az szal rohadtul nem értem.
Nah mind egy megy egy mail a boltnak megint -
HopeckoR
aktív tag
Ez a BIOS verzió volt a te kártyádon is?
015.042.000.003.000000
De arra is kezdek már gondolni, hogy a programok írják szarul az órajeleket. Érdekes módon ha zero corba megy a gép és kb 5-10p után visszakapcsolom akkor instant akkora hőmérsékletre ugrik fel mint ahogy leállt...
SZóval 55fok körülre.. -
HopeckoR
aktív tag
Hát ez a 3 hét gariztatás 50-50% ban volt hasznos.
Igazat adtak nekem cserélték a kártyát.Én így adtam le a VGA-t: Semmilyen energiatakarékossági funkció nem üzemel. ( nem veszi vissza az órajelet terhelés nélkül, zerocore) A dobozon és a weboldalon fel van tüntetve!
Szerviz válasza: Tökgyanilyen másik VGA, ami korábban volt vásárolva visszaveszi. (abban 015.039 a VGABIOS, ebben 015.042)
Pro:
A ZeroCore már működik rajta-:
Az órajelek ugyan úgy csutkán járnakNah most a szerviz megjegyzése alapján simán vissza küldhetném a kártyát megint, persze már ugatva hogy én tuti nem várom megint végig a 15 napos garit. Ugyanis ők egyértelműen leírják hogy a 015.039 VGABIOS-al visszaveszi az órajeleket.
Erre a kártyán mégis: 015.042.000.003.000000 BIOS kerültVélemény?
-
HopeckoR
aktív tag
Nah végre megjött az Ipon-ból az értesítő. Holnap mehetek eme remek csodás Asus OC kártyáért ami nem veszi vissza az órajeleket és a ZeroCore sem működik.. Sajnos azt nem írták, hogy mit csináltak vele de holnap kiderült...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
viktorkah7 #1144 üzenetére
Nekem az Asus is hasonlót produkált pár alkalommal.
Legfrissebb AMD driver van fent? Ha nem akkor rakd fel. Nekem utána ezek eltűntek. -
HopeckoR
aktív tag
Hát most a hétvégén sem lesz VGA-m... Semmi jelzés nem volt a bolttól...
Tegnap írtam nekik, hogy mizu az volt a válasz az ügyintézés 15 munkanap szokott lenni... Remek... -
HopeckoR
aktív tag
Komolyan ennyire kaka lenne az a ZeroCore? Kezdek megijedni és így lehet meg fogom bánni, hogy visszavittem a kártyát a max órajelek és a ZeroCore hiánya miatt...
Pici off:
2014.04.30-án 15:30 kor adtam le a kb a kártyát.
A papíron amit kaptam, az van,hogy "Törekszünk a 15 napos gari időre bla bla bla.."Tudtommal mivel nem kaptam csere terméket azért 15 napon belül meg KELL történjen a csere / javítás.
Mi a szitu akkor ha holnap sem kapok értesítést a termék megérkezéséről? ( ami szerintem 2014.05.15 15:30 ) -
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #1054 üzenetére
Amúgy nekem a legfrissebb AMD driver.el azt hiszem 14.4 már nemvolt az ASUS kártyájával se fekete kép se kép kockásodás szóval úgy gondolom, hogy ezek inkább driver hibák lehetnek és nem hardver.
Az én Sapphire HD4850 is csinál olyanokat és az új korától kezdve csinálta már hogy egyszer csak fekete kép és elszáll minden volt, hogy a reset sem nyomta ki a gépet csak ha a tápot áramtalanítottam. Sajnos mivel akkor teljesen új gép volt nem tudtam mi okozza nem is foglalkoztam vele.
Lényeg, hogy szerintem ne foglalkozz ezzel a hibával driver probléma lesz az. Rakd fel a legfrissebbet ha az sem akkor várj 1 újra és ha még úgyis problémás akkor gari...
-
HopeckoR
aktív tag
A napokban letelik eme csodálatos Asus kártyámnak a 2 hét garancia ideje. Tűkön ülve várom az eredményt
-
HopeckoR
aktív tag
Ha nekem is szólnak, hogy mehetek az Asus R260X-ért és cserélhetem olyanra amire akarom ( ebben reménykedem
) én akkor ráfizetéssel egy R270X-et szeretnék elhozni vagy ezzel egy szintű 7000-es szériát.
Kb. 10-15e Ft különbség van köztük de ahogy nézegettem a teszteket teljesítményben igencsak sok.De gondolom te is Ipon-ban vetted azért tart 2 hétig
Ha minden igaz jövőhét szerdán lejár a 2 hét nekem...
De tűkön ülve várom a gariztatás eredményét -
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #971 üzenetére
Úh bocsi, azt hiszem fáradt vagyok ma és teljesen azt olvastam, hogy 0% venti nah mind1
Viszont ezzel a Gigabyte valami az már csak rossz lehet és tuti szervizben lesz dologgal nem értek egyet. Szerintem csak volt néhány darab amit kifogtak és az alapján lett elterjesztve a rossz hírneve nem tudom elképzelni, hogy olyan rossz lenne.
Nekem pl Giga alaplapom van és semmi gondom nincs vele.Én úgy vagyok a gari idővel ha nagyjából ugyanazért a pénzért +1 év garit kapok azzal rosszul nem járhatok, ugyanis ami elromolhat az idővel el is fog. Sajnos.
Korábban vettem egy egeret alapból 2 év gari volt rá, de volt ugyan ilyen egér +500Ft-ért +1év garival, amit végül nem bántam meg mert kb 2.5 évesen megadta magát...
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #969 üzenetére
A Sapphire-al eddig nekem sem volt sosem gondom a Sapphire HD4850 Vapor-X is kb 5 évig bírta.
Persze ez a fránya Asus..De azért az ördög sosem alszik, meggondolandó az a 3 év gari...
Sapphire-nál (HD4850) esetén nekem is 0%-os fordulatot mutatott mindig a ventire nem tudom miért, ettől elvileg még szabályozza a ventit nem kell félni, ha mégsem tenni akkor egy MSI afterburner azzal szépen be lehet lőni a fordulatszámot hőmérséklet függvényében.
Sőt mivel most is az van a gépben, most is annyit mutat de attól még forog az és az AIDA ki is írja, hogy mennyit forog
-
HopeckoR
aktív tag
Kb így néz ki az egész: ( ha van egy halott VGA-d ami már úgyis kuka, de később még pótnak jól jöhet akkor nincs sok veszíteni valód vele). Nekem működött
Ebben a videóban nagyjából minden benne van ami szükséges hozzá:
Próbáld meg a videó szerint csinálnihttps://www.youtube.com/watch?v=NiL-xHX-jOo
Amire szükséged lesz közben:
-Csavarhúzó
-Hő paszta
-Zsebkendő vagy egyéb más amivel lel hete pucolni
-Sütőpapír
-FóliaLényeg, hogy lebontasz a VGA-ról mindent ami csavarozható, ventilátor, hűtőborda stb...
A GPU-ról lepucolod a korábbi HőpasztátÚgy kell becsomagolni, hogy sütőpapír és rá a fólia a csatlakozókhoz és a kondikhoz is, ezek nagyjából védenek a "közvetlen" hőtől mivel a csatlakozók megolvadhatnak illetve a kondik eldurranhatnak, így van a videóban is.
Amire figyelni kell nagyon, az a sütés része már. Próbáld meg a 200C fokot eltalálni lehetőleg ne többet ha picit kevesebb az nem gond de azért ne sokkal legyen kevesebb.
Ami a másik nagyon fontos, az idő! 9.5 percet írnak a videóban az enyém is annyit volt bent szerintem semmiképp ne legyen több nagyon maximum 10 perc, de inkább 9.5. Nem vagyok benne biztos hogy 10 perc fölött 200 fokon nem e kezd már el olvadni a többi alkatrész is, szóval ezekre nagyon figyelj.Ha elkezded majd összeszerelni akkor pasztázd be a GPU-t és utána mehet rá a borda és a venti.
Sajnos nem jelent biztos működést ez a sütögetés, és az élettartam is véges.
Sok szerencsét!
A végére pedig itt egy kép, az enyém kb így nézett ki becsomagolva:
(#926) NyuszyCaster válasza HopeckoR (#897) üzenetére
NyuszyCaster
(fanatikus tag)most egy picit megijettem azon amit irtál..... mi a jó fene tart ezen 2 hétig?? kb 15-20 perc kideriteni a dolgot és ha nem tartasz erre a karira igényt akkor csere akár ráfizetéssel is ha meg igényt tartasz rá akkor csere ugyan ilyenre de úgy is ez lesz a vége mint most..
ezt a sütős dolgot nekem is ki kellet volna próbálnom a 6770 el de nem mertem hogy csináltad leirhatnád igaz nincs légkeveréses elektromos sütőnk csak gáz..Nekünk is csak gázos van, igazából sok különbség nincs csak annyi hogy el kell találni a 200 fokot
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #877 üzenetére
Kártya leadva várom a fejleményeket
Kb 2 hét mire lesz belőle valamit. Addig is marad a korábban meghalt ( később sütőben megsütött ) HD4850
-
HopeckoR
aktív tag
Nah ma visszaírt végre a bolt ahonnan vettem a VGA-t.
Holnap vigyem be szervizbe és amennyiben igazam van és nem szoftveres a hiba meglátjuk mi lesz
Felcsillant egy halvány reménysugárMondjuk mire a garancia idő lefut nem 1-2 nap lesz
-
HopeckoR
aktív tag
Én ma be próbálkozom az Asus-nál egy panasz levéllel, lesz ami lesz.
Esetleg akinek Asus R260X 2GB kártyája van ( NEM OC ) , meg tudná nekem mondani, hogy
Power Saving üzem módban mi az alábbi érték?
-GPU órajel
-Memória Órajel
-FeszültségMert amíg nincs semmi változás addig marad a manuális szabályozás...
-
HopeckoR
aktív tag
Hát biztos van olyan akinek annak örül, hogy működik a VGa karija és nem "hisztizik" ilyen problémákon amiken én/mi... Amúgy azt a fránya fórumot nem nagyon olvasgatják...
De szerintem az Asus-nak ezt az OC kártyáját kerüld el ha nem muszáj bár nemtom honnan szerzed 30e Ft-ért annyiért viszont nem rossz. csak pár hibája van...
Én már írtam oda is ahol vettem hátha ki tudom cseréltetni ( a remény hal meg utoljára )
-
HopeckoR
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Bontatlan Gigabyte Geforce 3x 4070 Windforce OC 12G Super!
- MSI RTX 2070 Super
- Asus RTX 2060 (Super) 8GB EVO V2 Advanced Edition + ARCTIC Accelero Xtreme IV
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest