-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
brabbitz #104357 üzenetére
Én valahogy úgy definiálom hogy olyan hardver ami alapból nem képes áltag fapad user/gamer igényeit kielégíteni minimális szinten sem modern szoftverekkel. (bár egyeseknek ez inkább az elavultnak felel meg, én retrónak nevezem ezt is)
Az alapból szót értsd úgy hogy nagyobb moddolás beavatkozás nélkül.Habár akár az első gen i szériát ugyan ki lehet hozni modern szintre azaz UEFI bios, NVME boot, Rebar, Win11 de AVX hiánya miatt pár dolog nem fog menni. Sandy bridge ugyan hozott AVX-et de haswellnél volt AVX2.
Ha csak netezni kell akkor elméletben Core2 is még mindíg mai napig megfelel, de ha már játszani is akkor tényleg inkább valahol haswell xeonoknál húznám meg a határt.
Szóval nekem a retró = egyáltalán nem használható mai szinten vagy csak komolyabb modosítás árán. Részemről haswellnél régebbi alatt minden retró.Ha a videókártyákról beszélünk elég nagy az átfedés én Maxwell/GCN1+ alattiakra mondanám hogy retró azaz minden ami dx12-t nem támogatja. Hozzáteszem sok mai játék dx11-es kártyán is fut (pl starfield, cyberpunk) ami ugye azért is vicces mert fullos dx12-esnek reklámozzák a játékokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Úgy hajlik-e az S25 Edge, mint régen?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kedvenc zene a mai napra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Elektronet Zrt. (internet, kábelTV, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest