- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
Garsza
veterán
válasz
Alpachino #6454 üzenetére
De szerintem ha Sapphire HD7870 GHz Edition -t vesz azzal sem jár rosszul. Én nagy Asus fan vagyok de pénz híján ezt vettem ami az aláírásomban szerepel és egyáltalán nem bántam meg. A hűtése nagyon jó tuning potenciál is van benne. Ép ma próbáltam 1200MHz 1.118V on simán lement a Heaven.
Nem mondom hogy az Asus kártyája nem jobb de nem vagyok benne biztos hogy megéri a felárat amivel többe kerül a Sapphire nál. Pedig mondom hogy én Asus fun vagyok előtte Asus 560Ti DC2 volt és szerintem a hűtése csendesebb annál. Iponon 14000HuF van a két kártya közt. Anyit szerintem nem ér meg. -
-
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6394 üzenetére
+3 fps minimum és +3 átlag fps re, elhanyagolható az eltérés ezek szerint 7870 és 7850 között azonos órajelen. Természetesen gondolom van olyan játék ahol jobban kijön az eltérés.
Nekem i5-3570k@4300Mhz van a gépben, azt hiszem nálam egyértelműen kizárható ebben a játékban a cpu limit. 99% on teker végig a gpu.
mondjuk ezt a játékot én fix 60fps el játszom így édes mind1 igazából már, de azért jó tudni a határokat is. -
válasz
Alpachino #6327 üzenetére
a 7870-nél valamivel többet fog hozni, igen. úgy saccolom, hogy 1300-ig értékelhető, utána már hasonló, mint az 50-esnél. ezért tűnik úgy, hogy a 7770 sokkal érzékenyebb erre, mert ott 1125 az alap VRAM órajel.
@6329: a 384-bites busszal, úgy, hogy ugyanannyi raszter egység lóg rajta, nem kunszt
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6227 üzenetére
Tudom,hogy rövidebb (ezek szerintem alap dolgok annál aki ide ír).Furcsa volt számomra,hogy lelóg a hűtő a nyákról.Olyan mint ha a 70-es hűtése lenne rajta egy az egyben.Nem pedig egy rövidebbre "szabott" hozzá illő méretü.Annyi volt a kérdésem,hogy vajon dettó megegyezik-e a 2 hűtés felépitése.Félre érted az embert utána meg hülyének nézed.
Furcsa mód akinek feltettem a kérdést csak simán passzolta mert értette elsőre mire gondoltam.No mind1 -
seederking
őstag
válasz
Alpachino #6086 üzenetére
Ha a 7850 tulajok tuning eredményeit tekintjük valóban gond nélkül használható 1280-on 24/7-ben.Mivel vannak itt olyanok akik közel 30%-os túlhajtással tolják a "kis tesót".Ha pedig az 1ghz-hez viszonyítunk,nincs akkora órajel túlhajtási különbség.
Viszont bennem ott motoszkál a kérdés hogy akár alapon is elégnek kellene lennie mindenhez egy 7870-nek,,vagy nem?Az a + 8-10 fps mit jelent?
Mert gondolom nem 30 helyett 38-at45-60 fps felett pedig ugyebár nem igazán érezhető az a "kis" plussz.
-
Garsza
veterán
válasz
Alpachino #6088 üzenetére
Abban senki nem tud nekem segíteni hogy mért nem tudok feszt állítani GPU tweak -kel a videokártyámon? A beállításokban sincs olyan lehetőség, hogy bepipálhassam. De más progival lehetett. csak ezzel nem. De viszont eszt akarom használni mert játék közben kapcsolgat a kártyám a GPU 3D és 2D órajelei közt az asus progiával meg azt ki lehet kapcsolni.
-
-
AT1S
tag
válasz
Alpachino #6077 üzenetére
Látom neked is 7870 DC2 V2 van. Nekem még csak tegnap jött meg, így még nem tapasztaltam ki a határait. Nem tudom a techpowerup-on adtak-e neki plusz feszt, sajnos a szövegből nem derül ki, de ott elég szép értékeket értek el vele. Én tegnap, csak 1100/1450-ig jutottam, azon stabil volt 3D Mark alatt. Közben néztem a fogyasztást, 293 Watt volt a teszt alatt...
-
kovsol
titán
válasz
Alpachino #6060 üzenetére
Nekem is pukkant el már tápom, egy chiftec, de az nem vitt el semmit magával, most egy fsp aurum 400 szolgál nálam, ez azért már vállalható kategória
384W -t elkezelget 12V on. Ehhez képest egy chiftec ctg500 csak +16W
Ki használ itt 3k -s tápot amúgy ? Megnéztem pár adatlapot nem találtam rá. -
synthattik
aktív tag
válasz
Alpachino #6051 üzenetére
Nem tudom ,de azt hittem ez alap a gyártóknál,ha 2x6 pin kell akkor annyit adnak, ha már ennyit rászánsz 1 kártyára.
Bár úgy is gondolhatják,hogy ha már iylen kártyát veszel ,és ahogy néztem 500w-os táp van megadva,azon meg ált. van már.
De jól tud az jönni,úgyhogy nem értem,hogy csak 1 et kaptál. -
Géjza
őstag
válasz
Alpachino #5992 üzenetére
Nálam is dettó ez van, tegnap este ugrott bele a gépbe ez a kártya.
Szintén 1200MHz-ig ment fel GPU (1225-nél fagyott), power limit -20-on volt. Állítólag +20-ra át kell tolni, az segíthet, feszt nem emeltem neki. Memória 1450-en (5800) van, feljebb a toolok limitje miatt nem ment, de erre is találtam megoldást, már csak ki kell próbálni.
-
válasz
Alpachino #5908 üzenetére
Valószínű ELAVULT a rendszereden a FLASH Player vagy nincs telepítve rendesen!
Flash Player 11.4.402.287 Internet Explorer
Flash Player 11.4.402.287 FireFox, Opera
Ajánlatos frissíteni őket!
-
válasz
Alpachino #5806 üzenetére
Azért nekem sikerült(1220/1525 -ön járatva) ugyan nem sokkal több (6983.pötty a GPU ra) nem rossz azért egy 3.éves kis i7-860.tól, ha én is 2600K val toltam volna talán még több lenne!
####################################################
Tomix24 Nálad valami nagyon nem okés! nálad 1182/1304.MHz en járt a kártyád nekem 1220/1525.ön és a CPU -m ra is ~2,5X annyi pontot kaptam mégis szarabb az én eredményem! az én eredményem reális lásd a 2600K -s tesztet nálad valami nem gömbölyű.........
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino #5808 üzenetére
Jaja a gyengusz Llano proci rontja az Összpontszámot, max átviszem megint rokonhoz, és Corei7.2600K-val húzva is megnézem.
Nem lehet hogy túlhúztad a VGA-t? És mint amikor a procit túlhúzzák(túlmelegszik, akkor gyengül automatikusan) 1230/1377MHz - ott matematikailag nálamnál is több pontot kellene kapnod.. Vagy kifogtam egy jó karit
-
válasz
Alpachino #5773 üzenetére
nem. magyarul, amit most a pH! tesztben látsz, az egy potenciális trend. nem biztos, hogy így lesz, több okból is (szerintem pl. a kepler megjelenése után azért a shader-kódok írói igyekeznek odafigyelni arra, hogy a shared memory a szűk keresztmetszet, ill. lehet, hogy lesz, aki kisebb-nagyobb hátraarcot vesz), de ha 2-3 évre veszel VGA-t, akkor érdemes ezt is figyelembe venni.
volt 1 hét, amikor a sapphire 7870 olcsóbb volt, mint a legolcsóbb 660 - na akkor egyértelműen a Radeon volt a jobb vétel. múlt héten hirtelen lett közöttük 10e különbség, így már más a leányzó fekvése.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5773 üzenetére
Nekem aztán mindegy, hogy ki mit vesz. Elégszer ki lett tárgyalva, hogy mi a GCN és mi a Kepler. Ez alapján lehet dönteni.
Az a nem mindegy, hogy jönnek a vádak, hogy mit képzelünk, amikor berakjuk az új játékokat a tesztekbe, mert az a Keplernek nem jó ?! ...
Természetesen mi is tesztelhetünk DX9-es és két éves játékokkal, ahogy még sokan teszik, de szerinted melyiknek van több értelme? A legújabbaknak, vagy a régieknek? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5770 üzenetére
Amit a játékban be sem tudsz állítani, ugyanis a program compute shadert használ, vagyis nincs olyan, hogy 4xAA.
(#5771) kovsol: Hogyne számolna mást. Driverből MSAA-d van. Azt ugyan a bedrótozás leszámolja, de nem lesz eredménye, mert deferred render a motor. Ezért van a játékba egy háromfázisú komplex AA építve, mert az MSAA az szart sem ér. Az egyes beállítások a fázisokat kapcsolják be. Első az FXAA, aztán az SSAA+FXAA, aztán az SSAA+FXAA+MLAA(irányított). A post-process AA-k compute shaderből mennek. Ráadásul SSAA mellett mindegyik mintavételre. Ez egy egyszerű módja annak, hogy ha valami erős computeban, akkor kihozd belőle az előnyt. Az FXAA-t sem viccből tolja az AMD. Többet számol az MLAA-nál, vagyis nagyobb lesz a különbség a GeForce és a Radeon között. Valószínű, hogy a Sleeping Dogs AA-ja szándékosan van, így alakítva. Megmagyarázható persze minden fázis, mert kiegészítik egymást, de a felbontás négyszeresén két post-processt letolni luxus.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alpachino #5767 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, csak annyira felületesen vizsgálják az emberek a teszteket. Közben minden információt leközlünk, például azt, hogy mit hol mérünk. Persze azt a részt mi választjuk ki, de a BF3 esetében leírtuk, hogy hogyan választottunk. Mivel az egyes pályák között 30 fps különbség is van, így megkérdeztük a DICE-t, hogy hol terhel a legjobban a játékuk. Valahogy nem érzem, hogy ezzel hibát követtünk el.
(#5768) kovsol: Nincs értelme a CPU-tesztekkel annyit törődni. Amint felrakod a beállítást Full HD-re, rögtön egymás mögött sorakoznak a procik.
(#5767) Alpachino: Mivel az élsimítást csinálják bonyolult DirectCompute formában, így az AA off mellett a Kepler nem kapja meg a büntit. A játékon belül kell bekapcsolni az élsimítást, és akkor az már erős különbséget ad.
-
Tomix24
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest