Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Kicsit vicces,hogy az rtx 3080,3090 topik ban,nem arrol megy a tema milyen jo a kartya,es jatek tesztek stb. Hanem hogy mikor lesz elerheto a kartya alzaban meg a fasz tudja hogy, es hogy 350,vagy 380k stb. Unalmas az a topik :)
-
Jacek
veterán
Tudom hogy 25-e a AIB start "elvileg" de az MSI teaserben 20-a volt délútán azért csak jöhet egy kis F5
-
EXA
aktív tag
Kérdés, hogy abból hogy megy majd az utánpótlás, én szerintem szerdán lecsapok rögtön egy XT Red Devilre vagy egy Nitrora, mert attól tartok, ha itt nem siet az ember szerintem megint lemarad, aztán kitudja mikor lesz megint kártya, habár azt írták folyamatos lesz az utánpótlás, de én 5xxx ryzen prociból azóta nem láttam alzán, hogy lenne. Azt meg gondolom nem csinálta meg az AMD, hogy nagyobb gyártókapacítást áldozott a GPU-ra, mint a CPU-ra.
-
Omli85
őstag
válasz
AsakuraDave #1389 üzenetére
Saját tapasztalat:
Saphire rugalmas matricáznak de matrica nélkül is gariztak anno vga-t (tavasszal volt egy garis ügyintézésem). Asus szigorú csekkolnak mindent és vissza dobják ha valami nem stimmel. -
arn
félisten
nalam ugyanaz. nem lesz ebbol semmi, csak ha uj szallitmany jon, ami ki tudja mikor fog megtortenni - lehet a custom kartyakkal. ha mar kozel a debut en inkabb lemondom, mert kivancsi vagyok, hogy azok mit tudnak, es milyen aron lesznek.
kapott innen vki kartyat az alzatol?
-
Donnie
őstag
Alzás rendelésnél változott valakinek a státusz? Nálam még mindig "A terméket biztosítjuk. Amint további információ áll rendelkezésünkre, küldünk egy e-mailt." és üres a "Várható:" mező.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
AsakuraDave #1389 üzenetére
Nem vagyok pedig, csak elolvasom a hireket
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Malibutomi #1386 üzenetére
Te nagy AMD koponyának tűnsz
melyik gyártó kártyája bontható gari vesztés nélkül mint pl eVGA nvidia oldalon?
-
válasz
gabika1972 #1387 üzenetére
Ha ez téged megnyugtat és jól alszol tőle egészségedre!
-
gabika1972
tag
Tudjál róla, hogy vizsgálódni fognak
és igen, én jót fogok szórakozni mikor sorra fogják a scalpereket egyiket a másik után falnak állítani. Amúgy is a NAV egyik fő projektje idén és jövőre is a szürkegazdaságban kóricáló számtech alkatrész boltok ellenőrzése, az áfa trükközések miatt ami az én és a többi adófizető zsebéből van finanszírozva.
Érdekes egyébként, hogy más korokban a hozzád hasonló árdrágítókat fellógatták, most meg egyenesen tapsikolnak a 3080-as topikban az átba@@ttak. Sőt még elégedetten és büszkén néznek szét, hogy le lettek húzva 150-200k-val. Óriási -
válasz
Malibutomi #1382 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, a Vegánál is ez ment itt a fórumon is, hogy majd jönnek a custom kártyák, aztán még hónapig utána nem jöttek, fél évre rá lettek elérhetőek drágábban.
-
törölt tag
7.58
7.59
8:00
Na Laja eleget aludtál ébresztőőő
Promóciós játékot kaptál e hozzá vagy az ma elképzelhetetlen és majd akkor fogják adni ha ott panganak a polcokon és porosodnak a dobozok ami nem hamar lesz.
Én nézegetem a teszteket neten hát elképesztően nagy a szórás.
Tehát amíg egyik játékban csak NVt érdemes venni addig másikban 6800XT veri a 3090-et. Ez most nem VS ! hanem arról szól mennyire fregmentált jelenleg a játékpiac Nyilván itt a régi DXR 1.0 meg az új 1.1 között mit támogat a RX és min fut jól RTben az akhilleszi sarok.
2.5 öt mondanak általánosságban hogy kicsit az alatt van az átlag amit elérnek ezek a kártyák.
Azt a grafikont szeretném én már nagyon látni hogy a húzhatóság mennyire befolyásolja a valós FPSeket
Tehát egy új támogatott és kihasznált játékban ha elindulok 2.2 GHz-tő 500 MegaHerzenként akkor a Far cry 6-ban 1440en hogy alakulnak az FPS-ek. Ha valaki ilyet lát vágja már be.
Tehát a van e értelme hol van értelme meddig van értelme húzni kérdéskör.
Ja és egy információ AMD jövő év elején megszünteti a REF kártyák gyártását.
Tehát ugyanaz a módszer lesz mint a Vegánál pl az MSI gyártotta a saját ref kártyáját. Azaz a bérgyártókra bízza. -
zsirfecske
addikt
válasz
Malibutomi #1382 üzenetére
hát ezt még meglájtuk, de Jay fejtegetése alapján még ott is komoly hiány lehet majd. vsz idén már nem habozhatsz ha vársz valamit, 1 percen belül kell lépni vagy lemaradsz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
zsirfecske #1381 üzenetére
A fo ok az hogy az AMD a custom kartyakat nyomatja oda mentek a chipek foleg
-
zsirfecske
addikt
Jay gondolatai az általános out of stock helyzetről. a lényeg hogy nem érdemes mindenre paper launch-ot kiáltani, ha nem jut hardver. meg nem nevezett forrásai szerint kb. 10x-es kereslet van nagyrészt a vírus miatt a korábbiakban megszokottakhoz képest, miközben a gyártás is akadozott az év nagy részében. mindenki otthon akar szórakozni ugye. persze ettől még a reference 6800 készlet korlátozottabb lehetett mint ideális, vagy mint akár az nvidia 3000 series, de valószínűleg nem gonoszság van a háttérben. viszont tény, hogy ehhez képest a marketinget nem túl etikusan tolják ezek a tech cégek ilyen helyzetben.
-
Jacek
veterán
Ha rajtam kívül valaki VR-re gerjedne
Sovány de ma jön ki egy VR test 15 játékkal.
-
Zorel
senior tag
válasz
Laja333 #1367 üzenetére
Laja, game bencheket tudnál futtatni majd kérlek minél nagyobb GPU és CPU OC-val? Leginkább 4k-ban érdekelne az sem baj ha nem natív. Leginkább ezekre a bench -ekre gondolok: Metro, Tomb Radier, Watch Dogs Legion, Horizon Zero Down, RDR2.
Jó lenne látni, hogy így jól meghúzva, milyen FPS-eket produkál játékok alatt. FS teszt nagyon fekszik az AMD kariknak, így ebből sok érdemi infót nem tudunk meg. -
nyul105
senior tag
550w fps hydro x gold táp elbír egy ryzen 3600 és egy 6800assal? Tudom, hogy 650w az ajánlott, ezért kérdem, anyira nem értek a wattokhoz...
-
TestamentDNR
aktív tag
Szerintem egy referencia kartyatol megtekerve ilyen homerseklet ertekek paradesak!
-
válasz
Laja333 #1352 üzenetére
Azért az durva, hogy míg a 3080-nak lejjebb kell órajelét ahhoz hogy megfelelően működjön (tartalék nuku), addig egy 6800XT -ből simán kifogsz egy olyan példányt amivel szénné lehet még hajtani. Mert nem Te vagy az egyedül aki ilyen mértékű órajel emelésekről számolt be! Gyakorlatilag a 2600Mhz
laza +15% órajel emelést jelent egy ref kártyával. Érted ref kártya, se egy custom hűtés, vízről meg ne is beszéljünk! Nem gyenge!
-
EXA
aktív tag
válasz
Televan74 #1361 üzenetére
Abból kitart már akár 2 percig is majd a készlet?
Amúgy nagyon remélem, hogy abból nem ilyen nevetséges készlet lesz, plusz annyira nem jó, hogy ott nem tudják az emberek mikortó kell majd csapkodni az f5-öt.METE0: Ő nem csak azt mondta, hogy annyit rendelt? Csak mert nV-ből is rendelgettek ilyen szép darabszámmal, aztán a töredékét kapták.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #1361 üzenetére
Azt mondtad a múltkor elmész, itt hagysz minket
Pedig mi nagyon jó társaság vagyunk ám .
Meg szép lávafolyásos devil kártyákat nézegethetsz itt ám ...
Mit szólsz hozzá hogy nem piros már a Gaming X így is teszik ?
Ha igaz amit Gibbo mondott hogy lesz egy 50 ezres 6800 készletük karácsonyig akkor hamarosan nagyon sokan leszünk itt.
Ha nem akkor megy tovább ami eddig volt a pusztulat... -
válasz
venom8888 #1344 üzenetére
Azért vagyunk egy páran, akik most vakarhatjuk a fejünket, hasonló probléma miatt. Én is 3 éve pont azt a monitort vetem, mint ami nálad van, igaz 40 e Ft-al kevesebbért (BF akció), és most lehet filózni, hogy hogyan tovább.
Az RTX 3070 kevésbé szimpatikus, lehet hogy várok még egy jó évet a következő generációra.
-
-
denx1992
tag
Alzán mikor startol vajon?
-
AsakuraDave
őstag
Tyű hát mielőtt váltanék 3080-ról kiprobáltam a Control-t.
2K max+RT max 65-90fps és durva ez a RT bár azért néhány helyen RT nélkül SSR-t se alkalmaztak így azért persze, hogy nagyobb a látvány különbség de azért ahogy az irodában visszaverődik a szemközti iroda, a roló meg minden az valami gyönyörű.
DLSS is nemhogy rontana hanem szinte javít az élességen, egyedül az RT mintha kicsit zajosabb lenne de 100+fps.@Laja333
Nincs meg véletlen a Control? Játék eleje csak RT reflection-nel mit megy 2K-ba? -
Laja333
őstag
válasz
OgreImre #1349 üzenetére
Kinek mi számít láványosnak. Nekem tetszik, mondjuk csak árnyék RT.
Pl itt ahogy a bokor a bokorra árnyékot vet, míg RT nélkül nem.
Több tárgynál ez látványosabb, de lényegében ennyi az RT a WoW-ban.
Szerintem dob az összhatáson, még ha nem is egy domináns elem.Vagy itt, RT nélkül olyan, mintha egy nagy spotlámpával világítanának felülről
-
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave #1339 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Laja333 #1336 üzenetére
Volt akadozás RT közben ahol 60 körül kezd lenni az FPS vagy ezt freesync kivitte?
Nagyon kiváncsi vagyok az órajelben meddig megy fel.Olvastam délután a Computer Base-t és a következőt írták hátha ez nektek is segít.
6800XT-t feszültséget 1,15 V-ról 1,025-re lehet csökkenteni stabilitási problémák nélkül.
A 6800-at pedig nyilván kisebb teljesítménnyel 1,025-ről 0,9 V-ra lehet csökkenteni, és ez lehetővé tette egy kis fps-emelését is, ugyanakkor a TGP 45 W-tal 183 W körüli értékre csökkenthető. -
Laja333
őstag
válasz
AsakuraDave #1322 üzenetére
-
válasz
CsigaGyilkos #1329 üzenetére
Én elcseréltem volna, de utcán egy vadidegennel biztosan nem.
Múltkor hajnalban egy kietlen benzinkúton odajött hozzám egy fickó, hogy nem tudja kifizetni amit tankolt, és 30 ezer ft-ért adna nekem 100 eurót, mert a kúton nem fogadnak el más valutát, én meg csak hosszas vacillálás után mentem bele
-
válasz
Laja333 #1330 üzenetére
6800XT automat beállította olyanra a képernyő-beállítást amilyenre Te szeretnéd, ikonokon is van +1 élsimítás és hát ügye olyan 6800XT -sen csinálja dolgokat szóval mindenben jobb még a doboza is jobb mint az előzőnek!
Nyugi nem kigúnyolni akartalak, csak kicsit irigykedem (még).
Valószínű ha nekem lenne 6800XT -m én is ugyanígy ömlengenék róla! Ja NEM! Mert nekem időm se lenne beírni a fórumba, mert csak tolnám a teszteket meg a gameket!
#1331maross: Tökmindegy, hogy "random maszkos ember" vagy sem! Az a lényeg amit az AMD tulaj mondott neki! Akár maszkos ember, akár nem ugyanazt a választ adta volna: "Im really like éj em dé!"Látom ez nem ment át, de lényegtelen... Ha akarnánk biztosan találnánk másik oldalról is hasonlót, viszont ez itt most kit érdekel? Ez egy AMD fórum, sorry!
-
maross
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #1329 üzenetére
aha, egy random maszkos emberrel, a parkoloban...ketto darab 3080-ra se csereltem volna el.
-
Laja333
őstag
Egyébként érdekes, hogy a VEGA 64-el nem tudtam egyszerre 1440p+240Hz+10bit-et állítani. Vagy 144Hz+10bit vagy 240Hz+8bit. Az RX-el meg out-of-box 240Hz+10bit lett állítva. Ennek mondjuk örülök.
Lehet, hogy emiatt, de amikor beraktam a 6800-at, olyannak tűnt már a Windows is, mintha az ikonokon is lenne +1 élsimítás, élénkebb a kép úgy alapból. -
válasz
ScomComputer #1312 üzenetére
"Aszongya,menj a k.any-ba nem adom a 6800xt-met... [link]
"
És ezt Te bemerted linkelni?Nem félsz hogy NV fan betalál és kivégeztet?
Amúgy csak viccelek... Egyébként is AMD -s fórumba vagyunk ez itt a mi területünk!
Amúgy meg:
- NV 3080 tulaj: "I will trade you for an RTX 3080. What do you think?
- AMD tulaj: That sounds tempting, but Im really like AMD!"
Magyarul:
- NV tulaj: "Elcserélem veled a RTX 3080 -amat! Mit gondolsz erről?
- AMD 6800XT tulaj: ez csábítóan hangzik, de én nagyon szeretem az AMD -ét...!"
Hát ez mekkora, hatalmas!Egyébként azért is durva, mert simán senki nem akart elcserélni egy 6800XT- t a 3080 -ra, pedig elvileg az a jobb (3080) és gyorsabb (néhány teszt szerint).
-
KRoy19
őstag
-
-
Laja333
őstag
válasz
3080 RDR2-ről nem tudok, mert a teszt kifagyott a vége felé, és már nem volt türelmem újratesztelni.
6800 XT alapon 1440p favor quality (maxra húzva az a csúszka) Vulkan min: 30, avg: 99 max: 129Viszont ez egy olyan teszt, hogy akárhányszor lefuttatom, minding más számokat kapok.
Köszönöm.
680 font + 10 a szállítás, nem tudom mennyi most a Forint.
Nálam is marad ez, a 3080 megy vissza...
Kicsivel erősebb mint a 3080, cserébe jelentősen kevesebbet fogyaszt. (max 270W vs max 339W). Ráadásul hiába 2.5 slotos ez is meg az MSI 3080 is az RTX-hez kellett egy akkora támasz, ami még 2 helyet elfoglalt kb. Ráadásul az MSI-hez ki kellett vennem az egyik első házventit és egy SLim-et berakni helyette. Az RX-el meg elfér... egy radi. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Semmi beneztem
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1318 üzenetére
HZD 1440p Ultra Quality 3080 alap:
HZD 1440p Ultra Qualit 6800 XT alap:
Érdekesek a memory usage-ek.
Meg hogy milyen tüskés a 3080 grafikonja a 6800XT-hez képest.Próbálom csak a lényegeset mutatni. Mondjuk az RX-nél kevesebb infót mutat HWInfó szóval belelógott már a PSU is.
Nem, itt csak +15% a max, amit lehet állítani. -
Hublot
őstag
válasz
ScomComputer #1316 üzenetére
Sajnos rossz az infó.
Nekem egy Sapphire 6800 XT kellene.
Remélem Decemberben lesz készlet és tudok venni.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1311 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
Aszongya,menj a k.any-ba nem adom a 6800xt-met... [link]
#1309Laja333:
Köszi....el sem hiszem végre egy normális ember akinek nem kell külön kiemelni egy VGA-s topikba,hogy csak a gpu részről tegyen be hwinfós képet....mert a 80% a cpu,meg hdd-s részt fényképezgeti...örülök neked komolyan !
Engem az érdekelne,hogy a p.limit ugyanúgy állítható mint a többi radeonnál +- 30/50% ? -
Donnie
őstag
válasz
Sontir Fel #1278 üzenetére
Egyre jobb
-
AsakuraDave
őstag
[link] 0:30-0:40 között elég szemcsés,zavaros a raytrace de aztán közelebbi reflekciókat meg nagyon szépen kezeli
-
Bennyboy
őstag
Jött már bármilyen teszt, h mennyire hatékony a 6800XT premiere pro-ban renderelésnél? Neten nem sok mindent találtam és számomra ez is fontos lenne a döntésben, h ezt válasszam-e vagy a 3080-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASUS routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest