- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ugee UT3 - ismerős vagy valahonnan
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
-
TIT
veterán
Azt nem értem,hogy fhd felbontáson miért nincs a proci annyira terhelve mint 1280x1024-be,amikor fhd-n több pixelt kell számolni.
Magyarul fhd-n gyorsabb a játék mint kisebb felbontáson? -
Joe.36
addikt
És csak a WOT alatt van ez , mert én ha van időm csak ezzel játszom
ezért is mondtam hogy hihetetlen.... R 7 265 nél ha ment maxon és ment az élsimítás alig volt 30- 35 fps valamiért.... R7 260X OC meg megvan a 40-50 fps. Én sem értem... Azon Win 8 volt. Ezen Win 7van. Ezen még van SSD. És 8 giga 2113 Mhz ram . Azon csak 4 Giga 1866. És abban nem volt SSD. Két gépet raktunk össze karácsonyra.
Ja abban nem volt húzva a proci sem. Talán ez is számít. Tudom hogy az a kártya az erősebb jóval... -
Joe.36
addikt
Gyakorlatilag egy kb 860K van hozzá @ 4 Ghz en...
Én csak azt akartam mondani hogy kis pénzből új 4 magost csak az AMD ad.... Ami szerintem egy szempont.... legalább is nekem
Nekem az ár / érték arány számít, az alsó közép kategóriában... tudom hogy az I7 a legjobb... De nem nekem...
-
Johni5
őstag
Lehet gyorsabb ha nem bírja kihajtani 100%-ra,de azon a felbontáson amúgy is a proci dolgozik jobban.
--A procis beszólásnál csak a reakciókra voltam kíváncsi.Aki ismeri az Overclocker multam,az tudja mik és mennyi ment át a kezem alatt--Nem vagyok fanja egyiknek sem.
hardvereim : -eddigi-- Kb fele az intel -
Joe.36
addikt
Szerintem a 25000.- Huf árkategóriában az új procik terén jobb az AMD... És én ez a réteg vagyok.... Nekem Giga R7 260 X em van . OC. Rev 3.0. 2GB. Semmi baja, halk, erős... WOT 1366/768 maxon minden.. tudom hihetetlen de több az fps mint az R7 265 el.... Az elmenő kép film nézés közben is megszűnt ahogy az APU autó ra lett állítva...
Nem tudom számít e, Giga a lap és a kártya is... Esetleg a Pci exp 3.0 ? Ez csak egy kérdés...
Nekem simán alszik, ébred... játszik... Gyárilag 1188 Mhz megy. -
TIT
veterán
Több mint 1 éve ez a baj de nemcsak a 260X-el,hanem a 7xxx-től kezdve,de nekem szerencsére jó a 260X,de néha meggajdul.
Semmi gond az amd procikkal(5 éves és még mindig jó)legalább nem kerül 2x annyiba +15-20%-ért és kezeli a 1,5V-nál nagyobb ramokat is.
Nem a driver hibája egyáltalán és az nv se tud(nuku 3d stb.)ráadásul irreálisan drága. -
Peketr
csendes tag
Sziasztok!
Szóval most karácsonyi ajándék volt az új gép és a videókártya terén 260x-re esett a választás. Eleinte semmi probléma sem volt vele aztán megtörtént amit nem hittem volna, a kb 20 percre otthagyott gép nem volt hajlandó visszakapcsolni a monitort. Nagy ijedtség, gyors reboot, megoldva. Azonban ma mivel valami közepén voltam amikor ismételten produkálta a hibát, nem kapcsolhattam ki a gépet, így vakon
alvó módba raktam. Zúgás abbahagy (feszült csend). Felébresztem, és csoda: a monitor is bekapcsolt.
Ezzel azt akarom mondani, hogy akinek hasonló problémája van, az a főkapcsolót leállításról (úgyse használa azt senki leállításra, a kivételnek tisztelet) állítsa át alvó módra, és reménykedjen, hogy neki is működik.
Remélem segítettem!Driver: ez a legújabb Omega(14.12)
GPU: R7 260X 2GB (Sapphire OC edition)
OS: Win8.1De rohadtjó lenne ha a ZeroCore-t ki lehetne kapcsolni
-
Joe.36
addikt
Volt az a hiba R7 260 X nél hogy film nézésnél néha elmegy a kép... Egy A107850K van hozzá, ami kevés volt, a DG is kevés... Így lett ár érték arányban az R7 260 X.
Le volt tiltva a bios ban az IGP. Autó ra lett rakva így az AMD C C kezeli. Lényeg hogy így már nem megy el a képremélem így is marad....
Látja mind a 2 VGA at és az R7 260 X et használja. -
wings03
újonc
értem..akkor a Cross-t elfelejtem..
köszönöm a gyors választ!
attól függ mit veszek, hogy mennyiért tudom eladni a kártyámat..még 1x köszönöm a segítséget!
-
wings03
újonc
Sziasztok!
lenne nekem egy hd 7790 OC-os kártyám..
kérdésem az lenne, hogy szeretnék feljebb lépni és gondolkoztam, hogy vennék mellé még egy 7790-et és betenném Cross-ba alaplapom támogatja..tápom is van hozzá és egy FX8320-as Dozer mellett van ami 4.1GHz-en ketyeg és még 2x4Gb (8Gb) Corsair ram van mellettük..
na most érdemes betenni cross-ba vagy inkább single kártyát alkalmazzak a játék támogatások miatt?
single-ben felmerült még a 7870-es kártya is mert árban előbb hozzá tudok jutni mint egy R9-hez..
segítségeteket előre is köszönöm!
-
Joe.36
addikt
Tudom hogy nem lehet, de látom te nagyon értesz a dolgokhoz nincs valami trükk hogy az A107850K és az R7 260 X együtt működjön DG ben ? Mert az R7 250 a max. Gondolom azért mert APU csak vissza fogná a VGA-t ?
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Twekek:
Csak egy van fent (amit egy fórumtársunk készített), az a lényege, hogy megemeli az alap órajelet, és kitolja a gyári 20%-os power limitet 80%-ra. Az afterburnerben természetesen ki vannak tolva az órajel limitek, és a gyári vrm-nek enged 100mv-ot emelni (már nem tudom melyik az a beállítás).
Ennyit tudok magamtól, ezen felül már kevés vagyok.
Ezen felül milyen tweakek, trükkök vannak? Vagy ezek nem publikusak?Hűtés: A proci nálam is vizezve van (gigabyte 3d mercury), a vga-n szintén gyári lég.
Sajnos a procim (E8200 @ Q807) valamiért nem megy (vagy az alaplap, pedig P35-ös), ha 5 mhz-et emelek az fsb-n már eldobja magát. Ez azért érdekes, mert az előző E7200-am simán ment 3,6 fölött. Nem tudom, hogy mi a baja, pedig a legújabb F5-ös bios van rajta. Esetleg valami tipp?
A videokártyán futtattam már 1360/1800-on is FS-t (erről sajnos nem készült képmentés).
Úgy érzem, hogy van még benne némi plusz, csak "elfogy" a feszültség amit az AB maximálisan enged (~ 1,3v).
Ezen kéne emelni még egy picit, mert a jó idő miatt még tovább is tudnám hűteni. Erre milyen megoldás(ok) vannak? Ehhez a kártyához nem találtam ln2 biost, az csak a top kártyákra van. (Elsősorban szoftveresre gondoltam, de egy jó leírással a hardmodtól sem riadok vissza, csak nem találtam leírást.)
Vagy a tdp a szűk keresztmetszet? (Bár 115x1,8 az több mint 200 watt, és max 170 wattot ír a gpu-z.)Ezt az "Én vagyok a magyarok tweakere" kijelentést hogyan kell értelmezni?
Te vagy a legjobb ezen területen, vagy külön területekre van osztva a szakma, vagy mindenki ismeri az összes csínját bínját az extrém tuningnak (aközül a néhány felhasználó közül)? Szóval kiegészítitek egymás tudását, vagy aki ilyennel foglalkozik annak már nem nagyon lehet újat mutatni?
PL.: A tuningolja a procit, B tapossa a vga-t, C kergeti a ramokat, D csinálja a tweakeket? Hogy megy ez?
Csoportosan tuningoltok, vagy csak segítséget kértek egymástól, ha valami nem megy (ha van olyan)?
Mekkora költségekkel jár az extrém tuning?Bocs, hogy így rádtörök, de érdekelnek ezek a dolgok. Bár azt nem tudom, hogy a hozzám hasonló lelkes amatőrökkel foglalkoztok-e, de valahol el kell kezdeni.
ÜDV
Martin97 -
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #2675 üzenetére
Manuálba nézz szét.A többség laphoz nem kell csak a 24-es táp flashhez.Jobb alsó USB szokott lenni a bios frissítéses csatlakozó.5 másodperc reset gomb,és már írja is.
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2673 üzenetére
Mintha nem minden alaplaphoz kellene proci a bios frissítéshez.
-
NyuszyCaster
senior tag
nagyon szépen köszösz9 igy az A10 6800 k kilőve marad a 860 k de azt kell majd kitalálnom hogy frisitek majd biost az uj lapon mert a 860k t csak frissebel kezeli a bolt meg ugy nem frissit ha az egész gép nincs összerakvanáluk de sajna egyszere nem megy anyagilag az egész masina
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Mostanában gyakran előfordul, hogy ha nézek egy filmet Media Player classic-kal, vagy játszok egy játékkal, néha kicsit szétcsúszik a kép.. ez alatt azt értem, hogy egy vízszintes 2 centis sávban mintha lemaradna a tartalom a kép többi részétől, majd helyreáll.. gondolom képfrissítési probléma lesz.. Asus 7790 1GB OC kártyám van, 14.501.1003-141120a-177998C verziójú driver, és 14.12-es catalyst. A monitorom egy Benq Led, 1920*1080-ban használom.
Tudnátok segíteni a megoldásban?
Köszönöm előre is!
-
Martin97
aktív tag
Milyen képszerkesztőt használsz az eredmények "eléréséhez"?
Grat a WR-ekhez.
Milyen tweakek/trükkök vannak, amivel tudnék javítani valamicskét a physx, és combined részen, mert az elég gyenge? (Persze a saját eredményemnél gyenge. A félreértés elkerülése végett.)
Lehet tudni, hogy a tiéd hány százalékot kap asic-ra?
De azért az enyém még mindig jobban megy. (Órajelet nézve)
Amúgy Te extreme oc vagy vagy enthusiast? -
Johni5
őstag
lejárt a szerk.időm sajna.
Ezt a cikket olvasd végig.benne van a 7850K-is.[link]
van ott egy "kis" 50% különbség. -
Johni5
őstag
válasz
NyuszyCaster #2659 üzenetére
-
Joe.36
addikt
válasz
NyuszyCaster #2659 üzenetére
Úgy tudom 1866...De elméletileg megy 2133...is...
-
NyuszyCaster
senior tag
-
Joe.36
addikt
válasz
satee76 #2657 üzenetére
Van értelme az R7 250X az egy HD 7770 stabil jó kártya. Az R7 260 X az egy túl húzott HD 7790 kisebb hibákkal ami vagy van vagy nincs, nálam most épp nincs...
Sztem ez egy jó darab... Jó hűtés, halk, erős.... [R7260X] Néha volt hogy film nézés közben idővel elment a kép, de most nem csinálja, sztem driver hiba ?!
Nekem ilyen proci lesz hozzá.... [AMDCPU]
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Vga-t szeretnék venni egy A6-5400 K APU mellé. Vacilálok, hogy egy XFX r7 260X 2GB érdemes-e venni (34k)
vagy inkább egy Powercolor r7 250X 2 GB (35k). Egyébként 400W-os chieftec tápom van.
Van-e érdemleges különbség a 250x és a 260x között ? -
Joe.36
addikt
válasz
kalozhun100 #2648 üzenetére
Nálam ilyen hiba nincsen, csak néha a filmnél elmegy a kép, de most nem csinálja... nem értem...
-
r3dsnake
nagyúr
Na elküldöm garifutárral a 7790-et. Ha esetleg visszakapom az árát, valószínűlet R9 270 lenne belőle, annyit megérne rádobni. Azoknál már nem áll fenn ilyen probléma? Giga vagy Asus-t lenne érdemesebb? Tartok tőle, hogy a Giga nem férne el a házamban.
-
-
Martin97
aktív tag
Ha a használt hardver is szóba jön akkor ennyiért vannak az aprón garis 7970/280x-ek.
Ha csak az új jöhet szóba, akkor ebből a keretből az r9 270(x) a maximum.
Kérj ajánlatot Giannitól, új cuccok vannak nála, és megbízható, és ami a lényeg, hogy bolti ár alatt. [link]
Egy 270x-el már nem lenne bajod full-hd felbontáson. -
Joe.36
addikt
válasz
kalozhun100 #2636 üzenetére
Nálad hogy mikor jön elő? Nekem film nézés közben csak, akkor is csak néha ritkán...
-
Lacccca87
addikt
válasz
kalozhun100 #2636 üzenetére
Csak akkor kötelesek cserélni ha nem tudnak ugyanolyan VGa-t adni, illetve ha csak megegyező teljesítményű kártyát tudnak adni akkor választhatsz hogy elfogadod-e vagy sem. Ha jól tudom így működik a jogszabály szerint.
-
kalozhun100
őstag
Mekkora az esélye, hogy a hd7790esemet 1 év után kicseréli az ipon blackscreen miatt?
-
Gainka
őstag
válasz
NyuszyCaster #2633 üzenetére
Nem akarok beleszólni de azért durván elhivatott vagy. Biztos tudod mit csinálsz de a proci árával össze adva már erősebb félkonfigot is vehetnél.
-
Johni5
őstag
Én black screent egyik karival sem kaptam.Van itthon7770, 240-es és 2 darab 260x.Semmi gondom az új driverrel sem.A felébredést meg a hibrid alvás kikapcsolása miatt szívtam meg,de azóta semmi bajom velük.
-
NyuszyCaster
senior tag
nem tudom de több XFX tápról hallotam ami detojt mint XFX vga eól
már nem tudom de azt hiszem a 6xxx sorozatnak a csúcs kariára az xfx volt az egyetlen gyártó aki garit válalt ha túlhúztad a karit volt rajta valami kapcsoló vagy jumper nem tudom már és ha ahzt át kapcsoltad vagy át tetted ment a gari mint a barom
le is volt az ott ragasztva szép sárga ragasztóval... -
TIT
veterán
RtL most-ot nézem ere blackscreen,szokásos zúgás(mint amilyet az easysaver szokott)és restart,kössz amd
Olyan alaplapot felesleges venni amiben van gpu,ha a prociban is van(attól is idegenkedek)minél egyszerűbb annál jobb+olcsóbb.
Nincs a 265 túlárazva,inkább az nv 750TI.
R7 270(kb.47)gondolom pont azzal a picivel jobb is. -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2625 üzenetére
Ment PM, hogy ne offoljuk a topikot.
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2624 üzenetére
Lehet hogy jók, a tápjaikat is ajánlgatják - de azoknál 5 év a garancia.
Ezért nem értem mi a helyzet a videókártyáknál... -
Joe.36
addikt
válasz
scott_free #2626 üzenetére
Én ezt vettem [R7] Jó az ára, jó a hűtése, halk, stabil, 3 év Gari. Csak néha HDMI --- LCD TV film nézés közben egy idő múlva néha elmegy a kép...
( De Nem mindig... Van hogy sokáig nem )Talán Omega Driver hiba ?! Vin 7 alatt.... Vin 8 nál nem csinálta....
Lehet hogy a gyári CD ről kéne a Drivert felraknom ?
De nagyon erős kártya, és OC, és 2 GB GDDR5. Játékra nagyon jóÉs Rev 3.0 .35000.-
-
scott_free
senior tag
hát, az R7 265 eléggé túl van árazva, akkor már inkább egy R9 270-et vennék.
mondjuk azt hittem, hogy megúszom 30-35k körül, de nem igazán fog menni. -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Martin97 #2618 üzenetére
hát marad az AMD mint mindig...
csak FN2 lesz egy A10 6800k val de a gond nem ezzel van hanem a ram és az alap lap párositásával
ő lenne a deszka
no most jön a csavar
ő lenne a ram kit
no most a ram gyártója szerint vagyis az amd szerint eme ramokat eme lappal tesztelték ime:
DE! a deszka gyártójának listájában nincs benne ez a kit...
hát itt akadtam el
-
Joe.36
addikt
válasz
scott_free #2620 üzenetére
Sztem is számít... De ebben a felbontásban jobban jársz egy 256 bites kártyával.
-
Martin97
aktív tag
válasz
scott_free #2620 üzenetére
Szia!
1.: Full HD felbontáson a legtöbb játék már 1gb-nál több vramot használ.
2.: Az jelenti a különbséget, hogy az 1gb-os kártya memóriája hamarabb betelik, és mikrolaggol.
3.: Árban nincs jelentős különbség a két kártya közt.Szóval szerintem megéri a felárat.
ÜDV
Martin97 -
scott_free
senior tag
hali,
az R7 260x kártyáknál full hd-ben mennyire számít, hogy 1 vagy 2 gb-osak? megéri a felárat a dupla memória?
-
vhw
addikt
válasz
NyuszyCaster #2615 üzenetére
Csak kíváncsiságból;
Csak a kiírt 1 év garanciát kapta az xfx-re? Vagy regisztrálással ad többet a gyártó?
Álltólag az xfx nem olyan "futottak még" kategóriájú cég - de ez az egy éves garancia... -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2617 üzenetére
Majd megpróbálom azt is.
Milyen gépre vadászol? Mit nem értesz? -
Martin97
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #2615 üzenetére
Köszi. Megy ez még többet is, csak már teljesen átfagytam. Még a procin kell csiszolni.
Amúgy az új AMD-k közül mindegyik hajlamos erre a "feketehalálra" a zerocore miatt. Viszont nálam a 14.7-es driverrel nincs gond. Újabbat még nem néztem, de majd megpróbálom újabbal is.
-
-
-
szkink
aktív tag
Üdv nektek.
Ha esetleg sikerülne cseréltetnem gariba a 7790-em melyiket ajánlanátok ami megbízatóbb és akár erősebb is nála,előre is köszi a tippeket,csak AMD. -
Joe.36
addikt
válasz
FlashLed #2607 üzenetére
Nekem csak ez a gondom vele....
Még mindig R7260X csak FILM NÉZÉS KÖZBEN néha elmegy a kép és nem jön vissza.... Nem mindig.... Kb minden 3 filmnél...hang az van tovább...HDMI - LCD TV .
Játék közben soha!
Mi lehet a gond ? Vin 7 64 bit. amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit
Minden energia takarékos dolog ki van kapcsolva! -
FlashLed
senior tag
Nekem például 1 éve van meg a kártya,és soha semmilyen hibát nem produkált.
Ezt csak azért jegyezném meg itt, mert olvastam sok mindent, még régebbről. -
Joe.36
addikt
R7 260X nél csak film nézés közben (VLC) elmegy a kép időnként, ez nagyon változó... van hogy órákig nem... nem mindig... néha aztán fagyi... Valakinél már fordult elő ilyesmi ?
Játék közben soha! -
TIT
veterán
Nekem visszajön 14.12-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- iPhone 15 Pro Max 256GB, Újszerű, Független, 96%, Dobozával, Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB, Független, Átlagos állapot, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest