- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
milszab #10178 üzenetére
Nalam volt THICC II Ultra nem teljes 24 orat, RMA majd jott helyette a Nitro+. Azzal nincs gondom
Gondom nekem az embertelen hangero volt (alapon hasznalva), nyilvan lehet buvolni venti profilt szoval ez velemenyes dolog hogy problema-e. Masik gondom az a bohom nagy muanyag f*s boritas volt rajta (semmi haszn v ertelme, csak "dizajn"), ami konkretan 1mm-es helykozzel fekudt ra alaplapi chipset ventire..
Ezen kivul tesztje valogatja hol mi jon ki jobb vagy rosszabbnak. En errol azert eleg durva homerseklet teszteket lattam anno, csak jo deal-be volt amazonon azert akartam neki egy eselyt adni neki.
-
r3v0Lut10n
senior tag
Nem hiszem hogy driver volt nalam a ludas. Legyalultam mindent DDU-val, friss driver fel, nemi undervolt AMD driverbol (semmi MSI AB vagy tarsai), es csak a fent ajanlott dolgokat vettem vissza hogy fixaljam CPU stability issue-t. Amiota az stabil, tegnap 2 ora jatek alatt nem volt gond .. persze lehet csak szerencses periodust fogtam ki. Tovabbra sem vagyok biztos hogy nem vmi GPU driver gondom van
Ez majd csak idovel derul ki
-
r3v0Lut10n
senior tag
A fentiekhez annyit teszek hozzá hogy PBO-val nekem az istennek nem akart 3950 fölé menni -.- Majd megnézem később mi kell neki akkor 4200 stabilhoz, de idle 36 körül csücsül, Div2 közben meg vhol 50-60 tartományban mozog, szóval nekem ez így tökre jó
Tápa amúgy ez.
LLC-t mennyire érdemes állítani? Korábban 2-n volt, de most vissza raktam auto-ra hátha az a baja
-
r3v0Lut10n
senior tag
Stornó, megint egyik elhasalt vmiért.
Viszont HWinfo is beteg feszt mutat. Csak nem értem mert bios-ban meg fix 1.22-re van állítva, de most meg ahogy nézem (idle) 0.2 és 1.4 között ugrál 0.0 Most elvesztettem a fonalat mert fix voltage kéne hogy legyen
Játék alatt a max (peak) volt 62 (BF5), átlagban 55 körül mocorog
-
r3v0Lut10n
senior tag
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
DX12 csak, de nem tudom merre kezdjek tesztelni. Az alabbi linket amiket olvastam, 1 & 2. pont nem tema, marad 3. es 4. megoldas. Anti-virus Bitdefender van, de valahogy nem akaroddzik leszednem ezert, max windows repair-t probalok telepitorol nyomva ..
Egyeb 5let mit teszteljek vagyis inkabb hogy hogyan?
-
r3v0Lut10n
senior tag
Division 2-vel van valakinek gyakori fagyas tapasztalata? Van hogy 1-2 oran at sincs gond, de van hogy 15-30 percenkent. Nem BSOD, tobbnyire GSOD (green
) es reboot, de van hogy csak siman lefagy es reset segit csak.
Probaltam leszukiteni mi lehet a gond, de egyre inkabb magara a jatekra gyanakodom.
GPU-t probaltam alap orajelen minden butykoles nelkul (2090/1200), undervolt, undervolt & underclock - minden gond nelkul futott game mode-ban (folyamatos, nem loopolt) Superposition Benchmark.
CPU-t teszteltem handbrade & AIDA stress testtel, de szinten semmi gond vele.
Valakinek egyeb 5let hogy mit es hogyan teszteljek? Mert ez igy igencsak zavaro
-
r3v0Lut10n
senior tag
MSI AB-vel valakinek működik a venti profil? Akármit próbálok sehogy nem lehet működésre bírni, nyomorék driver meg minden restart után visszaáll alapra .. (20.4.1, de ugyanez volt korábbiakkal is)
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
mufflika #8147 üzenetére
Venti profilodtól függ, meg nagyban játéktól is. A hűtést bőveb belőheted elég csendesre (~1500 rpm) és még mindig elegendő lesz extrém terhelős játékok alatt is (pl Cryengine-es cuccok), többinél meg bőven .. Nekem személy szerint nem volt black screen issue-m vele. Igaz én mikor vettem 20.1.3-as driverrel kezdtem, azóta nincs vele gondom. Ha beáldozol minimálisat alap tuningból (2090 max) pl 2000-re, alulfeszelve (nekem 1060 mV van belőve 2000-hez) akkor meg kimondottan hűvös és ebből adódóan csendes is
BF1 vagy BF5 nem igen tekeri meg, nekem legextrémebb terhelés az Wolcen alatt jön ki, szóval előbbiekkel nem lesz gond.
Ha érdekel Hardware Unboxed-on rengeteg 5700 XT-t teszteltek, kb mindről találsz review-t
@R3laX - Bocsi, azt elnéztem MSI Gaming X verzió pöpec, nem azzal volt gond
Összekevertem MSI MECH OC-vel
Hosszúkás összefoglaló, de a lényeg benne van. Persze minden nagyban függ hogy ahol te élsz mennyiért tudsz hozzájutni adott modellekhez.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
mufflika #8114 üzenetére
Nitro+ jobb hutes, gyari oc, rgb (kapcsolgathato). Nemi felar, ha belefer ajanlottabb. Kulfoldon inkabb ezt viszik, pulse az kb belepo szinten van (igaz abbol jobbik fajta, nem mint msi gaming x es tarsai). Powercolor Red Devil meg egy megfontolando alternativa, illetve Gigabyte Aorus .. Bar ez a 3 top-end kb 5700 XT-bol (Nitro+, Red Devil, Aorus) es az aron meglatszik ez mondjuk
Attol fugg hol milyen aron kaphato, de Pulse is erosen ajanlott (az olcsobbak kozul)
-
r3v0Lut10n
senior tag
Nekem silent base házban kuksol, de előtte egy Zotac 1070-esem volt - ezt szintén csendesnek találom. Kb 1300 rpm-ig nem igen hallani. Én úgy állítottam be hogy játék alatt 1500 körül pörög, teljesen elfogadható hangerővel. De háztól sok függ, ha játék alatt 21dB alatti a cél akkor jó kérdés ..
-
-
r3v0Lut10n
senior tag
MPT? Hol lehetne ezt atirni amugy? A gond az hogy 25% 1150 rpm es ezzel hangosabb mint egesz gepem (cel target netezesnel <21dB). Nem az hogy nagyon hangos lenne de korabban to jo volt 10% ami 500 rpm korul volt, na azt nem lehetett hallani legalabb
-
r3v0Lut10n
senior tag
Uj driverrel (20.2.2) a minimum fan speed 25% lett mindenkinek? Ez a driver vegre megjegyzi a clock speed, voltage es fan beallitasokat .. erre ez a hulye "modositas". Van ra valami mod ezt valtoztatni, vagy ez innentol tobbi driverben is igy lesz ami kesobbiekben kijon (WHQL)?
20.1.3 sosem jegyezte meg fan profil beallitasokat ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged