- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyien billentyűzetet vegyek topik összefoglaló szerkesztése
- Kompakt vízhűtés
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz #95904256 #7789 üzenetére
Úgy általában is mondjuk egy kifutó szériás procinál, tipikus órajeleken persze, lehet vagy 1-2 % egy ilyen utasításkészlet, ha valós alkalmazásokon tesztelik.
A régebbi CPU -kal azt akartam mondani, csak nem jöt át, hogy ott tetemesen lehetett érezni az MMX -et a SSE és a3DNow! egyszinten volt.[ Szerkesztve ]
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz #95904256 #7737 üzenetére
A szivemhez van nove, de en is ugy latom, hogy felesleges kolteni ra.
Azert jo erzes, hogy 2003 nyaran olyan alaplapot es procit vettem, amin pl a PES 2010 is gond nelkul fut a gyerekeknek. Az hogy az eddig emlitett upgrade-ket megcsinaltam, illetve DVD iro is csak kb 1 eve van, az is emocionalis alapu volt.
Egyebkent ha uj gepet veszek, (ami hamarosan bekovetkezhet, a gyerekek ugyis egyre inkabb lenyuljak ezt,) akkor megint egy olyan alaplap+proci parositas lesz, amit lehet majd 4-5 mulva upgradelni, s meg 3-4 evre a gyerekeknek atengedni.
Mivel mar nincs ABIT, megint ra kell talalni egy uj markara. A procit illetoen otthoni PC-hez ma a 4 magos 3,4 gigasak a leggyorsabbak?
Annak meg utananezek, hogy az AMD-Intel minosegi csata manapsag hogyan all.Kosz a segitseget.
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7737 üzenetére
Akosfnek igaza van, ha ragaszkodsz a platformhoz tuningold meg, ne torodj a manuallal, csak huzd fel az FSB-t es kicsit a feszultseget. 200MHz +- semmit sem jelent, max ha benchmarkolgatod.
Vagy azert a penzert vehetsz egy AMD-s lapot, bele pedig egy Athlon II 240-et. Kb 25k-bol meguszod es kicsit tobb jovoje van, mint a 775-nek.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz #95904256 #7724 üzenetére
"Töltsd le a legújabb BIOS-t a lapra. Szerintem simán megy benne a 400-as FSB-os processzor..."
Méegnéztem a legújabb NF7 Bios-át, s abból egy idézet:
"Specifications:
The NF7, based on nForce2 chipset (MCP SPP), supports the latest AMD Athlon XP, Barton processors with 200/266/333 FSB (400 FSB support in version 2.0 only)"Úgyhogy hacsak nem kapok vkitől egy NF7 v2.0-t :-), hát nem járok a 3200+ után.
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz #95904256 #7721 üzenetére
1/a Valószínűleg te vmilyen Nf7 v2.0-t tölthettél le, mert az én hard copy manual-omban a mondat úgy néz ki, hogy "Supports......./333 MHz FSB".
A kérdésem továbbra is az, hogy ha csak 400MHZ-es 3200+-t találok, s 333MHz-ast nem, az el sem megy rajta, vagy elmegy, de csak 333MHz-on (azaz ha mostanra már jól értem, akkor underclockingolva a BIOS-ban 200-ról 166-ra).
Illetve kérdés volt, hogy még fellelhető-e új 3200+?
1/b. Megértve. Tehát kísérletezhetek, legfeljebb nem indul el, várok 1 percet, újraindítom, s ha akkor sem, akkor CMOS törlés.
2. A kérdés az, hogy miért futhat a 12x166, ha a 10x200 nem? (az már leesett, hogy a 166 keresése a manual-ban hülyeség volt, mert az 333/2).
3. Egész pontosan a 3-as és a 2-es slotba kell tenni. A 2 gigát látja. A kérdés az, hogy hogyan tudom leellenőrizni, hogy valójában tényleg 400MHz-en fut-e vagy csak 333MHz-en.
-
neduddki
nagyúr
válasz #95904256 #7681 üzenetére
HI!
Allit a radai az allit de nem en:- )))
udv
neduddki
p.s. Amugy meg szorakozhatunk tovabb is es kivaloan jokat rohogok, es az mar em votl egy hijjjjabavalo nap:- )))
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz #95904256 #7678 üzenetére
HI!
En nem nesztelok es nem nezlek hujjenk, de ha annk erzed MAgad arrol en nemtthetk, en itt is megfizettem volna erte a tiszteseges arat
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #7669 üzenetére
Ha ezt nem is sikerül megnyernem, nekem 1 ITX-es lap kéne korrekt árazással, az imént említett okból. Keveset fogyasszon, és kicsi legyen. Nőknek ideális netezni.
Szerk.: akkoriban vetted 200dodóért, amikor lement nagyon a dollár ára amúgy?
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
neduddki
nagyúr
válasz #95904256 #7673 üzenetére
HI!
hat abban nemlatok semmit ami felerthetnel, kozltem egy tenyet, igencsak sok rosszindulta kell ahhzo hogy abab bekleleaason vki barmi tis...
udv
neduddki
mod: na lett slot-os 533/253/133-as procim:- ) meg egy paassziv bordam...
anyyi passziv bordam van hogy hamarosan konnyufemkereskedest nyithatok:- )))[ Szerkesztve ]
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #7667 üzenetére
Már 1500-nál. Kár, hogy még 10napig él, amíg 10-12e körül lesz a licit, rajta leszek. Nővéremnek jó lenne egy ilyen kicsi deszka.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
neduddki
nagyúr
válasz #95904256 #7661 üzenetére
HI!
KELL! mennyi?
udv
neduddki
mod: peti_s: ez egy poen, egy akarcsak aMester muveiben, azert van hogy rohoghessk, es rohoghesen az is aki felfogja szellemileg, hogy ez csak vicc:- )
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7612 üzenetére
Aktualis tapasztalat, hogy okozhatja mas is a hibat. A teszt vinyom csak egy kabellel hajlando uzemelni, valamiert masik nem jo neki. Pedig egy ezer eves merevlemez.
A 3850-em, amit elpasszoltam nem akart eloszor elindulni, mert a vevo gepeben rossz volt egy memoria modul. Ki a franc gondolna erre?
Szoval nyugi, gondolt ujra at a dolgot.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #7607 üzenetére
nekem eddig sem indult a 3850-el
figyu.. én aszondom első körbe', hogy told fel a windowst, hagyd mind a 2 karit benne a lapba, s nézd meg, hogy látja-e agp-be a kártyát a win alatt...
ha nem, akkor sztem nézd meg azt a 3850et egy másik lapban is
vagy várj holnapig...
a DFI lapomban is van 4 ilyen LED... belefolyt némi víz a vízhűtésből...
kiszárítottam, de csak a 4 piros led világított... másnap adtam neki még egy esélyt, s jó lett.. pedig már aznap is ki volt szárítva lehet holnapra a tied is megjavul[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7589 üzenetére
A szerver verzio igazan csak annyival ter el, hogy minimal install;
No X (gui) vagy mas fancy dolog, csak a pure console. A kernel 486-ra lett optimalizalva. Talan az szamithat, hogy igy gyakorlatilag csak a kernel van a memoriaban, semmi mas sallang, ami megfogna.
Nem hiszem, hogy valami mas varazslat lenne benne, itt meg az sem szamit, hogy a pingvinek jobban ellenalnak a fagynak, mint az ablakok.
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7584 üzenetére
Talan az lehet az oka, hogy server verzio, igy nem fut semmi gui es daemonok kozul is csak az apache-t raktam fel.
Mas tema:
Nekilattam a mysql tesztnek. 4 dolgot gondoltam merni egy egyszeru, de megterhelo sorral:
1. Iras teszt:
db letrehozas
2 tabla
1. tabla load data a Bibliat: egysor/szo, szo hossza
2. tablaba az elofordulo szavak es elofordulasuk gyakorisagat szedetem vele ossze2. Olvasas:
select *
select * ahol a szo like Jesu%
select * from 1. tabla, ahol az elofordulas <500
szavak megszamlalasa3. Update
update mindenhol the -> THE
(drop, indexeles???)4. backup:
dbdump+restore
Velemenyeket, otleteket varok, mielott bepotyogom azt a par sort.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95904256 #7558 üzenetére
3.menet
Processzor: AMD 5x86 @ 160 MHz
Alaplap: Gigabyte GA-5486AL
L2 cache: 256kB
Memória: 2x32MB EDO
Teszt: SuperPI 1.5 1MKérdés: Vajon hány másodperc alatt fut le a teszt?
Megjegyzem: Ilyen chipset van az M918i lapokon is, amelyeknél nem sikerült túllépnem az indításkori jelszó bekérésnél. Pedig nem lenne rossz 1MB cache-sel SuperPI-t futtatni...
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7564 üzenetére
proci-peltier-borda-venti
Nem ugy hasznalom, ahogy kellene, mert a procira kellene egy hoeloszto lap, amire a peltier menne. Nekem hianyzik ez a 4-5mm-es rez lap.
Tapellatas molexrol megy, nem valami profi, de anno is igy csinaltuk es mukodott. A 12V-os beallitas pokolian melegszik, ezert 7V-rol hajtom, ahol kicsivel 3A felett vesz fel.
A deresedessel nem nagyon torodok.Szivacsbol vagtam egy keretet kore, rovidtavon boven eleg. A multkor deresedett egy ora utan
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7562 üzenetére
Bacsis megszant egy deszkaval, azzal jatszottam amiota alszik a gyerek. Felemesak a tapasztalataim:
keresni kell valami tuningosabb processzort.
Az elso 160-ig OK, folotte semmi sem hatja meg.
A masodik kicsit jobb, 5V, 40W folotti hutoteljesitmeny hatasara bootol 200MHz-en, de nem stabil. Viszont 180-on 4V CPU es 7V-os peltier (cca 20W) atomstabilla teszi, meg csak nem is melegszik a hutoborda komolyan.
johet a linux...
-
DarthSun
Topikgazda
válasz #95904256 #7560 üzenetére
Nem semmi.Alapból a beállításoknak / jelen esetben jelszó / a CMOS cellákban kell lennie.Maga a BIOS program van Flash- ben. A CMOS tartalmát tartja az elem.Lehet hogy ennél a két lapnál úgy védik a jelszót hogy Flash- ből visszaírja? Csak tipp.Mindenesetre különleges lapok.Nem találkoztam még ilyennel.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
törölt tag
-
-
DarthSun
Topikgazda
válasz #95904256 #7468 üzenetére
Soros egérnek működnie kéne XP alatt, nálam 2 XP-s gépen is szépen megy a régi Genius. Esetleg az lehet a gond, hogy nem az alaplaphoz való kivezetőkábelt használsz.486-P1 lapoknál kétféle bekötésű kábel létezik, attól függően, hogy a lapon levő tüskék milyen kiosztásúak.Szimmetrikus és X bekötés, a hátlaplemez csavarkötésénél oldva lehet ellenőrizni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #7437 üzenetére
riva128 tuti megy, enyémben is olyan pihenget
próbálkoztam a 3dmark99-el is, de nem volt hajlandó elindulni, pentium class cpu keleltt neki
kipróbáltam az NFS2-t, az rajta is van a vason, p90 neki a minimumja, ugye 160on megy a vas, és hát mit ne mondjak eléggé szaggat rajta, ha csumára leveszem a részletességet/felbontást, még úgy is épp hogy játszható...
az NFS3 meg már szintén nem indult el rajta ha jól emléxem... vagy lehet ám elindult de valami 2FPS-t (sem) produkált.. rég kísérleteztem már ilyennel -
Yutani
nagyúr
válasz #95904256 #7437 üzenetére
Szerintem próbáld meg a Final Reality 1.01 benchmarkot. Én anno a Pentium 166 (P54C) gépemen nagyon sokat futtattam különböző órajelen.
#tarcsad
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #7432 üzenetére
és ez olyan nagy gond?
áruld már el mire készülsz!
Azok a játékok amik DX8-at használnak alapból nem indulnak el 486-oson... de még a DX7.0-sok sem
szvsz elég ha beledobsz egy riva128-at, lehet hogy csak 4MB, de ahhoz képest nagyon bika, és nem hinném, hogy 486 mellett az lenne a szük keresztmetszet, de ha nem felel meg neked, akkro ott a voodoo2 akár SLI-be... -
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #7428 üzenetére
Nekem a Compaq 486-os szerveren mind a mai napig win2000 server van. 128Mb ECC EDO meg 5x2,1Gb SCSI meg egy 486DX2 75Mhz-es proci.
-
zoltanz
nagyúr
válasz #95904256 #7396 üzenetére
Ez a + -s dolog előnyös volt az AMD től jobban össze lehetett hasonlítani átlag gép vásárláskor az Intel procikkal.
Azért azt sem kell elfelejteni, hogy a P4 a SSE2 (előrelátás) amit már mindenhol kihasználnak, valamint a Northwood 512 KB L2 cache -el kétszer akkora volt mint az Athlon -okban, ez (belépő) szerverekben más adatbázis intenzív alkalmazási területen sokat számít. A Willamette-128, Northwood-128 -as cerkákban pedig 128 KB -t volt, ez is kétszer több mint a Durcikban volt.
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #7387 üzenetére
Este ha lesz energiám akkor túrok egyet valamelyik dobozban oszt' megnézem, hátha akad valami alaplap... Ált. jobb ötleteim vannak, ha kezemben a cucc.
Bacsis: kell egy körre? Este - lásd fentiek - előkereshetem ezt is... Ha megszervezed a szállitást
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #7376 üzenetére
A Windows induláskor onnan tölti be az időt, aztán el is lehet felejteni... Felprogramozza a megszakításvezérlőt 1(?)kHz-re, aztán az összes rendszer és alkalmazás időzítés erről fut. Viszont a megszakításvezérlő a 14.318-as kristály 1/12-elt jeléről fut...
Na, erről nem tudtam Melyik korosztályról van szó, egyébként? 386 vagy 486?Ui.: 386-ból van most nálam egy csemege - ha jól emlékszem, akkor egy 486SLC2 - 50 @ 80, átbuherálva egy alapból gyorsitótáras 386SX alaplapra. Ha valaki akar vele tücskölni, akkor egy körre kölcsönadom. Ha valaki be tudja rajt' inditani a procc saját gyorsitótárát, akkor nagyon üt
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz #95904256 #7352 üzenetére
Ez alatt azt értem, hogy ha kétszer nagyobb frekvenciájú kristályt raksz be, akkor nem csak a CPU, hanem a belső óra is kétszer olyan gyorsan fog ketyegni.
Nomost: az RTC az egy külön ~32kHz kristályról szok' menni. Ha valami az RTC-t használja referenciának, akkor nem lesz gondfrescho:De targytalan a dolog: Alaneztem az alaplapnak es ertelmetlen a tuning feszegetese. Eleve nem kezeli rendesen az 5x86-ot, de ez a legkissebb gond, mert labakat molyolva be lehetett jumperelni. A gond az, hogy 50MHz-en (bar tamogatott) nem teljesen stabil. A cache-t at kell kapcsolni ilyenkor write through-ba es a CPU burst-ot is elfelejthetem Szerintem foljebb meg tobb gond lenne vele.
Na neeee, mire való a 'tizenkettes' cache SRAM-ok vadászata, ha nem erre/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7352 üzenetére
Egyertelmu, erre van a stopper.
De targytalan a dolog: Alaneztem az alaplapnak es ertelmetlen a tuning feszegetese. Eleve nem kezeli rendesen az 5x86-ot, de ez a legkissebb gond, mert labakat molyolva be lehetett jumperelni. A gond az, hogy 50MHz-en (bar tamogatott) nem teljesen stabil. A cache-t at kell kapcsolni ilyenkor write through-ba es a CPU burst-ot is elfelejthetem Szerintem foljebb meg tobb gond lenne vele.
Ja meg egy erdekes jelenseg: 5x86 150MHz-en a leggyorsabb (ennyit szamit a bus sebessege, de ez kozismert) Ami a furcsa az az, hogy hideginditas utan csak CTRL-ALT-DEL utan latja a merevlemezt. hmmmm mindez 40MHz-es FSB-nel nem okoz gondot.
-
frescho
addikt
válasz #95904256 #7343 üzenetére
A kristaly csere ugy mukodik, hogy aminnyivel gyorsabbra cserelem aranyaiban, annyival lesz gyorsabb a gep. PLL csere/masodik PLL nem nagyon jatszik, mert nagyon bonyolult. Ami inkabb hatekony lehet, ha kiveszem a kristalyt es az OSC labon keresztul meghajtom valami TTL szintu clock generatorral, amit folyamatosan lehet valtoztatni.
Mellekhataskent termeszetesen az RTC kesni/sietni fog. De tuningnal ez kit erdekel?
A hutest is kicsit feltuningoltam, nem nagyon hatotta meg CPU-peltier-Phenom hutoje. 2 ora utan kicsit parasodik a CPU. Megiscsak kellene az rezlap, nincs senkinek sem olete hol lehet szerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bitcoin topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyien billentyűzetet vegyek topik összefoglaló szerkesztése
- Politika
- További aktív témák...
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- ryzen 5 1600x six core am4
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest