Új hozzászólás Aktív témák
-
aurum
senior tag
ja a vakuum vegezte a monkat azert is neveztek atmoszferikus gozgepnek.
szerintem barmi jo amit vizhuteshez terveztek, mivel a viz nem fogja megtamadni a forrasztast ragasztast stb. a nyomas is kicsi.
igazabol en olyasmire gondoltam, hogy van egy holeado, amibol kijon par ''gumi''cso. ezekben rugo van, hogy ne horpadjanak be es a vegukon egy-egy hutoblokk vga-hoz, cpu-hoz chipsetre. aztan ha vesz valaki egy ilyet csak be kell raknia, nem kell forrasztani, meretre gyartani mint a merev csoves hocsoveket. -
aurum
senior tag
a kis nyomas barkacsmodszerekkel is konnyen kivitelezheto. leirtam a masik hocsoves hozzaszolasban is.
gozzel kell feltolteni a csovet, az kiszoritja a levegot, lezarni es hagyni lehulni. miutan lehult a goz lecsapodik hatalmas vakuum lesz a csoben. igy mukodtek az elso gozgepek is vakuum hajtotta oket nem a goz nyomasa.
a lezarast celszeru szeleppel csinalni, az engedi ki a gozt amikor tulnyomas van de a levegot vissza mar nem, mikor lehul a cso. igy kisebb a robbanas kockazata. -
aurum
senior tag
/*
Ha te azt hiszed hogy vízzel meg tudod közelíteni egy alacsony forráspontú anyaggal elért hőcsöves hűtés hatékonyságát, akkor inkább Te olvasgass még egy kicsit. Vagy mégjobb ha körbenézel a való világban és konstatálod hogy erre mindenki speckó gázt használ, nem pedig a könnyen és ingyen elérhető vizet
*/
erts mar meg hogy a forraspont a nyomastrol fugg. attol hogy te nem hallotal rola vannak vizes hocsevek es hasznaljak is oket. foleg arra amit irtam. gulizzal -> heatpipe +water
/*
Ha szerinted akármennyi víz lehet a rendszerben akkor nem értem miért a víz súlyával akarod belőni a rendszert?
*/
hat ize... ez mar kezd olyan lenni mintha loval imadkoznek...
azert a viz sulyaval lottuk be a hocsoveket, mert kiszamoltam, hogy az adott, pontosan ismert terfogatu hocsobe mennyi viz kell ahhoz, hogy a talajhot felszallitasahoz megfelo homerseleten mukodjon. leven a levegot kiszoritotta a goz, utana mikor lecsapodott a kello nyomas alakult ki a csovon belul. eeeted fizika...
ha viszont te azt modnod egy ismeretlen rendszerrol, hogy nem fer bele eleg viz/goz akkor azt is mondthatnad hogy a ''vizbo vonja ki a zoxigent''
kulonben meg leritam mar, hogy mikent mukodik innen mar unalmas. veszodjon vele mas. -
aurum
senior tag
minden rosszindulat nelkul azt kell modnanom, hogy olvasgass meg a hocsoves hutes temakoreben. meg valami mernoki szemletetet kellene fejleszteni.
mert ugye te azt modnod egy olyan rendszerrol ami meg nincs, igy nem ismered a parametereitt, hogy nem fer bele eleg goz...
masreszt, a hocsovekben az elparologtato noveli a nyomast mivel goz ad a ternek, a kondenzator meg csokkenti a nyomast mivel a gozbol vizet csinal.
ha megfelelo az arany a ketto teljesitmenye kozott akkor a rendszer a kivant hofokon fogja tartani a hutendo elemeket.
ez nincs maskeppen a gazokkal toltott hocsoveknel sem. -
aurum
senior tag
a hocsoves hutesnel majdnem mindegy mennyi a hutokozeg ha gyorsan lehul es visszakerul az elparologatoba. egyebketn akarmennyi vz lehet benn, mert nem a viz mennyisege hatarozza meg mukodi-e vagy nem hanem a kiszivott levego.
a hocsoves hutest nem hasonlits ossze a passziv vizes hutessel mert tobb nagysagrendi kulonbseg van a ket rendszer kapacitasa kozott. leven aviz forraskor hatalmas mennyisegu hot kepes elnyelni. -
aurum
senior tag
a neten lattam egy oldalt ahol fbs szilikonnal ragasztottak korbe a pletier-t igy nem csapodott le benne a para. lehet hogy edemes tovabbfejleszteni es a cpu-t is korbekenni a borda felrakasa elott. igy max annyi nedveseg csapodhat le ami a bennrekedt levegoban van.
egy idoben en is gondolkoztam peltieres hutesen, 1..200W-osakat viszonylag olcson lehet venni, de igazabol nem latom az ertelmet. most vizhutesem van es az egeszet fillerekbol megcsinaltam.
erdekesseg szintjen a hocsoves hutes izgat egy ideje...
az az alap elgondolas, hogy vizet hasznalok itt is. az elonye az lenne a hutogazas megoldassal szemben, hogy rez cso helyett muanyag csoveket is lehet hasznalni.
persze rugomereveitessel belul, mivel a legkori nyomasnal kisebb nyomas kell.
viszont ha sikerul olyan flexibilis muanyag csovet talalni, aminek kicsi az oxigen diffuzioja, akkor lehet csinalni olyan hocsoveket amiket a hajlekonysaguk reven barmiylen hazba be lehet szerelni. -> lehet tomegtermek is belole.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest