Hirdetés
- OLED monitor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #4709 üzenetére
A 3nm mikorra várható? Idén év végén, vagy jövőre valamikor?
Tulajdonképp logikus az Intel részéről oda bevásárolnia magát. 1-2 éven belül a saját 10nm-es gyártásuk valószínűleg mainstreammé válik a portfólióban mellékágra küldve a 14nm-t és jó esetben éppenhogy elkezdhetik a 7nm felszerelését.
Így vagy úgy, de a TSMC szerintem nem tudná biztosítani az intelnek azt a kapacitást, ami kiszolgálná az összes keresletét. Szerintem nem.tudnak/fognak megválni a gyártósoraiktól, rá vannak utalva, hogy a kereslet derékhadát azzal szolgálják ki.
Azzal persze mindenképp az AMD alá vágnak, ha felvásárolják előlük a gyártókapacitást. Biztos vagyok benne, hogy az Intel mindent meg fog tenni, hogy helyettesítse a 14nm. Tehát lesz itt még 7nm és 5nm is. Akármit is gyártanak majd rajta. Most mutatták be a ponte vecchiot ami. Van vagy 20 chiplet. Ha csak cache lapkákat gyártatnak a tsmcnél - ami így kicsi és nagy kapacitású lehet, már azzal nyerhetnek.
Szerintem az Intel beszállása a tsmc/ss megrendelők közé azt is beárazza, hogy mennyi esély van arra, hogy az AMD piaci részesedést tudjon szerezni és nagyobb volumenben tudjon gyártani. Hiába tudna az AMD egyébként jobb terméket előállítani, nem lesz rendelkezésre álló kapacitás a bővülésre, folyton hiány és magas ár lenne tapasztalható.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Samsung Galaxy S23 Ultra Black 200 MP Pro kamera, S Pen, 120 Hz QHD+ 8/256 GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest