Hirdetés
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Akadozásmentesítő csúcskiterjesztést kapott a Vulkan API
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
maxisama
üzenetére
Úgy, hogy esetleg a lapon 120-140%-os terheléssel mennek a tápáramkörök, ami ugye rendkívül megnöveli az élettartamát az ilyen eleve olcsó (dzsunka-balra manufakturából származó) alkatrészekkel összeállított lapoknál

Én nem véletlenül írtam feljebb. hogy max x3-at tennék ilyesmibe, mivel ezek a belépő szintű/irodai gépekbe vannak pozícionálva.
Kispénzű usereknek, sempron feloldogatásra, alap x3 hajtásra éppen megfelelő, feljebb azért már érdemes egy 5k-val drágább 785-ös lapkával ellátott lapot beüzemelni, mivel azok már 125W-os osztályba vannak sorolva. Tessék megfizetni ezt ha nyugodt estéket, és normális gépet szeretnénk magunknak. Ha eldurran a táp vagy a lap, akkor szépen nem csak 6-7k-s kárt szokott okozni, hanem ennek a többszörösét.1./ szabály: Kis pénz, kis proci.
Ha meg tuningolni akarunk, legyen meg hozzá a 3 legfontosabb dolog:
-Megfelelő tápegység
-Megfelelő alaplap (lásd feljebb N68 vs. ati 785)
-Megfelelő hűtésNomeg ne feledjük a fő szabályt:
Nem trabant kaszniba rakjuk a ferrari motort sem fordítva ugye?

-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama
üzenetére
Igen, jól érted.
Egy jó tát, pl, amit fentebb említettem, minden félképpen kelleni fog., négymagosítás ide vagy oda.....mongi:
"Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort? "
de gondoltunk
Erről beszéltem egy pár kommentel feljebb. Már az elején gyanús volt a dolog, hogy fesz emeléssel is kidobja prime-ből. -
Alpachino
veterán
válasz
maxisama
üzenetére
Itt szerintem nem fog menni a nénymagosítás. Nem a gyári hűtővel van a gond, hacsak nem jól lett felrakva, vagy pasztázva
mert már alapfeszen, és alapórajelen, a prime95-ig el kellene jutni. Nekem mindkét B55-ös procim 1.3V-al, 3.2GHz-en, szépen futtatta a prime95-öt, gyári hűtővel, 1órát, 58 fokos procihővel. -
Müszi
senior tag
válasz
maxisama
üzenetére
L3 cache-t nem lehet aktiválni. Jól írják. Alapból aktív a Phenomokban, így nincs rajta mit aktiválni. Négymagosítást gyári hűtővel legfeljebb alulfeszelve ajánlom, tehát 1,35v magfesz alatt általában, ha birja úgy. Nálad viszont nem biztos hogy a magfesszel van a baj. Lehet hogy az NB-nek kevés a fesz a négy mag mellé, vagy egyszrűen csak túlmelegszik. Egy jobb hűtő sosem hátrány és azzal már az utóbbi problem ki is van lőve. Hútőből ajánlom az AC Freezer 64pro-t Pl. de van még pár hasonló a piacon emberi áron. Cool'n'Quiet alapórajelig nem szabad, hogy bezavarjon.
-
HERR Z
veterán
válasz
maxisama
üzenetére
először azt nézd meg hogy télleg stabil-e a gép 4 maggal
ha az akkor alapfesz alatt is stabil lesz szal belőhetsz a procinak 1.275V-ot(akár 1.425V helyett is) ezzel legalább hidegebb lesz és látni fogod télleg a hűtő kevés-e
mert volt már olyan procim ami úgy jelezte hogy nem ok a mod hogy eccerűen kikapcsolt ugyanúgy ahogy nálad
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung kuponkunyeráló
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi