Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt320i
üzenetére
Jó, nálam az előző ASRock lapomban a RAM foglalatok fele ilyen, a másik fele meg amolyan kialakítású volt, színben és formában is eltérőek voltak (de DDR2 ment mindbe). Eleinte zavart a dolog, de aztán megszoktam, mondom kit izgat.

Itt meg van ez a LED-es dolog, van a nem mindig indul előre dolog, ezeket is megszoktam. Egyébként az esetek nagy többségében elindul pöcre, ritkán van, hogy nem ad képet.
Szal jó ez.
-
Nudlee
aktív tag
Nem világít a PW LED -em (vagyis csak nagyon haloványan). Ha átdugom a HDD Led helyére ott jó, valamint az előbb nem kapcsolta az alaplap az APU coolerét. Remélem egyéb meglepetés nem lesz

-
vegyszer
addikt
Szervusz!
komolyan mondom, ezzel a lelkemből szóltál...
Asrock E350M1+LC-power 1360mi
Én is ezt tervezem összerakni.
A képekért meg külön köszi
kérdések:
-mivel a táp, amolyan laptopos cuccos, van annak hangja? mert volt már a teljesítmny függvényébe cictergős táphoz szerencsém
Remélem ez nem olyan 
-ha a proci ventit lekapná az ember, egy slim ventit (akár szilikonnal, vagy kétoldalú ragasztóval is), de fel lehet a házon lévő rácsokra kreatívkodni, hogy a levegőt direktbe ki/be tudja fújni?
-mennyi a venti magassága kb, és mekkora feletta a légtés?
-x264_killa_sample.mkv megy rendesen?
-és az itt lévő többi videó?Köszi a válaszokat!!
-
sarpba
csendes tag
Kicsit tovább teszteltem egyelőre windows fronton (linux alatt még sok dolguk lesz a fejlesztőknek). Win7 + XBMC + DXVA2 engedélyezve = 1080P-s mkv fileok lejátszása folyamatosan, kifogástalan minőségben 20-30% cpu terheltség mellett. (11.1 AMD driver)
Viszont az origi blu-ray diskeket nem eszi egyelőre.Egyre inkább úgy érzem hosszú ideig a TV-m mellett lesz ez a pici Asrock E350M1 config.
-
Chaser
legenda
-
GerykO
aktív tag
válasz
zsolt501
üzenetére
47,5%-ot emelt az órajelen, és csak az ION fogyasztásáig kúszott fel a fogyasztás.
Hmmm GPU tuningpotenciálja is érdekelne. Illetve a kettő mennyire fogja vissza egymást az összeadódó hőtermelés végett.
Szerintem az Asus sem marad ki a tuningból, a honlapjukon is írják, hogy a passzív hűtéshez jár egy 6cm-es venti, ha tuning is belép a képbe.
Már csak fincsi árakat, és mielőbbi megjelenést várom. -
Csicsóka
őstag
válasz
78zolika
üzenetére
AMD Athlon II X2 250 van most az asztali gépemben, egy 785-ös lapban. Üresben 42W-ot eszik. 300W-os chieftec táp eteti. Semmilyen plusz kártya nincs benne. Jól megterhelve 100W körül áll meg. Ereje brutális a brazoshoz képest. Intel Core i3 még ennyit sem eszik, nyugalmi állapotban 28 watt, de sokkal drágább. Mérlegelj mi a fontos, a nyers erő, v az alacsony fogyasztás. A kettő együtt ui nem létezik.
-
Oliverda
félisten
Aki tuningolni is szeretne annak a Gigabyte lehet a nyerő: [link]
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Jó reggelt mindenkinek
Azért ez az élményindex 3,9 nem is rossz ( ha lehet hinni ezeknek a számoknak )
Nekem van Laptop : Acer : T4400 CPU 2,20 GHZ : 5.5 :::
2 GB ramm Őszesem .:::: 3,3
Van még egy asztali gépem : 5 éves . Pentium 4 , 3,06 CPU
1 GB Ramm Összesen : 3,5Más :
Tervezem az asztali gépem lecserélését . Csak tanácstalan vagyok hogy mit vegyek ,?
Ezek a Brazos lapok tetszenek az alacsony fogyasztás miatt ( mostani gépem 125 W )
,csak nem tudom hogy a 1,6 CPu menyire gyors a mostanihoz képest ? ( vagy nem gyorsabb ?) Szóval valami energia takarékos gépet szeretnék
Vagy vegyek AMD Athlon II X2 250 , X2 260 , vagy II X3 445 + hozzá 880 alaplap Ez a konfi kevesebbet eszik mint a mostani ?
Vagy Intel
Intel Core i3 3.06GHz + valamilyen lap ? Szóval : kéne tanács hogy mit vegyek ,
Mire használnám , Internet , letöltések , filmnézés
Elvárások , Energiagazdaságos, és azért teljesítménybe se legyen gyenge ( nekem a mostani gépem teljesítménye is megfelel ,úgy hogy ez a szint érdekelne )
Ja és nem tervezem jövőre lecserélni ( a mostani 5 éves )
Ezer köszönet :Menyiből lehetne kihozni egy Brazos csodát ??? Alaplap,ramm , táp , ház , videokártya nem kell
-
GIJoe
addikt
-
Nudlee
aktív tag
Valaki azt hiszem kérdezte, hogy mennyi az "élményindexe" (vagy mi) win7 alatt az E350M1 -nek.Nos, 3.9 (2gb ram -mal). Az A330GC lapomnak 2.3 volt.
-
Nudlee
aktív tag
Elég csendesnek tűnik, csak 4 csavar fogja

canniball: hááát nem jött össze. Ráapplikáltam a sata átalakítót az odd-ra, összedugtam, bakpacs, ASRockocska befagyott tőle. Rádugtam az asztali gépemre, az ofkórsz nyélből felismerte az átalakítós optikát. Na mondom nem tolsz ki velem...elővettem az USB->IDE,miniIDE, SATA átalakítót, azt rádugtam a SATA átalakítóval felszerelt slim odd -ra...így felismeri az ASRock (mint USB -s optikai meghajtó), hogy verjem bele

Szóval holnap telepíteni fogok...jövőhéten meg veszek egy SATA -s slim írót. -
sarpba
csendes tag
válasz
Csicsóka
üzenetére
Kelleni fog a kitartás, azt már látom. Nem lesz egyszerű menet.
---
Csak pár napja tesztelem a lapot, de eddig nem tapasztaltam indítással, leállítással kapcsolatos gondot. Anno atomos rendszereknél (még a legelsőnél) volt ilyen gondom. A problémát a nem megfelelő tápegység okozta (Emko házba épített táp).Egyébként nem akartam írni, hogy hol vettem, eszem ágában nincs reklámozni őket, de így hogy konkrétan rákérdeztél: ipon.
Remélem nincs baj a alaplappal, sajnálnám ha tényleg valami típushibája lenne.
-
zsolt320i
senior tag
Szia,
megkérdezhetem honnan vetted, melyik boltból?
Mert ahonnan én vettem (és azóta visszavittem mert nem bootolt) egyelőre nincs mert állítólag valami gikszer van a lapokkal és nem kapnak új szállítmányt.
Nálad nem fordult elő hogy nem indult el, és ki sem sikerült kapcsolnod? -
_Orbi_
aktív tag
Bocsi, lejárt az időlimit, de csak most jutott eszembe:
Miért nincs Aero win7 64-biten ennél az asrock lapnál? Szépen fel van téve minden driver...
Meg van még egy olyan furcsaság, hogy alapesetben én nem vagyok rendszergazda és nem tudom, hogy miért nem.
Érdekes dolgok ezek... -
Ric4m0nd
aktív tag
BOINC egyes kutatóprogramjai használnak 1024MB-ot a számításhoz.
Az i7(860)-as rendszeremnél, ahol 8 szálon dolgoztatom őket, többször belefutottam olyan hibaüzenetbe, hogy kevés a 4GB RAM.
A következő i7-es rendszernél talán a 8GB is kevés lesz hasonló projektek futtatásához!
Brazosnál nekem elég a 4GB ram a 2 maghoz. -
HPAA
őstag
én 1 hét próbálgatás után végülis eladom az asrock-os konfigot / alaplapot
nekem nem jött be
ha valakit érdekel , aprón megtalálja
-
Chaser
legenda
válasz
zsolt501
üzenetére
Most nem azért, mindenki annyi ramot tesz a gépébe amennyit akar. nagyobb videók vágásánál pl áldásos hatású, az tény. De a brazosban levő cpu netre meg filmezésre való, nem munkára vagy játékra..szóval nem értem.
Ha már itt vagyok, a pciex16 slotba csak vga-t lehet rakni vagy más bővítőkártyát is? Gondolok itt pl egy pcie-s usb3 kártyára. Ahogy elnézegetem a híreket, a GB és asus lapok 35k-tól indulnak jó esetben itthon, ha nem 40-től. Annyit nekem nagyon nem érne meg, de az asrock az jó lehet ha usb3-at bele lehet hackelni. -
PeterPH
senior tag
LAN-on biztosan működik a WOL. A hálókártya driverében kapcsold be a WOL funkciót (bár ez talán alapból be van), és az UEFI-ben a PCI és egyéb event-ekre való felkelést.
Interneten keresztül még nem sikerült nekem sem, de csak router beállítás kérdése, valamit elbénáztam. -
sarpba
csendes tag
Hét elején rendeltem egy Asrock E350M1 alapú rendszert. Tettem bele
- 1 giga 1333 Mhz-es ramot
- 250 MB-os 2.5" Samsung HDD-t
- satas laptop DVD Írót
- Mindezt egy LC-power 1360MI 75 wattos házba.A HDD és a DVD megvolt, a többi 40 e FT-ba került pickpack pontra postázva.
Tegnap megérkezett. Összeraktam. Nagy hirtelen dobtam rá egy XP-t. Sok mindent nem teszteltem még, de fogyasztás tekintetében még mindíg az államat keresem: IDLE 18 watt a teljes rendszer (40° körüli cos "fi").
Netezős gépnek tökéletes. Érezhetően lényegesen gyorsabb mint bármelyik eddigi atomos configom. (ION-ost nem teszteltem eddig, de minden mást igen). Tettem rá egy XBMC-t az SD felbontású filmek 8-10% os prociterhelés mellett mennek. A menürendszer 60% körül terheli a gépet, de abszolut gördülékenyen megy. A HD videókat windows alatt nemigazán próbáltam, codeceket kellene telepíteni, nincs sok kedvem win alatt is beleásni magam. (ami elindult annak nem volt hangja és elég jól aggatott (1080p). 720p-nek a képe folyamatos volt, de prociból tolta.)
Ha lesz időm folytatom a tesztelést linux alatt, de eddig engem meggyőzött ez a lap. Ez az az dolog amit évek óta keresek...(Lunuxos xbmc-t szeretnék hegeszteni)
Kérdésem is lenne. Elvileg ez az Asrock alaplap tudja a WOL-t. Valakinek sikerült már rábírni, hogy működjön? Magic packetre nemigazán kel fel.
-
Joachim21
őstag
45-ért sem lenne katasztrófa. Ehhez 2GB DDR3, és egy 360-as vinyó, egy 4000Ft-os DVD író, és mi kell még? 65-ből van egy netezős géped.
-
Nudlee
aktív tag
Megjött az E350M1 lapom. Hála az égnek a PC -m ben és a miniITX házamban lévő ODD is IDE -s....szóval nem tudok telepíteni

Az UEFI azért megy, meg HDMI -n is ad képet...remélem nem lesz vele gond. -
Oliverda
félisten
-
Csicsóka
őstag
válasz
stratova
üzenetére
XBMC-vel bővebben frescho írásaiban találkozhatsz, de más linuxos okosságokról is ír.
Az én atomos lapom egy Intel D945GSEJT. A ketegóriában a legalacsonyabb a fogyasztása.
A rendszer és a torrentek egy SSD-n vannak minden más nagy méretű anyag egy 1T-s green samun, ami csak akkor teker ha hsználja vmi. Teljes a csend, passzív hűtésű az egész.
Így az üzemi fogysztása 13W. h megy a samu akkot 17W. Ez gyakorlatilag nem változik ha terhelve van, mert az atom fogyasztása nem nő meg, a többit meg a mobil i945 és IHC7 vezérlő eszi meg. Készenlétben 1.2W-ot vesz fel. Az egészet egy 12V 2A-es dugasztáp eteti, mert ez a lap DC 12V-al megy.HD lejátszást nem tud, a 720-as sem megy el mind rajta. Főleg VOB, és divix anyagokat nézek vele. USB-s DVB-T tunerrel a HD csatornák nézhetetlenek, az SD kifogástalan.
Felvételt is csak ezekről lehetséges. -
vegyszer
addikt
Megmondom őszintén, én csak fórumozásra, böngészésre, torrentelésre, ÉS 1080p X246 nézésre használom a pc-net.
annak ideén az ion nagyon fellelkesített, de mégsem arra váltottam, most viszont ez a fusion nagyon birizgálja a csőrömet.
az igazi kérdés, hogy mit a 9800 GT tudott a CUDA miatt gyorsítani, és amit az alaplapi HD4200 a terveimmel ellentétben nem tudott, ez már fogja-e tudni?tudom,az AMD sokat fejlesztett a témában, de azért mégis fura, hogy a CUDA évek óta sokkal jobban támogatott videólejátszás terén.
főleg a bugyután kódolt L5.1, és társai érdekelnének...
Mert volt olyan, hogy a 4200 addig jó volt, míg elő nem jött egy felirat, és ott 100-200 frémet dobott el.
azért ez nem az, amire vágyom. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Flash Player 10.2 támogatja a Brazost. A videoportálok nem álltak még át a stage videora. Ez a futószalag lett a Fusionhöz optimalizálva. A régi felülettel is elérhető a folyamatos mozgás, de a drivert a stage felülethez írták. Ez ugyanúgy folyamatos lesz aktív szerver oldali támogatás mellett, de a processzorterhelés a HTML5-ös videók szintjéhez közelít majd, vagyis a normal flash igényének az ötödét. Az Intel és az NV is áttérhet később a stage felületre. Az NV úgy tudom a következő driverben vált is.
-
GerykO
aktív tag
válasz
atti_2010
üzenetére
Nem akarom ismételni magam: (#8988) GerykO hsz-emben azt hiszem benne van ez is...

MÁS: Nem mellesleg, az Adobe programok mindig jobban mentek az Intel utasításkészletei miatt. Szóval nem meglepő, hogy az flash-player véletlenül mégsem támogatja még mindig a Brazost-t.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda
üzenetére
Az a FlashPlayer 10.2-ben bemutatkozó új gyorsítófelület. Lényegében nagymértékű hardveres gyorsításra. Ami viszont új, hogy szerveroldali támogatásra is szükség van. Ezt a videoportáloknak engedélyezni kell.
A 10.1-es flash nem gyorsította a teljes futószalagot, de a 10.2 már az újítással tudja ezt. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem vagyok túl boldog...
De az tény hogy a HD Youtube videó lejátszás az jelen pillanatban siralmas.
Remélem pár hónap alatt változni fog a dolog és azok a dolgok amik most gyengélkednek ki lesznek javítva, én most egy darabig nem erőltetem ezt a videó lejátszást, mert jelen formájában nekem kicsit kínlódás, az hogy most kezdjek el trükközni linuxal ahhoz nem sok kedvem és türelmem van, de ha valaki összedob egy használhatót erre az alaplapra és proci párosra azt szívesen kipróbálom és letesztelem. -
_Orbi_
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Sehol sem találok információt arról, hogy az asrock E350M1 lapban milyen VGA-val működik a hybrid crossfire. Illetve azt olvastam, hogy a 6450-es radeonnal megy, de azt sajna nem lehet kapni boltban.
Működik valamilyen 5xxx szériás radeonnal ez a dolog?
Holnap érkezik meg a lap meg a 8 GB memó és szeretnék bele valami társ VGA-t az integrált mellé, mert ha nagy ritkán játszok egy kis cod4-et, vagy valami régebbi játékot, akkor ne legyen már annyira csúnya.
Előre is köszi.
-
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
Az Intel Atom meg ilyen szemszögből nézve akkor egy bő 10 éves technika mert még egy Tualatin P3 is lenyomja clock2clock.

Ezek a processzorok nem túl meglepő módon direkt így lettek megtervezve. Egyrészt a fogyasztás, másrészt az olcsó előállítás miatt. Mint ahogy már feljebb leírtam a Brazos (és az egész Fusion termékvonal) a GPU gyorsításra támaszkodik. Pontosabban a heterogén számítási modellre. Amelyik alkalmazás nem képes kihasználni a GPU számítási kapacitását abban lassabb a rendszer. [link]
Ezen a képen jól látható, hogy a bal szélen elhelyezkedő két x86-os CPU mag szinte még nem is az egy negyede az amúgy is kicsi lapkának.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez így kissé érdekes mert ez az 1,4-es proci kissé nem egy mai technika.
Azért is fura mert a Brazos fájl műveletekben és tömörítésben is mérhetően gyorsabb, pl. DVD-t tömörítettem 2 menetes tömörítéssel 2 lemezes Xvid-be mérhetően gyorsabb volt a konvertálás úgy kb, 15-20 perccel.
A másik amikor kibontok egy rar fájlt az is lényegesen gyorsabb, no meg amikor 2db xvid fájlt fűzök össze az a laptopon 3000fps-el megy a Brazos-on meg 10000fps-el fűzi össze a Virtual Dub.
Szóval én nem nevezném gyengébbnek a Brazos-t csak inkább nincs meg a rendes szoftveres támogatása. -
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
Be tudod kapcsolni a gyorsítást ha valahova beágyazod a videót. A youtube majd szépen lassan be fogja kapcsolni ezeket és akkor menni fog a saját oldalukon keresztül is.
...ha erősebb a régi Toshiba laptopodban a CPU akkor ez egyáltalán nem meglepő, mivel a HW gyorsítás nélkül kizárólag a CPU számítási kapacitása játszik. Nem kéne elfelejteni, hogy a CPU magok gyakorlatilag egy némileg butított K8 alapú architektúrára épülnek. Ergo clock2clock valamivel lassabbak mint egy Athlon 64. A rendszer ereje elsősorban a GPU részben rejlik, csak ezt ki is kell tudni használni.
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezt most nem nagyon értem, kicsit kifejtenéd hogy mit is akarnak, azt értem hogy fojamatos lesz az áttérés a youtubon, de a többi nekem ködös.
Mármint ez nem világos nekem: simply add the wmode=direct parameter to the player URL that you’re using to reference the YouTube video." -
Oliverda
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
"The Players Team will be gradually experimenting with Stage Video playbacks on YouTube.com in the coming weeks, but as a developer using the ActionScript 3 Player APIs, you can enable Stage Video playback for your embedded video right away; simply add the wmode=direct parameter to the player URL that you’re using to reference the YouTube video."
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem ez nem olyan 
a lényeg benne van köszönet érte
Vagy hogy van ez?