Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- RAM topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
albinolynx #1298 üzenetére
Esetleg ellenőrizd, hogy a hardveres gyorsítás engedélyezve van-e, mert VLC-ben alapból tiltva szokott lenni.
-
madgie
titán
válasz
albinolynx #1298 üzenetére
Próbálj ki más progit a VLC helyett. MPC-HC, KMPlayer, XBMC, ilyesmi.
-
albinolynx
senior tag
Végigolvastam, de felét elfelejtettem mire végeztem...
Írom a konfigomat: asrock e350m1, kingmax 4gb, sata3 seagate, win 7 x64, cd-ről a gyári driverek, vlc legújabb, bios legújabb.Próbálom a rendszert, killa sample videó. Nálam nagy zöldség volt csak látható. Youtube-ról ezt a videót szemeltem ki:
Letöltöttem mp4-be és offline néztem volna. Az eleje szép, viszont hamar beakad a kép és nem változik, csak a hang megy. Mit javasoltok, min változtassak, állítsak?
-
raidx
őstag
válasz
mar_tin #1293 üzenetére
Hát, az alaplapi videokártya már csak ilyen! Valamiből neki is élni kell!
Biosba állítható, mennyit engedsz neki. Kísérletezd ki, hogy a hd filmek ne akadjanak de ne egyen olyan sokat.
Ja a 32 bites rendszerek max 4 Gigáig látják a címet, de abba benne van minden hardverelem címe is. Akkor is vesztesz, ha külön memóriával rendelkező videokarid van mivel a címtartománya kijön a 4 Gigából! Marad 3,5 Giga - Videokártya mivel alaplapi.
Állítólag van valami segédtrükk ami segít jobban kihasználni a 4 Gigát, de még nem találkoztam vele, csak olvastam.
[Itt] -
raidx
őstag
1. Kattintsunk a Start menüre és az ottani kereső/indító mezőbe gépeljük be a már jól ismert „msconfig” parancsot. (ha az UAC közbe szólna, mivel még mindig nem kapcsoltuk ki akkor kattintsunk a folytatásra.)
2. Ezt követően megjelenik az MSConfig nevü kis segédprogram ahol a Rendszerindítás(Boot) fülre ott pedig az alapértelmezett operációs rendszer sorára állva kattintsunk a Speciális Beállítások (Advanced Options) ikonra.
3. A megjelenő ablakban a „Processzorok száma”(Number of Processors) opciót jelöljük be, melyet követően aktív lesz a legördülő menü ahol válasszuk a rendelkezésre álló maximális processzor (mag) számot.
4. Itt érdemes megadni a maximálisan használható memóriát is.
5. Ha kész vagyunk rögzítsük a beállításokat „OK” gombra kattintva, majd tegyük ugyanezt az MSConfig fő ablakában is. Ezt követően a következő rendszerindításkor már minden rendszererőforrást kihasználva gyorsabb boot idővel indul a Windows 7Kíváncsian várom az eredményt!
Én már találkoztam ezzel a gonddal a D510M0 és E350M1 lapnál is.
-
válasz
attila199207 #1289 üzenetére
Megvan szerintem ezen probléma forrása. A Windows 7 Ultimate N kiadása nem tartalmaz beépített Windows Media Playert, ezért hiányozhat az a multimédia-támogatás. Szerintem ha telepíted a legújabb verzát belőle, akkor letudod futtatni a rendszerteljesítmény felmérést. Persze ez nyilván nem segít azon, hogy 1 GB-tal kevesebb memóriát lát a rendszer, mint mondottam volt, nálam nincs ilyen probléma, az egészet látja.
-
vegyszer
addikt
van ilyan, ahol az IrDA, és a CIR lábkiosztása azonos(sá tehető)
De van olyan, is, ahol nem az (6 lábú, 1 öreset tartalmazó...)
Most egy 10$-s ajánlat keltette fel az érdeklődésemet:
ez már az az árfekvés, amit bevállalok, HA tanítható valóban...
főleg, hogy alig olcsóbb házilag összerakni, és egyszer már belesültünk a témába...
még a szappantartó Sony Ericsson T300-hoz keráltuk, de nem működött... -
raidx
őstag
válasz
vegyszer #1258 üzenetére
Ez lehet, olcsóbb lenne! [IRDA (CIR) házilag]
Régen IRDA volt a neve. Nézve a kapcsolási rajzot, elvileg klappolni kellene az Asrock E350M1-hez.
-
zhagyma
őstag
válasz
SzalaiG #1275 üzenetére
Annyira "olcsó" az ASROCK, hogy számomra nem volt kérdés. Egy ideig gondolkodtam,az ASUS E35M1-I Deluxe lapon, de aztán győzőtt az ár ... Amennyiben a passzív hűtés megér Neked vagy plussz ~10eFt-ot, akkor válaszd azt.
Megjegyzés: Igaz nem pont ide illik, de hamár ASUS Brazos lap árfekvésében gondolkodsz azért ez sem lett volna rossz választás: FOXCONN H67S (mITX) + i3-2100T (35W)
-
SzalaiG
addikt
Eddigi tapasztalatok szerint melyik éri meg jobban az Asrock vagy az ASUS?
Nem tudok dönteni.
Asrock olcsó, 2év gar és ventis.
Asus drágább, 3év gar és passzív.
Melyiknek jobb az ár/érték mutatója? -
Nudlee
aktív tag
-
madgie
titán
válasz
zsolt501 #1271 üzenetére
Innen van, Paypal-lal fizetsz és ingyen van a posta. Nálam valami szoftvernyűg lehet, nem megy a két középső led és néhány gomb (M, Enter, B). Még nem írtak vissza, hogy mi lesz, cserélik-e, illetve küldjem-e vissza nekik.
Ja igen, tényleg, nincs rajta ékezetes betű, sima QWERTY
-
zsolt501
nagyúr
Egy érdekes kiegészítő ami nem is olyan rossz csak hát az ára...[link]
-
mar_tin
tag
válasz
attila199207 #1262 üzenetére
Catalyst (VGA driver) is fenn van? A Win7 alapból nem ismerte fel a "videókártyát" nálam.
Nekem is csak 2,5 GB -ot lát az operációs rendszer a 4GB -ból 2x2 GB -os kingmax modul van benne 1333 MHz -en járatva. Nekem is azt ajánlották itt, hogy a 64 Bites Windows esetén látszódna a többi memória, de én lusta voltam kipróbálni. Ezek szerint nem biztos, hogy lett volna értelme. Egyébként a videókártyának tart fenn 1GB memóriát fixen (Hypermemory) amihez még hozzádobja a BIOS -ban beállított mennyiséget (Auto esetén ez 384 MB). -
zsolt501
nagyúr
válasz
attila199207 #1263 üzenetére
Az IPON még az első verziós biossal tesztelte az 1.0-val ami csak 1066MHz hajtja a ramokat, te már valószínű hogy az újabb verzióval ami már 1333MHz-t is tudja ami azért nagy különbség.
-
raidx
őstag
válasz
attila199207 #1265 üzenetére
Próbáld meg leszedni a legutoljára telepített drivert (törléssel) majd restart. Biosba próbálj mindent Autora rakni! Végső esetben jöhet egy ram teszt. Egy vagy két modul a 4 Giga? Slot csere esetleg? Ezek tippek, de az adott hiba behatárolása csak próbálgatással megy.
Remélem nem valami tunung ramot tettél bele? Sok Geel-t nem szeret!
-
raidx
őstag
válasz
attila199207 #1262 üzenetére
Állítsd vissza a Memo időzítéseket Autora! Akkor mit mond?
-
attila199207
tag
Amugy így lefutattam az iponos teszteket és elég nagy külömbségek vannak nemtudom milyen időzítéseket meg órajeleket használtak de pl:
memória olvasás 2917MB/s vs 4057MB/s nálam
memória írás 1832MB/s vs 2287MB/s
memória másolás 2595MB/s vs 3504MB/s
memória késleltetés 91,5ns vs 80,4ns
cpu teszteknél változó valahol hiba határon belüli az eltérés de van 1-2 teszt amin megint nagy a külömbség ennyit számít a ram? -
attila199207
tag
válasz
HeavyToys #1261 üzenetére
hello letöltöttem a legújabbat 2.58 és működik de közben 2 bosszantó dolgot találtam:S és nem tudom mi a gond??!!
- azt írja : Telepített memória (RAM) 4,00GB (2,50GB használható) ezért tettem fel 64 biteset hogy lássa az összeset:S mit lehet vele kezdeni?
- nem engedi lefuttatni a teljesítmény indexelést azt írja ki hogy : A rendszer nem nyújtja a kért felmérés futtatásához szükséges támogatást. ( lan, vga, audio driver fenn van)
valaki segítsen
köszönöm -
HeavyToys
senior tag
válasz
attila199207 #1260 üzenetére
Az érdekes, nálam úgy volt, hogy beraktam az install cd-t, és az install all-t választottam, vagy valami hasonló volt a neve. Lényeg, hogy automatán mindent felrakott. Ha kimaradt valami, lehet kézileg telepítetted és csak a HDMI audio drivert tetted fel, nem a Realtek-eset.
-
attila199207
tag
sziasztok megjött az asrock e350m1 lapom mindent beállítottam lan, vga driver minden okés
memóriák 1333mhz es 7-5-5-15 1T-20-5-90ns-4-4-4-16 ahogy a fórum társ írta
de a hang drivert hiába teszem fel a hangikonnál egy kis ix van és azt irja hogy nem ismerte fel a hardvertvalakinek ötlet? 64bites win 7
-
madgie
titán
válasz
vegyszer #1258 üzenetére
Nekem egy USB-s infravevő (meg egy kis táv) van, hátsó USB-be betoltam, az egyik csati mellett volt annyi hely, hogy behúzzam a kábelét, a vevőt pedig a füstszínű, tehát félig átlátszó előlap mögé raktam. Ja, és az univerzális távirányítót is betanítottam
Mondjuk most a Rii Minivel még egyszerűbb volna minden, mert wifis, de valami nem kerek vele, most írtam a dealextreme-nek.
-
vegyszer
addikt
szervusztok!
az ebayon van ember, aki árul CIR headert.
19$ termék + 14,5$ pota áron, de ha valakit még érdekelne, akkor esetleg a postaá osztoznánk?
ha esetleg valakit érdekel, priviben keressen meg...még utána járok, hogy lehet-e arra használni,amire akarom.
nevesen betanítani arra, hogy a pc-ként való használat mellett a samsung tv emem módban diszfunkcionális gombjainak értelmet adjunk.
pl színes gombok, számok, play, stop, seek...
nekem ezek bőven elegek lennének... -
raidx
őstag
Lakótelep VII.emelet. Gépek nemigen működnek.
Az egérre már én is gondoltam, de ha kikapcsolom akkor is feléled. Érdekes, a billentyűzet is le van tiltva mint felébresztő, mégis reagál rá legtöbbször! A 1.2 Bios Ota emlékszem a problémára és mikor éled, nem a Win megszokott menetrend. Kék képernyő, felső harmadába egy csík mint haladásjelző és ki is írja, hogy visszatérés hibernációból. Az Asrock InstantBoot progija kezelte a dolgokat függetlenül a Windows energiagazdálkodás beállításaitól de már régrn leszedtem. Arra is gondoltam, annak valami maradványa de nem találok semmi gyanúsat.
-
raidx
őstag
Időnként előfordul, hogy hibernálom a gépet és mire visszajövök be van kapcsolva. Magától felkel hibernálásból és nem találom a bűnöst ami felébreszti. Energiagazdálkodásnál hálókártyánál minden lehetőség tiltott/kikapcsolt ami ide vezethetne. Valami mégis feléleszti, néha pár perc, néha 15-20 perc után Valami ötlet a megakadályozására?
-
vegyszer
addikt
Ez volt a jó kódsor.
De nem segített.
A kép ezt megelőzően tulcsorduló zöldből zöldhiányos lett...
gyanakszom valami földhurok lesz. DE egyazon földelt tulfeszvédett konnektorba csatlakozik.
de akkor honnan lehet földhurok???
(és közben a D-SUB miért javult meg???)vagy a dc táp csak két eres, ergó a ház nincs földelve??? a hiba akkor is jelentkezett, mikor magányosan volt a konnektorban, minden más ki lett húzva, le lett csatlakoztatva, stb
-
adorjant
őstag
Kihasználnám,mivel elsőszámú gép lenne,plusz mindenképpen atx házba menne mert 5 sata eszköz megy rá.
Annyi a lényeg,hogy hétköznapi használatban ne érezzem lassúnak. SSD van,gondolom ez sokat segítene,plusz 4gb ram,tehát végülis lap+proci lenne leváltva.LPT átalakító nekem is van,semmirevaló
Plusz DOS-os programot használok mátrixnyomtatóval... Ott nincs túl sok opció
-
Nudlee
aktív tag
-
adorjant
őstag
Igen,bár azért kicsit lélektani ár fölött van nekem,igaz az LPT kivezetés nálam óriási pirospont,kiváltana egy másik itthoni gépet...
Ha jól olvastam,akkor a Brazosnál már mehet egyidőben két digitális kimenet? Mert ez alapfeltétel lenne dvi-on monitor,plusz hdmi-n a tévé... -
adorjant
őstag
-
madgie
titán
Megjött a Rii Mini-m, most tőt, este megtesztelgetem, de jónak tűnik a kicsike
-
zhagyma
őstag
válasz
vegyszer #1233 üzenetére
Írj egy email-t a samunak: Elérhetőség -> email
-
Üdvözletem!
Nemrégen találtam Rátok, és örömmel olvastam végig a fórumot.
Két hete nekem is ilyen (ASRock E350M1) ketyerém működik otthon, nagyobb gépről váltottam, de nem bántam meg. A kezdeti bajok (nem indul, uefi szétesik) nekem is megvoltak, de 1.10-es biossal már semmi baja nincs. W7 Ulti 64 bit csodálatosan hasít, töltök le-fel, filmnézés, minden jáccik. Egyszóval: megérte!
Üdv
d.tiborz -
GerykO
aktív tag
válasz
vegyszer #1230 üzenetére
És ha monitort dugsz a PC-re akkor is zöld a kép? Ha úgy nem, akkor az a TV hibája. Gugli segít Samsung ügyfélszolgálati számot találni. Ez esetben részvétem.
Mondom, azt kéne még kipróbálni, hogy valami akármit, aminek HDMI kimenete is akad, azt rádugnmi a tv-re, hogy úgyis elzöldül-e. Ki kell szűrni, hol a hiba.
-
zhagyma
őstag
válasz
vegyszer #1226 üzenetére
Az DVI - DSUB adapter DVI-I kimenetre való (ezen kijön az analóg jel is plussz lábakon) az ASROCK E350M1 DVI-D kimenetre nem jó (nincsenek analóg jel lábak ezért nem megy bele). Ha a TV magában is csinálja, akkor biztosan a TV-ben lehet a baj. Talán az LVDS vezérlésben lehet a gond: az LCD panel 8 bites míg a TV digitális jelfoldogozó egysége 10 bites. Az alsó két bit meg eldobásra kerül a megjelenítésnél. Így elsőre gondolatra itt "dögölödik" valami ...
-
vegyszer
addikt
válasz
zhagyma #1225 üzenetére
Amin nekem van DVI->HDMI adapter az csak VGA-kon lévő DVI-re dugható, azt nem teszteltem. (vagyis a hd4200-ra nem ment rá, ide meg még nem próbáltam)
és mindhármon HDMI-nél ez a helyzet...
a DVI->D-SUB-ot meg még nem gondoltam, ugyanis ha mindent lehúzok a tv-ről, és csak magában megy a DVB-T adás, akkor is zöld a képe.
A problémát a pc nélkül is képes reprezentálni, már...
De hogy egy esetlegesen hibás lap leölje a tunert? reménykedem csak valami más lesz itt...
A hiba már a TVben van...
de átviszem szomszédhoz... -
GerykO
aktív tag
válasz
vegyszer #1223 üzenetére
PC-n kívül bármi egyéb HDMI-s vagy DSUB-os jelforrásod van? Mert ha jól értettem akkor a fusion lapról használod, mindkét bemenetet, és lehet, hogy egy hibás lapot fogtál ki a fusionből, vagy a fusiont kéne kipróbálnod másik kijelzővel. Először ki kéne szűrnöd a hiba forrását...
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Tudom a samsung topikba kellene megírni, de ott 5x kérdeztem rá, és annyit se szondtak vissza, hogy "köcsög, ha első 4 alkalommal is szartunk a kérdésedre, most miért tennénk másként???"
Az alábbi hibát tapasztalom a tv-men:
(32b530, 2009 novemberi)
Jellemzően pc-n adok neki jelet, HDMI kábelen keresztül.
TV-ként jóval ritkábban használom.
A probléma, néha csinált olyat, mint mikor az analóg monitornak rossz képfelbontás/frissítés adatokat ad meg az ember, szétesik a kép egyik pillanatról a másikra. Ezt csak HDMI-n kersztül tapasztaltam, kb 8x, de ebből 5 az elmúlt 24 órában jött elő.
azóta még vagy 4x, már az analóg képe is szétesett
nem reagált sem a tv távirányítójára, sem a kezelő gombokra
csak a táp lehúzása segített.
az utolsó ilyen akció után az digitális jelek képe erős zöld színekben pompázik (a HDMI és DVB-T is!!!), de az analóg tv, és a D-SUB-on ez nem tapasztalható... bár az is zöld lett, de az analóg tv képe színhelyes
viszont a menü, és a színteszt a digitális jelek esetén is jó színeket ad vissza.Az bosszant most leginkább, hiába hívom a 06-80 SAMSUNG (7267864) telefonszámot, a hívott szám nem megfelelő üzenetet kapom...
Megváltozott a számunk, vagy már nem fizetik, hogy mobilról is hívhatóak legyenek?
vodás kártyásról hívnám őket...A másik szívfájdalmam, amit még leírni sem merek igazán, mert lehet véletlen egybeesés, hogy az első ilyen jelenség a fusion második munkanapján jött elő... és már a voltok kérdésén kihatásán merengek, csinálhat-e az olyat, hogy elbabrálja a tv jelfeldolgozóját végérvényesen??? remélem csak véletlen egybeesés
Kérdés: tapasztalt valaki hasonlót? Vagy bármi ötlet?
Lehet elszállt a digitális tunerben valami? -
mar_tin
tag
válasz
Tomix24 #1212 üzenetére
Képminőségben nem sikerült elérnem azt amit a Popcornon megszoktam. SD anyagoknál egyértelműen jobb a Popcorn, 720p -nél már kisebb a különbség, de ott is a Popcorn -t látom jobbnak, az fullhd -s filmek egyformák, de ezt a TV felbontása miatt nem tudom megítélni rendesen (csak 720p -t tud).
-
mar_tin
tag
válasz
vegyszer #1215 üzenetére
Igen én is nagyjából ezeket az értékeket kapom, most már én is Level1 -en járatom így egy egész picit hangosabb mint a gyári venti, de ez már lehet, hogy csak rezonancia, majd teszek alá még egy rezgéscsillapító gumi keretet. Amúgy a hőmérséklet nem változott a Level2 -höz képest szóval ez így igen jó egyelőre marad így. Ja még korábban kérdezted, hogy a Power led nálam is halványan világít e. Igen csk szemből látszik akkor is csak éppen hogy, de ez pont jó így szerintem.
-
nbalus2k
csendes tag
Üdv!
Sikeresen beüzemeltem az E350M1-es lapkát és nagyjából meg is vagyok vele elégedve. Viszont olyan jellegű problémám van a lapkával amit többen is írtatok.
A gép melegszik. Hogy? Ötletem sincs, mert a gépet szétszedve az eszközök normális hőmérsékletét érzem (langyosak).
hdd ~30 C - rendben hőérzetre is
memória - iszonyat nagy hűtőbordák vannak rajta és szintén csak melegek
alaplap ~39 C - rendben
processzor ~50 C - viszont ezt nem érzem a bordákon + 49-50 között mozog és ennyi...
magonkénti hőmérséklet ~72 C - hát ezt meg végképp nem tudom hova tenni + 70-73 között mozog és szintén ennyi...Processzor ventilátoron kívül van a gépben 2db venti egy 12cm + 8cm - es Scyte ezek is rendesen halkan pörögnek és rendesen érzem, hogy fújják ki a HIDEG levegőt.
Én is kapjam le a bordákat és pasztázzam újra valami rendes cuccal a dolgot? Tipp? Mert nonszensznek érzem, hogy alaplap és proci között 11 C és Processzor és Mag között 22 C !!! szerintem hallatlan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Még +1 kérdés a gép teljesen jó, viszont én azt tapasztaltam, hogy a gép processzora túl sokat "gondolkozik" és folyamatosan 30-40%-on megy és nem tudom, hogy mi, mert nem felhasználói alkalmazások. A felhasználói programok szerintem pedig szintén durván leterhelik pl.: uTorrent 10-30%között.
Erre valakinek 5let?
Köszi:
Bálint -
vegyszer
addikt
válasz
freinds #1216 üzenetére
mármit a ventt?
ezt kb 2 éve vettem, szerintem a gyártó arculatváltásának esett áldozatul...
nem is a leghalkabb, nem is a legjobb... de ingyen vót.
itt van belőle Arctic Cooling F8 PWM név alatt kell keresni, de van nála szebb, jobb, ami max 1000-ret az is bőven elég szerintem (az én házamban, alapul véve a fenti adatokat)... -
vegyszer
addikt
válasz
mar_tin #1211 üzenetére
ARCTIC F PWM 8 cm-es van itthon
én is leszedtem, a 4 cm-eset és láss csodát:
he ezt összeveted az 1202# poszt képével látszik a különbségigaz, itt olyan hangja volt mint a zetornak, mert a 4 tűs csatlakozó csak 1780 ra vezérelte vissza.
a 3 tűs csati, ami a gyári vetit szabályozza ugyanúgy level 1 -en 1100 köré lövi be, de a hőfokok nem lettek ettől számottevően többek, kb 15-20 °C ak jobb, mint a gyári, de halkabbnak nem halkabb... de ami fontos, a hidegből a HDD is kap, nem is keveset, talán ez a legfontosabb.de a teszt abszolúte pozitív...
szétszedés után kb 15-20 gyorskötöző rakott rendet a kábelek között,
már kulturált(abb) képet mutat belűről is. -
raidx
őstag
válasz
freinds #1208 üzenetére
Töldsd le http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/qig/E350M1.pdf és az utolsó oldalon (144) mutatja, hogy lehet csatlakoztatni a CIR-t. Sajnos típus és hozzávaló távirányítóró szó sem esik. Annyit tudok még, hogy a lemezről telepíteni kell hozzá a vezérlő szoftvert. "CIR receiver driver ver:20091016"
Ilyen valamit kellene beszerezni: http://www.asrock.com/mb/spec/Card.asp?Model=Smart%20Remote
-
mar_tin
tag
Közbe buheráltam a hűtéssel is egy kicsit. Találtam itthon egy 80mm -es ventit.
Ahogy Vegyszer mondta a gyári 4 cm -es ventivel együtt nem fér el szóval azt levettem. A házon lévő felső rácsra simán fel lehet csavarozni. A négyből két helyen tudtam megfogatni kicsit ferdén a másik kettő furat nem esik egybe a rácsozaton lévő egyik lyukkal sem. Úgy raktam be, hogy befele szívja a levegőt, mivel a Hi-Fi állványban felfele csak pár centi hely van, így most a két oldalt lévő szellőzőn nyomja ki a levegőt. Első indítás után visított a venti mint a fene, akkor jutott eszembe, hogy honnan való ez a dög a Synology CS407e NAS -ból vettem ki, mert nem lehetett meglenni mellette, azt nem tudom, hogy mennyit forog maximum, de minden eszközt simán túlharsog teljes gázon. A venti három vezetékes szemre ugyanolyan bekötésű mint a gyári (sárga-piros-fekete, vagy fekete-piros-sárga attól függően hogy honnan nézzük), viszont az alaplap nem olvassa ki a fordulatszámot sajnos. Első nekifutásra most Level2 -re állítottam ez még mindig zajosabb mint a gyári, viszont sokkal jobban is hűt. CPU 40 Fok, Alaplap 37 Fok, Mag hőmérséklet 58 fok 10 perc AIDA stabilitás teszt után. Terheletlenül a maghőmérséklet is 50 fok köré esik a többi nem igen változik.
Vagyis a dolog működőképes, csak vennem kell egy jóval halkabb típust.... -
mar_tin
tag
MPC-HC -al, és XBMC -el próbáltam a lejátszást. XBMC esetén eleve nincs sok lehetőség DXVA2 -t kiválasztottam, a skálázásnál meg Lanczos 3 Fast van beállítva (de ez utóbbi is csak akkor él, ha nem DXVA módban dekódol).
MPC-HC -nál se sok minden van. Próbáltam az EVR, EVR Sync módot, a skálázást Bicubic -ra állítottam mást nem igen lehet. Illetve próbálkoztam még madVR -el is, h264 720p -nél a DXVA mód nem működik vele, ez sajnos csak szaggatáshoz vezet (a proci szoftveresen nem elég erős ehhez) a képminőséget nem tudtam megítélni. SD XVID videóknál még elég itt le is teszteltem, de minden beállítást a legjobbra véve sem ad olyan minőséget mint a Popcorn. Valahogy mosottak a színek, valamint kevesebb részlet jön ki, ez például jól látszik a szereplők hajánál, bőrénél illetve sok más helyen is. A Catalyst -ben semmit nem állítottam el, leszámítva a deinterlacet, mert az akár milyen módba állítva förtelmes remegő képet adott. Erre az MPC-HC blend deinterlace shadere működik még a legjobban. Persze ez is csak akkor van bekapcsolva, ha olyan videót nézek ahol kell (tipikusan mpeg2, h264 TV felvétel). Amúgy tesztelésnél a TV -n mindent ugyanúgy állítottam be mint a Popcornnál (HDMI bemenetenként külön megjegyzi a beállításokat a TV). Ha valakinek van még egyéb ötlete, akkor azt szívesen veszem. -
barkley
csendes tag
válasz
vegyszer #1202 üzenetére
Csináltam én is egy kb. 1.5 órás tesztet, az eredmény:
Közben ment egy full hd film, ill. masszív "netes kommunikáció" is. A merevlemez a legmelegebb a házban, ez abból adódik, hogy nincs szellőző körülötte, így nem nagyon mozog ott a levegő, ezt akarom lecserélni vmi kevésbé melegedőre. A wd green vinyóját néztem ki, de madgie tapasztalatai lehet eltántorítanak a dologtól.
Ami érdekes, hogy nálam a 12 V-os ágon még "rosszabb" a helyzet mint nálatok.
-
freinds
csendes tag
sziasztok! van egy asrock E350M1-s mobom. a lapon be van forrasztva a consumer infrared csatlakozoja (CIR) es a bioszban lehet engedelyezni a funkciot. szeretnem hasznallni a pc taviranyitasahoz. milyen vevoegyseg es milyen tav kell hozza?
-
mar_tin
tag
válasz
vegyszer #1203 üzenetére
Ha 8 centi normál befér akkor az már jó lesz, én a házhoz tervezném rögzíteni, vagy felülről lemezcsavarral. Vagy hosszú csavarral ami végigmegy a ventiházon, és anyával meg fixálom felül, majd még meglátom melyik lesz a jobb megoldás, de jelenleg még 8 centis venti sincs itthon azt is szereznem kéne előbb.
A kábelekkel én is szívtam rendesen, ODD -t már elég nehezen lehetne begyömöszölni, bár én a kábeleket a rögzítő keret alá tömtem be (meg egy kicsit a 2,5" -os HDD alá is). Az előlap felé menő kábelek (USB, előlapi audió) is az alaplapon vannak végigvezetve a memóriák meg a hűtőbordák között kanyarogva. ODD -t nem is tervezek bele amúgy, szóval nem gáz. Videó lejátszásra ott a PopcornHour C-200 annak a képminőségét meg se közelíti ez az AMD kütyü, főleg nem az SD->HD felméretezésnél, és még 720p -s anyagnál is meglátszik a különbség rendesen (pedig csak HD-Ready 1360x768 -as TV -re van kötve).
A feszültségek nálam is ilyenek 12V -> 10,64V, 5V -> 5,56V.
A többi stimmel, illetve a proci a terhelés függvényében 0.7-1,3v között kap legalábbis az AIDA szerint. -
vegyszer
addikt
válasz
mar_tin #1201 üzenetére
ha neked is az LC POWER 1320 van, akkor vagy 4 cm + slim, vagy 8 cm normál...
bepróbáltan, nem fér el a kettő együtt...
bár azt, ami nekem van, bele sem raknám, 1700-at pörög az rpm-es venti, de nem jó a hangja...az, hogy a bordára, vagy a rácsra rögzíteni jobb, meg majd kitapasztaljuk...
te a kébelekkel hogy fértél al a házban? én küzdöttem vele, pedig nincs is odd, és monst oda vannak behúzva a tyúkbelek. nem is tudom, merjek-e venni egyáltalán, nem érzem azt, hogy könnyem el tunmám onnan máshova vezetni őket.
a power led neked is éppen hogy csak világol? mondjuk én éppen örülök nekineked/nálatok a feszkók mennyire stabilak?
mert az , hogy a proci fix 1,024V ot kap nem tudom jó-e, a 3,3 V nálam 3,296 V ami korrekt, az 5 V 5,537V ami nár nem kis eltérés, de hogy a 12 Vos ágon csak 10,640 V jön, nekem meglepő. vajon miért nem hozza (sem terhelve, sem nélküle) a névleges értéket?
vagy ez nem gáz, csak alaplapi/paneltáp sajátosság?
jelenthet/okozhat ez bármilyen problémát? -
vegyszer
addikt
válasz
barkley #1200 üzenetére
hideg gépet indítva, azonnal 100% procit terhelve...
(elbambultam a diagram eleje lemaradt, de egyenletes emelkedést mutatott...)
de ha minden igaz, lesz egy halk ventim rá, igaz fix 1000 rpm, 8 cm, és normál magas, de vagy a rácshoz, vagy a bordához egy csavarral lesz felfogatvamajd meglátjuk melyik válik be jobban...
-
mar_tin
tag
válasz
vegyszer #1198 üzenetére
Nálam ugyanebben a házban, szinte ugyanezeket az értékeket produkálja, még úgy is, hogy maximumon pörgetem a ventit, igaz, hogy idle állapotban visszamegy 60-65 fokra a maghőmérséklet, 50-53 fokra meg a sima CPU, szintén AIDA szerint. (24 fokos szobahőmérséklet mellett.) De nekem ennél még rosszabb volt indítás után IDLE állapotban egyből elérte ezt a hőfokot, a borda leszedése után, és újrapasztázással értem le a jelenlegi állapotot.
Jelenleg én is gondolkodok egy nagyobb venti beszerelésén, de nem tudom, hogy egy teljes magas elférne e a CPU felett, lusta vagyok szétszedni, és leméricskélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest