- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #6182 üzenetére
"vagyis az átlaghoz képest - túlérzékeny vagyok ebben a témában."
//Üdv a klubban.Én már annak idején a Ryzeneknél felemeltem a hangom, hogy a 4-magos CCX-ekre bontás, és magonként eltérő turbó órajelek nem feltétlen fognak minden szoftvernek jólesni. (Diplomatikusan fogalmaztam.
) Itt a harmadik ábrán látszik is: [link] .
Ezek után engem már különösebben nem érdekel a dolog. Az új generációs processzorok jól átdobták a labdát a fejlesztőknek, oldják meg a probléma nehezebbik felét. Nekem ez különösebben nem tetszik (az Alder kapcsán is leírtam), nem tartom szerencsés iránynak, a legtöbb szoftverfejlesztőnek/cégnek nem lesz erre költségvetése/prioritása, hogy az összes elborult felépítésű processzoron jól fusson az elkészült software-stack...Szerintem egyébként ez még jóval enyhébb, mint a big-little, itt azért azonos magokról beszélünk, csak az L3 mérete (így a hit-rate) különböző. Az se feltétlen borzalmas nagy baj, ha nem használod ki tökéletesen optimális kóddal, itt azért nincsenek olyan durva felépítési és egyéb korlátok, mint az Aldernél.
"és akkor ott vagyunk a "Thread Director" problémánál"
Szerintem alapvetően rossz ez az irány. Jó kis buzzword ma a gépi tanulás, de a jövőbe az sem lát.Szvsz más felépítés, ami felé mozdulni érdemes. Az AMD szerintem okos megoldást talált ki a skálázásra, az Alder-féle megoldás nekem inkább kényszer-szülte, erőltetett elképzelésnek tűnik. Ezt erősíti, hogy a középkategóriás asztali megoldásokból komplett ki is hagyták az e-magokat, és ME frissítgetésekkel próbálják tiltani, nehogy a user vissza tudja tudja kapcsolni a mesterségesen letiltott AVX512-t. Ez annyira vicces, hogy az már szinte fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest