Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640 #73263 üzenetére
Léggel szerintem is. Maga a 180nanos technika jobban behűtve megy azért feljebb is, anno a régi versenyen megküldték fagyállóval, Ákos meg egy batár kompresszorral tolta a 9800Pro- t is, ráadásul azt az égig. Először a procit tolta 633- ra, aztán meg a 9800- at 460- ra.
462 esetén Bartonnál tapasztaltam én is, 2400- on forralva a procit még stabil, aztán 1Hz- el sem megy többet, legalábbis az én lapomban. -
válasz
KROK640 #73261 üzenetére
617- en 2.2V- al viszont atomstabil úgynézem. RAM CL2 fast, 4bank interleave, a többi feature is enableden, cache fastest, AGP- n pedig szintén minden a leggyorsabb beállításon. Feljebb téve hiába lazítok bármelyik seten, nem stabil. A 617 egy betonfalnak látszik.
Az 550- est hagytam benne, 4pass MemTestnél jár, hiba nélkül. Asszem leállítom, bedobom az SD- t, aztán Win boot. -
válasz
KROK640 #73259 üzenetére
Le merjem írni, félve de....hmm nézzük :
K6-2+/570 - 1db
K6-2+/550 - 3db
K6-2+/533 - 1db
K6-2+/500 - 3db
K6-2+/400 1.6V - 1db
K6-III+/450 - 1db
K6-III+/500 - 2db
K6-III+/400 1.6V - 1db13db, egy része
, ennyit válogattam le a plusszosokból eddig. Teljes K6 kollekció - 65db+a gépekben lévők. A 65db pld ezen a fotón látható. Itt meg néhány kép válogatás közben : [link], [link], [link].
4 féle lapban mindegyiknek 617 a vége. Az 1.6V- osok 400MHz- e ne zavarjon, azok sztem gyárilag válogatott procik, megegyeznek a 2V- os 500/550- esekkel, csak 1.6V- al bírják a 400- at. A nemrég fotózott 400/1.6V és 550/2.0V- os is tehát egyformán 617- et megy.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
KROK640 #72769 üzenetére
Meg az MSN Messenger, Hamachi, Nero...
oké, akkor először csak felhúzom az órajelet. Régi nvidiáknál mivel "illik" ilyesmit csinálni? Rivatuner?
gban:
Szép munka. Jó kis 386-os deszka, az a be nem forrasztott socket 486DLC procit fogadna?
DarthSun: Mint mindig, nagyon szép teszt. Clock-to-clock azért majdnem elveri az MMX az AMD-t. A PII-300 már elkalapálja rendesen (lásd tesztem), egy PII-233-at megnéznék a felállásod ellen.
r0b3r: Remélem sikerül 450-es procit szerezned, az tényleg baromi ritka. A 486-hoz meg gratulálok, VLB SCSI-t én vadászom egy ideje. Ha vannak fotóid ne tartsd magadban.
-
MurdR
veterán
válasz
KROK640 #72673 üzenetére
Láttam már azt a játékot is, de akkoriban a gépemen nem futott volna, így kénytelen voltam a TTD-vel megelégedni
r0b3r:
Ezt a honosítást póbáltad hozzá?
Ezt az oldalt is nézd át. -
MurdR
veterán
válasz
KROK640 #72646 üzenetére
igen, az a Transpont Tycoon Deluxe. Ha nem ismered, próbáld ki, OpenTTD néven megtalálod neten mert nyílt forráskódú lett, rengeted mod van hozzá, mint pl vonatok, állomásépületek, újraírt grafikák stb. Magyar nyelv is van már természetesen.
72650 mohow: én a mai napig felteszem minden használatban lévő gépemre, hálistennek' az OpenTTD Macen is műkszik.
Codec: én általában a KLite Codec packet használtam, az sosem csinált galibát. De igen, emlékszem voltak olyan codec packek amik miatt nem egyszer újratelepítés volt csak a megoldás...
Bile Demon: valami hasonló volt nekem is, 128-as. Infó órákra is jól jött mert amikor az ofiszt tanultul akkor mehettek ré a doksik, nameg a zenék és elfértek. 64 Kbps-os tömörítéssel fért is rá pár zene, de mai ,,szemmel" már fizikai fájdalmat éreznék ha azt kellene hallgatnom.
-
alvaro
senior tag
válasz
KROK640 #72646 üzenetére
Hú, hogy gyűlöltem a kodek pakkokat, irtózat rendszert tönkrevágó bloatware-nek tartottam őket
Manuál raktam föl kizárólag pár szükségest, míg föl nem fedeztem olyan jóságokat, mint a Media Player Classic, amiben benne volt minden úgy, hogy nem szemetelte tele a rendszert. Utána kizárólag encode-ra tettem föl bármit, pakkot főleg soha.
Egyébként ma sem érzek semmi pozitívat, pl. nosztalgiát feléjük... -
Frawly
veterán
válasz
KROK640 #72565 üzenetére
FAT16-on is megy elvileg. Gyakorlatilag is, mivel én még anno, a korai XP-s korszakban telepítettem FAT16-ra, a trükkje az, hogy a partícióját előre meg kell csinálni egy másik progival, és nem az XP telepítőjével kell, azzal már csak kiválasztani kell telepítésre a kész partíciót. Azért írom, hogy elvileg, mert ez a gyakorlatban régen hiába ment, nem kizárt, valami valami nagyobb SP-vel ezt a feature-t letiltották később. Meg azzal számolni kell, hogy a FAT16 partíciólimitje 2 GB, amin ugyan elmegy egy retró XP, de ha intenzíven használja az ember, könnyen betelhet. Tehát menni valószínű megy az XP FAT16-ra telepítve is, de szuboptimális lesz, lassabb, nem véletlen a default NTFS-telepítés, és hogy FAT32-vel használni sem ajánlott.
-
válasz
KROK640 #72576 üzenetére
Doom-szerű rajzolat a házon
.
A 1060 lehet hogy overkill ebben a rendszerben, de hasznos. YT videok pár% procihasználattal rezzenéstelenek (4K esetén is alacsony prociterhelés). Mozizáshoz tehát nem árt. Gamekből relatíve újabbak is mennek, de a poén az hogy a 1060- ason a régebbiekkel sem nagyon van kompatibilitási gond, én meg inkább azokat kedvelem, tehát amint korábban is említettem, nekem lényegében felesleges is újabb gép, azért tervezem, hogy csak úgy legyen
.
-
válasz
KROK640 #72574 üzenetére
Asus M5A97 EVO R2.0 lap
FX8320 @4GHz proci
DeepCool GAMMAXX 400 RED hűtő
4x4 GB Kingston HyperX FURY DDR3 1866MHz CL10@1984 CL11 ramok, bővítem 24- re, már megvan csak még nem cseréltem ki
Inno GTX1060 6GB GDDR5X
X-Fi ElitePro hang
Kingston A400 240GB SSD
2xToshiba P300 2TB vinyó
Asus DVDRW
ModeCom kártyaolvasó
AeroCool Strike-X ONE ház
FSP Hydro 700W táp
Win7Pro/64+Win8.1Pro/64Kép róla , az ElitePro ezen még nincs, a fotózás után került bele.
Egy kis retro teszt, az 1 szálon gyenge procival.szerk : AthlonXP lesz az a project sztem...
-
válasz
KROK640 #72572 üzenetére
Az enyém még régebbi asszem, de remekül kiszolgál az NV1060- al, sőt én megtartom az egész gépet, úgyhogy videokártya is kell (1660 vagy 1070, de azok most nagyon drágák), meg proci, többi megvan már - 650W táp, 2x8G DDR4, ház, B450 lap. Ráadásul 2011v3 vonalon is építkezni kéne, ott meg a lap hiányzik, most volt egy olcsón, de mire észrevettem jegelték.
A 7 éves határeset, 2010 környéki vagy előttit szoktam félretronak nevezni. A P4/AthlonXP vagy korábbi sztem a ténylegesen retro.
-
válasz
KROK640 #72569 üzenetére
Van, nálam több db is
, 2 vagy 3, nem is emlékszem pontosan..., de semmi probléma velük, jól müködnek, az egyik 486- hoz nemrég be is kapcsoltam egyet. A VLB konfighoz véglegesre azonban egy jobbat építettem be, 200W, valami noname
, de amúgy príma.
-
válasz
KROK640 #72563 üzenetére
Még mindíg elég rossz a piaci helyzet, én még várok, hátha...vagy még rosszabb lesz
Saját hirdetésre nem utalhatsz szakmai topikban, szabálytalan. Kicsit lazábbra vettem, nem törlöm a kicsit problémásakat, de csak óvatosan, nehogy modi belépő, vagy BANán jutalom jöjjön.
-
Frawly
veterán
válasz
KROK640 #72208 üzenetére
Szerintem jól tetted, hogy Intelt vettél. Ha most nekem kéne hirtelen venni, én is azt vennék, az legalább van mindenhol készleten, és nincs pofátlanul magasan tartva az ára. Abszolút AMD párti vagyok, de most fölösleges arra várni, hogy majd lesz készleten reális áron Ryzen. Nem lesz, a helyzet egyre romlik, ha annyira kell a gép, akkor az Intellel sem szabad várni, minél gyorsabban meg kell venni.
Videó Karcsik viszont mind drágák, még a használtan is, az a kártya, amit közel 2 éve 70 fontért vettem használtam (RX570 4GB), az most 150-ért megy, újonnan pedig 300-ért akarják vele lehúzni egyes helyeken az embereket, annyit természetesen vastagon nem ér, mert 450 fölött már használt GTX1080-at kapni, ami jóval erősebb.
#72206 Bile Demon: na, ez is jókor jön. Eleve majdnem mindenből hiány van, meg nőttek az árak, erre most majd a bányászsemmirekellők is verik fel tovább az árakat. Az nagyon fasza lesz, mert aki csak simán új gépet akar, meg gamelni, már annak sincs, vagy csak lehúzóan drágán.
-
válasz
KROK640 #72223 üzenetére
Nem bonyolult, gyártói oldal segédprogijával kreáltam meg, az X470-es Giga lapomhoz. Valszeg a lapom oldalán is fent van, de az Asrockét már használtam, és működik (a segédprogram lap és chipset független).
Én pendrivera készítettem el, előzöleg letöltött ISO fájlba adattam hozzá a progival. -
Czo
addikt
válasz
KROK640 #72218 üzenetére
386-tol folyamatosan volt GUS a gepemben, 486-tol pedig egy SB PRO kompatibilis ize is, egeszen a P4 korszakig. Menni fog. Egyetlen egy dolog fontos, az ULTRINIT futtatasaig az Adlib portokat fogja a GUS, igy ha az SB konfiguracios szoftvere ezt ellenorizne, akkor nem fog neki sikerulni. ULTRINIT utan minden okes.
-
válasz
KROK640 #72209 üzenetére
Háát... nem biztos. hivatalosan csak a 6-7. genhez való lapok támogatottak W7-re, azokhoz van is elérhető driver.
lehet úgy járnál, hogy a fele hardver nem menne.
AMD-nél annyival jobb, hogy a B450/X470-es lapok támogatják a Ryzen 1xxx, 2xxx, 3xxx és jelenleg béta BIOS-al az 5xxx-es sorozatot is.
Az A320/B350/X370 pedig Ryzen 3xxx-ig támogat.
Ezekhez a lapokhoz meg készült hivatalos w7 support.
Intelnél már a 8-9 gen lapjainál sem láttam ilyet.
Max rápróbálsz, kell csinálni egy moddolt W7 telepítőt, amibe belegyúrod az XHCI drivert, enélkül nem lesz semmilyen USB támogatás a telepítő elindulása után (de a PS2 műkszik).
Azt vagy-vagy. -
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #72210 üzenetére
Jogos, hogy így ellentmondásra sikerült egymás után a két mondat.
Úgy értettem, hogy most jobban megéri középkategóriás gamer kártyával otthon hulladékidőben is bányászni, mint 3 éve. Nem csak 100Ft hasznot termel 100Ft árammal, mint 3 éve.
A GTX 970 esete speciális. Azzal már NEM lehet bányászni. Nem azért mert rosszabb, mint 3 éve, hanem, mert már minimum 5-6GB VRAM kell az algoritmusok futtatásához + több erőforrás.
Meglepő módon a 1080 hasonlóan vagy jobban termel, mint a 2x annyiba kerülő 2070-2080 Super pedig játékban azért jobban lemarad.
Akinek volt hely a rigjében, inkább vett belőle kettőt. A használt kártya árak is felmentek.Villany nem tudom emelkedett e, vagy rögzítették az árát. Az árkülönbség ha van is elhanyagolható a képletben.
-
válasz
KROK640 #72191 üzenetére
5600X-el is megy a W7x64.
Apró korlátozással.
A CPU-ban lévő USB vezérlőt nem sikerült életre keltenem, a többi része működött, teljesítményre is hozta amit kellett.
Ez miatt úgy gondolom, hogy a 3xxx-nél szintén nem működne a CPU-ba integrált USB vezérlő.
Ez 4 db USB 3.x-es portot jelent az alaplapi I/O részén.
X470-es lapban használom, a lap cuccai közül egyedül az Intel Wifi része nem támogatott, az csak W10x64 alatt hajlandó működni (a BT része az műkszik W7 alatt is).
6-7. gen core i-vel szintén megyen. -
válasz
KROK640 #72191 üzenetére
B450- es lapban megy a 3600- as Ryzen, a laphoz pedig van Win7/8.1/10 support. Csak azért csodálkozom, mert én is nézegetem hogy milyen proci legyen. De most nemtom mi van, beszüntették a gyártást
, mennek fel az árak, VGA, proci is alig kapható. Sztem egyelőre nem is veszek semmit
-
zotyesz66
őstag
válasz
KROK640 #72169 üzenetére
A vicc, hogy én soha nem tuningoltam, fölösleges volt ilyet venni. Akkor (2014 augusztus) vettem hozzá egy GTX750Ti-t, és így elég jól elvoltam, amíg a fiamnak el nem romlott az ő kártyája, akkor vettem egy sima 1050-et. A WoW-hoz sokáig elég volt. főleg az én szintemen. Csak aztán a lányom gépébe is kellett kártya megkapta a 1050-et, közben elszálltak az árak, én már csak egy 1030-ast tudtam venni.
Viszont szerencsére egy bányász jó áron elvitte a lap+procimat és meg tudtam venni a ryzenes lapot. -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #72127 üzenetére
Oldman Papa aranyat érő írása, ami 1999-2000 környékén jelent meg a PcGuruban.
A számítógép vásárlók típusai :
[link]
Szinte havonta elolvasom, és betegre röhögöm magamat rajta.
Te melyik csoportba tartozol?Az Athlon XP probléma úgy néz ki, megoldódott.
Nforce 3.13 driver. Sokat még nem teszteltem, de egyelőre jó.
Pci latency timer állítást is olvastam 64-re, de azt biosban nem találtam. Szoftveresen nem lehet állítani?
Illetve az APIC tiltást, de ahhoz újra kellett volna telepítenem a windows-t. -
-
válasz
KROK640 #72121 üzenetére
Kalandos
, és milyen pontosan vissza tudsz emlékezni az időpontokra, én már csak nagyjából.
- RAM hibám még nem volt, csak ami hibásan érkezett vagy kontrollálhatóan én tettem tönkre. Igen ilyen is volt, félig pattintottam be, RAM, lap is elfüstölt
- vinyóhiba gyakrabb, de hamar felismerhető
- soronként rajzolja ki az asztali hátteret meg az ikonokat : ez az igazi, mikor a grafikus képernyőt soronként, hatalmas
- ekkoriban átlag 6 hónapig bírták a tápjaim : nem semmi, még az első 386- os gépem tápja is működik, pedig semmit nem csináltam vele, portalanítottam, ventit olajoztam mindösszeKomolyra fordítva, jó hasonlatok tényleg, ilyesfajta hibák, és aki nem is tudta mint Te, hogy mitől van, csak feldúltan a pultra dobta a gépét - az átkozott Win98 már megint lefagyott, meg már el sem indul.
-
-
válasz
KROK640 #72100 üzenetére
Nekem pont fordítva volt. Amúgy a 98 is meg tud zakkanni ha van valami hardver-szoftverset gond. Nekem pld akkor szórakozott mikor a S7 lapom kezdett megmakkanni. Aztán lecseréltem egy Tomato TX98- ra (olcsón kaptam mert mindenki utálta
), az egy legenda, olyan gyors Win98 bootot azóta sem láttam (illetve mostmár igen, a P-III+SD konverterrel, valszeg a 32GB- os SD- vel a K6 is olyan gyorsan bootolna), cserébe stabil is volt. A Me viszont jó hardveren is váratlan problémákkal lepett meg.
A 98 instabilitásáról sztem amiatt keringenek a mondák, mert sok akkori hardverelem kifogásolható minőségű volt, valamint a kezdetleges driverek és az átlagfelhasználó nem tudta megfelelően belőni. Ha pedig szervízben egy hozzáértő belőtte, otthoni össze-vissza telepítgetéssel hamar hazavágták, és hozták is vissza.
Neked ugyanazon konfigon volt stabil a Me, amelyen a 98 nem ? -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #72083 üzenetére
C64-en gépi kódban nyomtam nagyrészt.
Eljutottam párszor programozási versenyeken országos szintig párszor.
Írtam pár demót, a múltkor meg is találtam őket.
Imádtam sprite-okkal dolgozni, meg a c64 határait feszegetni, pl keret eltüntetése, és sprite-okkal ott is tudtam grafikai információkat megjeleníteni.
Kezdő cracker is voltam, pár játékot feltörtem.
De aztán abbahagytam mikor elvégeztem az általánost.
Középiskola (informatika/programozó) már a dos-ról és a 286-ról szólt (1989-)
Nemrég néztem, hogy máig írnak jó demókat, játékokat C64-re.
Pl [link]
Le is döbbentem, mert a Fairlight (FLT) ma is aktívan működő csapat. -
-
válasz
KROK640 #72085 üzenetére
Ez Win98, csak fent van az UOSP rajta, ami felteszi a WinMe themest. Ha megnézed az előző tesztet, amit linkeltem, a 32GB- os SD- vel, az kissé gyorsabb. Bár S462- höz lehet nagy/gyors HDD/SSD- t tenni, ez már egyéni döntés. Ezt a kis 8GB- os SD- t majd inkább 386/486- ban célszerű használni, itt csak kipróbáltam hogy műkszik-e, de most benne is hagyom egy darabig nyúzni.
A konverter sztem praktikus, egy mozdulattal lehet kártyát cserélni. Evvel a viszonylag gyenge kártyával is tűrhetően megy, 32- es SDHC- vel pedig már príma. -
r0b3r
senior tag
válasz
KROK640 #71947 üzenetére
Bocsi tévedtem... a vinyó 73GB-os (ez volt a leghalkabb, de volt már benne 20-as és két 36-os SCSI is) és most épp nem a Voodoo 3-as van benne.
Egyébként nagyobb PIII proci volt benne, csak belepróbáltam ezt a legkisebb PII-t, benne maradt és nem butítottam vissza hozzá a többi alkatrészt. Működik...
Half Life szépen megy rajta 1280x960-on. -
alvaro
senior tag
válasz
KROK640 #71961 üzenetére
Sajna nekem KT7A a legújabb ISA csatis 462-es lapom, ezen meg Bartonnal se bírtam a 845PE/Northwood kombónak a nyomába érni. Gondolom ezen a szinten már visszafog az SDR RAM.
Viszont új pihent játékszert találtam: LX-es Procomp lap 4db 72 pines foglalattal, naná hogy emulálnom kellett egy korabeli olcsójános konfigot madadék EDO-val, ésCeleronnal (mondjuk a 300A már-már túl jó bele), azrán agyonvertem a koncepciót egy AGP-s Riva128-assal, igazából Trio3D kellett volna bele
De egyébként Heretic-ezni meg csomó DOS demónak tök jól megfelel
-
hege8888
aktív tag
-
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #71959 üzenetére
Én addig játszottam vele annó, 1994-ben, amikor végre elindult, amíg bírtam (erős fejfájásig, az 5fps + a CRT vibrálása).
Amikor megjelent, akkor nekem a 386DX-40-ben még csak 2MB RAM volt, mire összespóroltam a locsolópénzből, és a 2MB eladásából a 20ezret a 4MB-ra, már húsvét lett. (meglepő?)
Tájékoztatásul: 1993 nyarán a komplett új 386DX40 konfig, Tseng ET4000-el, Cyrix koprocival, mono VGA monitorral, egérrel floppyval, 80MB Quantum Prodrive-al. volt 59e Ft, ez mondjuk elég jó ár volt (félfamentes, küszöb garanciás, expressz újságos vállakozótól). Oszt társ 130e-ért vell ugyanilyen gépet a Microponál. Igaz neki Szines SVGA is belefért, de nem volt koproci és nem volt Tseng, csak Realtek.Úgyhogy elég drága akkoriban a RAM.
-
válasz
KROK640 #71948 üzenetére
Az a gond vele hogy online áruház linkje, nem tudhatjuk meddig lesz statikus, változhat az árukészlet, az árak, a termékek más link alá kerülhetnek. A legacy 3D Markok letöltése valószínűleg még sokáig statikus marad, esetleg azt, de az összefoglalóba inkább a tagok által készített retro témájú írások, segédletek kerülhetnek.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
KROK640 #71876 üzenetére
Érdekes világ lehetett, 99-ben én még nagyon kicsi voltam, bár már érdekelt a számítástechnika és az informatika. A családi gépünk egy 486DX4-100 volt akkor, rajta Win95. Bátyámmal azért jókat játszottunk rajta, de engem jobban lekötött akkoriba a PS1.
Mindenesetre én azért "merek" tenni ilyen sok ramot egy félkorhű gépbe, mert fizikailag bele tehetted akkor is - az már más kérdés, hogy mennyi értelme volt, vagy hogy senki nem akart erre pénzt pazarolni, de amikor itt nekem dobozokban áll a rengeteg SD RAM, akkor a jobbfajta példányokat inkább bele teszem a kész gépekbe.
A PII-t valóban 300 MHz-ig nevezték Klamath-nak, egyébként ezek a procik még szorzózár mentesek? Nekem most 4.5x66-on van, de a lap tudna 5.0-t is. Vagy itt is csak FSB emeléssel lehet húzni?
Chris82: Ez egy elég jó konfig. Nekem is hasonló lapom várakozik az összeszerelésre. Én a helyedben első körben kiszednék / kikötnék minden egyéb perifériát (pl. hangkártya, cdrom), csak a floppyk / hdd legyen bekötve, lehetőleg minél kevesebb RAM-mal. BIOS pedig setup default (optimal)-on. Ezen a ponton tesztelném, hogy fenn áll-e a jelenség. Ha igen, akkor mehetne a kísérletezés, más vezérlő, más vga... esetleg egy memtest86 floppy bebootolása és végigfuttatása.
#71820 DarthSun: Ez meghozta a kedvemet, hogy elővegyem a P4 3.4 + FX5900 Ultra gépet, és mérjek egyet vele.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
KROK640 #71864 üzenetére
Köszi!
Valóban "sok", de itt egy kicsit beütött a megalománia. Találtam két darab ugyanolyan ramot a kupacban, gondoltam akkor már maradjanak nyugodtan párban. HDD-ből se tettem bele korhűt, a flexkorong hangját idéző Quantum Fireballt nem tudtam hosszú távon elviselni, úgyhogy egy 20 GB-os Seagate ment bele, meg egy lapos Maxtor van a mobilrackben.
Aztán lehet kicserélem majd őket 128 MB-ra, gondolom sok különbséget nem éreznék végülis.
A 98Lite az egyik kedvenc rendszerem, a gyerekkoromat meghatározó, korábban említett Pentium Pro gépemen is ez volt (egyébként tervezem majd feltámasztani azt a gépet is). Anno mindent megtettünk azért, hogy a lehető legtöbb teljesítményt kicsikarjunk a már akkor is retronak számító gépeinkből.
Mindenesetre itt azért erre esett a választás, mert a "teljes" 98SE-t a P!!! gépemre tettem, 95OSR2-t pedig a non-MMX, HX chipsetes P200-ra tervezek. Ez meg megkapta a kettő fúzióját. Baromi gyors, és stabil. My bad, de a korhű szoftverezésre én annyira nem szoktam rámenni. -
quailstorm
nagyúr
válasz
KROK640 #71710 üzenetére
Hivatalos oldal, legacy-benchmarks alatt.
Érdemes figyelembe venni, hogy ezek az utolsó verziók, szóval ha valakinek véletlen patcheletlen kell, mint anno arn-nak, akkor kicsit jobban kell túrni.
-
Sanchez638
addikt
válasz
KROK640 #71638 üzenetére
Ahogy envagyok írta. SImán ki lehet fogni filléres ssd-t. Vagy veszel hozzá sata/ide átalakítót, vagy natívan sata. Én 120GB Adata ssd-ket vettem 2k/db áron.. Ezeket használom XP alá. Annyira filléres, ha megdöglik, bele rakom a kövit..
Vagy szokott lenni fent alkalmi vételbe 250-500GB WD Velociraptor. Nekem ezekből is van WinXP-nek és játékoknak is.
-
válasz
KROK640 #71638 üzenetére
Nem néztem utána hogy létezik-e SATA formában. AthlonXP gépben megy mondjuk egy ma is kapható SATA 500GB HDD is, de az SSD- t is kajálja sztem, TRIM nembiztos hogy megy XP alatt, de mintha azt mondták volna hogy az is megoldható. Végülis Loew mester megoldotta Win98- hoz, sőt DOS alá is.
-
válasz
KROK640 #71634 üzenetére
No, most nézem a manualt és nem is figyeltem eddig
WINDOWS 95/98/SE/ME RAM LIMITATION PATCH
Version 7.2
06/11/2017
Copyright (C) 2007-2017
By Rudolph R. LoewThe Windows 95/98/SE/ME RAM Limitation Patch Program patches Windows 95, 98,
98SE or ME to support Computers with more than 512MB of RAM. Unmodified
Windows 95, 98, 98SE or ME can malfunction or crash when more than 512MB of
RAM is present.Tehát a fent jelzett oprendszerek alatt működik a driver
WinMe sokaknak ment 1GB rammal is látszólag elsőre, aztán később jöttek a xopacsok, elfogyott a ram hiba, Disk allokációs logikai gikszerek, végül nem indult vagy loopos kékhalál.
#71636 : igen, és a kis kínai jól megoldotta, az elérési idők SSD közelében, átvitel mondjuk soha nem fogja elérni az SSD- t, de retro gépben az előbbi számít jobban. Valamint így hogy a BE6- ban jól debütált, sztem 386/486- ban is jól fog működni, de majd azt is ellenőrzöm még (persze oda a 4GB- os kártyát fogom belepattintani a konverterbe).
-
válasz
KROK640 #71603 üzenetére
Win3.1x/95/98/98SE/Me - mindegyiknél max az 512MB RAM. Efölött hibák, vagy már telepítés alatt rosál. Sokszor postoltam már. Win98SE viszont a Loew driverrel(PatcMem), akármennyi RAM- ot tud kezelni, direkt ehhez van a javítás. Valamint az ő csomagjában egyéb driverek is vannak, melyek kiterjesztik a W98SE korlátait (TB- os vinyók, SSD TRIM - es driver, stb).
-
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #71494 üzenetére
Nem volt senkinek 99ben 512m ramja, 99ben a 128m rohadt soknak szamitott, a 256m meg 2000ben. Nagyon draga volt akkoriban a ram.
biztos jol emlekszel arra a jatek specifikaciora? A win98nak a memlimitje 512m.
99ben mar s370es celeronok jottek, a slot1 csak 300/333 volt celeronabol 98ban. A 99es procik steppingje mar ujabb volt, tovabb skalazodott, a 366os nalam 550en ment anno slotketben.
-
batyuska100
senior tag
válasz
KROK640 #71482 üzenetére
Nem emlékszem pontosan, hogy milyen lap van benne, de nem hiszem, hogy lesz cpu upgrade benne. Marad a 300 vagy 350MHz-es Cerka benne. A Voodoo kártya egy 3 3000 16MB, egy másik gépből lett még kiszedve. Az 512MB ram kettő ugyan olyan 256-os modulból áll, amik 133MHz-en ketyegnek. Ha jól tudom, akkor még van a gépben valami jó Soundblaster hangkártya ami ISA csatolós, bővíthető memóriás - a google szerint egy AWE32.
A gép 1999 körül lett összeszerelve (minden alkatrészre ráírták a dátumot), a gép egy kesztyűgyárból van és iszonyat retkes volt. -
Bile Demon
őstag
válasz
KROK640 #70478 üzenetére
XEON E5450 is jó lehet a Q9650 helyett neki, ha a lap támogatja. (BIOS és foglalat / cpu keying mod).
Olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, különlegesebb stb.
Win10.
Lehet, hogy a területi / nyelvi beállítások zavarták össze, angol nyelven használom, de egyértelműen Budapest van beállítva és minden időzóna/beállítás automata. -
-
válasz
KROK640 #70204 üzenetére
eredetileg 64 MB SD100 ram volt PII 400-as cerkával, S3 Savage 4 8 MB VGA-val és 10 GB-os Seagte HDD-vel, 2000-2002 között, 2003 őszén került cserére a CPU és a VGA valamint bővítésre a ram és kapott egy 80 GB-os Samsung HDD-t.
Ezt váltottam aztán 2004 őszén a P4 1,8 Northwood Pentiumra 512 MB DDR rammal, Asus P4PE i845 lapban, VGA maradt egyelőre, majd 2005-ben csere GeForce 3 Ti 200-ra (kéz alatt dobozában kacatostól 15k-ért), nagyon karcolt. -
válasz
KROK640 #70148 üzenetére
Socket3- ra tettem fel a Win2000- et, a SPi miatt. A gépet megfogja rendesen, de a SPi gyorsabb mint Win9x- en, utóbbi az egyéb taszkok időszeleteit is beszámolja. Nyilván ez egy spec eset.
(#70152) Czo : igen, PCI- vel már csak a Live DosDrivers meghajtóval oldható meg, nem rossz, szól végülis, de az ISA való DOS alá.
A jelenleg próbapadon levő NEC- be, (1.5 Villi) is belevágta a gyártó a TNT2M64- et, cseréltem FX- re. Jó a Tua mellé az 5900XT, nem lesz video limit, én az RDRamos 1.9 P4 mellé is párosítottam. Mondjuk én szeretem összekeverni a nem korhű alkatrészeket (is), miért ne, ha már így utólag megtehetjük(#70153) snake1977 : 512MB a határ Win9x esetén (nem 384), és a Loew driverrel lehet fölé menni
(#70154) DBob : de azok nem az ő egyéni gyártmányai, ha ilyen ambíciója van, csinálja csak...
(#70158) arn : bizonyos esetekben még az 512 is kevés, pld UT2004, tudom ez a játék sem korhű a Win98- hoz, de fut alatta
-
válasz
KROK640 #70148 üzenetére
Azért nekem jól hasított a W2000 SP4-el. GeForce 3/4 Ti és 6600 GT VGA-kal, igaz ez már P4 eleje volt, 1,8-as Nortwood Pentium + 512 MB DDR-el, 2004-2007 között - itt COD 1/UO és WarCraft 3 volt a fő profil az aktuális NFS-ekkel.
PII 450-es SLOT 1 Pentium-al Acorp 6Bx81 lapban is jól futott 320 MB rammal, de a régebbi játékok miatt inkább WinMe-vel használtam, majd XP-vel (W98 SE hihetetlen instabil volt rajta). 99-'04 között, GeForce 2 GTS VGA-val. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest