- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Bluetooth hangszórók
- OLED monitor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Sziasztok!
Az 1 hónapos konfigurációm a következőket produkálja:
- kb.40percenként "megremeg" a kép
- kb.4-5 óránként teljesen lefagy,csak a kikapcsológomb hosszan nyomásával lehet újraindítani.A videókártyára gondolok,hogy bajos lehet. Frissítettem a legújabb driverre,de honnan tudom meg pontosan,hogy miért fagy le? (win 7 64bit és win 8.1 64bit-en is)
A konfig:
ASROCK B85 Pro4
INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOKSZ
2x KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G
SAPPHIRE 11222-00-20G R7 260X 2G GDDR5 OC PCIE
INTEL 120GB SATA3 2.5" 530 SSDSC2BW120A401
COOLERMASTER NSE-300-KWN1 N300
CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM -
subzero88
csendes tag
Sziasztok
Van egy irritáló problémám. A monitorom dvi-dvi kábellel van összekötve a vga-val, a tv-m meg dvi-hdmi-vel. Amikor bekapcsolom a tv-t, a kép a monitoron fél percig ki-be kapcsolgat másodpercenként. Ha csak a tv működik és úgy kapcsolom be a gépet, akkor ugyanezt csinálja. Gondoltam hogy a zerocore miatt van és vettem hdmi-hdmi kábelt a tv-re de nem változott semmi se.
Windows 8.1
Catalyst 14.6
Ja igen, a régebbi driverekkel nem csinálta ezt (úgyhiszem 13.12) de kell a mantle miatt az újabb. -
CirrMee
addikt
válasz
luiginador #1387 üzenetére
Volt ilyen hiba régebben az Aida64 -el, még én jeleztem Fiery -nek a hibát. A 4.0 verzió körül kezdett vacakolni, és már bétákban akkor javítva lett. Ha 4.20 vagy újabb Aida64 van nálad, elviekben nem fordulhat elő.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
luiginador #1387 üzenetére
Hát igazán nincs mit
De hogy az Aida mitől okozhat ilyet az nagyon jó kérdés....
Általában én úgy kezdtem ha ilyen fagyós problémám van hogy, kicsit szenvedek max 1 óra, ha nem sikerült megoldani akkor jön a Win reinstall utána csak az alaplapi driverek + a VGA driver kerül fel. Ha hiba így is fenn áll akkor jön az anyázós része a dolognak -
luiginador
újonc
válasz
HopeckoR #1381 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet. Szerencsére megoldódott.
Már a 3. oprendszert raktam fel, mikor véletlenül kiderült mi a hiba.
Figyelni akartam hogy a videókártya és a proci nem melegszik-e és fent volt az Aida 64 OSD panellel bekapcsolva, hogy szépen mutassa az asztalon mi a szitu. Nos ha fut az Aida akkor nem lehet videót nézni mert rögtön fagy
. Ha az nem fut nincs probléma. Ment is az unistall rögtön.
Most tesztelgetem játékoknál hogy nincs-e hiba, de biztató a dolog.
Köszi még egyszer!!!
-
bivalyolo
őstag
eddig bírta a dummytray + 1db admin fiók kombó.
pedig kezdtem örülni, hogy így jó..
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
luiginador #1376 üzenetére
Mikori telepítés a Windows? Ha elég régi akkor lehet ráférne egy full reinstall.
Másik böngészővel próbáltad már? Lehet hogy abban van vmi hiba és azért produkálja. Mivel próbáltad? (jajj látom ezen túl vagy)
Ha megoldható akkor egy másik VGA-val is ki kéne szerintem próbálni.
Továbbá szerintem egy RAM csere berét is meg kéne próbálni. Tapasztalat az is okozhat ilyet, hogy csak egy bizonyos esetben fagy ki tőle a gép. Nem volt kompatibilis az alaplapommal a GEIL memória és ha 1 valamire rákattintottam mindig kékhalált kaptam. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
MSI 7790-OC-hoz lehet feltenni valamilyen jobb biost mint az eredeti? -
For357y
aktív tag
Az XFX jó márka, de csak 12 hónap a garancia, a többi gyártó 2-3 évet ad. Hangra amúgy nem lehet hangosabb, mint a Sapphire R7-260X(a nem hőcsöves változat). Nekem ilyen van, és eddig még nem hallottam a ventit hangosan pörögni.
A tápod egyébként elég, én egy 400-as FSP-vel használom. -
ovecs
senior tag
További keresgélés után találtam a SAPPHIRE Radeon R7 265 Dual-X -re. Ezzel esetleg van e valakinek tapasztalata ? A tápom fogja e bírni ? Max fogyasztásra 132 wattot írnak a tesztben.
A konfigom ASRock FM2A75 PRO4 + AMD Athlon II X4 750K , a ramot most fogom cserélni 2*4gb ra. A gépben 2 vinyó és 1 SSD van
Esetleg van e valakinek ilyen kártyája ? -
ovecs
senior tag
Közben találtam ilyet :
XFX R7-260X-CNF4 Core Edition
Ezzel van esetleg valakinek tapasztalata , hogy mennyire hangos az 1 venti miatt ? Ez a márka megbízható ?
Ja és 500 W os tápot írnak hozzá nekem corsair vx450 van, elég lesz ?
Köszönöm -
luiginador
újonc
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot és talán itt tudtok nekem segíteni:
A következő konfigról lenne szó:
CPU: DualCore Intel Core i3-4330, 3500 MHz
Alaplap: Asus H81M-E
Memória: Kingston 8GB 1600Mhz DDR3 HyperX Blu CL9 XMP KIT 2x4GB
Vinyó: Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB 7200 SATA3
Táp: Chieftec CTG-500-80PBVGA: Gigabyte GV-R726XOC-2GD
Microsoft Windows 7 Home Premium-ot telepítettem rá, és ha feltelepítek minden drivert, akkor a játék közben jól muzsikál de ha Youtube videót vagy bármilyen más online videót akarok nézni (indavideó stb...) akkor kifagy a gép és csak reset után kel életre. A kifagyáskor a hang is megakad és búg olyan hangerőn amilyenre be volt állítva.
Próbáltam a legújabb ccc-t felrakni, nem volt jó. Próbáltam a gyári CD-vel amit kaptam hozzá az sem hozott sikert. A Java és Flash a legújabb és több böngészőben is próbáltam Mozzila/Explorer minden esetben ugyanaz a hiba. Akkor is kifagy ha egy oldalon, van egy beágyazott youtube videó.
Kipróbáltam hogy letiltom a videókarit hogy vajon mi történik, és akkor ne fagyott le, sőt. A youtube úgy is lejátszotta a videókat hogy se falsh se Java nem volt telepítve. Így viszont feleslegesen van benne a kártya és game-ezni se lehet vele de erre lett véve...
Amit a fórumból olvasva megtudtam:
A Gigabyte nem volt jó választás mert a többi jobb lett volna
Másoknak is volt "kockásodás" problémája böngészés közben, nem tudom hogy ez az lenne-e de nekem csak a videókkal szenved.
Másoknak volt olyan problémája hogy "a monitor kikapcsol és nem kel fel a gép" ilyet azt hiszem egyszer tapasztaltam, de (erre talán megvan a megoldás ahogy olvasgattam)Már eléggé el vagyok keseredve, és tanácstalan vagyok hogy mit lehetne tenni hogy ez rendben menjen.
Segítségeteket/ötleteket előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
HopeckoR #1374 üzenetére
Nekem a Winflash egyszer elrontotta és nem indult el a gép nem is jutott el a bootig, tehát még autoexec.bat-os USB-vel sem tudtam visszahozni, csak akkor indult, ha átállítottam az IGP-re. A DOS-os atiflash még egyszer sem okozott problémát ráadásul jóval gyorsabban is flashel.
Szerintem sima PCI VGA is jó, pár éve egy ilyennel hoztam vissza az AGP-s 2600XT-t: S3 Trio64V+ -
sepsi0
őstag
válasz
HopeckoR #1370 üzenetére
Háááát akkor csak másik gép marad....
Szóval kell egy másik gép amin újraírod a bios-t. De vannak itt nálam okosabb fórumozók Ők talán többet tudnak mondani. Szerintem nem lesz baj, max akkor ha áramszünet lesz. Nekem sikerült 2X egymás után hiba nélkül.... Nálad miért lenne baj? -
HopeckoR
aktív tag
Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem
Akkor mivan ha az újraindulás megtörténik de valamiért mégsem megy és nem ismeri fel a VGA-t és nem lesz kép?
Nincs integrált VGA-m és APU-m sem.
Ilyenkor majd mit lehetne tenni? Csak előre gondolkozom ha visszakapnám az Asus-t megint.. -
sepsi0
őstag
válasz
partxxx #1368 üzenetére
Szia!
Először lementettem a gyárit gpu-z-el (azt hiszem ez a neve), aztán atiwinflash-el dos parancssorral (win7 alatt) simán felment a bios.
Nem volt hibaüzenet meg semmi gond. Találtam leírást a neten. Ha sikerült kér újraindítást, felismeri újra a vga-t és kész is vagy. -
Martin97
aktív tag
Szia!
Engem nem zavar a hangja (sapphire nem hőcsöves) a venti alapon: 20-25%, játék alatt terhelve: 45-60% (a 60%-ot furmark alatt érte el). A hőmérséklet sem vészes játék alatt 60-64 fok a max, furmarkban max 68 volt eddig nálam. (a kártya egy gigabyte 3d mercury házban van).
Ha szükséged van a két dvi-re akkor nincs sok választásod. Mikor én vettem a kártyát akkor a hőcsöves sapphiret lehetetlen volt beszerezni, ahogy látom ez most sincs másképp.
Szumm: Én elégedett vagyok a sapphire kártya teljesítményével, és a hangja sem zavaró szerintem. -
sepsi0
őstag
Ha webáruházban vásárosz visszaküldheted vagy viheted 8 napon belül és vissza kell hogy adják a pénzed.
Én ezt a kártyákhoz ajándékba adott kuponokkal játszottam el. Pcx azt mondta, hogy nem biztos hogy jár, beszállító nem adatt nekik.... mondtam semmi baj küldöm vissza a kártyákat és megveszem ott ahol adnak hozzá kódot. 5 percen belűl jött a 2db kód.....
Szóval megveszed, megterheled, kipróbálod és ha nem jó visszaviszed, vagy visszaküldöd.
Én akkor is azt mondom jó az Asus, mint írtam nekünk 2db van és csak a melegedés volt a bajom (Gigabyte GZ G1 plus házakban, ahól gyárilag 4db venti van és én még raktam bele 1db-ot), amit a Bios csere megoldott. Nincs képhiba, fagyás. Én nem bántam meg, pedig rendeléskor úgy volt lemondom, én is olvasgattam a neten.
De Neked kell tudni mit akarsz, de ezek szerint az összes R7 260 (hozzá szólások alapján) rosz...... -
ovecs
senior tag
válasz
For357y #1364 üzenetére
Azt is néztem, mert árban annyi mint az asus vagy a gigabyte, de nem meggyőző a hűtése , nem túl hangos ? olyan kis bordával gondolom nagyon kell pörögnie a ventinek
Ráadásul azon csak 1 dvi van ha jól látom, nekem meg 2 kell , a 2 monitor miatt.
A hőcsöves az talán jó lenne, esetleg valakinek van olyanja ? -
HopeckoR
aktív tag
Én azt mondanám neked hogy Sapphire nekem korábban mindig ilyen kártyáim voltak nem votl velük gondom. Sajnos amikor az R260X-et vettem nem Sapphire-t vettem.
Asus kártyáját semmiképp nem javaslom láthatod hogy sokan szívnak vele, igaz egy BIOS csere sokat dob rajta.
A Gigabyte kártyáját itt a fórumno sokan szidják, nem volt velük sosem tapasztalatom, de nehéz elhinnem hogy valóban oylan rossz lenne aminek mondják. Giga lapom van azzal nincs gond, minden patent. -
ovecs
senior tag
Hát akkor úgy látom nincs jó döntés.
A neten mindenhol azt olvasom, hogy az ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 sok embernek szemetel és lefagy, itt meg azt írjátok , hogy ne vegyem meg a Gigabyte GV-R726XWF2-2GD (rev. 2.0) -t se, hát akkor végülis most másik típust ajánlanátok inkább -
ovecs
senior tag
Sziasztok, miután sok rosszat olvastama neten az ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 ról , másik alternatíva után néztem. Valakinek valami infó a Gigabyte GV-R726XWF2-2GD (rev. 2.0) ról ?
Köszönöm -
Roli567
csendes tag
Sajnos csak egy 6 pin-es csatlakozó van.
Már nem tudom mi tévő legyek.
Lehet, hogy a HDD melegszik, bár gondolom az nem driver öszzeomlást eredményezne.
Az lesz, hogy kipróbálom másik gépben a videókártyát, ha lesznek fejlemények, írok. -
Roli567
csendes tag
Hát kb. a legrosszabb ami ludas lehet...
-
törölt tag
A 4 tűs a procinak kell, a 6+2 tűs a VGA-nak - 7790/260X-nek elég a 6 pin.
-
sepsi0
őstag
Ha most jól értem az alaplapon 4 tűs a vga-n pedig 6tűs tápcsati van? Ha igen akkor az alaplap a ludas 4 tűs csati miatt, nem elég a vga-nak szerintem.
Kártyád fogyasztása max 150 watt
PCI-e x16 2.0 150 watt 6 tűs csati kell -
Roli567
csendes tag
]Régi konfig ez már.
Egyszer újra tettem, nem voltam még nagyon jártas ebben, és nem tudom, hogy jól sikerült-e, mert ha jól emlékszem, akkor megmaradt a googleban a jelszómentés, meg ilyesmi, nem biztos, hogy jól sikerült.
Most tervezem, hogy kipróbálom más gépben, de gondoltam, megkérdezem, hogy mi mást lehet még csinálni.
Amúgy ha más gépben jó a videókártya akkor mit csinálhatok?
Egyébként tegyem újra megint a Windows-t?(B)(I)(/I)(/B)Szerk. annyit próbáltam még, hogy a régi videókártyámat, egy Sapphire HD 5450 DDR2-őt tettem be, a Xeon procival és nem volt baj.
-
Roli567
csendes tag
Sziasztok!
Lassan egy hónapja szívok, idegeskedik egy Gigabyte HD 7790 OC-zott kártyával.
Sokszor írtam fórumokra, mondták: frissíts driver-t vagy ha nem segít próbáld ki régiekkel.
Legalább 5-öt próbáltam ki, változatlan.
Biztos a táp a ludas, akkor volt 350-es Delta Electronicos, ha jól emlékszem, most egy Chieftec Smart Series 500W-os van benne.
Lehet túl melegedés! Hoppá, proci ( Intel Xeon X3220) terhelés alatt eléggé felmelegedett, vettem rá egy Thermaltake Contac 21 hűtőt. Probléma megmaradt.
Elküldtem kétszer garanciáztatni (a kettő együtt kb 6 hetet vett el), nem találtak semmit...
Ezalatt eltelt 5-6 hónap, mivel elég sokat kellett tanulnom, néha már hagytam a francba a géppel való foglalkozást, majd tél,a szünetek, nem igazán érdekelt.
Procira még nem gondoltam. A videókártya előtt vettem egy hónappal, használtan. Így betettem a régit, egy Intel Pentium Dual Core 1.6 GHz-s procimat. mily meglepetés, probléma még mindig megmaradt.
Most, hogy itt lesz a nyári szünet, valamivel elakarom tölteni az időt.
Kiszeretném deríteni mi a probléma a géppel, mert kékhalált kapok, driver leáll, kép összeomlik, fekete négyzet formák vagy mik5 perctől 1 óránkánti ciklusokban.Lassan másr sírok tőle, mert nem lehet semmit csinálni, az asztalon is összeomlik!4!!!4!
A videókártya rossz és nem akarják kicserélni?
Mégiscsak dirver?
Vagy a gépből más hardver?Gépem:
Alaplap: ECS G31T-M2
Proci: Intel(R) Xeon(R) G0, X3220 @ 2.40 GHz 2.40 GHz
VGA: Gigabyte HD 7790 1GDDR5 OC 128 bit
RAM: Kingston 2GB DDR2 800 MHz (talán ezt kellene a másik slotba tenni??)
Táp: Chieftec GPS-500A8
HDD: Seagate 250 GB
Ötletek? -
sepsi0
őstag
Szia!
Nálunk 2db van a családban. Bios csere után (ment rájuk a sima nem OC-s bios) nagyon jól teljesítenek!
Ma kis szellőzés tuningal és venti szabályzással 64-65 fokosak voltak (lakás 26 fok).
Fagyások nincsnek, illetve ha 30 fok alá megy a kártya, akkor nálam is jelentkezett az alvás utáni fagyás....
Gyári biossal nagyon melegszik! Amúgy játékok alatt (Bf3, Payday 2, Teamfortres 2, .....) stabíl, nincs hiba.Viszont, ha tudsz rá dobni és a procid is engedi, ajánlom az Asus R9 270x-et. Ebből is van 2db a családban..... nagyonprofi kártya csak jókat tudok mondani róla!
-
szkink
aktív tag
Üdv.
Ti mit szoktatok használni driver eltávolításhoz? -
ovecs
senior tag
Sziasztok
ASUS R7260X-DC2OC-2GD5 videókártyát néztem ki a gépembe fejleszteni , ugyanakkor nagyon sok rosszat olvastam erről a kártyáról. Mi a helyzet vele most, illetve van e alternatív javaslat ?
Köszi -
kisza25
félisten
válasz
kedvesimre #1317 üzenetére
még egy 300W FSP is elviszi i3 mellett nekem
-
sepsi0
őstag
válasz
kedvesimre #1328 üzenetére
Nekem i5+r9 270x ctg500-al simán megy 2db gépben is. Semmi hiba és nagyon halk táp!
-
woodworm
veterán
válasz
kedvesimre #1328 üzenetére
Annak már húzósabb az étvágya, szerintem nem úszod meg nagyobb táp nélkül. THERMALTAKE HAMBURG 530W Lec-től 12k.
-
kedvesimre
újonc
Hogyan változik meg a leányzó fekvése, ha később erősebb VGA-t tennék bele, mondjuk 270X-t? Még úgy is megfelelőek 400-450 Wattos tápok, vagy inkább válasszak nagyobb teljesítményűt?
-
woodworm
veterán
válasz
#85552128 #1325 üzenetére
Nálam egyik probléma sem jelentkezett, és azóta már kint van a hexa+ széria is. Jelenleg g3220+7790 párosom van. Kölcsönbe volt i5, igaz nem sokáig, ott sem volt különösebb problémám. A 260x-nek ugyan magasabb a fogyasztása, de nem vészesen és bele kellene férnie a keretbe.
(#1324) CirrMee
Akkor félreértettelek. Egyébként a hexa 400-as elosztott teljesítményben 450W-ot tud leadni. -
törölt tag
válasz
woodworm #1323 üzenetére
Nekem először egy FSP 400-60PNF volt hozzá, de lecseréltem egy Aurum S500-ra (több csatlakozó meg picit halkabb) viszont a régivel volt, hogy néhány játéknál a gpu kihasználtság ugrált 0 - 100% között ezt azt hittem driver vagy sensor hiba, de ezzel a táppal NEM jelentkezik - legalábbis nem ennyire, jó néhány játék simábban fut.
Mondjuk a PNF már elég régi széria és 6pin-es PCI-e csatlakozó sem volt rajta lehet emiatt, a másik amire még gondolni tudok, hogy az osztott 12V-os ág miatt, ami a Hexánál is megvan, az Aurum viszont egyágas.A másik amit még észleltem, hogy magas FPS-nél (több száz jellemzően introk alatt ha nem volt még v-sync) "cicergett" a táp, valószínűleg a túl nagy terhelés miatt, az Aurummal ez sem jelentkezik.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
Bőven elég a 400W-os táp egy R260X-hez. Nekem egy 500W-os Chieftec van a gépben az még elég lenn egy R270X-hez is.
-
TIT
veterán
válasz
Mennyi aza thermaltake 14?
Vehetsz corsair 400W-ost is de az is e körül van.
Márkásból elég a 400-as,500W-ot azért írják mert sokan gagyit vesznek és tuti bírja. -
For357y
aktív tag
válasz
Nálam egy 400-as FSP Hexa táplálja a gépet. R7 260X és egy Pentium G3420. Ezt még cserélhetném i5-re, akkor is elég lenne szerintem a 400 W.
-
kedvesimre
újonc
Sziasztok!
Egy R7 260X-hez milyen tápegységet vegyek? 530 Wattos Thermaltake már túlzás? (nekem árban igen) Egyáltalán kell tényleg kell ennek a kártyának 500W vagy csak túlbiztosít a gyártó a honlapjukon?
-
HopeckoR
aktív tag
-
Dude666
csendes tag
válasz
#85552128 #1310 üzenetére
Nálam szétborul az összes textúra WatchDogs alatt, szinte játszhatatlan. Bf3 vígan megy vele, bf4 azóta el sem hajlandó indulni. Egyelőre ezeket próbáltam, nem valami bíztató. Szerintem nálam megy vissza a 14.4...
jah, azt még hozzátenném hogy a "vígan megy" azt jelenti hogy 2 óra játék után merevre fagyott egyszer a Bf3. De csak egyszer. mmm, nem szokott szerencsém lenni a beta driverekkel sosem...
-
törölt tag
Valaki próbálta a 14.6 bétát ?
Van e valamilyen súlyosabb bug illetve Watch_Dogs gyorsul e valamennyit ? -
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Nintendo Switch
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest