Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Aktív témák
-
toza
senior tag
válasz
antikomcsi #3794 üzenetére
akkor lecci mond mar + hogy lehet ezt megcsinalni lecci...!egy Asus A7V8X-X az gondolom nem ijen!
marmint nem vvin alol flesselheto...
FlashBack:! alaplapnal beosban en nem talatam lehetoseget memoria allitgatasara..te esetleg manulaja alapjan tudsz vmi okosat mondani?hogy hol lehet ?vagy meik menu pont az!?kosz
[Szerkesztve] -
FlasH-BacK
senior tag
Hátő... ha úgy érted az aszinkront, hogy a rammal nincs szinkronban, akkor ha 166mhz-nél nem kevesebb a ram, sztem akkor éri meg. De mondjuk ilyen kis különbségért nem érdemes aszinkronba rakni. Egyébként ha nem valami nagyon utolsó márka a 333-mas ram, akkor lehet hogy megy 400-on is, kicsit lazább időzitésekkel.
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #3793 üzenetére
ld konfig
-
siriq
őstag
válasz
antikomcsi #3796 üzenetére
Hello
Ismet csak azt mondom igaza van a kolleganak.Nekem IQxxx van igaz mobil barton, de nagyon jol tuningolhato, es nem melegszik annyira. -
válasz
Amit mondott a kolléga, az teljesen helytálló, de ha nincs olyan nagy lehetőség a steppinget vadászni, célszerű, valami mobil cpu-t keresni, azzal is szép eredményeket lehet elérni.
-
g4dg3t
senior tag
válasz
KQYHA / IQYHA / AQYHA
de szerencse mindig kell -
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
A bartonok közül melyik a legjobb tuningstepping? -
toza
senior tag
válasz
FlasH-BacK #3791 üzenetére
tehet 333 as ramnal 178*12 nincs ugyan szinkronban de elvileg jobb mint 13*166?kossz a valaszokat egyebkent!
meg egy vicces kerdes!lehet e NEM flopirol flesselni biost?!mongyuk c gyokerbol?! -
Dufresne
addikt
Azért nem pont így, de tény, ha van mondjuk a gépbe egy 333-as meg egy 400-as 512megás modul, akkor így gyorsabb lesz a gép, mégha 333-on is jár, mintha csak 512 400-as lenne benne.
Egyébként meg ez az fsb-s dolog ugye csak közel azonos órajelekre áll, de pl jobb 1800Mhz-et kihozni 9*200-as fsb-vel, mint mondjuk 166*11-el.
De ezis csak akkor áll, ha a memóriákat szinkronban tudod járatni az fsb-vel, mert ha nem, akkor hagyhatod az egészet a fenébe. -
toza
senior tag
válasz
FlasH-BacK #3788 üzenetére
tehat felesleges Mhz szamat novelni ha keves az fsb..ert..es ha kulonbozo (333 ,meg 400 as ram van gepben? akkor kevesbe jobb a teljesitmeny ha csak kevesebb de 400 as van?
-
-
Paqito
senior tag
Szia!
A Gigabyte lapok azt hiszem ''maghőmérsékletet'' mérnek ami magasabb mint a ''külső'' azaz a borda aljánál mérhető hőmérséklet. Anno jó kis Soltek deszkámon két adadot írt ki a diagnosztikai progi, egy ''külsőt'', s egy ''belsőt'', a kettő között kb 4-5 fok volt a difi...
Ha biztos vagy abban, hogy a borda jól van fenn a helyén, és semmi illesztési gebasz nincs, akkor ne nagyon foglalkozz azzal, hogy mit ír ki, hisz a kezed jobb hőmérő. A kezed kb 60-65 fokig bírja a meleget, ehhez próbálj viszonyítani. Azért nézzd meg a hűtő felrakást mégegyszer, esetleg pasztázd újra a motyót.
Ha nem tuningolsz, vedd vissza a CPU feszt 1,5V-ra.
Ez már télleg csak szőrszálhasogatás, de nagyon olcsóért egy csendes és jó hűtő, ha cserére adnád a fejed Bővebben: link
Üdv
szerk: szerkesztek, írok, keresek, fogalmazok, pöcsölök, hogy jó választ adjak, erre Dufresne megmondja előttem a frankót két sorban...
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
Dufresne #3781 üzenetére
Én úgyhallottam, hogy sok giga fölémér, de amúgy nem is megbízhatók ezek a mérések ám. Ha tapintásra csak kézmeleg a borda, akkor nincs gond, inkább annak hidj, mint egy bizonytalan szenzornak.
Nekem mondjuk volt olyan egy palaminóval, hogy már a ház teteje is forró volt, de a szenzor szerint még nem érte el a proci a 60 fokot, igaz nem giga lappal, dehát akkorisAzóta nem hiszek a szenzornak, csak a kezemnek.
-
Dufresne
addikt
Én egy 2200+ os Thorton magos procit nyúztam jóideig és 200-as fsb-n simán használtam, mondjuk afelett nemigazán próbáltam, csak a szorzót emeltem és olyan 2100-2200Mhz-ig próbáltam emlékeim szerint, de nem volt rá túl brutál hűtőm, meg igényem se a további tuningra, de ez nekem elég volt. Szóval gondolom megy 200feletti fsb-vel is..
-
Talas
tag
3756-ra valaki?
-
Pék
csendes tag
Akkor jobb ha fsb nagyobb, szorzó kisebb. Jobban tud kommunikálni az alaplappal a proci. Azt hogy érted hogy mennyit tud? 9.5x210Mhz
Úgy jobb ha a szorzót lejebbveszed és az fsb-t feljebb. De lehet úgy is hogy hagyod a szorzót alapon és csak az fsb-t emeled mhz-enként. Megnézed mikor nem indul már el a gép, és az alatt pár mhz-el kell az fsb-t használni.
[Szerkesztve] -
toza
senior tag
hogy a jobb?ha tobb a Mhz huzas utan?vagy ha fsb nagyobbra van allitva? konkretan 166*13 vagy inkabb kevesebb Mhz de nagyobb fsb? 10*200?lecci vki megmondana?
-
toM517
aktív tag
Hello volna egy olyan bajom, hogy mostanaban tetu lassu a gepem.
Athlon 2400+ 2600+ ra huzva ( 200x10.5 ) es mikor jatszom valamivel, vagy egyaltalan csinalok valamit ami kicsit megterheli a CPU-t nagyon belassul... A CPU 41fok IDLE, szoval semmi baja, latszolag. Terhelve is csak 45-46. De mikor jatszom akkor iszonyat modon szaggat minden, es ez csak mostanaban kezdte el... a VGA kartya szinten hideg, legalabbis a borda, szerintem jol hut Jetart JACSH1 ( ez a legnagyobb kozuluk, eleg izmos darab a Zalman VF700al is tartja a lepest amennyire lehet, ugyanis ez olcsobb picit. )
Nos szeretnem megtudni miert csinalja ezt a gepem, es hogy mit tehetnek azert, hogy ez maradjon igy. Elore is koszi a HELPet mindekinek. Udv -
Pék
csendes tag
Ja! Bizonytalan. Ha Válaszol Tomz és eladja 15k-ért a 3200+ bartont akkor mehet 7500+ posta!
-
Pék
csendes tag
Akkor ha Tomz eladja nekem a 3200+ osát és 7990+ posta.
-
Pék
csendes tag
8000+ posta?
-
Pék
csendes tag
Hi! Nekem van egy 2000+ os lockmentes Tbred B magos ha érdekel!
-
Pék
csendes tag
Hi! Engem érdekelne a 3.2+os proci. 15k ért hűtő nélkül!
-
operator10
senior tag
Üdv.Bocs a kérdésért, de hátha
Nincs valakinek egy Athlon XP 2200+ eladó esetleg?nagyon kellene -
DZs
senior tag
válasz
Tomi 16 #3761 üzenetére
Nem hibátlan a rendszered, ha duál memókkal nem tud telepíteni. Hagyd a modulokat single módban. A duállal nem sokat nyersz, sőt, lehet, hogy a késleltetésen veszítesz, bár ez nem is érdekes, mert a gépednek a duál nem alternatíva.
AGP: Geforce 6600, 6600 GT már jóval gyorsabb, mint a mostani kártyád, de 50.000 Ft felett vannak ennél ezeknél már sebesebb példányok is. -
ToMz_
csendes tag
Vki beárazna egy 3.2+ Bartont & réz Igloo hűtőt?
Mit kóstál ez manapság? 19.5k a kettőért sok? -
Tomi 16
őstag
Helosztok!
Nekem van egy Abit NF7-S2 alaplapom egy AMD 3200+ Proci és 2*512 Kingsotn memoriám meg van egy 9550 GU Extreme VGA-ám 420/650.
Szóval a kérdésem az lenne hogy kellene egy uj VGA-át vennem ahhoz hogy maxon nyomjam majd a Most Wantedet? És ha igen akkor milyet ajánlanátok?
Meg nekem van egy problémám is mert a memóriáimat nem tudom dual-ban használni mert az xp nem megy fel de ha singelben rakom a memóriákat akkor felemegy.
Szerintetek az baj hogy nem tudom dualba rakni. És mitől lehet az hogy nem megy fel az xp? És mekkora teljesítmény növekedést jelentene az hogyha dualban menne fel a gépemre? Előre is köszi a válaszotokat.
Üdv Tomi........
[Szerkesztve] -
Talas
tag
help!
1.8-as palominóm van, giga 7VAX kt 400 lappal és most cseréltem rajta hűtőt egy spire whisperrock 5 van benne, saját gyári ragacsával (már nem a rózsaszín trutyis) nem pasztáztam át. A csipszfan is most lett cserélve egy kis 4 cm titán van rajta a giga saját bordájával..
kérdésem az lenne, hogy ezeknél a lapoknál is fölé mér-e a szenzor? és normális hogy 10 fokot fölmegy a hőfok terhelés nélkül?
Nekem alapba 29 alaplap és 38 cpu hőmérsékletről terhelés nélkül fölkúszik 43 alaplap és 47 cpu hőmérsékletre.
terhelés alatt eléri a 60 fokot is a cpu. Kézzel tapintva a hűtők tövénél is csak kézmeleg mindkét borda.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
válasz
luciferc #3757 üzenetére
ha nem tuningolsz esetleg megpróbálhatod a feszt visszavenni, ezáltal csökken az RPM és halkulni fog a venti.
vagy bemész a boltba elmondod hogy milyen prockóra hány centis kell és 1k-tól már kapsz.
ha a hang idegesít akkor olyat keress aminek alacsony a zajkibocsátása olyan 23 decibel már elviselhető... -
csongi
veterán
Hali! A thorton magos procik mennyire húzhatóak? Az fsb emelést mennyire szeretik?
-
Pék
csendes tag
Nincs valakinek elfekvőbe egy kis folyékony ezüstje?
3000 lenne ha megrendelném de nekem csak egy kicsi kellene. Ennyit nem ér meg mert akkor inkább eladom a procit és veszek egy bartont. -
luciferc
őstag
már kérdeztem máshol, de hátha a sok athlon xp szaki tudja a választ. athlon xp 2400+ gyári hűtőjén a ventillátort cserélném. mennyi legyen minimálisan az új ventillátor légszálítása. a gép nincs agyonhajtva.
-
Pék
csendes tag
Hi! Az L3-as lábakkal tudod állítani a szorzót, de a sempronnál valószínű másképp van mint az xp-nél. Köszi az infót de nem adok ki ezerbezer forintot ezüstért, meg nem is kell annyi. Nem tudnnál nekem adni egy kicsit?
Nézdd meg itt! Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Elroi
csendes tag
Hi!
Megmondaná nekem valaki, hogy miért nem működik a szorzó állítás 2400+-os sempron-nál? jelenleg 10-es a szorzó és 11-est szeretnék. Megnéztem egy oldalon, hogy az L3-as bigyókat kell összekötni mind a az 5-öt ezt meg is tettem de nem működik. Az fsb átallítása ezüstözéssel sikerült de ez nem
előre is köszi a választ -
Pék
csendes tag
Hi! Nem tudja valaki hol lehet folyékony ezüstöt kapni?
-
Pék
csendes tag
Semmi!
[Szerkesztve] -
Pék
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2000+ lockmentes tbred b-s procim. Az lenne a kélrdésem, hogy most az L3-as lábaknál szerintetek össze van kötve az összes, vagy át van vágva?
Csak azért kérdem, mert az alaplapomon nem lehet szorzót állítani, és szeretném ezüsttel belőni 9.5-re. -
Orc
senior tag
Meg tudjátok mondani, hogy egy 2200+-os amd proci milyen magos lehet, és hogy tudom kideríteni? Az amd.nek is van az intelhez hasonlo spec finder oldala?Köszi
-
ToMz_
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #3742 üzenetére
2003. 20.hét, ez elvileg még a superlock előtti időszak.
Gari meg kipróbálási garancia, sztem 1 hét lehet.
Ez az a proci:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ToMz_
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: nem nagyon vagyok képben, egy AXDA3000DKV4D mennyit ér manapság?
Ezek stimmelnek hozzá?
FSB: 166/333MHz
Core: 13nm
Die size: 101mm˛
Transistors: 54.3 million
Speed: 2.167GHz
Cache L1 Instructions: 64KB
Cache L1 Datas: 64KB
Cache L2: 512KB
Operating voltage: 1.65V
Multiplier: 13(1)
Power (max): 68.6W
Die temperature (max): 85°C
CPU data bus width: 64-bit -
JohnnyX
őstag
PcMark04-ben 3552 potty a tegnap esti adatom.
-
FlasH-BacK
senior tag
-
szesz
tag
Hi!
Az a helyzet, hogy ECS L7VTA lapom van es a biosban nem engedi csak a frekit allitani, szorzot nem. Ez a proci miatt van, mert lock-os vagy az alaplap nem tamogatja?
Proci adatok(everest):
CPU Properties
CPU Type AMD Athlon XP, 1900 MHz (11.5 x 165) 2500+
CPU Alias Barton
CPU Stepping A2
Instruction Set x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 Code Cache 64 KB
L1 Data Cache [ EVALUATION ]
L2 Cache 512 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU Physical Info
Package Type 453 Pin PGA
Package Size 4.95 cm x 4.95 cm
Transistors [ EVALUATION ] million
Process Technology 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Die Size [ EVALUATION ] mm2
Core Voltage 1.65 V
I/O Voltage 1.6 V
Typical Power 53.7 - 60.4 W (depending on clock speed)
Maximum Power 68.3 - 76.8 W (depending on clock speed)
Mondjuk nem ertem miert 2500+-t ir
A CPUID-nel meg ezt irja
CPUID Manufacturer AuthenticAMD
CPUID CPU Name AMD Athlon(tm) XP 2600+
CPUID Revision 000006A0h
Extended CPUID Revision 000007A0h
Platform ID CBh (Socket A)
IA CPU Serial Number Unknown
HTT / CMP Units 0 / 0
A pontos sorozatszamot mivel lehet megnezni, hogy ne kelljen leszednem a hutot? -
siriq
őstag
válasz
FlasH-BacK #3729 üzenetére
En meg csak most olvastam a memtestes uzeneted
. Nincs netem otthon igy majd a heten valamikor ha lesz idom( most indul a szuret igy ilyenekre nem pazarlom az idom).
-
FlasH-BacK
senior tag
-
siriq
őstag
válasz
Monya78 #3725 üzenetére
Ahogy igy a hozzaszolasokat olvastam a rev 2.0 jobb huzhatosagban is. Az hogy most tenylegesen tudni fogja-e nalad az a procin is mulik.Nekem szerencsem van mert jo sorozatbol van a procim es a masik mak hogy szereti az emelt fsb-t.
szerk: de lehet egyszer eladom az egesz gepet ugy ahogy van, mar varom hogy mi lesz az m2 vel es akkor ha megfelelo meg lesz dualmagos proci ami jol huzhato akkor bevallalok egyett.
[Szerkesztve] -
FlasH-BacK
senior tag
Hi
Én a Memtest86 nevü progira gondoltam, amit a http://www.memtest86.com/ -rol tudsz letölteni. Ha a #5 teszt lefut mondjuk 15-20 szor, akkor valszeg a ram nem hibázik. Javaslom hogy próbáld ki, mert így könnyebb az fsb-t is húzni hogy csak a memtestet kell futtatnod nem kell windowsban tesztelgetni. -
siriq
őstag
Akkor nem panaszkodhatom 1.66 tal tudja 8igaz chipset feszkot kellett emelnem 1 tizeddel) a 233x10 et.
-
-
siriq
őstag
válasz
FlasH-BacK #3716 üzenetére
Hello
mar mint mire erted hogy nem hibazik? Amit tudok hogy siman lemegy a teszt minden resze(az ultimatumban is). -
Monya78
veterán
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Monya78 #3704 üzenetére
Azért nem megy, mert nforce2 sima csip van rajta, nem u400 és az nem megy minden rammal ua olyan jol. De nekem pl a 466-os ST rammal ment 233-mas fsb-t a 8rda+-om.
Egyébként a procid gondolom DLT3C. Vagy netán mobil?Jó az a 2500mhz, egy tuti alaplappal meg tuti fsb-vel jokat lehetne kihozni belőle.
-
siriq
őstag
válasz
Monya78 #3710 üzenetére
A dual ddr kb 2 masodpercet szamit, ennyivel szamolt tovabb ha kivettem. A cel a 38 sec hogy meglegyen(ami egy fris winnnel meg is oldok majd ha szuzen hagyok)
Igen neha hatarozottan jo az fsb emelese. Egy dolgot viszont nem ertek hogy minden popecul be van allitva es everestben valamelzik tesztben a 2500+ barton elveri a gepem(termeszetesen en is ugyan arra alitom a gepem), majd a masikban meg en verem el de piszkosul. Gyanitom mar az everest sem a regi igy az sem minosul egy mervado programnak(legalabb is rszemrol annyi hogy eszmeletlen pontatlan). -
siriq
őstag
válasz
Monya78 #3708 üzenetére
En ilyeneket sosem merek. Max neha nyomok valami 3dmarkot meg superpi-t. Amugy megint fogok majd videot kodolni ennyi.
Superpi eredmenyem 1M : 39 sec 2M: 1.30 sec (bar ezt meg tudom javitani)
3dmark 03 :6647 3dmark 05:3153
szerk: annyit tudok mondani hogy eddigi idealis fsb az 233 ilenkor ugye pont normalba fut az agp frekije nem kell huznom winbol(ha nem ily van akkor nagyon rossz ertekeket kapok ami ertheto termeszetesen). A 266 lenne a egoptimalisabb persze de ami kesik nem mulik mar nem vagyok messze tole(regebben meg a 250 is elrhetetlennek tunt)
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Hello
command rate 1 helyett ha kiprobalod a 2 biost akkor jobban tudod majd huzni az fsb-t. Annyi a hatranya hogy teljesitmenyben jobban ra kell huznod.(15-25 mhz).
Mondjuk en szerencses vagyok mert a 250 fsb az command rate 1 ben megy. -
JohnnyX
őstag
válasz
Monya78 #3702 üzenetére
Szep teljesitmeny, plane ha hosszutavon produkalja!
Biosba 250ig lehet allitani Bővebben: link, nalam 205-nel mar nem stabil a rendszer, szerintem a proci birna meg tobber is, a memo lehet a ludas, de mas memoriaval meg nem tudtam eddig nagyobbat tesztelni.
Mondjuk memorianak +feszt sem probaltam adni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
JohnnyX
őstag
Csak meg kell nezni az alairasomat
Ez az Nforce2!
A proci alapfeszen megy...
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest