- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Szia!
Ezek szerint Te próbáltad és jó? Teszek majd holnap egy próbát vele, de az eddigiek alapján nem reménykedek. Legalább nincsenek a fórumban leírt hibák, igaz Intel platform (alaplap, cpu, ctg-500 és xfx-450 tápok) szerintem az is számít, ja és ajánlott Giga lapok egyike...
-
NyuszyCaster
senior tag
-
Joe.36
addikt
R9 csúcs kártyái is behalnak AM3+ lapokban, és inteles lapokban simán futnak, nekem FM2+ van itt jó minden ha a ram idle meg van emelve, csak itt meg CPU limit van sajnos mert a 860K a max....
XFX R9 290 4gb Referencia
Uj info, mint kiderult, nem csak modernebb chipsetes lapokhoz vennek a vgat. Amd-s 2.0 pcie gepbol, eddig 2 bol 2-n fagy: 7xx chipsetekrol van szo, 99x el forum alapjan jo. Intel chipsetes lapok eseten nincs info fenakadasrol. Tehat lap miatt torteno kompatibilitas miatt garanciat nem vallalok semmire.
-
Dark KillerX
addikt
Azért a 15-20% különbség a 2 kártya között nem olyan vészes,amit OC-al,meglehet közelíteni,de persze ez is szignifikáns,mert ahol viszont számít a ROP és a sávszélesség,főleg AA esetén,ott már nagyobb is lehet a különbség,de összegezve,húzva azért "megközelíti" bőven a 260x,a 7850-et,és ezt az állítást, én továbbra is tartom
És nem azt írtam,hogy beéri mindenhol,hanem hogy megközelíti,és ez is alkalmazásfüggő!
-
partxxx
tag
Price Performance Currently Available CPU
Price Performance Currently Available GPU
rövidrezárva az offot
-
Joe.36
addikt
Igen de már jönnek egyre újabban olyan új játékok amik nem mennek el 2 magon, aszem itt olvastam a ph-n. Ezért is írtam a magok számát. Tudom hogy az Intel erős.
De ha nincs benne GTX akkor az AMD az erősebb játék alatt. Az INTEL IGP nagyon gyenge. És sokan raknak úgy össze gépet hogy most nincs elég pénz, ezért APU rendszer, és később ha lesz keret akkor jön a + VGA. Én is így csináltam. -
partxxx
tag
nem vagyok expert a témában, de a mesterek is hasonlót állítanak
-
Joe.36
addikt
Gyakorlatilag egy kb 860K van hozzá @ 4 Ghz en...
Én csak azt akartam mondani hogy kis pénzből új 4 magost csak az AMD ad.... Ami szerintem egy szempont.... legalább is nekem
Nekem az ár / érték arány számít, az alsó közép kategóriában... tudom hogy az I7 a legjobb... De nem nekem...
-
Joe.36
addikt
Szerintem a 25000.- Huf árkategóriában az új procik terén jobb az AMD... És én ez a réteg vagyok.... Nekem Giga R7 260 X em van . OC. Rev 3.0. 2GB. Semmi baja, halk, erős... WOT 1366/768 maxon minden.. tudom hihetetlen de több az fps mint az R7 265 el.... Az elmenő kép film nézés közben is megszűnt ahogy az APU autó ra lett állítva...
Nem tudom számít e, Giga a lap és a kártya is... Esetleg a Pci exp 3.0 ? Ez csak egy kérdés...
Nekem simán alszik, ébred... játszik... Gyárilag 1188 Mhz megy. -
Martin97
aktív tag
Szia!
Twekek:
Csak egy van fent (amit egy fórumtársunk készített), az a lényege, hogy megemeli az alap órajelet, és kitolja a gyári 20%-os power limitet 80%-ra. Az afterburnerben természetesen ki vannak tolva az órajel limitek, és a gyári vrm-nek enged 100mv-ot emelni (már nem tudom melyik az a beállítás).
Ennyit tudok magamtól, ezen felül már kevés vagyok.
Ezen felül milyen tweakek, trükkök vannak? Vagy ezek nem publikusak?Hűtés: A proci nálam is vizezve van (gigabyte 3d mercury), a vga-n szintén gyári lég.
Sajnos a procim (E8200 @ Q807) valamiért nem megy (vagy az alaplap, pedig P35-ös), ha 5 mhz-et emelek az fsb-n már eldobja magát. Ez azért érdekes, mert az előző E7200-am simán ment 3,6 fölött. Nem tudom, hogy mi a baja, pedig a legújabb F5-ös bios van rajta. Esetleg valami tipp?
A videokártyán futtattam már 1360/1800-on is FS-t (erről sajnos nem készült képmentés).
Úgy érzem, hogy van még benne némi plusz, csak "elfogy" a feszültség amit az AB maximálisan enged (~ 1,3v).
Ezen kéne emelni még egy picit, mert a jó idő miatt még tovább is tudnám hűteni. Erre milyen megoldás(ok) vannak? Ehhez a kártyához nem találtam ln2 biost, az csak a top kártyákra van. (Elsősorban szoftveresre gondoltam, de egy jó leírással a hardmodtól sem riadok vissza, csak nem találtam leírást.)
Vagy a tdp a szűk keresztmetszet? (Bár 115x1,8 az több mint 200 watt, és max 170 wattot ír a gpu-z.)Ezt az "Én vagyok a magyarok tweakere" kijelentést hogyan kell értelmezni?
Te vagy a legjobb ezen területen, vagy külön területekre van osztva a szakma, vagy mindenki ismeri az összes csínját bínját az extrém tuningnak (aközül a néhány felhasználó közül)? Szóval kiegészítitek egymás tudását, vagy aki ilyennel foglalkozik annak már nem nagyon lehet újat mutatni?
PL.: A tuningolja a procit, B tapossa a vga-t, C kergeti a ramokat, D csinálja a tweakeket? Hogy megy ez?
Csoportosan tuningoltok, vagy csak segítséget kértek egymástól, ha valami nem megy (ha van olyan)?
Mekkora költségekkel jár az extrém tuning?Bocs, hogy így rádtörök, de érdekelnek ezek a dolgok. Bár azt nem tudom, hogy a hozzám hasonló lelkes amatőrökkel foglalkoztok-e, de valahol el kell kezdeni.
ÜDV
Martin97 -
NyuszyCaster
senior tag
nagyon szépen köszösz9 igy az A10 6800 k kilőve marad a 860 k de azt kell majd kitalálnom hogy frisitek majd biost az uj lapon mert a 860k t csak frissebel kezeli a bolt meg ugy nem frissit ha az egész gép nincs összerakvanáluk de sajna egyszere nem megy anyagilag az egész masina
-
Martin97
aktív tag
Milyen képszerkesztőt használsz az eredmények "eléréséhez"?
Grat a WR-ekhez.
Milyen tweakek/trükkök vannak, amivel tudnék javítani valamicskét a physx, és combined részen, mert az elég gyenge? (Persze a saját eredményemnél gyenge. A félreértés elkerülése végett.)
Lehet tudni, hogy a tiéd hány százalékot kap asic-ra?
De azért az enyém még mindig jobban megy. (Órajelet nézve)
Amúgy Te extreme oc vagy vagy enthusiast?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- KIÁRUSÍTÁS - Logitech MX KEYS billentyűzetek 19.000 Ft/db (amíg a készlet tart)
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Pro - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest