Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
velizare #9790 üzenetére
akkor a pulse sem férne be, evvan'
esetleg megnézhetsz egy ref-et, sokkal hangosabb nem lesz mint a mech oc, ellenben itx házban sokkal előnyösebb, fél passzív módot nem tud, de a mech oc sem
alzán 50. évfordulós kiadás 136e körül van játékokkal, azt még egy 10e körül gyorsan el lehet adni, kis tdp limit csökkentéssel lehet többre mégy vele mint a beugró msi megoldássalsnecy20
3 napja se vótmá'ezért gondolkoztam rajta hogy megveszem, nem tart az örökké, el lehet adi ha nem jön be, lassan minden értelmesebb modell eltűnik, de a műanyag backplate végképp eltántorított tőle
-
Zsöti90
tag
oc biossal kaptam és ránézésre 5700 hűtéssel, szóval nem kell tennem vele semmit
-
Zsöti90
tag
Igazad van 😃
-
snecy20
nagyúr
Úgy néz ki XFX ThiccII elég kapós lehetett alzán, mert má' nincs belőle.
-
Chaser
legenda
válasz
velizare #9787 üzenetére
220v-nál van még 5700 gaming 136 v 7e-ért, az már nem 5600 xt, de még nem is 5700 xt, annyiért korrekt, nekem akkora bizodalmam nincs bennük, de lehet neked van
tegnap tesztelte valaki, közel xt szintre felrántva is hűvös és halk marad - nem csoda, ugyanaz a hűtés van az 5700 xt gamingen is -
itx házba pont a mech oc nem való, azért megnézném hogy csinálsz a gaminggel olyan rpm/hőfok kombót
mech oc az oda való ahol van egy böszme ház nagy szellőzésel és nem számít a hang, 220-240w-ról beszélünk egy nagyon nem arra való hűtéssel
szerk:
persze ha egyáltalán befér a házazdba, az egy elég nagy dög -
Chaser
legenda
válasz
velizare #9787 üzenetére
105e ft az lazás 5600 xt, amin az 5700 xt hűtése van, az a hűtés az 5600-on brutál halk jó hőfokokkal, játék alatt 1200rpm a venti
ez nem a jobbak, hanem az egyik legjobb 5600 xt ilyen felállásban, ráadásul kuvaolcsón' - ennyiért kvázi ajándék kategória tekintettel a mai vga árakra és grátisz játékokra - meg lehet venni az msi gaming-et is 5600-ból 13x ezerért, de az 5600 fogyasztása az még bőven az a kategória amit könnyen/halkan lehet hűteni, az 5700 xt meg már nagyon nem az, de az 5600 gamingen is 1,4kg-s hűtés csücsül ( :
persze van igény belépő kártyákra, csak nem minden gyártó adja hozzá a nevét, van amelyik meg igen
pár napja kellett volna jönnöd mikor még volt xfx alzán, az azért jobb, és ott voltak mellé játékok is
pár hete még 5700 xt sima gaming is 150e fölött volt épp, xt pedig 160e, de már sokkal drágább sajnos
vagy együtt élsz vele, vagy visszaküldöd, kb ennyi, de ami érdemben jobb lesz 5700 xt fronton és kapható is az a pulse 150e-ért pl, ott már nem elég neki 1200rpm, de 1600-1800 igen, és hőfokok is rendben vannak -
amint a mellékelt ábra is mutatja, van igény a fapadra. olcsó is, meleg is, de akkor is 5700xt. ~130 körül árulják, ennyiért az 5600xtből a jobbak közül válogathatsz, de az akkor is 5600xt.
én azért vettem ezt, mert nem vagyok benne biztos, hogy megér ez nekem 170et (jelenleg ennyi a nitro+), és mert egy mitx házban MINDEN meleg, amit nem a házon kívül hűtesz. -
Chaser
legenda
szerk:
ez fahrii-nak ment volna
az elég erősen kimeríti a gyenge hűtő fogalmát ( : és nem a 100% rpm érdekes, most a cpu hűtőmnél a 100% rpm 1000 fordulatot jelent, hanem az rpm reál értéke, ha lehet így mondani ( :
AtiGef
az nagyon jó, hogy a jobb refnél, ott a gond, hogy a refnél nem nagy művészet jobbat csinálni, ha erre ráfejel egy custom 2-3 fokot meg 1-2db minuszt hangerőben az aranyos, talán ez a legjobb jelző rá
a mech oc full belépő, olyan mint nv oldalon a ventus, épp elégséges hűtés, azt is hangosan, azért annyi az ára amennyi
középkategória amd vonalon talán az evoke - bár az sem remekel - nv-nél az armor
pulse az nem belépő, zafírnál echte' belépő nincs, csak középkategória, nem is értem msi is mért égeti magát ilyenekkel, mert sok értelme nincs
igen, drágább a gaming, ha veszel egy cpu-t gyári hűtővel x ft-ért, és veszel mellé egy kraftosabb nocuát, bq-t, akkor + 20-30e ft, ez pontosan így megy vga-nál is
csak vga-nál utólag nem cseréhetsz hűtőt - illetve igen, aztán vagy bukod a gart ha úgy alakul vagy nem -, gamingen eleve jobb minőségű vrm van, jobb a venti, argb és design meg ráadás
ha már egy kicsit is nem jól érintkezik a gpu, el is vérzik a mech oc/ventus, defaulton attól független még elég lenne a hűtésük, igaz kuvahangosan', de full belépő kártya
pont msi-nél meg tudod nézni a fizikai méretek mellett a tömeget is
mech oc 794g
msi gaming x 1406g
...612g difi, az ilyen tdp-s kártyáknál az bődületesen sok, pláne ha megfejelik rossz hűtési designnal ami a mech oc-nak van
pulse 5700 xt 922g, hát létezik nála is jóval halkabb kártya, de azt a fogyasztást lehűteni annyi tömeg-hőleadó felület kell legalább és jó hűtési design, hogy még értelmes hangerő és hőmérsékletek legyenek
persze lehet uv-zni, de itt kimerül egy mech oc kategória finomhangolása
ezért is tettem le az olcsó xfx-ről, úgy sem tudnék vele együttélni
nem védem az msi-t, arról viszont nem tehet ha a vevő nem tudja hogy mit vesz - én speciel nem adnám hozzá a nevem, mert aztán a gyártót köpködik és jön az msi sz@r, de ugyanígy asusnál is végtelenül hitvány beugró kártya, zafír csinálja jól, ilyen hitványat nem gyárt le/ad el, én is pontosan ezt csinálnám -velizare
az olcsó xfx elfogyott alzáról pár napja, az pár fokkal jobb, de már nincs
ha hangban is kulturált megoldást akarsz, és persze hőmérsékletben, ami tuti vétel az a zafír 5600xt alzról, 5700xt hűtéssel, 105-6e ft most játékokkal, 25-30%-kal lassabb mint az 5700 xt, de majdnem 50%-kal kevesebbet eszik is
és ez a kártya brutál halk, msi gaming szint
régen én sem értettem mi kerül egy vga-n sokkal többe, már tudom ((( : és megértem a felárat, és ilyenekért nem adok pénzt, mert - számomra - semmi értelme, inkább azonos áron most is megvenném a sima 5700 gaming-et, mint egy beugró xt-t
ezt még 1-2 helyen el lehet csípni, de sajnos nem a legjobb boltokból -
AtiGef
senior tag
Amikor vettem erre volt keret (128K)... Elég sokad kínlódtam vele, de az új driverekkel az elmúlt 2 hónapban már nem tapasztalok problémákat. Ennek a kártyának a hűtési teljesítménye éppen, hogy jobb a Ref hűtésnél (MAX 2-3C fok) sokat nem lehet várni tőle (kókány mérnöki, és igénytelen kivitelezés) .
Azért gondolom, hogy aki egy ilyen kártyával rendelkezik UV kell választania.
mínusz 1-2FPS és elviselhető/használható kártya lesz belőle.Tök jó, hogy a Gaming X így meg úgy (jelenleg 158K környéke)....de sajnos ezt a kártyát nagyon elbaltázták... Sapphire sokkal tisztességesebb munkát végzett a PULSE kártyájával.
Úgy gondolom ha egy gyártó kiad egy terméket akkor legalább default órajelen használható legyen....ez nem jött össze, így az nagyra tartott MSI tisztességtelen volt a vásárlókkal szemben. Más gyártók Power Color, Sapphire, még az XFX is használhatóbb kártyát készített. Kérdezem, hogy egy gyártót feljogosít sz*rt gyártattani, mert amúgy van egy "Prémium" kártyájuk? -
AtiGef
senior tag
válasz
velizare #9780 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen kártyám van... Neten nézelődtem (sokat) és sajnos újra pasztázással 3-4 fokokat lehet nyerni + garancia vesztés. Nekem az Undervolt lett a megoldás, így nyertem GPU -10 fokot, hot spot max 92fok, max venti fordulat 2400rpm.
Erős undervolt hűvössé tette 150-160W fogyasztás környékén:
GPU fesz: 1020mv
GPU órajel: 1950Mhz (1900Mhz max órajelet tart)
Memória: gyárinFagyást tapasztalsz, akkor a GPU feszültéseg 5mv-os lépcsőbe emelgeted addig amíg játék alatt stabil lesz.
Szerintem ez a legjobb megoldás a garancia miatt!
-
sziasztok,
msi mechet "javított" már meg valaki innen? miket kell megnézni/csinálni? gpu újrapaszta, thermal padek, egyéni venti görbe, stb. -
Chaser
legenda
válasz
RetepNyaraB #9777 üzenetére
gtx 1660-on is 6gb van, 2060-on is, ha kevesled akkor 5700, pont a 8gb/256 bittel több, szemben a 6gb/192 bit kombóval, defaulton másban nem
nincs értelme a pulson kívül mást venni, ennyi, mért vennél drágábban rosszabb hűtésűt?egyedül az msi gaming hozza és a strix azt a szintet, sőt, az msi gaming sok játéknál passzívan is mehetne elviekben, de az 13x e ft, nem 105, és majdnem annyiért még 1-2 helyen van 5700 gaming is, vagy beugró 5700 xt, neked kell tudni melyik kell
-
Gyuffa
tag
válasz
RetepNyaraB #9777 üzenetére
Vehetsz másfajta 5600xt-t is, csak a pulse-nál van arra esély hogy 5700xt hűtéssel kapod, legalább is az alzánál rendeltek olyat kaptak.
-
RetepNyaraB
veterán
Hali, 5600xt-ből még mindig a Zafír Pulse ajánlott egyedül?
Gtx 1060 (6GB)-ot váltana, a ramot keveslem, de az 5700 ára meg sok. Már az 5600 is az -
hajbel
addikt
válasz
r3v0Lut10n #9771 üzenetére
Lehet, hogy a régi driverrel akadt össze és nem elég a profil törlés plusz factory reset. Mindenesetre maradok most ezen. Semmi mást nem változtattam, csak a drivert gyalultam és megszűnt a probléma.
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
Egy rx 5600 xt-hez elég egy chieftec 500w-os táp?
-
hajbel
addikt
válasz
r3v0Lut10n #9754 üzenetére
Melyik driveren voltál? Én visszatettem a 20.4.1-et és kb. 4 órája semmi gond. Előtte a szokásos factory reset + reset game stats és restart mindig megoldotta a driveres gondjaimat, ezúttal vissza kellett tennem a régi drivert. Igaza 4.2-es optional driver volt. Egyszer már megjártam optional driverrel, szerintem többé nem kísérletezem.
-
Pepe78
őstag
Az AMD vezérlőben beállított feszültség és mhz értékeket minden Win indítás után újra be kell állítani?
-
Pepe78
őstag
sajnos nincs még tapasztalatom , ma kaptam meg a kártyát.
1 kör COD Modern Warfare Multit tudtam le eddig és nem volt gond.
Később tesztelek és megírom , hogy mire jutottam.
Annyi biztos, hogy ez a Gaming X hűtés minimum jó!
És az 5700XT 449€ -s ára helyett 339€-ért ez jobb választás volt.Ha sikerül egy ref 5700XT teljesítmény kihoznom egy max 70 fokos halk hűtés mellett akkor elégedett leszek.
-
Pepe78
őstag
válasz
GIORGIONE76 #9760 üzenetére
Megnézem mindjárt. köszi az info-t.
-
Pepe78
őstag
válasz
GIORGIONE76 #9756 üzenetére
Hi!
Aida van telepítve. Milyen teszt van ott VGA.hoz?
-
r3v0Lut10n
senior tag
Nem hiszem hogy driver volt nalam a ludas. Legyalultam mindent DDU-val, friss driver fel, nemi undervolt AMD driverbol (semmi MSI AB vagy tarsai), es csak a fent ajanlott dolgokat vettem vissza hogy fixaljam CPU stability issue-t. Amiota az stabil, tegnap 2 ora jatek alatt nem volt gond .. persze lehet csak szerencses periodust fogtam ki. Tovabbra sem vagyok biztos hogy nem vmi GPU driver gondom van
Ez majd csak idovel derul ki
-
Chaser
legenda
válasz
Eagle16 #9752 üzenetére
ott már 10% megvan, ahogy tesztekből láttam játékoknál is nagyjából reális, 10 max 15%-kal gyorsabb mint az 5600, de van ahol 10%-kal sem - gondolom a sávszél érzékenyebb játékoknál van előnye -
ha nem fognák le bios-ban és erre is rá lehetne húzni az 5600 xt órajeleket tsúnyát' harapna...nem véletlenül fogták le ( : -
hajbel
addikt
válasz
r3v0Lut10n #9698 üzenetére
Nálam is jönnek a green screenek, egyre gyakrabban, de nálam más játékoknál. Gyalulom a drivert, felteszem az előzöt, utána jelentkezem. Proci, ram oc volt, de pár napja visszaállítottam alapra mindet, pont azóta jönnek a green screenek. Video driverre gyanakszom.
-
törölt tag
Nekem a pcie 8x tűnt még fel. Ha rányomsz a pcie melletti kérdőjelre, és indítod a render tesztet, akkor mit ír ki? Üresjáratba visszaáll pcie 1.1-re, de nálam 16x-et ír ahol nálad 8-at.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Megjött az MSI RX 5700 Gaming X.
-komoly darab
-csendes
-57-58 C játék alattA leírásnak megfelelően letöltöttem egy 5700XT Gaming Bios-t.
Valamit sikerült , de felül még mindig RX 5700-at ír.Az adatok alapján teljes értékű 5700XT lenne?
szerk.: látom már, ugyan úgy 2304 shader nem 2560
Vagy rosszul értelmezem? -
-
nyul105
senior tag
Szia,
Ez természetesen igaz, amit leírtál. De a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy: ha beállít a biosban 1.22t, akkor terhelés alatt miért 1.19V a vcore érték. Ezt magyaráztam a vdrooppal, amibe persze az LLC is beleszól. Részletekbe ezen túl, és a miértekbe nem mentem bele, van nagyon sok jó video erről a neten. -
Televan74
nagyúr
válasz
r3v0Lut10n #9730 üzenetére
-
arcsi84
aktív tag
Beállításokat kilőttem, mert minden levettem minimumra és ott is csinálja.
Driverrel még próbálkozok majd munka után.
Meg havertől kölcsön kérem a gtx 970-est, de nem hiszem, hogy a GPU a hibás, mert minden más tökéletesen fut (BF 5, Rise of the Tomb Raider, stabil 60 fps max beállításon 0 droppal)
Próbálkozom, mert eddig nem szopatott.köszi a segítséget.
-
Chaser
legenda
válasz
arcsi84 #9733 üzenetére
lehet nettó hülyeség, de jobban szeretheti az intel struktúráját
mondtam nálam 1600af - 2600 - 4ghz-en kevés volt a röccmentes' megjelenítéshez, 3600 4,2-n már oké, ez 2600-ból már 4650-4700mhz-nek felel meg
próbálj a video beálításokkal játszani, lehet ott vágja haza valami, élsimítás pl
nálam driverek teljesen alapok, amit lehúz a win az van, külön amd driver sincs, se ryzen master, win updatek kilőve, csak a - szerinte - sos drivereket frissítheti -
arcsi84
aktív tag
Kedves Chaser!
Továbbra is szenvedek ezzel a rohadt AC Odyssey-vel. A monitort közben lecseréltem egy LG 24mp59g-p-re. Ezzel meg is szűnt a zavaró ghosting és a freesync is megy.
De nagyon komoly fps droppokba futok bele.Megpróbáltam különböző grafikai beállításokon, de minden esetben elő jön. Low beállítások mellett is 1,4,7,8 fps miközben az avg 50 felett van.
Eredeti játék, driver verziókat is próbáltam DDU-val, és nem segített.
Korábban egy i7 7700HQ GTX 1060-as kártyával játszottam és kevesebb volt az fps, de nem voltak ilyen anomáliák.
Ilyen jellegű hibáknak nem szabadna előfordulniuk egy ilyen szintű gépnél.
Valami driver hiba lehet? Valami ütközik valamivel?
A laptopon még nem voltak ilyen gondok.Remélem nem AMD GPU driver szopatás.
-
Chaser
legenda
válasz
gaben88 #9731 üzenetére
a tv-ben van erősítő, szóval igen ( :
azt használtam mindenre míg nem kötöttem be a külső hangkeltőt, se 5500xt, se 5600xt-nél nem volt gond
attól hogy más eszközzel jó, inkompatibilitás lehet, ugyanaz mint a ram kavarhatsz vele amit akarsz, nem megy, átrakod másik lapba és megy, vagy veszel másik ugyanolyat és az már megy a lapban
nem téged akarlak "bántani", de ez ilyesmi dolognak tűnik, lehet háklis az eszközökre és/vagy kábelekre
lehet kísérleti jelleggel visszrakom a dp-s hangzást, osztán' figyelem pár napig -
gaben88
őstag
Erositovel hasznalod HDMI-n, TV-n te is? Nezel rajta pl Netflixet? Netflix alatt nem monitorozok semmit. :-) Meg amugy sem nagyon, max a kliensek fps szamalaloja megy vagy ha tobb kell, akkor telorol nyomom az AMD Linket.
Ez AMD Audio driver baki, hogy kinel, mikor, hogy jelentkezik azt passzolom. De az erositom jo, fel lettek mar azon is cserelgetve a dolgok es pl PS4 vagy notebokot rakotve, akar ugyan azzal a HDMI kabellel, mint, ami az 5700XT-be ment, azzal jo.5700XT elott is jo volt minden kartyammal, konkretan elotte a 1080-al is.
De igerem, ha visszajon a garibol a kartya, befogok szamolni a dologrol. -
r3v0Lut10n
senior tag
A fentiekhez annyit teszek hozzá hogy PBO-val nekem az istennek nem akart 3950 fölé menni -.- Majd megnézem később mi kell neki akkor 4200 stabilhoz, de idle 36 körül csücsül, Div2 közben meg vhol 50-60 tartományban mozog, szóval nekem ez így tökre jó
Tápa amúgy ez.
LLC-t mennyire érdemes állítani? Korábban 2-n volt, de most vissza raktam auto-ra hátha az a baja
-
Chaser
legenda
válasz
arnoldito #9727 üzenetére
az 1200w és a platinum nem jelenti azt, hogy terhelés alatt mennyire stabil/nem stabil a táp, az az elektronikán múlik, a legjobbak is droppolnak, olyan nincs hogy nem, kérdés milyen terhelésen mennyit
talán azért, mert ismerem mire képes a lap, nálam a rencer' atomstabil mindig és mindenkor, talán mert valamicskét értek hozzá és nem a kinyomomaszemitis' kategória vagyok ( :
az én cpu-m pl defaulton magasabb feszen megy kevesebbet, mint manual oc-val, és egyébként sem szeretem ha nem fix órajelen megy a gép, de ez másik topik, ha szükségét érzed a "kitárgyalásnak" folytasuk ott -
arnoldito
senior tag
Konklúzió szerintem az, hogy annak éri meg akinek all core PBO-val kevesebb Mhz-t ér el mint manuálban, mert akkor nyersz vele igazán. Ha meg nem túl acélos vrm minek manuál oc-zol? Sokkal instabilabb lehet a rendszer.
Látod ezért van nekem 1200 Platinum tápom, az tuti acélos, na meg azért, mert 45k volt szőr újan...
Nekem a 3800X manul OC-val 4300 stabil, de PBO-val meg 4450-4475Mhz megy BFV alatt. Akkor nincs miről beszélni.
-
Chaser
legenda
válasz
arnoldito #9725 üzenetére
a konklúzió pedig mindig az, hogy cpu függő ( : nála speciel semmi értelme pbo-nak, sőt
enyém is jobban teljesít manual oc-val, idle max 10%-ban megy a gép, így nem érdekes visszaveszi-e a feszt/órajelet, ami kb 10w körüli difit eredményez idle - ha "mindenes" gép lenne akkor érdekelne -
a drop pedig táp/vrm függvénye jórészt, azt állíthatod te bárhogy ha a táp/vrm nem túl acélos, nálam pl a vrm nem az, de tudok róla, ezért kalkulálok vele -
arnoldito
senior tag
Fesz azért ugrál, mert nem jól van beállítva a CPU LLC érték. Ha jól be van állítva akkor stabilan tarja. Manuál OC-nál amúgy is nyűgös vissza venni a feszt, arról nem beszélek, hogy az órajelet nem veszi vissza. Ez a ryzen 3xxx széria. Auto PBO és kész, nem kell itt manual OC-ni a ryzent, felesleges. De Te is ott vagy a topicban, már százszor kivesézték...
-
Chaser
legenda
válasz
r3v0Lut10n #9721 üzenetére
ha manual oc van azt kapja minden mag fixen, de olyankor nincs idle fesz
bf5 az eszi a cpu-t, valszeg' a vga felfűti a házat és azért olyan meleg alatta
a beállított fesz is ugrálhat de nem számottevően, táptól/alaplaptól függ mennyire tudja terhelés alatt stabilan tartani
most toltam bő fél órát azt a csodát, most sem volt semmi anomália - azonkívül hogy felgyújtottam egy emberkét, aztán odamentem és én is felgyulladtam, aztán a fejem tamtamba kezdett miután leesettsztem részemről ez a game ennyi volt
-
nyul105
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #9719 üzenetére
Azért ennyi a fesz, mert terheléskor van ez a vdroop dolog... nem értek annyira hozzá, a lényeg, hogy lejebbmegy, és ez így van rendjén.
Szerintem adhatsz neki többletfeszt és 4.2, minimál léptekkel, emeld ; ha smallfft 75 fokig ment fel (szuper az a hűtő!). Ha az avxés primet futtatod valóban?!Szerk jó feszt nézel? A képen 1.18-1.225V van!!
Helyedben emelném a feszt 4.15nél, amíg le nem fut kb. 5percig. Ha 1.25V alatt vagy, akkor emeld a feszt is meg órajelet is, max 4.2ghz és max 1.25V, szerintem. -
r3v0Lut10n
senior tag
Stornó, megint egyik elhasalt vmiért.
Viszont HWinfo is beteg feszt mutat. Csak nem értem mert bios-ban meg fix 1.22-re van állítva, de most meg ahogy nézem (idle) 0.2 és 1.4 között ugrál 0.0 Most elvesztettem a fonalat mert fix voltage kéne hogy legyen
Játék alatt a max (peak) volt 62 (BF5), átlagban 55 körül mocorog
-
Chaser
legenda
válasz
r3v0Lut10n #9719 üzenetére
gyengébb az egyik mag, vagy kevés volt neki az a fesz ami a többinek elég, vagy már ott volt a vége, ha 75 fok small fft alatt akkor ott minden rendben van az érintkezéssel is, csak játék alatt nem tudom mért 65 fok, 50 körül kellene lennie úgy - persze ha small fft-nél már feltolja nagyon ventit az más -
-
r3v0Lut10n
senior tag
-
nyul105
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #9717 üzenetére
Vedd lejjebb a cpu orajelet 25mhzzel és rerun.
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #9710 üzenetére
pontosan, nem jól érintkezik a hűtő, azért szoktam túrni a netet minél több teszt után, lehetőleg olyat amit nem pénzelt senki, és ezért is kérdezek rá ha konkrétan érdekel valami
mivel x tdp után kénytelen a gyártó azt a hűtési desgint választani amikor oldalra termelki ki a hőt a hűtés, így velejárója a borda látványa, tehát ez nem opciós, hanem kényszer - szubjektív, nekem tetszik, főleg ha nem virítanak natúr rézcsövek benne -
az h egyik gyártó még ír ki mellé valamit, vagy logot rak az a saját agyszüleménye, ízlés kérdése kinek jön be
de top kártyánál fronton tyúkbelezés? az no comment
jó lenne ha lennének opciós backplatek, akár venti keret is, standard lenne a szabadon és könnyen cserélhető venti, majd egyszer lehet lesz ilyen is
asszimetrikus felirat nincs, max. aszimmetrikus ( :
a majd' 250e-s evga ftw3 2070s pl nem tud argb-t, de még a kiírás is csak 2070, arra nem vették a fáradtságot, hogy új keretet csináljanak a 2070s-nek - engem mondjuk nem érdekel az argb, de ilyen kategóriánál már defaultnak kellene lennie -Kolbi_30
jó az, már beletoltam vagy 4 ór-t, még kb annyi megy is bele stabilitás tesztnek, osztán' kuka...nem tudom mit esznek ezen annyira
valami golyószórós csávó hátán tartállyal leszedett, aztán el kezdett örömtáncolni'...hinnye' mondom van ám kondi ( : -
Chaser
legenda
válasz
r3v0Lut10n #9713 üzenetére
a small fft nem játék ( : ...nincs olyan játék ami azt reprodukálja, azért mondtam okosan, ha már játék alatt 60-62 fok akkor különösen figyeld, játék alatt nálam most 55 volt combosabb cpu igényes játékkal, small fft-vel egyből 90 - hűtő talpa nem a legjobb -
johnny82
zafír oldalán van az info -
Chaser
legenda
válasz
r3v0Lut10n #9709 üzenetére
hiába megy a szellő, nincs ami érdemben átadja a bordának a keletkezett hőt, ezért nehéz hűteni ilyen értékeknél a 3600-ot, small fft az hc terhelés, konvertáló sw-ek annyira nem izzasztják meg, amit a blend tesztel azt azok is elérik, fft-t nem néznék 15 percig sem, max ha 85 fok alatt marad
én már csak 5 percet tesztelek blenddel ahogy fentebb mondtam, aztán játék vagy rövid konvertálás
de nyomhatsz cpu-nak egy defaultot, ha órajel volt a bűnös akkor meg is van, ha ott is hibázik akkor máshol a gond -
Kolbi_30
őstag
válasz
r3v0Lut10n #9709 üzenetére
A division 2, minden nagyobb pach után szarakodik. A kov updattel, rendébe fog jonni. Nálam is ez volt, míg lekötött az a foshalmaz
-
GIORGIONE76
őstag
lehet, de ott valami.defekt lehetett ...
mindenesetre most máshogy választanék,
egyébként a "tyúkbélre"visszatérve megnéztem az összes kártyát oldalról, majdnem mind elcseszett, hol a fél kilónyi radiátor bukkan ki, másiknál meg felemás, asszimetrikus, gagyi felirat rgb stb,
de ha már vertikálba tekintjük a dolgokat, lettek volna pofásabbak, akkor a Taichira klikkeltem volna, mert a teljesítményt szinte mind hozza -
-
Chaser
legenda
válasz
r3v0Lut10n #9706 üzenetére
prime blend teszteli ramot/cpu-t felváltva, mellé chrome 20-30 tabbal, nálam ez bevált, mellé mehet még vlc-s film, vagy ami csak fenn van a gépen player
kifejezetten cpu-ra small fft, azzal teszteled a hűtőt is ((( : úh. azt okosan és figyelve, tudom jó a drp4, de 3600-nál nagyon fontos hogy jól érintkezzen a hűtő, alig van hőátadó felület, small fft 4,2-n 3600-nál legjobb léghűtőket is megizzasztjaszerk:
GIORGIONE76
ott a gond, ha már csak egy kicsit is nem pontos a pasztázás/illesztés, már nem releváns a hőfok teszteknél
ezt úgy lehetne megnézni ha minden kártyából többet megnéznének, itt is volt gaming x tulaj akinek hangos volt és magas hőmérsékletű a kártya, pedig azzal a hűtővel nem lehet
bizonyos tekintetben halkabb az milyen? ( : -
GIORGIONE76
őstag
pont arra értettem, a 40 dB mérés egy fszsg, 1300-on egyik sem éri el, akkor meg kb minek, ha meg valakit nem zavar az meg gondolom nem silent módban használja és nyer vagy 10C-t,
a másik, megnéztem zöld vonalon a 2070s sima gaminx és trio össze [link] vetését, a trio bizonyos tekintetben még halkabb is, a hőfokokríl ne is beszéljünk, szóval hiányolom ide is a trifrozert -
Chaser
legenda
válasz
nálam ennél sincs gond, egyszer betöltés közben kiakadt játékon belül, más nem volt, azt is megoldota sw-es bezárás
GIORGIONE76
személy szerint a gaming x-ről tudom hogy 1300 körül megy, de az performance módban is és nagyon nem 40dB, 40dB az nagyon hitvány értékJacek
sejtettem
johnny82
zafír oldalán ott van melyik állás melyik módot aktiválja, alapértelmezettként talán a silenten van -
duvi
nagyúr
válasz
r3v0Lut10n #9702 üzenetére
Szerintem első körben tedd vissza DX11-re. Tavaly még sokaknak gondjuk volt a 12-vel és csak 11-el ment stabilan. Vírusirtó (fullos ESET) nálam is fut és nem okoz gondot.
-
Adatlapomon van a teljes konfigom, legfrissebb win10 64 bit, Radeon szoftver 20.4.2-es. Ha jól nézem, az 5700 hűtése van rajta és a legfrissebb 017.001.000.049-es bios van rajta alapból. Azt hol tudom megnézni, hogy jelenleg melyik bios profilt használom?
-
r3v0Lut10n
senior tag
DX12 csak, de nem tudom merre kezdjek tesztelni. Az alabbi linket amiket olvastam, 1 & 2. pont nem tema, marad 3. es 4. megoldas. Anti-virus Bitdefender van, de valahogy nem akaroddzik leszednem ezert, max windows repair-t probalok telepitorol nyomva ..
Egyeb 5let mit teszteljek vagyis inkabb hogy hogyan?
-
duvi
nagyúr
válasz
DX11-el és 12-vel is próbáltad? Nálam teljesen stabil DX12-vel, 5700XT Nitroval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- ZOTAC Trinity RTX 3080 10GB OC GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest