- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mizol29
senior tag
válasz
hundai #35884 üzenetére
A gpuz-ben 1411mhz-et ír default clocknak. Kapcsold át silent biosra. Ez 1340mhz-et jelent. Nézd meg, hogy úgy mit produkál.
Ui.: Most nézem az adatlapod és ott 8gb-os Rx 580 szerepel viszont a gpuz csak 4gb-ot ír. Hogy is van ez?
Kártya használtan lett véve vagy újonnan? Lehet megnézném a bios-t, hogy stimmel e -
csubuka
addikt
válasz
hundai #28325 üzenetére
Nekem nincs ilyen, már ha CPU terhelést nézel. Sőt Apply-ra nem is kell nyomni a Trixx-ben soha. Ámde ha 0mv-nél apply-t nyomok, akkor csak simán a Wattman alap manuális beállítós extrém túlfeszei jönnek be. De ha jól láttam a Wattman azt a baromságot adja meg feszeknek magától trixx nélkül is, ha manuálisra billenti az ember. Azt hanyagolni kell.
Viszont bezárni nem szabad a Trixx-et, mert akkor a ventiprofil nem lesz aktív. Szóval csak Trixx lekicsinyítés és apply soha.
A fesz állításokból ki kell hagyni a trixx-et mert nem igazán ad részletes beállításokat. De amúgy ha 0mv-vel applyolok, nem fagy, semmi gondot nem okoz, csak éppen beállít értelmetlen túlfeszeket, a Wattman alap logikátlan értékeit, extrém ~+150mV-ot a gyári alaphoz képest.
-
HSM
félisten
válasz
hundai #28323 üzenetére
Így elindul a Windózzal, és szabályozza is a kártyát, míg fut a háttérben hozzá sem kell nyúlni. Ami fontos, 0mV egyszer legyen apply-zva (mert ha nem 0, akkor megkeveri a többi eszközben beállított feszt!), és utána egy OverdriveNTool, vagy WattMan profilból visszaállítva értelmes beállításokra a kártya.
Így hogy hetek óta csak ventilátort szabályoz a háttérben teljesen okésan teszi a dolgát.(#28324) csubuka: Lehet más GPU-nál van értelme, pl. Vega, így benne van az interfészben. Vagy ami még lehet, hogy vannak GPU-k, amik nagyon kis feszen nem bírnák a magas memória órajelet, így pedig biztosan jók. Nekem ez a kettő a tippem. Ugye, a 300Mhz-es memóriához képest is ad 50mV-ot az 1Ghz-hez, logikus is, hiszen a GPU-ban van a memória vezérlő, akkor annak is több dolga akad. Én most beállítottam 850mV-ra 2Ghz mellé, majd kiderül jó lesz-e így.
-
csubuka
addikt
válasz
hundai #28323 üzenetére
Szia!
Nem szabad apply-t nyomni
Ezen szívtam én is. A ventiprofilhoz elég csak beállítani a ventiprofilt és nem nyomni applyt.
(#28322) HSM: Oké, jól hangzik. Remélem okés lesz a helyzet itt. AKkor mondjuk tök értelmetlen, hogy van egyáltalán külön állítása a RAM-nak, mert pont azt a feszt amúgy sem fogja kapni.
-
HSM
félisten
válasz
hundai #28111 üzenetére
Már írtam pár napja, miután megállapítottam a gyári alapfeszek a különböző órajelekhez [link], csináltam neki egy plusz 2D profilt, amiben 0,95V helyett csak 0,8V-ot kap a GPU, és 2Ghz helyett csak 1Ghz-en járatja a ramot, plusz kikapcsoltam a felső órajellépcsőket, mert minek, de az opcionális.
Amikor játszanék, betöltöm a 3D profilt, és játszom a normál órajelein a kártyának. Ez a kis finomhangolás 10W spórolás 2 monitoros alap fogyasztásból, így már nálam passzív is marad, 45-47 fok között.(#28112) kago akira: Igen, nem spórolták le róla a normális LED vezérlést. Így működött 10 éve is a G9 egerem, meg a mostani RGB-s G502 is.
Mint írtam, nálam nem zavarják egymást, legalábbis a Trixx, WattMan, és OverdriveNTool.
Trixx-nél ami nagyon fontos, ne legyen beállítva Gpu feszültség offset (+0mV legyen), és ne legyen bepipálva a "Load on Windows startup" mellé a "...and restore clocks". Így nálam Windózzal együtt betölt, vezérli a ventilátort a profilommal, de nem szól bele a többi paraméterbe.
A WattMan meg az OverdriveNTool pedig szintén remekül megfér egymás mellett, amelyikben utoljára beállítok valamit, az a komplett beállítás marad érvényben. Nincs kutyulódás, nem hatnak máshogy egymásra.Mindkettő az AMD Overdrive API-ját használja.
A sima "kézi" alulfeszelésre azért vigyázz, mert azzal ezeket a nonszensz feszültségeket ajánlja fel magától a WattMan: [link].
Ezek pedig teljesen rossz értékek, köszönőviszonyban sincsenek az kártya által automatán beállított gyári feszültségeknek (amiket láthatsz a picit feljebb lévő képen, csak a P6-P7 állapot feszültségét húztam durván 50mV-al lejjebb). Persze, még mindig jobb az 1,15V, mint a gyári 1411Mhz-es 1,2V.De attól még így gyakorlatilag agyig butítottad az amúgy szuperjó terhelésfüggően takarékoskodó energiatakarékossági rendszerét.
Nálam amúgy ezzel az 1350Mhz beállítással és a saját ventilátorprofilommal ritkán megy 1300rpm és 70 fok fölé, teljesen jó és nagyon csendes. Lehetne kevesebb is a ventilátor, de így se hallom, minek.
(#28114) Luskan: A Pulse egy lényegesen kisebb teljesítményű hűtés... Már az 580-as verzió is lényegesen kisebb, mint a Nitro. [link]
(#28120) pitepeti71: 225 fontért van zsír új Nitro+ Rx580 8GB, játékkal... [link]
Szvsz ha fontban gondolkozol nem rossz ajánlat.(#28123) pitepeti71: Utólag a tisztaságból nehéz megmondani, egy kompresszoros átfújás kb minden porszemet kitakarít....
-
törölt tag
válasz
hundai #28119 üzenetére
A patyolattisztaság oka lehet légkondicionált helység és/vagy takarítás következménye. Amitől egyértelműen új, az a sealed/fóliázott csomagolás.
- dobozon védőfólia
- sérületlen, jelölt ragasztócimkék (doboz, belső csomagolás, maga a kártya)
Ezek így jönnek ki a gyárból. Ha nem ez van rajta, akkor bontott a csomagolás. Tök mindegy, kitől veszed.Persze lehet még user által gariban visszaküldött, vagy szimplán 14 napon belül visszaküldött cucc is. És akkor tényleg új, annak ellenére, hogy bontott.
De ezt nincs az az isten, aki utólag megmondja Neked. -
joe999
tag
válasz
hundai #28119 üzenetére
Nálam dettó.
[Pont így nézett ki.]
Amúgy tegnap az ALZA-n ar SAPPHIRE NITRO+ RX 580 elfogyott státuszban volt, de ma újra lehet kapni, ha valakit érdekel még az siessen. -
csubuka
addikt
válasz
hundai #28115 üzenetére
Hmm... érdekes. Lehet akkor cross-checkelik a széria számot... nem értem igazán. Mert a kártya amúgy újnak tűnik.
Körömmel felkapart végű cellux volt rajta. Oké a fotó alja, de látszik a lényeg.
Annyi, hogy fólia maradvány volt a fekete hűtőpalást alatt. Azt nem értem, mintha valaki a gyári védőfóliát már lehúzta volna korábban (már ha volt) és így nem enyém az az öröm
*Amúgy egy barátom repül vissza 3 nap múlva, körbekérdeztem
Szóval addig van lehetőségem elállni.
**Lehet túlpörgöm, de bontatlan újért fizettem és utoljára 10 éve volt bolti új GPU-m, csak most benyillalt, hogy miért ne, ha jó áron volt
SZóval ez ilyen "ájautó" élmény lenne nekem
(#28116) Nokedli: Ejha, az mondjuk még keményebb, mint ez... Itt csak ezek vannak, amit írtam. Pedig eddig jó véleményem volt a Rufusz-ról. SSD-k, mind okésak voltak, amiket onnan vettem.
-
kisza25
félisten
válasz
hundai #28063 üzenetére
Bf5, 3,2Ghz alapon full CPU limit, most 3,6Ghz és egy csomó dolog ultra/high, de nem megy a GPU folyamatos 100%-on
3,8Ghz a plafon gyári hűtővel, de azzal fagy a bf5, pedig 1 évet úgy használtam, még finomhangolom
Elötte GPU limit volt 1050-el 70-90 FPS, most átlag 100-120 van, de nagyon ingadozik amit látok is, majd belövöm a freesyncet
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest