- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MILC felhasználók szakmai topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HopeckoR #742 üzenetére
Na most gondolj bele a következő szituba, amire egyébként a kártyát eladó cégnél hívták fel a figyelmem. Az átlag vevő aki nem olvas Prohardveres fórumot, megveszi a kártyát, berakja, nem vergedődik ilyen Zero Core-val, meg maxon járó órajelekkel, egyszerűen örül annak, hogy működik a kártya. Azután tegyük fel, hogy a memóriatúlmelegedés miatt előjönnek neki a textúrahibák, ezért azt gondolja, hogy hibás a memória, visszaviszi gariztatni. A cég elküldi, és normál esetben a bevizsgálást egy független labor végzi. Az ottani tesztkörnyezet viszont jó eséllyel olyan, hogy ott nem lesz túlmelegedés, így a problémák sem jönnek elő, a labor jogosan megállapítja, hogy a memóriák rendben vannak, az ügyfél meg visszakapja, hogy a memóriáknak semmi baja. Újra elkezdi használni, majd újra jelentkeznek a gondok, és kezdődik minden előről, mivel a kártya tájékoztatójában nem volt leírva, hogy Jóskapista, ha megvetted a kártyát, akkor gondoskodjál megfelelő légkavarókról is, hogy minden rendben legyen, ráadásul ugya a memóriák hőfokát nem is lehet monitorozni, csak a GPU-jét.
-
válasz
HopeckoR #740 üzenetére
Az eddigi válaszokból, illetve elhallgatásokból nekem nagyon úgy tűnik, hogy megy az ASUS részéről a szerecsenmosdatás. Én azért a helyetekben csak forszíroznám, hogy miként is van az, hogy a termékismertetőben és a dobozon ott virít a Zero Core technológia, ami nagyon nincs öszhangban az ASUS válaszaival, és erről miért nincs korrekt tájékoztatás a termékismertetőben. Továbbá érdemes lenne ütni a vasat a memóriák esetleges túlmelegedése miatti memóriahibákra utaló jelek miatt is, hogy ezzel kapcsolatosan mi az álláspontjuk. Úgy szőrmentén azt is meglehet pedzegetni, hogy van ám fogyasztóvédelmi felügyelőség is kishazánkban, és nem biztos, hogy maradéktalanul osztanák a hivatalos ASUS véleményeket.
A félreértések elkerülése végett, senkit nem akarok feleslegesen beleugrasztani egy jogi procedúrába, főleg nem úgy, hogy szerencsére egy napja már boldog nvidás kártyatulajdonos lettem, de úgy vélem, hogy három év gari ide, három év oda, azért jó ezeket a kérdéseket, még az elején letisztázni. -
válasz
HopeckoR #697 üzenetére
Ez most már szerintem teljesen egyértelmű, mint ahogy az én esetem is bizonyította, hogy ez az OC-s ASUS BIOS-a gyárilag ilyen, hogy maxon járnak az órajelek. Itt legfeljebb csak azt lehet reklamálni a cég felé, szerintem jogosan, hogy ezt az infót miért nem teszik be a termékismertetőbe. Azután a vásárló majd eldönti, hogy így kell-e neki, vagy nem.
Azért továbbra is azt javaslom akiknek marad ez a kártya, hogy főleg a nyári nagy melegben figyeljenek oda a ház rendes szellőztetésére, mert a memória túlmelegedése viszont továbbra is fennállhat, és ezt az értéket nem lehet monitorozni, csak a GPU hőfokát. Nálam is kb 90% annak az esélye, hogy a textúra hibákat ez túlmelegedés okozta. -
válasz
HopeckoR #671 üzenetére
Üdv!
Mint említettem, nem én raktam fel a BOIS-t, mert én se értek hozzá, de tény, hogy ezzel a verzióval(015.039.000.003.000000) már terheletlenül visszaálltak az órajelek 150/300 MHz-ra, és nem okoztak stabilitási problémákat. Ezzel együtt a mai nappal egy MSI GTX 750 Ti 2 GB-os kártya tulaja lettem, és eddig minden pöpec. Terheletlenül gyönyörű szépen visszaállnak az órajelek, ráadásul a fogyasztás is minimális, és a GPU hőfoka is majdnem fele annyi így, mint az ASUS-é volt.
A BF4 multival próbáltam eddig, és hasonló beállításokkal, mint mint az ASUS-nál, gyakorlatilag ugyanazok az fps számok köszöntek vissza. Szóval a rövid tapasztalatok alapján jó döntés volt a csere.(gyorsan le is kopogom, kopp, kopp, kopp)
A végén azért egy észrevétel az ASUS leveléhez, ezt az infót az órajelekkel kapcsolatosan miért nem teszik be a termékismertetőbe, mert ha korrektül leírták volna, tuti, hogy szóba se jöhetett volna nálam a megvásárlása. Ráadásul ott van még a Zero Core funkció ami a termékismertetőben benne van, csak azért érdekelne, hogy mégis miként működik úgy, hogy folyamatosan maxon járnak az órajelek. -
válasz
HopeckoR #633 üzenetére
2008 környékén nekem is egy Gainward HD 4850 512 MB-os kártyám volt kb. 3 évig, de nem volt áramzabáló, sőt úgy emlékszem, hogy annak TDP-je még a 130 wattot se érte el, az ASUS-nak meg ugye 115 watt. Ezzel együtt tényleg érthetetlen, hogy a két hasonló teljesítményű kártya esetében az AMD-s 115 wattos, míg az nvidiás MSI meg 65 watt.
-
A külföldi teszteket nézve, szinte ugyanaz a teljesítmény, az egyik játéknál jobban teljesít, a másiknál meg kevésbé, de az a 4-5 fps nem hinném, hogy sokat számítana. Ráadásul az nvidiát is lehet némileg húzni, kb. 8-10 %-al, szóval ez nem szempont. Az ár az én esetemben azt jelenti, hogy kb. 600 Ft-ot kell ráfizetnem az ASUS-ra, ami megint nem tétel, és az MSI kártyán is 3 év gari van.
-
válasz
HopeckoR #629 üzenetére
Nálam 64 bites Win 7 van fennt, és eleve a 13.12-es driver lett felrakva, a bétákkal eleve meg se próbáltam a leírt gondok miatt. Abból a szempontból érdemes próbaképpen a memória órajeleket visszább venni, hogy eltünnek-e a hibára útaló jelek, mert ha nem jönnek elő akkor a ház hűtésén kell egy kicsit javítani. Nekem azt javasolták az üzletben, ha van rá lehetőség a ház oldalára tegyek egy 12 cm-es ventit, az biztos elég lesz, de hát végül is csere lesz.
-
válasz
HopeckoR #624 üzenetére
Üdv!
Ha visszanézel a kb. egy héttel ezelőtti hozzászolásaimra itt is, meg két 2-3 másik VGA-s topikban, akkor hasonló gondokról írtam ezzel az ASUS kártyával kapcsolatosan. A héten visszavittem a céghez ahol vettem, és ott megnézték a kártya BIOS-át, és állítólag nincs benne, hogy alapjáraton visszavegye az órajeleket, hanem folyamatosan maxon járnak, így pl. nálam üresjáratban is 45-47 fokos volt a GPU, ez ugyan nem vészes, de azért mégis.
Felraktak egy korábbi BIOS-t az ASUS honlapjáról, azzal vissza veszi az órajeleket, de a memória órajel így is sokszor ugrál a minimum 300-ról a max 1750-re. BF4 multi alatt előjöttek olyan jelenségek, hogy a képernyő egyes helyein villodzik a kép, a távoli tereptárgyak belilultak, meg a képernyő alján úgy 10 cm hosszú, 2 cm széles fekete-fehér kockás csík jelent meg. Erre azt mondták, hogy már több ASUS kártyánál volt, mivel állítólag itt a memóriák úgy vannak elhelyezve, hogy kevésbé vannak védve a hőtöl, főleg egy rosszul szellőző házban, és ez a memóriatúlmelegedés okozhat memóriahibákra utaló tüneteket. Mivel igencsak húzott kártya, így javasolták, hogy vegyem vissza a memória órajeleit a referencia értékekhez, majd tekerjem fel a hűtőt 60 %-ra, így valóban, azóta talán egyszer jött elő kockásodás. Tehát jó eséllyel nem memória hibáról van szó, hanem túlmelegedésről.
Ezzel együtt, nekem csere lesz, a jövő héten átnyergelek egy MSI GTX 750 TI 2 GB-os kártyára, és egyelőre búcsút intek az AMD-nek. -
Nézd a helyzet szerintem azért nem ilyen egyszerű. Az igaz, hogy ha gyárilag olyan BIOS van a kártyán amivel állandóan maxon járnak az órajelek, akkor elvileg az valóban nem tekinthető hibának, és így nem garanciális indok.
Viszont az én meglátásom szerint, ez akkor lenne igaz, ha ez a sajátossága a kártyának egyértelműen le lenne írva a termékismertetőben, és a vásárló ennek ismeretében döntené el, hogy veszi, vagy nem veszi, márpedig én semmi ilyen infórul nem olvastam, csak arról, hogy milyen jó hűtés, csendes, energiatakarékos, stb. Na mármost, ha én tisztába lettem volna ezzel a sajátosságával, tuti, hogy nem ezt a kártyát veszem meg. -
válasz
greenface #586 üzenetére
Üdv!
Fogalmam sincs, nem értek hozzá, az ASUS honlapjáról szedték le, és rakták föl a mostanit, és számomra pillanatnyilag az a lényeg, hogy normális értékre visszaállnak az órajelek, ha nincs terhelve a kártya. Azután majd meglátjuk, hogy hosszabb távon mit produkál, a 3 éves gariba belefér. -
Nem szerencsére, amúgy meg valami iszonyat csendes, és jó a hűtése. Próbaképpen a proci hűtőjének fordulatszámát minimálisra vettem, hátha hallok valamit, de egyszerűen nincs hangja a kártyának, csak a procihűtő által keltett minimális zaj hallatszik. Szóval reménykedek, hogy happy endel végződik a történet.
-
Üdv!
A hétvégén itt is jeleztem, azt a problémámat, hogy az új ASUS kártyám órajelei maxon pörögnek terheletlenül is, a hőfok meg 45-47 C. Számos javaslatot kaptam a probléma megoldására, amit ezúton is köszönök, többek között a Win 7 is újra lett rakva, de sajnos egyik sem hozott eredményt.
Erről a kártyáról van szó:[link]
Viszont ma született megoldás ami eddig úgy néz ki, hogy bevált, ezért leírom, hátha másnak is segít.
Ma visszavittem a kártyát ahoz a céghez ahol vásároltam, szerencsére csak 20 km-re van. Ott is kiróbálták egy másik gépben, és ott is maxon jártak az órajelek. Belenéztek a kártya BIOS-ába, és azt a fura dolog derült ki, hogy csak max órajeleket tartalmaz a BIOS, nincs benne alapórajel.
Mivel különösebben nem kellett magyarázni, hogy ez így nem igazán nyerő, felajánlottak egy másik típust, de előtte még kutakodtak az ASUS honlapján, és ehhez az R7 260X-es szériához találtak egy korábbi BIOS verziót, felrakták erre a kártyára, és láss csodát:
Mint látható terheletlenül azonnal alapra álltak vissza az órajelek, és nem 45-47 fokos volt a kártya, hanem 30 alatti.
A következő képen már a jó BIOS verzió látszik, szóval, ha valaki hasonló cipőben jár, akkor ezt próbálja felrakni, addig amig az ASUS ki nem javítja a később megjelenő kártyáknál ezt a hibát. -
-
-
-
Üdv!
Lecserélném a jelenlegi kártyámat, egy OC-s(1188/7000 MHz) ASUS-ra, mivel most igen baráti áron, akciósan, 34 ezerért beszerezhető Lecnél, ha minden igaz. Erről a kártyáról van szó:[link]
Amennyiben valaki már belebotlott egy ilyen kártyába, írhatna röviden egy-két személyes tapasztalatot, különösen a használt drivert illetően.
Előre is köszi az infókat.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- SAPPHIRE RX 6900 XT 16GB GDDR6 TOXIC OC Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest