- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gigabyte alaplap topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nubreed
veterán
válasz
Anaren91 #24873 üzenetére
Én MSI AB-vel iratom ki az adatokat játék közben, tehét realtime-ban tudom nézegetni, hogy hogy alakulnak a hőmérskletek és egyebek és e szerint nálam a 60 fok az szinte alap.
#Toxy: Nekem 10 perc se kell ahhoz Crysis 3 alatt, hogy elérje a gpu az üzemi hőfokát
azaz, a már említett kb 68-70 fokot.
-
Toxy
aktív tag
válasz
Anaren91 #24873 üzenetére
Nem feltétlen azért izzasztja a vga-t egy játék mert überbrutál a grafikája. Lehet hogy csupán úgy van megirva a játék hogy feleslegesen terhel.
A Lol alatt teljesen ki van használva vga?
Nekem Crysis 3 alatt sem ment 58 fok fölé.
Igaz crysis 3-al kb fél órát toltam eddig.
-
Dictator^
veterán
válasz
Anaren91 #24828 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e asztal, amire csaphatnék, mivel a kereskedelmi tevénkenységét beszüntette a WOX, így nem tudom, hogy fizikailag ott van a bolt, ahol volt.. de az első email-re válaszoltak, hogy várjak türelemmel, a 2.-ra már nem, (azt másfél hónap után küldtem, olyan 2-3 napja)
Szóval tényleg jó lenne valami, mert Január óta a backup videókártya megy, amibe még a World of Tanks menüje is akad (low beállításon).
-
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24526 üzenetére
Pasztázd újra és a probléma megoldva
Nem olyan rég a 7770-es topikba is panaszkodott a csávó, hogy a hőmérséklete 80 meg 90 fok a venti majdnem teker 100-on. Pár nyavalygásos hozzászólást még el kellett olvasnunk, mire pár nap után beadta a derekát és újrapasztázta. Azóta nem nyavalygott
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha fullra nem értesz hozzá, akkor ess neki a kártyádnak, de ha csináltál már ilyet, akkor nem lesz semmi probléma
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24522 üzenetére
71 fok ezeknél a kártyáknál abszolút nem sok... Nem véletlen kértem ezt a képet, de ha nem, hát nem, biztos jobban tudod, hogy milyennek kéne lennie. Csak akkor nem értem, miért jöttél ide segítségért?
Szerk.: és jó lenne, ha 5 percen belül használnád a szerkesztés gombot, ahogy a szabályzat is kéri.
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24517 üzenetére
Szerintem először próbáld ki játék alatt, mit mutat. ALT+ENTER-el a legtöbb ablakos módba tehető, és megnézed GPU-Z-vel és linkelsz nekünk egy hasonló képet, mint ez: [link]
Abból már látszódni fog, mi a helyzet.(#24519) gyuribácsi88: Ahogy írtam, légáramlást kell kialakítani. A levegő a kisebb légnyomású hely felé igyekszik a nagyobb légnyomású hely felől. Tehát lehet értelme a kiszívó ventiknek is természetesen.
(#24518) oliba: Ahogy pár sorral feljebb írom, nem kell kitáblázni, fizikai törvényszerűségek alapján fogja eldönteni merre megy, ezt kell okosan kihasználni.
Megjegyzem, sokszor sokkal hatékonyabb ha a bordára ráfújod a levegőt, mintha leszívod róla. Gondolom, nálad is a procihűtőre ráfújja a levegőt a venti, nem pedig a hátuljáról kiszívva használod. -
-
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24499 üzenetére
A tesztek többnyire ház nélkül készülnek, ami sokat dob a hőfokokon. A kártyák pasztázása sem lesz mindig tökéletes, így azon is múlhat pár, vagy akár jó pár fok.
Van ott elég hely a kártyának, nincs gond vele
(#24503) HSM: azért nem mindegy, hogy felfelé szálldogál a meleg, vagy kirántja a venti! VRM hőfokoknak is nagyon használ. Nekem is így van elrendezve és egyrészt semmi hangja, mert minimum fordulat mellett mennek a 14-es Noiseblocker ventik, másrészt olyan finom meleg lesz a gépház teteje
-
-
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24486 üzenetére
Jó, akkor kifejezem magam másképp. Ha egy olyan tuningot lősz be Furmark alatt, aminél éppen stabil, szóval +10 MHz-et emelve már kilép, akkor ha ezek után indítod a játékot, akkor jó eséllyel már a menüből kidob. Ha tesztelni akarsz hőmérsékletet és stabilitást, akkor játssz sokat a Tomb Raider-rel, de jó az FC3 és a Crysis 3 is. Furmark és társaival, csak a gyenge VRM hűtéssel ellátott kártyákat nyírod ki
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24479 üzenetére
Erre már réges régen nem jó. Talán a 4800-as kártyákra volt ez utoljára igaz. Max hőfok tesztelésére viszont kiváló.
(#24480) Anaren91: Mivel a hőmérő szenzor úgy van kalibrálva, hogy a nagyon meleg CPU hőfokát tudja pontosan mérni, mivel akkor kell a védelmeknek működésbe lépni. A CPU szempontjából hogy 10 fokos, 25 vagy 40 teljesen irreleváns.
(#24481) BomiBoogie: Hát ez tényleg dekomoly.... Ha direkt csináltuk volna se lehett volna pontosabban időzíteni.
-
GergoHD
tag
-
válasz
Anaren91 #22044 üzenetére
No először is, no warez, másodszor, az a verzió amit te "beszereztél" nekem is az van, és teljesen jó verzió.
Nekem i5 3570 es procival, 8 giga rammal, 7870-es kártyával sem megy max grafikán, mint ahogy egy gtx 680 sem tudja max grafikán futtatni.
De ezen nem kell meglepődni mert ez a crysis3.
A másik pedig az hogy nem fesz hiány lesz ott a bibi, hanem az hogy ne akard már a kártyát 1300mhz-n futtatni. Max 1200 vagy 1250, ne legyünk telhetetlenek.
Grafikát vedd le high-ra, anti análizinget 2x és láss csodát már is stabilan fog futni 40fps felett.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91 #20972 üzenetére
Megnéztem, tényleg 99 százalékban pörög a várólistán, én a 13.1-et használom.
Viszont maga a játékban akkora okádék a gpu kihasználtság, 1920×1200-ban ha minden tökig felhúzok akkor is 30!!-40 és néha 50% a gpu kihasználtság minden területen. És ugyan ez igaz közepesen és minimumon.
Mint egy rossz konzolátiratSrác 4,2-őn hajtott 2500k-val kapott 60%-ot maximum.
Meglesem majd hány mag dolgozik. -
-
-
zserbox
őstag
válasz
Anaren91 #16526 üzenetére
ilyen hurka procikkal nem csoda hogy csak ennyi fps-etek van.
a játékokba ha kicsit ésszel állítgatsz és nem csak felcsapod ultra giga max-ra akkor elég sok plusz fps-t össze lehet kaparni.
az hogy megéri-e a pluszt sztem annyira nem egyértelmű.
ha van rá lé vegye meg mert ha 7850-t vesz akkor tuti a 7870 után fog ácsingózni. -
S. Szabi
őstag
válasz
Anaren91 #12820 üzenetére
Ne vacillálj annyit, vedd meg a HAWK-ot, azt' jó napot
Rosszul egyikkel sem jársz, de ha az msi-t választod, akkor szinte biztos, hogy jól tuningolható kártyát kapsz, elvégre azzal reklámozzák, nem véletlenül. Viszont a fórum tapasztalok alapján talán picit jobb az Asus hűtője, de szerintem a HAWK-é is teljesen rendben van.
Nálam alapfeszen viszi az 1200/1450-et a legtöbb játékban (pl. DiRT3, Battlefield 3) de most úgy néz ki, hogy Far Cry 3 alatt már kér egy kis plusz feszültséget, mert 1-2 óra után néha kifagy, de az az érdekes, hogy általában nem durva akciók közben, hanem boltba, furikázásnál, ilyesmi :S
-
Alpachino
veterán
válasz
Anaren91 #12783 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele de én biztosan egy fillérrel nem adnék többet az ASUS áránál egy 7870-ért sem, a bizonytalan tuning miatt, meg pláne nem
amúgy hűtés szempontjából, meg egy kutya kb. a kettő,( mindkettő kiválló) tehát itt sem indokolt a 3K felár.....tehát inkább a dizájn, márkahűség ami döntő lehet....
asdxv : talán azárt, mert ASUS DC2 V-2-esből nem a TOP verziót vizsgáljuk, mikor tuning eredményeket elemzünk
pedig az lenne a mérvadó a Hawk ellen, mint árban, mint órajaelben....egyáltalán van olyan TOP ami nem lépi meg az 1300-at, 1-3V-al..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest