- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Először a RX580 Nitro is majdnem elküldtem melegebb éghajlatokra. Aztán mégis csak megbarátkoztunk. Kezdtem a TRIXX ventilátor szabályozással,következő lépés a bios átkacsolása, 1080p -ben elég a 1340Mhz is a legtöbb játéknak. Most meg az 1V max fesz beállítás. Tökéletes!
-
HSM
félisten
válasz
Televan74 #28947 üzenetére
Meglepő statisztika.
Ezekszerint én szerencsésebb kézzel válogattam.
No, meg volt pár 7970 Dual-X, és 280X Toxic is, és mind jó volt.
A PowerColor 7950 próbáltam újrapasztázni MX4-el, de alig néhány fokot hozott, kidobott idő volt csak.Az jó, 1V. Komoly, hogy van akinél ilyen kevés fesszel beéri. Én 1350Mhz-re lőttem be, és csak egy -50mV alulfeszelést vállaltam be, így 1,075V lett, de már így is nekem 100% elégedettség.
-
-
HSM
félisten
válasz
#65675776 #28937 üzenetére
Én ezt nem gondolom.
Ami a nagy szórást okozza szvsz, egyfelől, hogy a gyári OC állásban 1,2V-on, atom túlfeszelve fut a GPU, ami mellett tényleg van némi hangja, plusz semennyire sem szellőző házban sok lehet az ilyenkor 200W körüli hőtermelés, és ha nem szellőzik megfelelően a ház, akkor lehet a VGA-n akármilyen jó a hűtés. Ezért szoktam első körben a sima, nem OC-s 1340MHz BIOS-t javasolni azoknak, akik nem akarnak vele görcsölni, az gyárilag jó ahogy van, nem fogyaszt feleslegesen sokat és halk is, és így a ház szellőzésből is kevesebbel is beéri.(#28938) diegho: 2003-ban teljesen helytálló, amit írsz, sok VGA-juk hullott el bőven idő előtt. Ugyanakkor az utóbbi 7-8 évben már átmentek az olcsóból inkább prémium gyártóba, főleg 2012-től a GCN szériától. 280X, 290X Vapor-X-ek, Toxic, Rx560 Pulse, Rx460/480 Nitro, Rx580 Nitro mind igencsak minőségi, jó alkatrészekből összerakott, gondosan megtervezett holmi szvsz.
(#28939) Televan: Szvsz kicsit túl van gondolva ez a pasztázás dolog... Nekem volt vagy 10db 280X Vapor-X-em, mind új, nem egyszerre véve, egyik pasztázásával sem volt az égvilágon semmi gond.
Persze, lehet, 3-4 éves korára már ráfér majd egy újrapasztázás, de amúgy nem sok értelmét látom.(#28940) athomi: Ja, látom, hogy nem az igazi. Ugyanakkor azt is látom, hogy valamiért 1,12V-on megy, ami nekem feleslegesen soknak tűnik 1286Mhz-hez (nekem az 580-on 1255Mhz szűk 1V-on megy).
Én a helyedben először megpróbálnám levenni az OC-t róla (OC-val az 580-asom is csúnyán túlfeszeli magát), és megnézném, mit csinál automata módban, de 1240Mhz-re beállított órajelen. Ehhez csak annyit kell beállítani WattMan-ban, hogy egy reset után automata feszültség, és az órajelnél manuálisan amelyik órajel nagyobb 1240Mhz-nél, azt átírod 1240MHz-re. [link] Persze, ha előtte volt Trixx vagy más Offset-es OC tool használva, akkor azt előbb át kell írni 0mV offsetre, különben bezavar.
(#28941) daa-raa: Látszik is a képeden, mi a baj.... Ugye, nálam 1,2V gyárilag 1411Mhz-hez, és már az is durván sok az alap 1340Mhz-es 1,125V gyári feszhez képest.
Nálad pedig 1,27V?!?!?
Ez konkrétan annyira sok, hogy nálam pl. a WattMan nem is enged 1,2V-nál nagyobb feszültséget beállítani....Nincs valami plusz OC tool, ami esetleg belekeverne a terhelt feszültségbe? Vagy BIOS mókolás a kártyán? Érdekes, hogy az üresjárati fesz rendben lévőnek tűnik, 0,75V-on.
-
mikormit
csendes tag
Sziasztok!
Másnak sem működik az MSI afterburner "Temp limit" funkciója mióta kijött a 2019 Adrenalin driver?
(Csak a 90C°-on engedi üzemelni, nem engedi lejjebb húzni)Vagy én csinálok rosszul valamit?
A monitorozás miatt lényeges szempont az afterburner!
Köszi a választ!
-
törölt tag
-
Televan74
nagyúr
válasz
#65675776 #28937 üzenetére
A pasztázás minőségén csúszik el a dolog.Nem mindegy ki volt aznap műszakban. 2020 áprilisban én újra fogom pasztázni,addig marad a gyári megoldás a garancia miatt. Meg sok múlik a chip lottón is.
Nálam most leszabályozva csendes és játékok alatt is elvan 70C° környékén. -
törölt tag
Összefoglalva: ótvar nagy a szórás a Nitro+-ok minőségében.
-
HSM
félisten
válasz
ULPIUS #28934 üzenetére
A 1070 sokkal "optimálisabb" pontján dolgozik a perf/watt görbén, plusz az architektúra is takarékosabb. Szóval azért a fura szituáció, hogy az Rx590 gyárilag jóval torkosabb, miközben lassabb. Hát ez van. De azért az pl. szépen átjön hogy az Rx480 szintjére hozva (ez vajon 1266Mhz?) a 1060-as fogyasztásával megy.
Az 590 Nitro+ oldalán az azt jelenti, hogy 250W alatt fogyaszt a kártya, ha erre gondoltál, ami reális is, TPU-n 220W-ot mértek. [link]
-
HSM
félisten
válasz
ULPIUS #28931 üzenetére
Na, ez a verzió már kb. annyit fogyaszt, mint egy Rx480.
[link]
Szerintem mondhatjuk, hogy még mindig meglehetősen messze van a 215W-tól, vagy egy Rx590 gyári fogyasztásától.Nekem csak az a fura, a beállított Rx580 Nitro-m is ilyen, mint nálad a GTX, nem igazán hallom játék alatt, hogy bármi történt volna...
Nemhogy egyből a benchmark elején hangoskodna...
(#28932) fules: )) : Tetszik, hogy végre lesz épkézláb, jól paraméterezhető vezérlés WattMan-ból.
Nincs bajom a mostani Trixx-es megoldással, de örülök, ha nem kell csak ezért +1 OC-tool fusson.
Mondjuk, ha nem működik még, akkor még marad a Trixx .Én felraktam amúgy a frisset, de még nem tűnik 100% stabilnak a Radeon Settings... Ettől függetlenül, azért használhatónak tűnik.
-
füles_
őstag
Nálam talán hangosabb volt a 1050Ti Aero ITX, mint a mostani alulfeszelt Sapphire Pulse ITX 570. Meg annak volt egy ilyen tipikus kerregő hangja, nem tudom mitől csinálta, nem találtam anno rajta semmi rendellenességet. Amúgy nálam lényegesen elnyomják a házventik többi venti zaját, úgyhogy az a kerregés sem zavart annyira.
Használja valaki a fan curve-t a Wattman-ben az új Adrenalin driverrel? Nem tudom mi oknál fogva, de nálam nem engedi 38% alá beállítani egyik state-t sem. Gondolom valami bug lehet.
-
ULPIUS
őstag
Ez lenne az, ok 215W a max, meg kéne mérni mit eszik benchmark közben, de én ennyire nem mennék bele, nem az én asztalom, de ne az SC-hez hasonlítsd.
@sűvítés kapcsán: már nem emlékszem mennyi RPM-től jött meg a hangja a nitronak, de szinte ahogy elkezdődött a benchmark. Ugyanez a folyamat az evga-val nulla hangerő változással történt, tehát a házventik hangja stagnált végig.
-
ULPIUS
őstag
válasz
lacus83 #28922 üzenetére
De újonnan vettem aprón másodkézből, most decemberben vették, 2021.dec-ig garis, bontatlan dobozos, az összes fóliát én húztam le kártyáról és regisztráltam a saját evga fiókomhoz. Még van egy darab a tagnak, ajánlom figyelmetekbe, ennyiért ajándék!
(evga gtx 1070
110.000 Ft105.000 mostmár)
@Kisza25: az 1060 azért sokkal halkabb, mert eleve sokkal hűvösebb, mivel kb. 120Wattosak. De az 1070-em pl 215W, úgy mint kb az rx590.
-
HSM
félisten
válasz
athomi #28927 üzenetére
Minden kártya kb annyira hangos, amennyire a fogyasztásához képest megfelelően méretezett a hűtése. Nem Rx, vagy GTX kérdése ez.
A 1050 Ti egy max 75W-os kártya, azt kb. bármi meghűti viszonylag halkan, de ugyanez igaz a piros versenytársára is, nekem egy RX560-am volt, sima alu hűtővel, még hőcső sem volt benne, és iszonyat csendben dolgozott. Én ezért is vettem Nitro+ 580-t, a túlméretes hűtő miatt jól beállítva (1350Mhz GPU plusz kis alulfesz) iszonyat csendes tud lenni, hiába 150-160W.
Amúgy kis órajelet beáldozva szvsz bármilyen Rx570/580 kártya csendessé tehető: [link]. 1100-1200Mhz között pedig végképp már kb inkább termeli az áramot...
-
-
HSM
félisten
válasz
pistabyte #28917 üzenetére
Nálam így van. Felhúztam +16%-ra a korlátot, OC BIOS-al, és 1350/2000Mhz, 1,125V-ról 1,075V-ra alulfeszelve. Valószínűleg nem kéne +16% sem, de furmarkban így adta a legtöbb pontot.
Az áramfelvételi korlát egy dologra hat, a GPU pillanatnyi fogyasztását figyeli, és ha az túl sokat venne fel, akkor automatikusan addig csökkenti az órajelet és feszültséget, amíg bele nem fér a keretbe. Ezáltal persze a terhelési feszültség is csökkenhet, amíg csökkentve van az órajel.
Amit írsz, azt több monitor vagy nem szabványos képfrissítési beállítás esetén csinálja, hogy maxon járatja a memóriát. Olyankor persze, ha úgy van beállítva, a GPU órajelét is megemeli. Itt látod, memory P2-nél a 0.95V feszültséget, az emeli meg [link]. Időközben magamnál átírtam 0,8V-ra, semmi baja nem lett tőle, de két monitorral is így már le tud menni 0,95V alá is, ami szvsz jó.
Az alaplap az áramfelvétel szempontjából mindegy, ha szabványos, akkor bírja, ha nem szabványos, a kártya akkor is felveszi, ami kell neki, csak akkor szépen leég közben a foglalat.
-
RobberBaron
tag
válasz
Csupingo #28920 üzenetére
Köszi, az 580-at ezek szerint benéztem.
Ez most jó vételnek tűnik, magasabb ram órajellel is 10k-val olcsóbb, mint a 11265-07:
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 4GB (11265-31): 2000 MHz, 8000 MHz Effective : 68kAz 570-ből a 11266-46 -ot viszont még mindig nem találom a Sapphire oldalon, pedig a specification füleket végignéztem.
-
-
lacus83
senior tag
válasz
ULPIUS #28909 üzenetére
Nem vadul be senki de valszeg az EVGAt nem újan vetted, az Rx 590 pedig jelenleg még nagyon új. Már igy ez az össze hasonlítás sem korrekt, az erő viszonyokat össze hasonlítani pedig pláne nem az.
Valószínűleg okkal váltottál, ha pedig megbántad az Rxet akkor pedig tovább kell lépni.
Ez is csak egy személyes véleményKisza25.
Hűtés optimalizálás és nem lesz az hangos -
Csupingo
veterán
válasz
RobberBaron #28919 üzenetére
A gyártó oldalán, ha a specification-ra kattintasz, akkor látod az eltőrő változatokat. Az 580-ból 4 féle van ha minden igaz, az 570-ből 3. 580-nál eltérés a gpu órajelben és abban van, hogy létezik 7000MHz-es memóriával szerelt változat és 8000MHz-es is. 570-nél csak a gpu órajelben látok közel 100MHz-es eltérést.
-
RobberBaron
tag
Sziasztok!
Sapphire 570 Nitro+ -t (vagy esetleg 580-at) szeretnék venni 4 GB rammal.
570-esből 11266-46 és 11266-14 számmal találtam két fajta kártyát.
A 11266-46-os jelzésűről infót még a gyártó oldalán sem találtam, de 84k-nál kezdődik az ára, a 11266-14 61k-val.
[link]Mi a különbség a két kártya között, hogy az egyik 20k-val olcsóbb?
Csak arra tudok gondolni, hogy elírták a 11266-14-et, és a gyengébb 11266-04-et "értik" alatta...84k-ért pedig egy Sapphire 580 Nitro+ 4 GB-ot is bőven lehet venni, de itt is 2 féle kártya van, 11265-31 68k-ért és 11265-07 78k-ért. A gyártó oldalán semmilyen különbség sincs a 2 kártya között, egy oldalon szerepel a kettő...
[link]Mi a különbség a 11265-07 és 31 között, hogy 10k árkülönbözet van közöttük?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Rx 570-ből milyen márkát és típust érdemes venni?
-
pistabyte
tag
Áramfelvételi korlátot akkor is érdemes feljebb rakni,ha a sapphire rx 580 nitro karim aluk van feszelve 1.050-1.070 korul? Probaképp kipróbáltam hogy levettem a feszültséget 1.000v ra és az áramfelvételi korlátot is teljesen levettem -20%-ra. A vicc az hogy az órajel még így is 1340mhz/2000mhz. Ami viszont meglepő hogy eddig terhelés nélkűl 0.950v ott vett felca kártya 300mhz/2000mhz-en. De amikor beálítottam -20%-ra az áramfelvételi korlátot akkor már csak 0.750v-t vett fel a kártya amikor nem futott semmi sem,és érdekes módon a meóriát is levette 2000mhz-ről 300 mhz-re mint a mag órajelet. Öcsém most vett egy uj ryzen 1600x b450 gigabyte alaplapos amd gépet,és nála alapoj így megy a sapphire rx 580 kártya,viszont nála semmi sincs lehúzva,minden alapon van a feszültség is és az áramfelvétwli korlát is. Érdekes. Nekem egy régebbi z97-es msi g43 alaplap van. Ezek szerint az alaplap se mindegy,gondolom az ujabb b450-s alaplapok jobbsn kezelik a kártyák áramfelvételét. Radeon driverből a 18.9-t használom de teszek egy próbát a legújabb 2019-es radeonnal is.
-
ULPIUS
őstag
válasz
diegho #28913 üzenetére
Nekem 3 db NB eloop B12-2 van, ~900 rpm-en és az rx590 nitro+ teljesen elnyomta őket, süvített mint az állat rögtön, ahogy elkezdett emelkedni a hőmérséklete benchmark közben. (45 fokig persze áll a venti, ez tiszta sor)
Nem tudom, hogy a rog strix milyen, biztos az is hangos ezek szerint, de ez az EVGA príma. Én csak ehhez hasonlítom jelenleg. Továbbá fontos, hogy "auto" módban produkálja ezt mindkét kártya, szerintem nem mind1, hogy kell e babrálni a hűtéssel vagy csak berakod és megy szépen úgy ahogy kellene neki.... -
diegho
nagyúr
válasz
ULPIUS #28909 üzenetére
Ez érdekes, mert nálam 4-500 rpm-en mennek az Alpenföhn ventik a házban és ha felengedem őket 800-ra, akkor már elnyomják a Nitro+ hangját. Viszonyításképpen a 1070 rog strix olyan hangos volt, hogy a zárt fejesen keresztül is tisztán hallottam ahogy visítanak a ventik 2500-as fordulaton. Ehhez képest a Nitro szinte hangtalan, furmark alatt sem volt olyan, mint a Strix 5 perc játék után. Én teljes mértékben elégedett vagyok vele, sőt többet kaptam, mint vártam.
-
lemusz
addikt
válasz
#65675776 #28906 üzenetére
Nálam PUBG-ben 75 fokra megy fel, de ott mintha valami fallal találkozna, mert még nem láttam 76-ra átfordulni. Ekkor a ventik 24-34%-os fordulaton mennek és valóban már kezdenek kicsit hangosak lenni 30% fölött, bár nekem le van véve a ház oldallapja, mert szörnyen szellőző házam van... Az előző egy ventis 1050ti-m 60-70%-os fordulatnál nem volt ilyen hangterjedelmű. Mondjuk mióta ez a kártyám van mintha az FSP hexa 400+ is hangosabb lenne. Nálam egyébként alapjáraton nem kapcsol fel asszem valami 50 fokig és terhelés után kb 5-10 seccel le is halkul szépen.
-
HSM
félisten
válasz
#65675776 #28906 üzenetére
Ez szvsz nem gyári beállítása, gyárilag a sima Nitro+ 75 fokos cél hőmérséklettel jön. Normál esetben nálam sosem éri el ezt a ventilátort, 1411Mhz gyári BIOS-al is max 1500rpm magassága volt.
Amúgy én ezt szoktam javasolni: [link]
Amúgy nálam 1350Mhz-en, 50mV-al alulfeszelve még az 1200rpm-et se nagyon éri el, 70 fok környékére belőtt egyedi venti profillal. Foroghatna kevesebbet, de így se hallom, hogy megy. Engem 1500-tól kezd zavarni a hangja.
-
ULPIUS
őstag
válasz
diegho #28905 üzenetére
Lehet az rx szerian belul jonak szamit de szerintem meg akkor jo egy hutes ha megbirkozik rosszabb korulmenyekkel is, mindezt normal hangeron. A nitro+ hutese nagyon hangos mar alacsony/kozepes fordulaton is, foleg ha a haz hutok minosegi halk ventik. Ezt mar megkaptam speedR -tol , h miert raktam be az 590nitro+ -t egy mini itx hazba?! Hat azert mert manapsag szerintem elvarhato egy kartyatol, he ne legyen ebbol gond, attol h nem a legjobb eppen a hazhutes es ez be is igazolodott 1070el
Erdekes, lecsereltem egy evga 1070 ftw dt-re (215W) es az teljesen hangtalanul huti magat, meg se hallottam amikor bekapcsoltak a ventik SP benchmark alatt, max ~69 fokig ment föl az itx hazban ugyanazon korulmenyek kozott. Na ennek van jo hutese...a teljesitmenyrol nem is beszelve es 8 ezer ft-al volt dragabb az rx590-nel hűha
(Nem kell bevadulni, ez csak egy hozzaszolas, szemlyes tapasztalat, koszi peace) -
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 3D nyomtatás
- AliExpress tapasztalatok
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest