Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
Aktív témák
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 3200+ ra húzott procim,de játék alatt 57-58 fokos...
Miylen hűtőt lehetne rárakni,ami a legjobban lehűti és nem is annyira hangos? -
Paqito
senior tag
válasz
FBalázs #4295 üzenetére
Szia!
Valószínű a szenzor rossz, ne a szemednek, hanem a kezednek higyj! Ha valóban 75-80 fok lenne meg sem tudnád fogni a bordát. A másik lehetőség, hogy az Aqua-ba rosszul tették fel a coolert, bár ezt nehezen hiszem, nem láma arcok dolgoznak ott. Azért természetesen Te is nézzd meg, hogy jól illeszkedik-e a hűtő. Azonban ha jól van fenn, nem is annyira forró, stabil a rendszered, akkor ne foglalkozz vele, nincs melegedési gond, ''csak'' mérési. A BIOS frissítés nem biztos, hogy megoldja, de egy próbát talán megér(het)
''Mi a *** istenért van ez?''
Egy biztos! Nem Miatta, mint ahogy nem is a szaracén harcosok miatt sem. Ha nem érzel ellenálhatatlan vágyat káromkodni, akkor a legnagyobb jóindulattal kérlek ne tedd, lehet hogy másokat zavar....
Remélem csak a szenzor ad rossz adatot, és hűtéseddel nem sok baj van!
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
FBalázs
csendes tag
-
FBalázs
csendes tag
Sziasztok!
A következő nagy gonddal fodulok hozzátok!
Eredeti Sempron vásárlási szándékaim meghiúsúltak, így 2700+ xp lett a dologból.
Nos a drága a Biosban 75-80 fokokat ír rá terheletlenül..Aquaban szerelték be, gondosan, egy Coolink hűtő van hozzá.
Mi a francért írhat ki ennyit, mikor a kezem a közelébe teszem, és nem érzem ezt az óriási hőt.
Mi a *** istenért van ez? Hagyjam figyelmen kivül, vagy esetleg BIOS frissítés? -
Domi_Jani
tag
Eladó proci valakinek 2000+ felett?
-
Monya78
veterán
válasz
mynames #4285 üzenetére
Nem mindegyik 2500+ barton tudja a 1833@2200Mhz-et feszemelés nélkül...
Amelyik proci 2075Mhz-et tudja feszemelés nélkül az nem biztos hogy tudja a 2200Mhz-et + fesz nélkül...
AMúgy újonnan lehet Abit Nf7-et venni 6eFt körül kisker áron...Budapesten....
Nézz szét a kiskerarak.hu oldalon.. -
mynames
senior tag
Nem tudom volt-e már
:
ECS KT600-A ban ki tudom-e hajtani a 2500+ baront 11*200-ra? Vagyis tudja a 200-as FSB-t? Meg amúgy jó az ECS?
Mert most van egy elég jó áron... -
Paqito
senior tag
Szerintem elírás ''csak'' a 3000+ Barciból volt kétféle, rev.1. 13X166=2167 és a másik, rev.2. 10,5X200=2100. A 3200+ Bartonból egyféle van, -ez pedig az enyém
,- azaz 11X200=2200.
Természetesen ez csak saját vélemény, ami lehet, hogy hiányos tudásomon alapszik!!! Talán jön erre nagyobb lumen is, és megmondja majd a frankót
Üdv
[Szerkesztve] -
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy hallottatok- e már 3200+ -os prociról 333FSB-vel.
Azért kérdezem, mert a hírdetésemre jelentkezett, egy BandiTA nevezetű úriember, és azt mondta,hogy neki van a szám amit leír a procc adatok a következők.
AXDA3200DKV4D
AQYFA 0344RPMW
Erről írjatok már nekem lécci.Érdekelnének az adatai a proccnak.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Protko
tag
2000+os AthlonXP mellé milyen vidikareszt érdemes venni a mostani Gef4MX440 helyett?
Egy R9800-at kihajt még? Vagy ahhoz proccot is kéne cserélnem? -
justaboy
tag
ehh.. probléma megoldva... megtaláltam a spk+ tüskét is
szal minden OK... kivétel a 2000+ os procim.. -
justaboy
tag
Hm.. alaplap tuti,h jó,mert másik proci megy benne....
de ez annyit csinál,h táp megy, venti pörög,de a monitort nem rántja be.
Csippanásról nem tudok nyilatkozni mert speaker nincs bekötve (3 láb közül melyik kettőre kell kötni?)
ezek vannak : spk- buzz+ buzz-
melyik kettőn legyen a speaker?
Ram hiba szintén kizárt,ugyanis az 1700+ os procival szépen megy a gép
tehát meghalt a proci? -
rudeee
senior tag
válasz
justaboy #4263 üzenetére
Kérdésem hogy konkrétan mit csinál az alaplap?
Van kép esetleg csak nem reagál a bios?
Felpörögnek a ventik indításkor ill. ''csippan'' egyet a gép?
Ha semmi sem történik,se kép se hang se csippanás és venti sem pörög fel akkor alaplap a halott.
A Ram hibánál az alaplap jelezné hogy valami nem stimmel és CPU problémánál is. -
justaboy
tag
Más probléma...
van egy 2000+ os procim..
semmi sérülés nem látszik rajta, nem látszik,h el lenne égve, de a gép nem indul vele... nem vág le az alaplap, semmi rosszat nem csinál,csak nem rántja be... bioszig sem jut el
Ez azt jelenti,h teljesen halott? -
justaboy
tag
probléma megoldva!
)
A borda fordítva volt rajta -
justaboy
tag
válasz
FlasH-BacK #4259 üzenetére
ahh... most nézem.. egy kicsit mintha felfeküdne az proc foglalatra a borda....
mi ilyenkor a teendő?
csak mert néztem.. megint 52 fokon volt a proci, a borda meg szinte hideg volt
[Szerkesztve] -
justaboy
tag
válasz
FlasH-BacK #4259 üzenetére
Nem boltban rakták össze.
Pasztát eloszlattam rendesen,s ha minden igaz akkor nem akad meg semmin a borda,tehát jól érintkezik... de mégeccer szétkapom,s összerakom...
ha akkor is gondok lesznek,akkor nemtom mitévő legyek.
Azért köszi a választ! -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
justaboy #4258 üzenetére
Hello
Valószínűleg rosszul van felrakva a hűtő, vagy nincs alatta elég paszta. Ha boltban rakták össze, akkor vidd vissza nekik, ha meg nem, akkor le kell venni a hűtőt, a pasztát rendesen eloszlatni és megfelelő mennyiséget rakni rá, majd a hűtőt óvatosan, úgy felrakni, hogy ne feküdjön fel a foglalat oldalára. Ha van lesarkazásvédőd, akor meg leeht hogy amiatt nem érintkezik rendesen a 2 felület. -
justaboy
tag
hello mindenki!
A következő gondom lenne...
van nekem gy 1700+os procim, van rajta egy jet cooler master 7es
semmi terheléssel, azaz winyó sincs a gépben ,csak a biosz-ig megy el,
s 54 fokon áll a proci hője... a hűtő meg szinte max-on pörög....
ez normális? ha nem akkor mit tehetek?
várom a segítő hozzászólásokat! -
FlasH-BacK
senior tag
Először is: a Barton magos processzor is Athlon XP!!!! Tehát elvileg helyben vagy, de van egy 2500+ Barton tuning nevü topic, amibe mégjobban beleillik a kérdésed. Egyébként én úgy kezdeném a tuningot, hogy felrakom alapfeszen 3200+-ra, és ha nem megy, akkor emelek neki feszt, vagy megnézem mondjuk 180mhz fsb-től hogy meddig bírja alapfeszen.
Ha winxp-d van és jobb gombbal rányomsz a tálcára, a teljesítmény fülön láthatod a proci terhelését. Ha ez 100%, akkor van igazán leterhelve a proci. Ezt álltalában számítási feladattal érdemes elérni, főleg olyan programmal ami kijelzi, ha hibázik a proci. Prime95 esetében ha megy kb 2 órát a progi, akkor már a mindennapi használatban nem fog nagyon hibázni a proci. -
Lortech
addikt
válasz
Gizmo_joe #4254 üzenetére
Kifogy a benzin biztos.
Viccet félretéve az instabilitásnak számos oka lehet(felsorolhatnám a géped felét), de ha csak simán restartol, és utána nem kapcsol le, hanem indul újra magától, akkor elsőkörben ramra gyanakodnék, tehát a rambeállításokon próbálj változtatni, ha mond ez valamit, többet információk hiányában nem nagyon lehet mondani.
Egyébként inkább az a64-es topikban a helye a kérdésednek, javaslom ott folytasd
djpoti: ha működőképesen tudsz szorzót változatni, akkor unlockos, ha nem akkor értelemszerűen (valószínűleg) lockos. A processzoron található gyártási dátum alapján is lehet következtetni. -
djpoti
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet tudni, hogy egy proci lock-os vagy lock mentes. -
Gizmo_joe
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem most állítottam össze egy Amd A64 motorral működő gépet és lenne egy kérdésem nem tom mitől lehet, de néha egy nap egy párszor nyom egy restartot a gép.
Nem tudjátok mitől lehet ez? -
rudeee
senior tag
válasz
gabi133 #4235 üzenetére
Alaplapfüggő.
Számít hogy mennyi IDE ill. SATA csatolófelület van az alaplapon.
Általában 2 IDE csatoló van a lapokon tehát 4 winyót dughatsz rá mert csatornánként 2 kezelhető (dualprocis lapoknál az IDE csatóló 4db. tehát 8 winyó köthető rá).
Ha van SATA csatolód is akkor egy csatoló egy winyó... a többi értelemszerüen adja magát. -
Chieftec
őstag
Mint írtam 5 ös ével emeld az FSBt akkor ha betölt a Win megint emelhetsz. 180 körül én futtatnék egy 3D markot ha az nem fagy ki, nem indul újra a gép akkor mehet még följebb.
Ha eléred a 200 at akkor Primeal tesztelj (ha nem ismered akkor szólj leírom hogy s mint).
Közben persze figyeld a hőfokot, hogy terhelve nem legyen több 60 nál.
Ha nem éred el a leírt értékeket újraindul lefagy stb. akkor adj neki 1.7V ot, (persze csak ha a hűtés bírja) és emeld tovább az FSBt. Ha feszt kell emelned akkor töbször futtass 3Dt. Sztem erre nemlesz szükség a 2500+ os jó ''kis'' széria. -
C^^
őstag
válasz
Chieftec #4246 üzenetére
Köszi, de sztem majd inkább holnap látok neki, ha a tesztelés ilyen hosszu folyamat. ( hsszu dolgokhoz nincs ma már eröl, alig látok
)
De azért téleg köszi hogy segiteni próbálsz, ha holnap leszel akkor leirhatnád vagy esetleg ha van kedved akkor most ''végig'' hogy hogyan is zajlik.
Bocs még1X nem arra hajtok hogy leessen a kezed a felesleges gépeléstöl
[Szerkesztve] -
C^^
őstag
Köszi szépen mind2 töknek.
A hűtéesem: glacial tech igloo2470 (3200+) a cpu-m általában 47-53 fok közt mozog.
Azt hallottam még ha nagy geb*zt csinálok FSB nél akkor cmos rezettel vissza lehet hozni, ha már nem is bootol, de eliveg ehhez nagyon el kell csesznem vmit.
amugy igen, nforceos
Asus a7n8x-e deluxe nforce 2
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
Ami tuti ki nyírja a procidat az a túl magas VCore veszültség, persze azért ezt is lehet állítani, de csak ésszel. Fentebb kérdeztem én is meddig érdemes emelni. Azt a választ kaptam, hogy léghűtéssel 1,85V.
Először is kell valami progi, amivel figyeled a hőmérsékletet, aztán ha nforce-os alaplapod van, akkor az nvidia oldaláról töltsd le az nTone progit. Ezzel tudod windowsból állítani az fsb-t. Ha lefagy a gép mert túl magasra állítoddad, akkor reset. És ismét megy minden. Teszteléshez a Prime95-öt szokták használni, de időigényes. Nekem eddig 8óra kellett hogy kihozza, ha valami gubanc van. Ezért előbb érdemes pl 3DMark CPU tesztet csinálni. Ha az nem fut le, akkor már szvsz a prime is hibát fog találni. -
C^^
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Ugyan nekem barci procim van nem athlon xp, de most készülök 2500+ rol kicsit huzni, és azt szeretném kérdezni, hogy milyen progikat ajánlotok amivel stabilitást lehet tesztelni, no meg hogy mi az amivel kárt lehet tenni (akár ki is lehet nyirni) 1 prociban a húzás során.
Előre is köszi.
C^^ -
k.t.a.
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4238 üzenetére
Ennyire nem számít a szorzó? Akkor miért van? De most komolyan, mi a szerepe a szorzónak? Ilyen sebességű a procin belül a regiszterek, illetve a cache közötti adatforgalom?
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
válasz
FlasH-BacK #4236 üzenetére
Köszi az ötletet, de alapba úgy mentem, hogy levettem 10-re a szorzót, és 200-as fsb-től indultam felfele 2MHz-enként. Amikor már nem tudott betölteni a Win, akkor adtam neki feszt, és megint emeltem ameddig bírta. 1,8V-on 10x218 a vége. Prime még nem futott, mert nem volt kedvem órákat várni rá, meg szvsz hibázni is fog, mert a 3DMark05 kiakad a proci tesztnél. Viszont játékok még mennek, meg a 3DSMAX7 is tud renderelni. Ha megnézem más szorzóknál mit bír, valahogy mindig az jön ki, hogy 2180MHz körül áll meg. Inkább az a kérdés, hogy érdemes-e a szorzót még csökkenteni, hogy hátha magasabb FSB-t tudok belőle kihozni.?
-
gabi133
aktív tag
Azt nem tudja valaki miből lehet megállapítani, hogy a gép hány darab és hány gigás winchestert bír el?
-
PéPé
csendes tag
Köszi Paquito és c.zsolti ! Sokat segítettetek!
-
k.t.a.
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4232 üzenetére
Köszi! De azt hiszem hogy megállok, mert az alaplap diagnosztikai progija így is 1,808-1,824 között mutat.
-
k.t.a.
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig érdemes max emelni a VCore-t egy 2800-as Bartonnál? Alapon 1.65V most 10x218-ban 1,8V-ot kap. Terhelés nélkül 42°C.
-
Paqito
senior tag
válasz
Daneeka #4228 üzenetére
Szia!
A mostani hűtődnél valószínű sokkal jobb. Az Alcompra kapsz 5 év garit, és a linkelt fórumtársnál tudod megrendelni, ha a vásárlás mellett döntesz [link] Ő a gyártó, Antal Lászlónak hívják, és én nagyon korrekt embernek ismertem meg. Én még 800 mm-es ventivel vettem az én cooleremet, majd vettem 92 mm-es hűtőt, és Ő ingyen küldött hozzá lefogatókat. Szóval nagyon jó a hozzáállás
A termék már sokszorosan bizonyított, mint ahogy természetesen a Zalman is. Nem akarok beleszólni, hogy mire költöd a saját pénzed, nyilván mindkettő alaposan lehűtené a procid. Én a magam részéről az Alcomp 550 Pro 92-t javaslom.
Legjobbakat -
toza
senior tag
válasz
lajafix #4224 üzenetére
a tap csak tip volt...(szovicc..haha) vmire fognom kellett,es jobban esett volna ha nem a ram a rossz.de ugynezki h kizarolag azzal volt a gond...nincs gepben az ''uj'' ram azota minden oke...
Paqito,socket a s huto kene!vmi kevesbe boszmenagy..es nem baj ha hangos,sot!az nekem tok mindegy!!csak iszonyat teljesimenye legyen!hallottam vmi gazzal mukodorol!ami ventilator lehuzasaval is 38 fokon tudja tartani proct..legalabbis meseltek ijenrol...hasonlot tud vki mondani?! -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
ActionMan #4223 üzenetére
Pontosan, ahogy mondod. De ugyanúgy igaz ez alacsonyabb értékekre is, mert ha a proci felőli fsb mondjuk 266mhz, akkor nem tud annyi adatot átvinni, hogy a 400mhz-en ketyegő ramot kihasználja, és az aszinkron működés miatt is csökken a sebesség. Ezért a legjobb választás a szinkron működés.
-
ActionMan
tag
Az mit jelent, hogy a proci és a ram szinkronban vannak?
Pl. egy 400-as ram egy 400 FSB-s cpu-val megy szinkronban és akkor jobb a teljesítmény, mintha a két érték különbözne, vagy miben számít ez? -
PéPé
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek 1 picit. Honnan tudhatom meg 1 AMP Athlon XP prociról hogy Model 6-os és Palomino magos? Csak azért mert pont ilyet visz max az alaplapom. (Asus A7V133+BIOS friss.) Köszi! -
toza
senior tag
juj van...rohattelet!
kiderult kozben h egy 5 napja''alighasznaltan'' vasart 512 samsung rammal lehet a gond..kivettem azota semmi nem problemazik...egyenlore..az tru h 3 ram modullal tobb memoria problema lehet?itt vhol olvastam..igaz ez?!...
3-4 k ert soket a ra mijen hutot?!vmi nagyon izmos kene,mert 2800+ nak latya bios is igy a proct...ehez kepest egy ocska cucc van rajta..szoval?! -
jaaman
tag
Hali!
Tudnátok nekem infokat mondani erről a prociról?
Athlon XP talán 2000-es
AXDA2000DUT3C -
toza
senior tag
koszonom szepen a kimerito valaszokat!
kozben gyanus h a tap rakoncatlankodik..mert ha lehuzok ezt azt rola,cdrom stb,akkor egyenlore u nez ki h birja a gep...mert h 9800se vga van ,es abba is kell egy..korabban meg nem ez volt benne!
2*256/400,+512/400 as ramok vannak..de azt mondod h ezzel felejthetem dual ugyet..?!na mindegy..ugyis messze meg husvet!
pasztazva kb 2 honapja volt,szvsz nem lattam lesarkazodast,viszont a gep gyakorlatilag 3-4 naponta pihet 5 percet..akkor is csak restart miatt..dee most alt kb 6 otes most 31 fokot mutat everest...aaz lehetseges h egyik pill rol masikra felrohan kritikus homre?
na de akkor az a vege h megyek a huto boltba..kossz a tanacsokat!
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
Először próbáld meg hogy újrapasztázod a procit és közbe megnézed hogy nincs-e lesarkazva (ha levan akkor jobban melegszik).
Attól függ milyen hűtő van rajta.
Ha tuningolni akarsz akkor egy erős hűtőre lenne szükséged ami megbírkózik a megnövekedett hőmennyiséggel.
Szerintem nincsen szükség új lapra sem procira hacsak nincsen rá 50000 körüli kereted.(feltéve hogy a mai A64 vagy P4 közötti konfigot választanád).
Mindenképp a dualra érdemes beruházni ha veszel (ugyan az eltérés csupán max. 5-15% a single üzemhez képest).
A DDR 400-as modulok viszont majdnem biztos hogy nem hajlandóak majd a dualra ,mivel 2 azonos modul lenne szükséges hozzá.
Csupán lapcserével nemtudsz többletteljesítményt előhozni ,mert ugyan azokat az alketrészeket belehelyezve szinte semmilyen különbség nem lesz.
Ugye mint említettem dual lapba 2 megegyező modul kellene ami neked nincsen így a single maradna-nem lenne gyorsulás.
A mai 3000+ procik tuningja nagyon függ magától a procimagtól (feltételezem hogy A64-ben gondolkodsz) és a hűtéstől valamint az alaplaptól!
(NForce4 chipsetes lap javasolt tuningra!)
Nem lehet konkrétan kijelentani hogy 2500MHz a határ mivel elértek már annál magasabbat és alacsonyabbat is.
A 2200+ procitól elfogadható a 2153MHz de van aki magasabbra is tudta húzni jóval (nagyon függ a többi alkatrészen is meddig bírja a proci-főleg az alaplapon!).
Az FSB minnél magasabb értéke a legjobb mert így a ramot 1:1-be hajtva tud rendesen ''szakítani'' az alaplap.
A szinkron hajtás a legfontosabb tuningnál.
A 200-as FSB nem álom ,elérhető megfelelő beállításokkal és a procimag feszültségnövelésével valamint a jó hűtéssel (megfelelően pasztázva).
ui: Ennél több kérdést nemnagyon lehetett volna feltenni -
toza
senior tag
Asus A7V8X-X lapban,2200+ tbred proct kinoztam 180,majd 200 as ertekeken..180 on kb fel napot ment majd fagyi,200 on kb 2 percet,de utanna alig akart magahoz terni gep...13*166 on 1.75fesz el kb felevet ment korabban,de huzasok ota alap ertekek 13.5*133 is ujraindulgat ,fagy a cucc..alapbol 46,50 fokos vagy tobb is szokott lenni everest szerint..de nyilvan ez nem pontos ertek...
megoldas resetek ellen konkretabb hutes?!ha igen mien?!vagy inkabb csereljem lapot meg proct is nagyobbra..?! meg kerdeznem h dualos lapra erdemes e ragyurni inkabb?2*256 ,512 /400 as ramom van,sajnos nem egyformak...tudok e jelentos teljesitmeny novelest eloidezni csupan lap cserevel?!
meeg meg egy erdekes kerdes,bocs is erte..ami ramutat h mennyire ertek a temahoz...
mai izmosabb 3000+ os vagy folotte procok is csak 2500 koruli mhz t tudnak produkalni max?! szoval ettol a 2200 estol a 2153 az kituno teljesitmeny?aavagy az fsb minnel magasabb erteke lenne a fontosabb??es ha igen a 200 as hatar csak alom szamomra?!vagy hogy van ez?
[Szerkesztve] -
jaaman
tag
Köszi szépen srácok a válaszokat,véleményeket.
Sokat segítettetek,már csak meg kell találnom a megfelelő helyet a megfelelő árral
Tényleg thx -
Paqito
senior tag
válasz
Daneeka #4210 üzenetére
A cpu foglalathoz minél közelebb, tehát a borda ''tövénél''. A hőm. eloszlás nem teljesen konstans, a borda alja a legmelegebb. A garanciamatrica kérdésben pedig nem tudok mit mondani, annak kéne utánanézni, hogy azonnali garivesztést jelent-e az eltávolítása.
Esetleg próbáld nagyon óvatosan eltávolítani, hogy ugyanúgy vissza lehessen tenni.
-
Paqito
senior tag
válasz
Daneeka #4207 üzenetére
Szia!
Asus lapod van, erre azt szokták mondani a szakik, hogy alámér, tehát kevesebbet mutat, mint amennyi valójában a processzor hőmérséklete. Ez számodra nem túl jó hír, de inkább a kezednek kéne hinned, mint a szoftvereknek!
Futtas valami jó kis cpu-t izzitó alkalmazást, éss vedd le a házad oldalát, majd 2-3 percenként ellenőrizd a bordát hőmérséklet ügyileg. Induljunk ki abból, hogy jól van felrakva a hűtő. A kezed kb 60-65 fokig bírja a kiképzést, a proci 85 fokig az AMD ajánlása szerint. Szóval ehhez viszonyítva döntsd el magad, hogy mennyire jók azok az értékek, amiket kiír a diagnosztikai progi. Ha gebasz van, tehát nagy a forróság, akkor 1: lehet, hogy rosszul van fenn a hűtő, 2: jól vann fenn a cooler, akkor viszont hamar le kéne cserélned, 3: remélem ez nem áll fenn! esetleg le van sarkazva a proc. és ezért melegkszik a kelleténél jobban.
Ha olcsó, csendes, erős hűtőt szeretnél, akkor Alcomp
Üdv
Szerk: rudeee megelőzött.... Grrrrr
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
Daneeka #4207 üzenetére
Kézrátétellel érdemes lenne megnézni a borda tövét hogy mennyire éget.
Nem javaslom a tuningot ha alaból 60fok fölött van.
Bátor vagy hogy engeded a procit 80 fok fölé emelkedni mivel 85foknál éri el a kritikus hőmérsékletet
Állítsd be az alaplapodat hogy 75fok felett lekapcsoljon (Shutdown temperature) és 70foknál riasszon (Warning temperature)
A CPU soft menu-ben meg a ''temperature protect''-et javasolt 75-80fok körülire állítani így megóvod a leolvadástól
A szenzorra ne bízd 100%-ba a procidat mert láttam már érdekes hőfokokat mérési hiba miatt (alaplap és biosfüggő).
[Szerkesztve] -
Daneeka
senior tag
válasz
FlasH-BacK #4206 üzenetére
Nekem terhelve húzás nélkül is 60 fok fölött van...
Volt ez már 80 fok is nyáron, húzás nélkül ezért abba bízom hogy rossz a szenzor... -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Daneeka #4204 üzenetére
Húzni szabad, max megfő!
Ha jól sejtem akkor alapból 200x10.5-en fut, ami 2100mhz. Szerintem olyan 2200-2300mhz lehet a vége, viszont ezzel a hűtéssel én nem nagyon emelnék neki feszültséget. A másik meg hogy az alaplapod nem tudja fixálni a pci órajelet, tehát ha az fsb-t emeled akkor megy föl a pci órajel is. Ez mondjuk olyan 220-225ös fsb-ig tuti nem okoz gondot, ami ugye már 2300mhz fölötti órajelet enged elérni.
Egyébként szerintem a cpu-t nem érdemes túlzottan húzni, mert elég gyors így is és a 200-as fsb is megvan. Próbálkozhatsz vele, az fsb-t emeld 205-210mhz-ig, aztán teszteld, hogy bírja-e, meg nézd meg hány fok terhelve, ha már 60fok fölött van, akkor inkább vedd vissza alapra. -
FlasH-BacK
senior tag
Hi!
Mivel a 3000+-os sempron barton magos, ezért nem rendelkezik az általad hallott ''rossz tulajdonságokkal''. Egyébként sempron és barton között mindössze a L2 cache mérete a különbség, 256kB helyett 512kB a bartonban. De ez nem befolyásolja túlzott mértékben a teljesítményt, ergo nem lesz 2x olyan gyors a barton mint a sempron ill. tbred, sőt a különbség elhanyagolható. Azért lehet jobb választás egy barton proci, mert abban esetlegesen több tartalék van, mint egy tbred magos sempronban, tehát tovább lehet húzni. Azért ajánlottam a 3000+-os sempront (ami barton magos), mert írtad hogy nem nagyon fogsz tuningolni. De ha a 2500-as barci megy alapfeszen 3.2-őn, akkor érdemes azt választani, mert azt még könnyű beállítani.
Ja, és igaz, hogy ez amd-s topik, de minden elfogultság nélkül mondhatom hogy a Sempron még a celeron D-nél is jobb, azonos órajelen pláne, de még a pr szám alapján is általában erősebb. -
Daneeka
senior tag
Szabad húzni a procimat ( Athlon xp 3000+) amit egy spire whisper rock 4 hűt? Alapból 48 fok körül van. Hány mhz emelkedésre számíthatok?
-
FlasH-BacK
senior tag
Szia.
1. van HARDVER PIAC részleg, direkt arra lett kitalálva hogy aki keres-kínál ne a szakmai témákba rondítson bele.
2. új proci vásárlása: www.depo.hu vagy www.kiskerarak.hu megkeresed, vagy számtech boltok honlapját megnézed.
3. ha szétnéznél, biztos találnál megfelelő procit, szoval előbb olvass és utána írj. -
rudeee
senior tag
Szia!
A 3000+ Sempron valóban Barton magot kapott.
A többi Sempron mind TBred B magos!
Sempron (Barton mag) 3000+ 12x166 = 1992~2000MHz FSB 333
Barton 2500+ 11x166 = 1833MHz FSB 333
Gyakorlatilag a két proci ugyan az csak a szorzó értéke különbözik egymástól és így a működési frekvenciájuk.
Szerintem érdemesebb a 2500+ mert könnyedén 11x200 = 3200+ (2200MHz) értékekre tehető jó esetben fesz emelés nélkül is.
Másik felállás hogy lehet hogy a 3000+ Sempron is megy 2200MHz-en (szerintem biztos) de az nem 200-as FSB mellett lenne ,márpedig többet ér teljesítményben főleg a játékoknál,mivel a ram akkor 400MHz-en üzemel nem alacsonyabban!
A Barton magos Sempron biztos hogy jobb mint a cerka. -
jaaman
tag
válasz
FlasH-BacK #4197 üzenetére
Hali FlasH-BacK!
Én eddig úgy tudtam,hogy a sempronok egytől-egyig nem Barton magosak
Tényleg a 3000+os sempron az Barton magos lenne??
Ha valaki abban esetleg még tudna segíteni,hogy melyik proci(3000+Sempron;2500+Barton) mellett milyen érvek szólnak.
A sempronról eddig nem sok jót hallottam sajna(állítólag gagyibbak a cerkákánál
)
Kérnélek titeket támasszátok alá egyik ill másik proci jó rossz tulajdonságait
Előre is köszi mindenkinek aki segít ebben
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ASUS X570 Plus - Ryzen 7 5800X - ROG Strix RTX 3090 - 32GB DDR4 - 2TB m2 SSD - Noctua NH-D15S Black
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest