- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
válasz znagyznagy2 #7744 üzenetére
Jol erted. Mostanaban probalgattam par dolgot es mindig arra jutok, hogy az utolso par% teljesitmeny noveles nem eri meg a macerat (melegedes, fagyas) Persze ez alol a hobbi kivetel. (las meg peltier...) A tesztprogikon kivul sehol nem fogod eszrevenni. Peldaul:
h264 kodolas 2 ora helyett 2ora 5 perc - 5 perc megeri, hogy a + ventik miatt olyan hangja van, mintha egy MIG21-et hajtomuveznenk?
jatek alatt 47 fps helyett 50 - 30 felett mar nem szamit, verpistikek persze azt allitjak eszreveszik...Ha 166-rol 200-ra feltolod az 20%, ez pont eleg lehet 720p nezeshez, vagy hogy ahol eddig akadt valami game ne szaggasson be. Ehhez kepest 200-> 209 4.5% mar nem szamit szerintem.
A fentiek szigoruan a maganvelemenyem tukrozik. Ugyaningy a Phenomom sem hajtom 3.8-on, csak 3.5-on, mert ott nem kell neki + fesz.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Ranagol_5
senior tag
Mert a memókat is húztad ezzel együtt, bár, a ramok minőségétől is függ, hogy mit bírnak. Sima kingston és kingmax ramok általában elmennek +50-60mhz-et is fesz emelés nélkül, de vannak ramok, amik még azzal sem. Amd és intel témában az amd olcsóbb, az intel meg sokhelyütt jobb, bár a fene tudja. De ha 4-5évre előre gondolkozol, mindenképp 4magos procit vegyél.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Yutani
nagyúr
Itt is azt jelenti a benchmarkolás. A tesztprogrammal kapott értéket hasonlítod más alkatrészekkel kapott értékekhez, és abból levonod a következtetést.
Szerk: Azaz mondjuk egy adott gépben megméred egy GeForce 3 Ti200 kártya teljesítményét a kiválasztott programokkal, majd ugyanazokat a méréseket elvégzed egy Ati Radeon 8500LE kártyával is. A kapott értékeket összehasonlítod, megállapítod, melyik a gyorsabb tesztenként (3D szintetikus és játék tesztek), megpróbálod megfejteni az okát, és kész is vagy a benchmarkkal.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Ranagol_5
senior tag
válasz znagyznagy2 #7736 üzenetére
Lehet azt még feljebb küldeni, mármint a 3200+-osat, inkább a memória sebessége szab határt neki, bár azt is vissza lehet osztani. De egyébként igaza van Akosf-nek.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7736 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges beszerezned egy 3200+ procit. Hacsak nincs nagyon a szívedhez nőve ez a gép. Ennek a technikának kb. ez a vége. Jobban jársz ha a 3200+ helyett egy Intel E3200-ba fektetsz egy olcsó alaplap társaságában...
-
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7733 üzenetére
Ezek szerint "vidáman ketyeg" a 400-as FSB-vel...
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7731 üzenetére
Kijelenthetem ,hogy az NF7-en (ver 1.0) a 2500+ Barton 11*200-zal, 1.725 mellett vidáman ketyeg; stabilnak tűnik.
11,5*209-hez nem tudtam olyan feszt adni, amivel a windows boot-olt volna, most még megnézem a 11,5*200-t 1,775-1,8 V mellett, de valójában többet nem nagyon várok tőle. -
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7727 üzenetére
Az 50 fok miatt veszed vissza? Ez a normális üzemi hőmérséklet alja...
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7727 üzenetére
Rosszul írtam, a szorzót 11-en hagytam.
Utána viszont próbaképpen megemeltem 12-re, feszültséget egészen 1,775-ig kellett emelni, hogy a windows-ig eljusson, viszont ott meg kaptam egy furcsa üzenetet, hogy nem találja a system32 alatt az ntoskrnl.exe-t, s így nem tud a windows bootolni. Aztán 11*200-ra visszavéve, már működik újból, úgyhogy egyelőre ez a teteje, mert nem hiszem, hogy 1,8-ra szabad lenne emelni a Core feszt.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz znagyznagy2 #7722 üzenetére
A sima NF7-es is viszi a 400-as FSB-t, nem csak a V2.0. Különbségek az NF7esek között csak a ráintegrált Hardverek voltak, semmi más. Elfog menni a 3200+-os 400-as FSB-vel. Neaggódj, ha nem így lesz, küldök neked egy NF7 V2.0-át, esküszöm.
Lehet még kapni 3200+-ost, leginkább ebay-en, ott viszonylag türhető áron, itt PH!-n meg ha véletlenül találsz egyet, azt még drágábban, én utoljára 10-15e magasságában láttam, nem éri meg. Kifogsz egy jó 2500+-os, ami szorzólock mentes, és simán viszi a 3200+-t is. Sőt, nem egyszer láttam, hogy úgy árulják a 2500+osokat, hogy "3200+-t viszi alapfeszen". Everestel meg tudod nézni, hogy mennyin fut, de ha 166-os az FSB-d, akkor fix, hogy 333-on. Én is úgy emlékezem, ahogy Akosf mondta, hogy az 1-2-es slotba kell tenni, a 3. az különálló. Sőt a V2.0-ák csak úgy kezelik dualba a ramokat, hogyha az 1-2-esbe rakod őket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7722 üzenetére
1. FSB400-ast viszonylag könnyű taláni, olyan 60-70 dollár körül jutni hozzá. FSB333-as viszont meglehetősen ritka, többe is kerül ( 100 dollárt simán elkérnek érte ).
3. Legegyszerűbb ha letöltöd a CPUZ programot. Elindítás után a "Memory" fülre kattintva láthatod, hogy mi a helyzet...
szerk.: Töltsd le a legújabb BIOS-t a lapra. Szerintem simán megy benne a 400-as FSB-os processzor...
szerk2.: Megnéztem, az első verziós NF7 leírásában ( Abit honlapján ) szerepel, hogy: "The NF7 series models, based on nForce2 chipset, supports the latest AMD Athlon XP processors with 200/266/333/400 FSB, and features new dual 400MHz DDR memory controllers that deliver up to a 50% increase in bandwidth."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7707 üzenetére
1/a: Az előbb letöltöttem az Abit NF7 Manual-t. Az összes verzió támogatja a 400MHz-es processzorokat is. "Supports AMD-K7 Duron/Athlon/Athlon XP/Barton Socket A 200/266/333/400 MHz FSB". A leggyorsabb processzor a 3200+ amit bele lehet pakolni.
1/b: Bármilyen beállításig elmehetsz vele. A lényeg, hogy megbízhatóan működjön a gép. Szvsz. túl sok különbséget nem fog jelenti pár száz MHz plusz...
2: Itt mi a kérdés? A 2500+ gyári órajel 11x166=1833MHz. ( Van egy 14x133=1867MHz-es típus is. )
3: Valószínűleg valami beállítási gond van. DDR400-at úgy kezel ha az első két slotban van csak memória. A BIOS-ban szerintem állíts mindent a gyári értékre. Ezeken a beállításokon nem sok sebességet lehet nyerni...
-
zoltanz
nagyúr
3 tudom a választ: mert hülye. Nem mindegy mit ír ki az a alényeg, hogy azon a sebességen megy vagy nem.
-
törölt tag
válasz znagyznagy2 #7714 üzenetére
Azért a fele mert órajel fel és lefutó élénél is van adatátvitel. A 200MHz-es külső órajel azt jelenti, hogy 400MHz-es az effektív átviteli sebesség. Tehát van egy valós és egy látszólagos érték.
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7713 üzenetére
4. OK
7. OK
6. Szerintem itt el van írva a manual, hiszen az interface=bus nem?
Mondtam, hogy alakul, de azért még alázattal várnék válaszokat.
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz znagyznagy2 #7713 üzenetére
9. Ezt szerintem időközben megértettem. Alapból 166-ra van állítva, amit fel tudok léptetni a biosban egyesével, akár 200-ig. Így kapok meg 333 helyett 400-at, de nem éri meg, mert be is lassulhat. Hogy miért fele a biosban lévő szám az FSB-nek azt még az után sem értem, hogy időközben a wikipedia-n találtam néhány jó cikket.
-
bacsis
Közösségépítő
huhh megpróbálok kerek hsz-ban válaszolni, ha valamire nem válaszoltam/tunk, vagy nem kerek nyugodtan szóljál!
a legnagyobb proci amit belerakhatsz az a 3200+, abból van 400as és 333-as is.. neked tehát a 333-as kell. az alapból 2166MHz-es ha jól rémlik... neked kell tudni, hogy ez a többlet telejesítmény megér-e neked annyit... ez tehát kb 300MHz plussz.. természetesen ha nem zárkózol el a tuningtól eből a 2166ból lehet csinálni ilyen 2500-at is...
a memóriád azért megy 333-on, mert a procid FSB-je is 333on megy, így tehát szinkronban van a procid meg a ramod... ez a legjobb beálíltás...
feljebb lehet szorozni, hogy a 333MHz-es CPU FSB mellett a ram 400-on menjen de a K7-es procik, azaz a tied ezt nem igazán "szeretik" mennek stabilan de tök fölösleegs sőt inkáb lassabb lesz úgy rendszer, tehát ne aggódj, jó az 333-on is...
a sima athlon/duron már régi cucc, azt nyugodtan felejtsd el...
viszont a 3200+-os bartonok jó drágák még mindíg 10k körül adják, már ha kapsz mert azok is egyre ritkábbak
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ütésálló teszten is átment a Poco X7, bírja az alámerülést is
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest