Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
> én mindkettőre tippelnék,
Gondoltam, ennyire ismerlek már, ezért tettem fel a költői kérdést úgy, hogy "vajon milyen arányban"
> a zen magok funkciója ( és tranzisztorszáma ) is folyamatosan nőtt,
Ez igaz.
Akkor érdemes lehet a kérdéscsokorhoz az is hozzávenni, hogy vajon most miért döntöttek a magszám növelése mellett* ahelyett, hogy - pl egy új megközelítésből készített architektúrával - az IPC-re fókuszáltak volna?*** Önmagában a magszám növelését az E magok beépítésével valószínűleg az Intel irányából érkezik kihívás. Ugyanakkor a MT teljesítmény növelésére megfelelő körülmények között lehetséges volna az egyszálas teljesítmény növelésével is felvenni a versenyt (lásd Core sorozat vs bulldozer)
** Nyilván önmagában a magyarázat az, hogy hát ez most így hatékony, így éri meg, így jobb a megtérülése a befektetett fejlesztésnek, szilíciumnak. Nyilván a különböző buffereknek, L0-L3 cache méretek növelésének van csökkenő határhasznossága. Egy széles architektúrát nyilván alapjaitól kell tervezni.
Persze tudom, hogy ezek olyan költői kérdések, amelyeket belsős, és/vagy CPU tervezőmérnöki infók nélkül csak sablonos corporate bullshittel lehet megválaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 5. generáció/KÉK/64GB/M1/WIFI+Cellular/99% AKKU!!!!!
- Nitro AN515-58 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 1TB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Katana GF66 12UGS 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9Ryzen 9 7900 nem X-es! 65W TDP!!! 12 mag 24 szál
- ASrock Radeon RX 5700 XT Challenger Pro 8G OC Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest