- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8641 üzenetére
Nem vagyok róla meggyőződve 100%-ig, hogy technológiai/gazdaságossági kérdés áll a háttérben.
Bár az igaz, hogy ha két hőtermelő pont van, azt könnyebb lehet hűteni, de egyben design szempontjából drágább is.
De szerintem ennek nem hűthetőségi tech szempontból van jelíntősége. Az tudható, hogy az AMD design winek a notebook piacon valójában szinte mind eredetileg intelhez (+nvidia?) tervezett kialakítások, amelyekből azért kap az AMD is egy vonalat, mert az AMD "kompatibilis" (itt persze nem socket kompatibilitásra kell gondolni, hanem fizikai kéret, magasság, meg ilyenek) chipeket tervez. Nem vagy nagyon kevés design készül elsődlegesen AMD hardver köré.Vagyis szerintem azért nem készül big apu, mert az OEM gyártóknak nincs olyan notebook designja, ami egy pontról lenne képes nagyobb hőt elvezetni és csak az AMD kedvéért nem is fognak ilyet tervezni. Ez nekik gazdaságossági kérdés persze, de semmi köze a kupak alatti dolgokhoz.
Egy másik ehhez kapcsolódó szempont lehet, hogy az oemek esetleg Szeretnék megtartani maguknak azt a lehetőséget (versenyeztetési lehetőséget) hogy ők válasszanak gput.
Egyébként MLID valami olyasmit mondott, hogy 4050-ig bezárólag jöhet AMD apu.
Az kis jóindulattal 3060, vagy rx 6600. Nagyjából erre a szintre érkezik a 200mm2-es navi33. Ha ez idén megérkezne, az szerintem kielégítő volna. Csak akkor tűnik "kevésnek", ha ezek 2025-ös tervcélok.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 2017 13" TouchBar Space Gray / 256GB / 16GB / i7
- Toshiba 2 TB MQ04UBD200 2,5" USB 3.0 hordozható külső HDD
- MacSzerez.com - 2018 MacBook Pro 13" Retina / i5 2.3GHz - 4 Mag / 16GB RAM / 256GB SSD / Garancia
- IDE (PATA) 3,5 Merevlemezek (HDD-k)
- Eladó Konfig Ryzen 5 3600 16GB DDR4 256GB SSD+500GB SSD RX5700XT 8GB V2.0!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest