- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
halhatatlan #21255 üzenetére
No, leszedtem a legújabbat; hát itt bizony semmit nem lehet kiválasztani.Szerk: önkicsomagolás után next next és már lehet. : ) bocsi.
-
.DLL
veterán
válasz
halhatatlan #21255 üzenetére
A Windows aszonja hogy a legjobb driver amit fel tud tenni hozzá az a Szabványos Grafikus adapter, vagy ilyesmi.
Na az azért nem.
Köszi, akkor marad a Software Suite, aztán meglátjuk, mennyire engedi lecsupaszítani, ha nem nem, akkor felteszem úgy ahogy van.14.9.1 vagy 14.9.2?
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #21241 üzenetére
Köszi
Te mivel flashelnéd, ott ír vmi AtiFlash-t meg AtiWinFlash-t vagy a Giga saját progijával(nem rég frissült)
Gondolom csökkentett módban ajánlott, meg állítólag nem árt leszedni a drivert sem?Evvel az üzenettel ne foglalkozzak?
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #21234 üzenetére
mert sz@r a 14.9 -es, elismerték AMD -nél is van benne bug, azonnal jött rá a 14.9.1 BETA, azt tedd fel!
-
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21229 üzenetére
Én is kivárok, mert atomstabil a 14.4 nálam...
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21213 üzenetére
Mindkettő alkalmas játékra, csak az ultimate verzióban minden féle bullshit benne van, ami nekem például, tök felesleges! A Home Premium az nekem nagyon bevállt, és ez az a rendszer amiben még benne van az Aero is. Bővebben itt tudsz meg mindent a Windows 7 verziókról, ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket válaszd.
Én szerintem Home Premium.
Próbálj meg valami normális verziót beszerezni. 32 bitest. Próbáld ki a legújabb ATI drivert is.
SZERK#1: Helyes, jöhetnek a tesztek
Sok sikert
SZERK#2: Windows 7-en ki tudod tesztelni a kártyát dx9-ben. van olyan játék, amiben lehet váltani a dx-et.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21210 üzenetére
Rakj föl mondjuk egy Windows 7 Home Premium 32 bites rendszert.
Sokkal jobb eredményeket kell hogy kapj, mint Xp esetében.
Régi, elavult rendszer már az, a Windows 7 szinte mindenben jobb.
Jobban fogja kezelni a géped is, kihasználja a hardvereid erejét.
Milyen felbontásban játszol?Rakj majd fel egy DXWEBSETUP nevű programot is, ezzel frissíted a DirectX-et.
Rendszer telepítés az megy, ugye? Próbáld pendriveról, a Windows7USBDVDTOOL programmal.
Írj, ha nem megy.
SZERK#1: Innen tudod letölteni az alaplapod drivereit Wind7 32bit-re
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21208 üzenetére
sokkal gyengébben.
milyen géped van? jó lenne ha leírnád a többi részét is, hogy többet tudjak segíteni neked.
De persze pontosan. -
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21206 üzenetére
Először is, Windows XP-t cserélned kellene, HD7770 kártyát használni ezzel a régi rendszerrel bűn.
Windows XP csak dx9-et tud, Windows7 DX 11-et is! Szerintem rakd újra, egy normális rendszert tegyél föl, és mennie kellene. ne foglalkozz az Xp-vel már. Főleg ne egy HD7770-el.
-
lemusz
addikt
válasz
halhatatlan #21199 üzenetére
miért nem azon széria topikjában kérdezed ezeket?
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21198 üzenetére
A kérdéseid kissé feleslegesek ide.
ha választani lehet a HD7770 kártyát válaszd. fentebb leírtam miért.ha hd5830-at választod, akkor googleból megtudhatsz mindent.
Más: olcsón eladó a HD 7770OC kártyám mindenestől, akit érdekel katt
-
dealerman
aktív tag
válasz
halhatatlan #21193 üzenetére
NEM ! na meg az a 175W TDP kicsit ijesztő
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21193 üzenetére
Egész biztosan nem! 5830 elavult sokat eszik, a hd7770 újabb szériás, és alig kér enni a hd 5830-hoz képest.
driver támogatás szinten is jobb a hd 7770 -
Sanyi19
őstag
válasz
halhatatlan #21181 üzenetére
Nincs mit.
Picturemaker: Mióta ezt elolvastam azóta mindig kinyírom őket, be ne menjen egy a gépbe.
Van nélküle is elég "bogár" benne.
-
Sanyi19
őstag
válasz
halhatatlan #21178 üzenetére
-
Butcher82
senior tag
válasz
halhatatlan #21105 üzenetére
Láttam most egy gigát 16000 ft-ért. No majd meglátom...
-
Butcher82
senior tag
válasz
halhatatlan #21102 üzenetére
Köszi a gyors választ, az igazat megvallva csak kíváncsi vagyok, ha elég olcsón sikerül beszerezni egyet kipróbálom.
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #21090 üzenetére
Pedig ott van az első hozzászólás alján, nézd csak meg jobban!
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #21088 üzenetére
Ott van a cikk végén a link a legfrissebb verzióhoz, a második update-nél.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #21081 üzenetére
Viszont magára a kérdésre is válaszolhatna valaki, mert nekem sem igazán megy a BIOS szerkesztése
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #21083 üzenetére
Grafit, kábelek , forrasztó
Járj utána. De ilyen kis kariknál szerintem nem csinálta senki.
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #21081 üzenetére
Memória feszt csak hardveres moddingal tudnál állítani
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #21075 üzenetére
Ne félj tőle, gyönyörűen viszi. A játék amellett hogy jól megy a kártyán elég kevés erőforrást igényel CPU részről is, így itt a 7770-et talán a te procid is rendesen kihajtja majd.
Hát emberek, úgy néz ki hogy hamarosan nem csak CPU csere lesz nálam, hanem a jó öreg Sapphire 7770 is kikerül a szolgálatból
-
vlevi
nagyúr
válasz
halhatatlan #21073 üzenetére
Nem ismerem a Grid Autosportot, de ha ugyanaz a megjelenítőmotor van alatta, mint a Grid3, F1 sorozat alatt, akkor 7770 is szépen viszi FullHD-ban jó részletességgel (nem ultratotálrészletessel, de nem is low, medium beállítással), bőven 60fps fölött. Nekem egy i5-s proci van alatta, 8G RAM, és egy Sapphire 7770. De a Grid Autosportot nem próbáltam, csak a fentebb említetteket.
Ezenkívül, szerencsére jól van megírva a Codemasters "engine", mert ha az fps le is esik, az nem megy az irányítás rovására, legalábbis én ezt tapasztaltam.Közben, míg írtam, rákerestem a youtubeon, és vannak tesztvideók : [link]
Itt egy másik, ez alatt a gép alatt egy i3-as van : [link]
-
marked one94
őstag
válasz
halhatatlan #21061 üzenetére
Rendben majd írok hogy mire jutottam.
Mennyi az esélye hogy memória hibás és javítani kell? -
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #21055 üzenetére
Az nem gáz, nálam is kb. ennyi a hőmérséklet gyári tuninggal. A házamban egy venti sincs, helyette levettem az oldalát. Valamelyik cikkben egyszer olvastam hogy csak a processzorok nem szeretik a magas hőt, VGA-k elmennek bőven 100°C fölött is. Ezért nem ajánlott gagyi, túl gyenge teljesítményű vízhűtést használni videokártyák esetében, mert felforrhat benne a víz. Ha rossz a hőelvezetés, a kártya akkor sem fog lekapcsolni 100 fok felett, azt hiszem 110-120 körül állnak le, addigra pedig erősen gőzölög a rendszer
De ebben most nem vagyok egészen biztos, javítsatok ki ha rosszat írtam. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #21055 üzenetére
1920x1080-ban se megy 70 fölé ugyhogy szerintem ez jó.
-
LadaLord
aktív tag
válasz
halhatatlan #21052 üzenetére
Helló!
Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy mi lehet az az érték, ami már káros lenne, vagy nem lenne jó. Terheljed kicsit, nézzed meg meddig megy úgy fel, és ha akkor sem csinál semmi rendelleneset (fagyás, reboot), akkor szerintem nem kell aggódnod, a 40 fok meg úgysem árt...
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz
halhatatlan #21043 üzenetére
Hi!
Nekem zárt házban, 25 fokos szobában, terheletlenül, a házban a plusz ventik kikapcsolásával most 38 fokos a Sapphire GHz Edition kártyám.
Üdv,
T. -
marked one94
őstag
válasz
halhatatlan #21047 üzenetére
Nem volt nagyon poros de azt a kicsit is lefújtam.
Lejjebb vettem a memóriát is és így most játszottam másfél órát és semmi gond se volt. 48°C-nál nem ment feljebb.
Drivert nem frissítettem. Remélem több gond nem lesz
Köszi -
marked one94
őstag
válasz
halhatatlan #21045 üzenetére
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21016 üzenetére
Dat tuning!! Az igen! Gratulálok! Mennyi feszt adtál neki?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
halhatatlan #21021 üzenetére
Amúgy nem tudom min csodálkozol vagy mit akarsz azzal a procival.
A dupla hozzászólásokat meg mellőzd ha lehet.
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #21020 üzenetére
Kikéne vágni belőle az 1 gigásat és berakni a kettesnek egy párt, dehát ilyen árak mellett meggondolandó hogy egyáltalán nem érdemesebb e összegyűjteni a lét egy proci+ alaplap+ ddr3 kombóra..
Asrock H61M-VG4 alaplap 24 hó gar.
1 db 9,093 Ft
Crucial 2GB DDR3 1600MHz CT25664BA160BJ memória 36 hó gar.
1 db 5,398 Ft
Intel Pentium G3220 processzor 36 hó gar.
1 db 12,957 Ft
Összesen: 27,447 Ft
És már ez is fényévekkel jobb kiindulási alap, pláne hogyha még a meglévőeket eltudod adni ..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Az a proci mocskos gyenge nem tudom miért csodálkozol rajta. Physx scrore-t nézd, értelems hozzá illő cpu-val 4000 pont körül kéne kapni.
Ezt nézd át. [link]
-
djculture
félisten
válasz
Legelább mostmár az is látszik mi a baj , felemás méretileg sem egyező memória modulok vannak a gépben igy herélve működik a memória vezérlés. Ez még az egymagos első athlonoknál is óriási teljesitmény romlással járt nemhogy a kumánál. Amúgy se nagyon erős ez a proci de ez ront még rajta 20%-ot kapásból, annak idején kimértem
-
drlovi
aktív tag
válasz
Nekem volt ilyen procim, és már a 3870 es is kinlodot mellette. Szvsz egy athlon x4 a minimum egy 7770 es kartyához.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21013 üzenetére
bocsáss meg, de én csak a végeredményt sasolom, esetünkben:
P3284
majd rakok fel képet, de most a család az első.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
halhatatlan #21011 üzenetére
semennyire sem hajtja meg. A celeronommal többet kap! azért egy i3 ennek a kártyának nem árt. Én előzőleg egy i5 sandyval hajtottam meg. az tuti elég volt neki.
egyébként performance módban futattad?UI: Az "uly" az most vicc akart lenni?
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #21009 üzenetére
vagy pedig ,hogy ddr2 nemigazán gyors ehhez a játékhoz már.
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #21007 üzenetére
Egy 7700-töl többet ne várj, elég szép teljesítmény tőle így is
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #21005 üzenetére
Akkor nem kellene lagolnia az már biztos
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #21003 üzenetére
Egyszerűen meglehet nézni elinditod kilépsz az asztalra és a feladatkezelőben megnézed a ram használatot..
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #21001 üzenetére
Azon nem kellene lagolnia pedig. Nem a ram fogy el? Ezeknél már 4 giga a minimum..
-
djculture
félisten
válasz
halhatatlan #20995 üzenetére
7770-es tesztek különböző procikkal:
Itt is látszik még egy rossz 2 magos sempron is viszi az 2-3 éves játékokat azóta mondjuk már nem egy játék jött aminél kötelező a négy mag...
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20993 üzenetére
Pedig az egyszerűségéről híres. Érdemes érteni hozzá, mert van pár ingyenes játék amik azért nem rosszak
Én most próbáltam először 3D Markot, majd a többiek eligazítanak hogy melyik lesz jó neked. -
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20991 üzenetére
Mi a baj azzal a Steames Basic Editionnel?
Ha nem akarod minden nap lefuttatni akkor megfelel az is, ki lehet bírni a demókat. Szerintem egyszer érdemes is megnézni őket, nem rosszak, jól néz ki a 3D Mark.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20989 üzenetére
3D Mark Basic Edition, Steamen megtalálod ingyen.
Az avatar hiába régi, Dunia engine-el fut. Ezt használja a FarCry 2 is, amit a mai napig használnak tesztekben, mert nagyon eszi a CPU-t.dealerman: Köszi, ezek szerint pontokban szépen kijön az OC eredménye
-
válasz
halhatatlan #20981 üzenetére
Az attól függ, melyik játékról van szó? Merthogy könnyen lehet hogy teljesen optimalizálatlan a játék, nálam is teljesen mindegy hogy max grafikán vagy minimumon játszok néhány helyzetben, sőt a felbontás váltás sem befolyásol semmit. (STO)
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20975 üzenetére
-
AeSDé Team
őstag
válasz
halhatatlan #20972 üzenetére
Pont erre gondoltam én is, nem bánnám ha lenne benne True Audio
Kár hogy ez képtelenség, az egyetlen HD kártya amiben megtalálható ez az egység az a HD 7790, abban is le van tiltva. -
Grave_444
nagyúr
válasz
halhatatlan #20967 üzenetére
Írtam privátot, a többit ott beszéljük meg.
Kerüld a dupla hozzászólásokat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
halhatatlan #20963 üzenetére
I5 750 még mindig erősebb...
Mondj egy keretet inkább.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #20962 üzenetére
és phenom 2 920?
-
drlovi
aktív tag
válasz
halhatatlan #20954 üzenetére
Cpu z ,gpu z tud monitorozni. Msi afterbrunner vagy aida64. Én az Asus nak a saját programját használom vga hoz.
-
drlovi
aktív tag
válasz
halhatatlan #20948 üzenetére
A driver csere megoldotta a problémàt.
Én egy húzott Athlon x4 mellé is beraknam a 7770 est.Tul van lihegve ez az egész kihajcsa téma. Persze lehet mellé 4770k -t is rakni. Akkor a gpu mindig 100% on lesz, viszont a proci meg vegetàl majd mellette.
-
andras888
aktív tag
válasz
halhatatlan #20951 üzenetére
Sajnos nem mai csirke, es az enyem se, ha jol tudom a 750 csak 2.66 GHz bar igy is feler az en Phenom 2 4x emel 3.5 GHz en. De mar elhaladt felette az idő, en azerr irtam, hogy erosebb kell mert meg ezzel a vga val elvan neccesen, de ha kesöbb nagyobb vga lesz véve akkor megint procit kell cserelni.
-
andras888
aktív tag
válasz
halhatatlan #20949 üzenetére
Az kb egy erobe van a phenom x4 emmel alaporajelen. Meghalaja a jatek, ha megcibalom a szajat 4GHz kornyekere. Szerintem hatar eset, en keresnek erosebb megoldast.
-
törölt tag
válasz
halhatatlan #20852 üzenetére
Én a hang miatt csináltam passzív kártyát a 7770-ből. Nem érdekel a hőmérséklet, amíg az üzemi hőmérsékleten belül mozog. A hang többet ér, mint hogy 70 vagy 60 fokos a kártya.
(#20862) anderledani 30 fps-el lehet játszani? Akkor én inkább nem játszanék.
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20851 üzenetére
Sajnos nem adódik össze a 2 x 1 GB - vram . Akkor is csak 1 GB - ot tud használni . Én is ezt akartam , + sok játék meg nem is profitál belőle .
-
-KP-
addikt
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20806 üzenetére
Ha ügyesen szedted szét és nem látszik a csavarokon, hogy piszkálva volt akkor nincs gond!
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20797 üzenetére
Piros a piroshoz, azaz párhuzamosan! Én úgy csinálnám.
Ha sorba kötöd akkor ha az egyik véletlenül megdöglik a másik sem fog működni és a max fordulat is kisebb!Esetleg ha leapplikálod az eredeti hűtő műanyag részét és a ventit, akkor ha van elfekvőben egy 12-es ventid azt is felrakhatod rá fix 5V vagy 7V-ra kötve, ha más nem kötegelővel
, persze nem lesz szép...
-
bigobert
tag
válasz
halhatatlan #20789 üzenetére
Még több mint másfél év van a garanciából. Remélem felrobban.
-
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #20744 üzenetére
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20742 üzenetére
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20735 üzenetére
-
dealerman
aktív tag
válasz
halhatatlan #20734 üzenetére
Hol lehet venni 20-23 -ért ÚJ 7770-et? 25+ posta alatt sehol se találok,persze lehet nem jó helyen nézem
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20731 üzenetére
Én mindig a legfrissebb drivert használom (általában bétát) ! Nem volt még vele problémám.
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20722 üzenetére
Így van... pontosabban 75 W, de a lényeg, hogy még így is bőven belefér és kiszolgálja a kártyát elegendő krafttal
nem egy watt zabáló szörny kártya az.
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20719 üzenetére
Igen, bocsi.
Ez egy régebbi kép amit betettem. Az lesz az amit mutatsz!
Józan paraszti ésszel:
HD7750-es TDP-je 55 Watt ha jól tudom, +20% akkor ~66 Wattot jelent, amíg mehet a kártya.
Mivel feszt is emelsz, kell az a 20%. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #20718 üzenetére
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #20714 üzenetére
Azthiszem a biosba is átlehet írni a fogyasztás limitet , csak nemjut eszembe a progi neve.
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20714 üzenetére
Nem elég, mert ha túllépné a TDP limit-et, akkor visszavesz a kártya a teljesítményből.
Itt (is) tudod állítani (a képen alul +20%): -
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20711 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni , hogy a játékok alatt hoz e valami javulást , de ezek szerint nem .
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #20705 üzenetére
Volt rá egy bios moddoló, de sapphire trix-el is megpróbálhatod. 1,3 ig nekem azis engedte
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #20703 üzenetére
Én anno 1,335 ig mentem el, 1250mhz-ig
-
Stonerice
őstag
válasz
halhatatlan #20701 üzenetére
Mekkora fesz?
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20698 üzenetére
jó mind1 már holnap viszem vissza egyelőre ha bukom akkor meg kell próbálni helyrehoznom valahogy, pci-os kártya helyett nem jó ha egy integrált VGA-s alaplappal csinálom?
-
kispal87
aktív tag
válasz
halhatatlan #20692 üzenetére
Így van kell egy másik kártya a gépbe és meg lehet oldani, sajna segíteni nem tudok mert ilyen problémám nem volt, de régebben én is cseréltem bios-t a 4850-en, akkor olvastam róla, hogy van rá megoldás.
Nézz szét prohardveren, biztos van leírás vga bios cserére és ha megtaláltad akkor a cikk szerzőjétől kérhetsz segítséget. Egy próbát megér. -
halhatatlan
aktív tag
válasz
1 hónapom-ba került mire ujra élesztettem a 4830-at,ebbe tanulás,lemezírások eldobáltam vagy 10 lemezt mire kibirtam irni a helyes dos lemezt. nagyon kemény volt.de bevoltam szarva mert nem volt másik kártyám........ugyhogy muszály volt
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
akkor ez bukó mert nem tudok pci -os kártyát szerezni
megy a szervízbe holnap aztán majd meglátjuk -
fagy53
nagyúr
válasz
halhatatlan #20685 üzenetére
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20685 üzenetére
Tényleg, eddig nem is néztem hogy lehet e, csak gondoltam mert ott van az Afterburner-be (Core Voltage)
de hiába unlockolom a settingsbe, nem állítható.
Egyébként a Power Limitet nem húztam még, lehet akkor jobban bírná a tuningot. -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20683 üzenetére
inkább még szórakozok vele, elvagyok még egy darabig így
na igen a feszt nem emelem inkább, abból lehet nagyobb baj -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20681 üzenetére
Nem.
Én most húztam először egy kicsit a Watch Dogs miatt de nem igazán bírja, nem is értem, 1050/1125 -ről
1100/1200 -ra rántottam és random leállt a működése a játéknak, alapon soha nem fagyott még ki! -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20678 üzenetére
Akkor neked az "F81" -es BIOS-t kéne feltenned az való az Elpida -hoz! ott írja is.
http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-r777oc-1gdrev_20/download/ -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20677 üzenetére
Nekem gyárilag a 015.032 -es volt fenn, szerintem IPON-ban frissíthették de visszatettem azt ami a GIGA oldalán a legújabb 015.025 (lehet nem véletlenül nincs ott újabb)
eddig még a képernyőkímélős probléma azóta nem jött elő, egyébként érdekes hogy pont a rev 1 -nek a BIOS-a javított még anno ilyet "Fixed monitor turn-off black screen problem and enhance Game Performance" -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20672 üzenetére
Úgy tudom ennyi a különbség, meg az 1-esnek magasabbak az órajelei.
De én még mindig nem értem, a GPU-Z ben ott van a default órajel ami 1100 és az AIDA is pont ezt mutatja eredeti órajelnek ami pont a rev 1, nekem 1050 -et mutatnak mint amennyi a rev 2.
Egyébként ilyen verziójú BIOS-t én akárhogy akarom nem látok a GIGA oldalán se a rev 1 -nél se rev 2-nél -
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20663 üzenetére
Amúgy neked rev. 1.0 a kártyád! Mivel a rev 2.0 alapértelmezett órajelei 1050/1125
a rev 1.0 -nak meg 1100/1250A másik meg hogy te honnan az ördögből szedtél ilyen BIOS, a rev 1.0 hoz 1 BIOS van az is 015.016....
a rev 2.0 -höz is mindegyik 015.025.... -
MrBrook
aktív tag
válasz
halhatatlan #20667 üzenetére
nekem a vapor-x 7770 anno 1175/1400on ment 24/7 teszteld azt! hátha
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20659 üzenetére
Ja hogy garis , akkor vissza kel vinni . Tuti nem normális ha olyan mértékben melegszik , hogy a kezed nem állja .
Az a baj hogy hogy könnyem rá mondják hogy ez ilyen gyárilag . Viszont az élet tartalma így , nagy mértékben lecsökkenhet ha állandóan forró . Egy forrasztás kiolvadhat , és kuka a kártya . -
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20657 üzenetére
Na így is melegszik ? Gondolom most így gyári órajelen van .
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
halhatatlan #20656 üzenetére
de mégis sikerült atiwinflash-el
-
regener
veterán
válasz
halhatatlan #20650 üzenetére
Köszi, eddig semmi gondja, az a chip meg meleg volt, de nem vészesen.
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20653 üzenetére
A jövő hónapban akarom cserélni egy 7850 vagy 7870 re , az utóbbira még utána nézek mert nem biztos hogy kihajtja a procim ,
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20651 üzenetére
Nekem ilyen van [link] Én nem cseréltem a biost , viszont alapfeszen elég jól tuningolható , cserébe jobban melegszik is .
Én azt mondom hogy komoly hűtés nélkül , nem érdemes tuningolni a kártyát , + teljesítmény + hőfokkal jár . -
regener
veterán
válasz
halhatatlan #20644 üzenetére
Épp most vettem egy ilyet havernak (giga 7770 rev 2) és ezenis van olyan chip, majd ma bekötés után megnézem mennyire melegszik.
Amúgy üdv topiklakók, a már fent említett karihoz ki melyik drivert ajánlja?
-
urbi73
senior tag
válasz
halhatatlan #20646 üzenetére
Ha azokon az órajeleken futtatod a kártyádat amiket írtál + másik biost raktál rá , ne csodálkozzál rajta hogy ennyire melegszik . Valószínű az a kártya nem azokra az órajelekre lett tervezve , amit te emeltél rajta .
-
Criosphinx
csendes tag
válasz
halhatatlan #20644 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van (rev 2.0) és semmiféle ilyen chip nincs rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest