- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Végre módosított a shader fordításon a Monster Hunter Wilds
- Házimozi haladó szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk #781 üzenetére
Ez a találgatós!
Ha az 1 chiplet 12 mag, akkor a Rome se 64, hanem 96 mag.
Az eddigi számítások alapján egyébként sem a rome IO lapkájába, és azt hiszem, a bemutatott ryzen lapkába se nagyon férne bele eDRAM. Mármint a 4db zeppelinből kivágott uncore mérete kiadja a rome IO lapkájának méretét. Tehát az eddigi ismereteink szerint nincs l4$, de ezzel együtt én örülnék, ha idővel lenne.
Szerintem tök praktikus lenne így egy lapka, ami önállóan kezelgeti, hogy a 8 DDR4 csatorná átfolyó tartalomból mi kerüljön az L4$-be.Tartok tőle, hogy L4$ is egyszámjegyű IPC emelkedést hozhat csupán, legalábbis egyszálas teljesítményben. Ott és akkor lehet komoly jelentősége, amikor több mag dolgozik. Mondjuk 8 mag fölött. Szokták számolgatni, hogy hány GB/s kell hogy 1 magra jusson, hogy ne legyen bandwidth-starved. Bár inkább 1 szál, mint 1 mag.
És talán nem is csak a GB/s számít, hanem hogy milyen gyorsan tud bejutni egy kért adat. A nagyobb cache itt számíthat szerintem igazán. A zen4 (?) fogja hozni az SMT4-et.Egyébként talán egy jó indikátora annak, hogy mit hozhat a duplázott L3$:
Tételezzük fel, hogy már a 2400G-ben is zen+ magok voltak, így 148/142=~4%-ot ért ott a dupla akkora L3$. Ennél valószínűleg némileg kevesebbet érhet a zen2 duplázása.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest