- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kikki90
tag
válasz
#85552128 #50 üzenetére
Sziasztok,
Azt hiszem minél jobban figyel arra az ember, hogy jó vételt csináljon, annál nehezebben sikerül, néha irigylem azokat a vásárlókat akik bemennek egy üzletbe és kérnek az eladótól egy videókártyát. Sajnos azonban próbálom azt hinni, hogy értek hozzá annyira, hogy ezt ne tegyem. Hát nem értek
Meg voltam győződve róla, hogy az ASUS márka mellett elköteleződtem és nem lesz ami ettől eltérít, de most hogy RX 470 vásárlása előtt állok, ez a topik elgondolkodtatott, hogy lehet mégiscsak...
60e Ft környékén szeretnék kártyát venni az apróról, ahol azért az ajánlott kártyák közül is akad 1-2 ennyiért. 50-ről indultam, úgyhogy nagyon 60 fölé nem akarok menni.
Van egy olyan sejtésem, hogy minden gyártónál van egy olcsó, kis hűtéssel, van egy jobb hűtéssel, amiből már van OC is, meg vannak a 8GB-osak. Én az első 3 közül vásárolnék, de gondolom ha számít a kártya hangereje az elsőt el is felejthetem. Így minden gyártónál marad 2, ami közel azonos áron fut.
MSI (RX 470 GAMING 4G) RX 470 GAMING 4GB ~60e
MSI (RX 470 GAMING X 4G) RX 470 GAMING X 4GB ~60e
XFX (RX-470P4LDB6) RX 470 RS Black Edition 4GB ~63e
XFX (RX-470P4LFB6) RX 470 RS 4GB ~60e
SAPPHIRE (11256-10-20G) RX 470 NITRO OC 4GB ~61e
SAPPHIRE (11256-01-20G) RX 470 NITRO+ OC 4GB ~61e
ASUS (STRIX-RX470-4G-GAMING) RX 470 GAMING 4GB ~56e
ASUS (STRIX-RX470-O4G-GAMING) RX 470 GAMING OC 4GB ~56e
GIGABYTE (GV-RX470G1 GAMING-4GD) RX 470 G1 Gaming 4GB ~54eNagyjából a piac így néz most ki, igyekeztem összegyűjteni a kb legjobb árakat. Ezek alapján szeretnék dönteni, úgy hogy közben már látom, hogy 60-ért ilyet is kaphatnék: GIGABYTE (GV-RX480G1 GAMING-4GD) RX 480 G1 Gaming 4GB.
Elolvastam az összefoglalót, de nem világos az alapján se melyiket kellene választanom, mitől GTR az XFX, stb...
Számomra az MSI tűnt az általatok leírtak szerint a legjobb választásnak, de ha a Gigabyte is az amit ajánlatok már, akkor akár az is lehetne jó megoldás. Illetve vannak az olcsóbb 470esek, pl. XFX-nél 52ért, ezek közül egyik sem ajánlott? Segítségeteket kérném a döntésben.
Köszönettel,
-
Smite
tag
válasz
távcsőves #18042 üzenetére
Ezt írtam én is, de akkor leírom még egyszer más szavakkal. Ha csak "Megveszed, hazaviszed, beszereled" kell neked, akkor ez nem a te kártyád. Ha szeretsz/tudsz foglalkozni azzal hogy finomhangold, kiteszteld és jó áron hozzájutsz, akkor hajrá, nem kell félni tőle. Igen, nekem a jó ár/érték arány az egérrel volt meg, ha az nem lett volna, akkor MSI-t veszek én is. Ennyi. Peace
OC-ról nem tudok nyilatkozni, mert nekem fullHD-n bőven elég mindenre a gyári OC.
Ha van rá igény, akkor szívesen linkelek egy képet a Wattman beállításokról -
válasz
MaxxDamage #18045 üzenetére
Pörög a villanyóra rendesen
-
Szia,
Hát ez alapján nekem ez jön ki [link] (100% CPU TDP -vel)
de a VGA sem azon az értéken van és nem lehet tudni ez mennyire is lehet "pontos"Inkább fáradj át a Melyik tápegységet vegyem? (kiemelt téma) topikba, olvasd el az Összefoglalót és írd le amit kell és meg fogják mondani, hogy jelenlegi tápod alkalmas-e az RX -hez vagy sem.
(#18046) Tesus: ezzel jobban pörgött [link] , de szerintem ahogy a kolléga is mondta... felejtsd el az ilyen kalkulátor oldalakat...felesleges! Ott a tápos topik, fáradj át oda és fognak neked segíteni.
L
-
Sziasztok,
Ez az oldal megbízható ha a rendszer teljes fogyasztását akarom kiszámolni?
[link]Az ott kalkuláltak alapján elég lenne egy 283 W-os táp is(jelenleg 400 W-os FSP HEXA van)
G3900
RX470
SATA 7.2K HDD
nincs optikai meghajtóCsak azért érdekelne, mert alapból az integrált VGA-val terveztem de mégis vettem bele a 470-est.
-
Smite
tag
válasz
zsizsef #18037 üzenetére
Nem szeretnék zavart okozni az erőben, és feszültséget gerjeszteni, de pont most pénteken vettem egy Asus RX 470et és csak a tapasztalatomat szeretném megosztani.
Magát a vásárlást a fórum áttúrása, követése és hosszas vívódás előzte meg, igazából hogyha nem lett volna a vizes bolt egeres akciója, valószínűleg én is felülök az MSI vonatra. De volt és úgy, hogy a kártyának egész jó ára lett, és mellécsaptak egy 13-15 ezres egeret, jó vételnek tűnt.
A beüzemelést azzal kezdtem, hogy Wattmanban finomhangoltam a beállításokat az összefoglalós leírás szerint. Alulfeszeltem, célhőmérsékletet emeltem, tdp-t emeltem és a venti fordulatot lentebb vettem. Így nem throttlingol, nem melegszik és bár más márkával nem tudom összehasonlítani, de nem olyan hangos a hűtése sem. Nálam sajnos még a proci ventije (nem gyári) simán túlharsogja.
Összefoglalva, szerintem tényleg nem annyira rossz a kártya, mint amennyire negatív a megítélése itt. Aki "out of the box" működő kártyát keres, annak nem ajánlom, és ezzel valószínűleg az Asus is tisztában van, nem véletlen a promóciós ajándék. De annak aki szeret matatni a beállításokkal (igazából a Wattman sem egy rakétatudomány) és jó áron hozzá tud jutni, az ne rettenjen el.
Én személy szerint nem bántam meg, hogy megvettem, az egérrel együtt jó vétel volt. -
törölt tag
válasz
multimelon #18021 üzenetére
Szia!
Igaz nekem nem két procis a gépem, de az adatlapomon látható konfig (konnektorba dugható digitális fogyasztásmérővel nézve) 248W volt amit elért az egész gép.
Néztem játék és szintetikus tesztek alatt is. 248w volt a plafon...és ez nem csak a VGA hanem az egész gép.
Szerintem feleslegesen aggódsz.
-
Csongi2015
tag
Jo reggelt mindenkinek!!!
Vegleg megszuletett a kartya vasarlas!
https://www.pcx.hu/msi-rx470-gaming-x-8g-videokartya-963373
A legjobbakat az MSI-rol hallani,esetleg annyi hogy meghajlik kicsit a foglalatban,ezert szeretnek velemenyt kerni MSI tulajoktol!
-
zsizsef
senior tag
válasz
füles_ #18036 üzenetére
Nem nekem kell bizonyítani, hogy rossz, hanem annak aki azt mondja róla, hogy rossz és nem ajánlott. A böfögésről annyit, hogy ha konkrét, saját tesztet mutat a kolléga és nem csak netes leírások után osztja meg tapasztalatát az Asus 470-ről a tapasztalatait, akkor okés a dolog. Nekem van, én bátran ajánlom.
-
bozont
veterán
válasz
multimelon #18022 üzenetére
Itt mérnek többfélét is: [link] Ezek csak a vga kártyák fogyasztása, ehhez jön még a többi komponens. Mondjuk azt nem mérik mekkora áramot húz be sajnos.
-
Laja333
őstag
válasz
multimelon #18022 üzenetére
Nálam Peak-ben a 12V ágról ~16A-t vett fel OC mellett, átlagban pedig 13A körül. Tudom, mert néztem.
Az RMi táp beépített fogyasztásmérője elég jól tudja mérni a 12V ág áramfelvételét.
Egy ugyan ilyen 650W-os 80+ bronze táp lazán tudta kezelni a húzott fx-8350 és a húzott 290X konfigot. Az meg szerintem többet kért, mint a te konfigod 480-al szerelve. -
törölt tag
Gondolkozom hogy eladom a kártyám
Szerintetek mennyi most a reális ára egy XFX 480 8Gb Black Edition-nek amit lehet érte kérni ?
(3 év magyar gari) -
füles_
őstag
válasz
RPka91 #18025 üzenetére
Hali!
Bizony az Asus jól elcseszte a 470-esét, nem igazán ajánlott. Inkább Sapphire/XFX/MSI.
Ha nem félsz a használt cuccoktól akkor veheted az RX 480 4GB-ot. Ma már az RX 470 8GB-nak is jó ára van, az sem rossz választás, főleg ha hosszútávra tervezel.
Vegára neked nem érdemes várnod, az nem ebbe a kategóriába érkezik.
Ha alapon megy az FX-ed akkor nem ártana majd rajta húzni egy kicsit, megköszönné bármelyik RX-et veszed.
-
ricsi8800gt
addikt
MSi RX480 GamingX esetében volt valakinek gond a DVi részel hogy nem adott képet ?
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Nagyon nem ajánlott 470-ből az Asus? Asus párti vagyok, de arról most hirtelen nem hallottam jókat.
Valamint, van már néhány használt RX 480 4GB-os is +1-2e Ft-ért. Jövőre tekintve jobban megérné az? Vagy abból inkább már 8GB-os? Esetleg 470-ből a 8-as?
)
Vagy várjak még, míg kijönnek a Vegák, s esnek majd az árak?
Egy FX8320e mellé menne.
-
zovifapp111
senior tag
válasz
multimelon #18021 üzenetére
Ha alapon járatod akkor szerintem nem fog 200 wattnál többet enni a kártya. Nálam amit a Gpu-z ki irt az max 187watt volt, persze ez csak egy kb. érték. Szerintem max húzva mehet 200 watt fölé a fogyasztása. De ha jót akarsz, akkor inkább olvass teszteket.
[link]
-
zovifapp111
senior tag
válasz
MaxxDamage #18020 üzenetére
A strix is 56-57 foknál kapcsolja a ventiket. Nagyon tetszik, hogy youtube alatt is állnak a ventik.
+ böngészés közben 8-15 wattal beéri a gpu-z szerint.
-
multimelon
tag
válasz
#02119936 #18018 üzenetére
Én is attól tartok, hogy mi van ha jóval 200W felé is megy pillanatokra a fogyasztás, mert átlagban jó lenne 150-170W között. Mondjuk 18A +pcie 75W az már 290W körül van ennyit nem hiszem, hogy elérhet.
A 152 és 153 között meg lehet, hogy nincs különbség fogyasztásban, vagy gpu-z,AB rosszul olvassa ki [nov 2016 version/revision .153]
EDIT: The bios has new PowerTune Values
Thermal Design Power 110 W
Max Power Delivery Limit 150 W
Thermal Design Current 124 A
EDIT2: seems it only improves the reading in software applications. I tested the power that was drawn from the wall, and it is the same with the two revisions of the bios (on my system).
.152 = ~220w (+/-2%) from the wall running DEUS EX MD DX12-Ultra Benchmark (While reading 120~140w in MSI aferburner)
.153 = ~220w (+/-2%) from the wall running DEUS EX MD DX12-Ultra Benchmark (While reading 90~100w in MSI aferburner) -
-
távcsőves
senior tag
válasz
Laja333 #18017 üzenetére
Próbáltam az új .153-as BIOS-t MSI Gaming-X-n. Gyári O.C. módban (1320 Mhz) nem megy 120w felé a fogyasztás Firestrike alatt. Gyakorlatilag megcsinálták ugyanazt, mint Gigabyte-nál. Alapfeszültséget csökkentettek, és kicsit a ventilátorvezérlésbe? talán nyúltak bele. (Nem létezik, hogy van a világon halkabb vga ezek után. A teljesen passzívakat kivéve.) Ha nem bányászni fog a géppel, szerintem is menne, de ott van a lehetőség a hibára. Ezt csak próbával lehetne eldönteni biztosra.
Szerk: lefutt az a BIOS update, de nem árt, ha a teljes gép nincs tuningolva, minden alapon van. 2.74-es atiflash előre konfigolva ami egy önkicsomagolós .exe-ben van elrejtve. Ezt szedi le a live update.
-
törölt tag
válasz
multimelon #18015 üzenetére
Tényleg necces. A peak-ek kiüthetik a gépet. Amúgy a 650 wattal nem lenne gond..
-
Laja333
őstag
válasz
Nem tudom miért mondták neked, hogy max 150W VGA-t tehetsz bele (bár sejtem).
Ha 200W-al számolom a 2 CPUt, és mondjuk 100W-ot a többi ingóságnak (alaplap, ram, hdd, stb.) még mindig több mint 300W marad a tápban.
A 18A pedig elég a 480-nak, viszont kell majd egy 6pin-to-8pin átalakító. 18A az durván 216W... -
zozo2001hu
tag
válasz
-
multimelon
tag
Választás elé kerültem, egy ideig workstationt használnék fő gépnek, ebbe menne egy vga. Voltam egy boltba, ahol azt mondták, hogy ilyen táppal necces az rx480. A géphez 150W fogyasztású kártyát ajánlanak de olyan jó árban vannak a 480-ak most, hogy inkább azt vennék csak többet fogyaszt mint a 1060.
Táp Delta 650W DPS-725AB A szerver táp 12V 54A 85% A-PFC (vga táp 6pin max 18A)
config: 2*intel cpu 80W*2, 2HDD, 6db DDR3, pcie 2.0 foglalat
MSI rx480 gaming x 8g
vagy nv gtx 1060 6gBe merné vki vállalni az rx480 at ezzel a táppal vagy nézzek másik tápegységet?
-
Köszi srácok a sok hasznos tippet, végül egy 470-es lett a szerzemény annyi kompromisszummal, hogy csak 4 GB-os. De a FHD felbontáshoz valószínűleg elég lesz
-
Pityu.
nagyúr
válasz
menpee #18010 üzenetére
De jó is lehet nekik süketnek lenni,nekem túl jó a hallásom minden kis szart meg hallok
Nekem anno egy gigabyt 7850 2gb oc kártyám volt semmi gondom nem volt a terhelés alatti ventilátor hangal mert csendes kártya volt egy gond volt de az is el múlt mikor terhelés alatt volt a kártya akkor a műanyag borítás kicsit rezonáló hangot adott de ez egy javítható dolog nállam magától el múlt és tökéletes volt a kártya semmi hatalmas ventilátor zaj.na majd meg látom ha idegesít max eladom az egész gépet.
Egyébként írhatnák a kártyák dobozára,hogy csak süket és geyngén ahlló vásárlóknak ajánlott -
menpee
aktív tag
válasz
Pityu. #18009 üzenetére
A fejlődésnek ára van. Plusz minden cicergő kártyára jut ~100 nem cicergő, ezt egy cég simán bevállalja a gyártásnál. Az idősebb vásárlók nagy része meg se hallja.
Értem én, hogy régenmindenjobbvót, de akkor meg a terhelés nélkül is hangos ventiken ment a hiszti. A Polarisok még nem is nyöszörögnek akkora arányban, mint mondjuk a Nano vagy a GTX970 a kezdeti időkben. -
Pityu.
nagyúr
válasz
CptAdamica #18000 üzenetére
Tehát akkor neked is van egy ilyen jeleneség,neked melyik kártyád van msi?Mert olvastam,hogy bármelyiknél elő jöhet xfx,vagy asus de nem csak rx480 nál hanem olvastam ezt a cicergést gtx1080 nál meg gtx1070 nél is szóval nem csak amd kártyáknál tapasztalható sőt néztem videót gtx970 ről is meg sorolhatnám.A régebbi 7850 karimnál még semmi ilyen probléma nem volt egyre gázabb,hogy ilyen cuccokat ki adnak.
-
sakal83
addikt
válasz
MasterMark #18003 üzenetére
Mivan?
40k a 460 60k a 470. Teljesitmenykulonbseg 75-80%.
Gtx1050tinel 20%ál dragabb 40%al gyorsabb.
A 480 20%al dragabb 10%al gyorsabb.
Vajon melyik eri meg jobban?
-
Pokesz007
senior tag
Ez a cicergés nagyon hangos?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest