Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASRock lapok általában
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Apple MacBook
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FlasH-BacK #3496 üzenetére
Lehet,hogy azt kéne tennem h inkább veszek uj lapot... procira még nagyon nincs ekret bár lehet h olcsóbban tudok szerezni...és szerinted milyet érdemes már? K7 vagy K8?? szerinted még használható a K7 pár évig? ha mondjuk igenakkor valszeg ABIT NF7-S 2.0 lessz kilátásban
-
SlipDevil
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 2500+os barton xp-m van, és most gondolkozok, hűtésen, húzni majd szeretném, szóval valami jó kis léghűtést kéne keresnem, és ebben szeretném, a guruk segítségét kérni.Nekem 2 db ötletem van, ami elég jónak tünik: 1. Falconrock 2-es 2. gladialtech silent breezer 3. Egyébb ötleteket elfogadok, amelyiben, elérhető áron hozzá lehet juttni.
-
FlasH-BacK
senior tag
Amit mondtam, azt megnézted a biosban? (166:33 vagy mi)
1. program amit ráküldjél: Memtest86! innen szedd le:Bővebben: link
2. Ha a memtest nem ad ki hibát (futtasd végig a teszteket akár 2x is!), akkor superPi! innen:Bővebben: link
3. ha ez se hoz hibát, akkor Prime95 innen:Bővebben: link
Egyébként ha futtatsz superpi-t vagy p95-öt, akkor nézd meg a speedfanba hogy melyik hőmérséklet emelkedik meg kb 10 fokkal, és az lesz a cpu. -
FlasH-BacK
senior tag
válasz
#34512128 #3493 üzenetére
Mondjuk mindenkinek más a tűréshatára, de szerintem ha játszanál a FarCry-al 1-2 órát úgy hogy stabil 90-100fps, és után visszaülnél a saját géped elé...elszörnyednél
. Ugye 12fps fölött az ember már elvileg nem látja darabosnak a mozgást, de ez csak egy viszonylagos dolog. Amúgy nekem Athlon xp 2000mhz körül vitte el normálisan egy agyonhúzott 9500pro-val. Persze 1024-ben high beállításokkal
.
-
toza
senior tag
válasz
FlasH-BacK #3485 üzenetére
tesztek futtatasa kozben is fagyi!vmi thuderbird(?)bazi nagy huto bordas hutes van rajta..asszem..nincs kedvem szetszedni most
de majd megnezem..inkabb mongy vmit h mit dobjak ra..pls
.viszont van meg egy gond ..h speedfan szerint alapbol 39,40 fok korul indul es van egy masik gep aminel ugyanez aproblema...egyebkent speed fan nal fan 1,2 az mit is jelent tulajdon keppen?!mert Fan' 40° altalaban..de Fan2 mindig joval folotte ugral...mit jelentenek ezek..kosz -
törölt tag
UP!
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #3492 üzenetére
aham hát akkor legalább tudom h a FAR-CRY menni fog pl rajta mer még a régi felhuzútt ,ág karácsony tájt levő 566MHz-s Cerka amit felhuztam 901MHz-ig azon szinte simán ment fx5200-vel meg 512 SD RAMMAL de gondolom ez a Duron jobb teljesitményü
-
válasz
#34512128 #3491 üzenetére
Ezek olyan dolgok, amiket ki kell próbálnod, senki nem fogja tudni, megmondani, hogy egészen pontosan mit fog tudni a procid.
Ha nem is megy egy gigát, az se baj, bár valószínű, hogy még éppen bírni fogja, de húzni azt lehet az biztos, az én 700-as spitfire-em, is lazán megy magassabb fsb-n 933-on. Neked is inkább az fsb-t kéne emelni.
És ha élvezni is szeretnéd a játékot, akkor azt ne egy ilyen konfigtól várd el. Persze a régi játékok ezen is simán futnak, de egy komolyabb új játék, elég siralmas lehet rajta. -
törölt tag
válasz
FlasH-BacK #3490 üzenetére
aham az jó ha mondjuk lockmentes majd tudnál abba segiteni h pontosan milyen szorzót álítsak be meg fsb meg stb?? mer én eddig Abit lapokkal celeronokat húztam azok meg ugye lockosak és mindig 8.5x-ja van és cask fsb-t kellet álítani ... de egyébként egész jól ment p4-1.7ghz 512 ddr és fx5200-vel a bf2 akkor szerinted nem fog elindulnio a duronon ha felvan huzva olyan 1ghz-ig max 1.3ig?
-
törölt tag
és ha Spitfire magos akkor 900 MHz-ről nem biztos h 1GHz-ig bírni fogja?? egyébként 900MHz-snél készült Morgan mag?
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #3487 üzenetére
Aham!!
Hát Remélem hogy menni fog holnap emglesssz majd értesítelek még annyi hogy szerintetek minimum grafikánn a BF2 elfog rajta indulni 512DDR ram meg akkor hát valameddig húzott Duron... 1.6 P4-en elindult még 1024x768-al a BF 2 512 DDR-el FX 5200-vel -
válasz
#34512128 #3483 üzenetére
Szia!
A morgan bírja az 1GHz-et, az biztos, de a spitfire nem biztos, pontosan azért kellett új mag az amd-nek, mert a spitfire-nek ~1GHz a technológiai határa.
Ha szerencséd van és egy jól sikerült mag van a procidban, akkor lehet, hogy megy, ha nincs akkor 2,5V-al se fog menni.
Míg a morgan valószínű bírni fogja.
De a legegyszerűbb megoldás, ha visszaveszel a szorzóból, és feltolod az fsb-t, még ha záras is a proci, a kerámia tokozáson ez könnyen kiküszöbölhető. -
FlasH-BacK
senior tag
Nagynehezen megtaláltam
: Tényleg nincs 5:2:1-es osztó beállítás (csak az abit lapokból emlékeztem rá), hanem az Advanced fülön van egy olyan, hogy Cpu External Frequency: na ezt kell 166/33-ra tenni. Így már a pci nem zavarhat be a stabilitásba. Ha így se jó, akkor lehet hogy a hűtéssel van gond. Futtass Prime95-öt! Meg superpi tesztet! Amúgy milyen hűtő van rajta?
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
#34512128 #3483 üzenetére
Azért nem mindegy hogy ECS vagy Epox. Az ECS a legalja, az Epox meg a felső 3-4 között.
1 gigát tuti megy. De Spitfire-ből 950-es a legnagyobb, Morganből meg 1.3ghz. Viszont a Spitfire-k csak 1.6V-osak, a Morgan meg 1.75öt kap alapból. Úgyhogy ha S.-ed van, akkor is egy kis feszemeléssel szerintem menni fog 1ghz fölött is!
-
toza
senior tag
válasz
FlasH-BacK #3463 üzenetére
na...probalgattam..(bar 5:2:1 et sehol nem tom allitani..
nem talatam ijent biosba...)de mindenkepp fagy..1.8 volt a max szoval fole nem igen mentem
de 12.5 on ugyanugy fagy mint 13,13.5 *166 on..szoval ez van..vmi izmosabb hutes kene neki?mert h 12.5*166 on alapbol 49 fok speed cooler szerint,12 * folott meg 52 volt..vagy tobb...annyi h elinditottam vmi gamet vagy alkalmazast..es az behalt..vagy 2 perc utan fagy...
szoval huto vagy vagy jegverembe koltozes segit?vagy mit lehetne meg allitani..kosz
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
FlasH-BacK #3481 üzenetére
Hello!!
Hát az igazság h a gépet majd kétnapmulva kapom meg mer 1ikhaverom oda adja aztánonnantól lessz 2.gépem asszem ECS vagy EPOX csak előre akartam tudni de ha meglessz 1ből értesitelek !!! és kössz de ha bármelyik magos is 1GHz-t legalább bírnia kéne nem? -
csongi
veterán
válasz
FlasH-BacK #3480 üzenetére
Köszi.az infot.Akkor várok t-bred re vagy keresek egy bartont.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
#34512128 #3478 üzenetére
Helo.
Namármost: szerintem van duron topic is, de ez most nem annyira lényeges. Fontos lenne tudni, hogy Spitfire, vagy Morgan magos a cpu-d. Ennek függvényében tehetünk nagyvonalú becsléseket a végére. De mint már mondtam, nem lehet általánosítani, minden példány másként megy! Ja és ha jól veszem ki, akkor 100-as fsb-s lehet, tehát 133-mon 1200mhz-en fog menni. A feszültséget neked kell megtalálnod, de ha Morgan magos, akkor valszeg alapfeszen is fog menni 1200-at. Futtass Cpu-z-t, az megmondja hogy milyen magos. de megnézheted, hogy lockmentes-e, ha átállítod a szorzót és tényleg azzal az értékkel bootol, akkor lockmentes. Ha lefagy, vagy defaullton indul, akkor lockos. Ja és milyen alaplapod van?
-
FlasH-BacK
senior tag
A sempronok nagy többsége antituning, 1-2 példány van, ami TBredhez méltóan húzható. Meg a szorzólock miatt is hátráltatva van a dolog. Úgyhogy, ha veszel egyet azzal a céllal, hogy a későbbiekben meghajtsad, akkor számíts rá, hogy pl a 2200-as (aminek asszem 9-es a szorzója),az 200-as fsb-vel, 1800mhzen max feszemeléssel fog menni. Ha csak nem fogsz ki egy jót. De állítolag a régebbiek voltak jók tuningban.
-
csongi
veterán
válasz
FlasH-BacK #3476 üzenetére
Ezt én is tapasztalom,
A semptronokat mennyire lehet piszkutálni? Egy2200 lenne kilátásba.
-
törölt tag
Szevassztok!!
Tudom h ez Athlon XP-klub de szeretném megkérdezni h ha valamit tudtok arra mondani hogy meddig lehet 1 DURON 900MHz-s procit húzni? ha alapfeszen meg alapmindenen 30-34fokos hány fsb-re mennyi legyen a feszültség ha tudtok segiteni megköszönném -
FlasH-BacK
senior tag
Nem lesz semmi baja, ha nem ''huzatod'' annyira. mondom, 2200-2250mhz körül elmennek még alapfesz környékén, tehát alig fog jobban melegedni, ezért nek kell rá másik hütő, és nem is fog hamarabb szétmenni.
Amúgy meg ilyen nincs hogy bizonyos alaplaphoz bizonyos procit ajánlanak, ez hülyeség. Akármilyen lapba belerakhatsz akármilyen processzort, nem lesz tőle semminek semmi baja. Persze azért kompatibilitás kell.
A Venice meg megosztja az embereket, a memó vezérlője már több ramot ''szeret'', viszont asszem néhol nem olyan gyors mint a régi. Az alacsonyabb csíkszélesség miatt meg elvben jobban menne, de szerintem még nem olyan jó a kihozatal (tehát nem gyártanak olyan jó példányokat) hogy azok jól mennének. Bőven elég egy winchester magos cpu is. Bolt...jó kérdés, én általában használt cucot veszek, persze jól megnézem hogy mire adom ki a pénzt...boltnak talán a ready, aliencomputers, digitalmind. Amit NEM ajánlok: mustár, bluefosh, mikiland, akva is kétes. Ezekbe ne nagyon vásárolj.
-
FlasH-BacK
senior tag
Értem. Hát igen, akkor Tbred a jó választás, mivel alapórajelen lehet neki 1.5-1.4 voltot is adni, és jó hűvös lesz tőle, ha meg kell +kraft, akkor adsz neki 1.65-1.75öt és elég izmosan fog teljesíteni. Csak az a kár, hogy egyre kevesebb tbredet találni a használt piacon normális áron
.
-
JoD
csendes tag
a venice magos 64esek télleg jobbak mint a simák????
-
JoD
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #3471 üzenetére
msnen vegyél fel vagy írjál mailt az msnem a konfig helyére be van írva
-
JoD
csendes tag
válasz
FlasH-BacK #3471 üzenetére
jah szerintem is maradok a 3ghzsnál, egyébként ha huzatom a procit, akkor attól nem megy hamarabb szét???
vagy pedig csak a hűtést kell megoldani, jah és hogyha úgy huzatom ahogy mondtad, akkor gyakorlatilag egy 3800as körül fog működni
az alaplap már megvan msi neo2 platinum 30k, de erre már 3,8as proci is simán rámegy néztem 27ért arra az ajánlott volt 3,5, és a 3,8as
mert most ezt megveszem és egy múlva lehet rá rakni újabb procit, ha lejjebb megyen az ára
nem tudsz egy olcsó korrekt boltot ahol össze tudnám rakni??? -
csongi
veterán
válasz
FlasH-BacK #3463 üzenetére
Akkor nem tuningolgattam. És most összekellene raknom egy vasat. De félek a palotol. azt a gépett tuningolni nem akarom,de ha kellene egy kis teljesítmény töblet akkor azért legyen tartalék.
-
FlasH-BacK
senior tag
Ezt tessék olvasgatni: Bővebben: link
Amúgy meg szerintem még a 3200+-os proci is pénzkidobás, mivel ha veszel egy 3000+-t, ami ugye alapból 200x9 mhz-en megy, azt meghajtod pl 250x9-en (a ramot persze kevesebben járatod), akkor jóval nagyobb teljesítményt kapsz, ráadásul 10k-val olcsóbban, ehhez esetleg egy nagyon pici + feszültséget kell adnod a procinak, de az nem fog ártani. Egyébként a VNF4 Zenith VE az 22500ft elvileg bruttóban, szoval azt kell megvenni!
-
JoD
csendes tag
megnéztem és ami 21,5 nettó azt 3500as vagy erősebb procihoz ajánlják
-
JoD
csendes tag
nah nézegettem, szerintem egy 3,2es lesz csak nem tudom hogy 754-sm vagy 939-es legyen, szerintetek???
a 939-es vmivel drágább, és az alaplapok is hozzá, írtad azt az NFV4-et, nf4-eket találtam, de br 25től kezdődnek, még esetleg azzal az alaplappal menne
de többet nem akarok beleölni, sztem már az is elég jó -
FlasH-BacK
senior tag
Jah, manapság mindenki perel mindenkit.
Amúgy többek között ezért van ez a fórum, hogy az emberek ne a tuskó gazdaságos gépet vegyék meg összerakottan, hanem saját maguk rakják össze saját igényeik szerint, és az olcsó, de jó alkatrészeket vegyék meg. Ezért kell AMD-t venni, mert az olcsó és jó
! Amúgy meg nem értem: ''barton 33%-kal olcsóbb mint az athlon'' a barton is athlon, ráadásul xp, és manapság már csak elvétve lehet kapni boltban. Ellenben az A64-et szinte minden boltban meg lehet venni, viszont drágább mint a Barton...
-
JoD
csendes tag
az volt az első beszólásom, de nemrég észrevettem, e bocsánat mester
)
majd meglátjuk, ez még terv, a tervet én a pénzt a szülök))
mondjuk AMD...
most olvastam beperelték az intelt)
olvassátok a pc worldot, van benne egy jó kis cikk, 55M $-t követelnek
az a baj, hogy már télleg jobbak az amd-k főleg azok amik elérhető áron vannak, csak az intel monopol helyzetben van, alig látni AMD konfigeket, csak bartonnal, ami egyébként miért 33%kal olcsóbb mint az athlon???
ez érdekelne -
FlasH-BacK
senior tag
Szia!
Az A64 jó választás. Mindenképp valami nforce4-es lapot ajánlanék, Gigabyte, MSI, Chaintech: VNF4 Zenith, ha jól írom. A 6600gt is jó lesz.
Viszont, ha már a64 mellett voksolsz, írhattál volna az A64-esek klubja című topikba. Bővebben: link
Továbbá a prohardver.hu-nak van saját ''piacelemző'' részlege, ahol mindig megtudhatod, hogy mi a legjobb vétel, kinek mit ajánlanak, milyen árkategóriában, itt:Bővebben: link. Javaslom, hogy olvasd el! Rengeteg cikk is van, kiválaszthatod, hogy milyen témakörben akarsz olvasni. (a főoldalon)
Sok sikert a tájékozódáshoz, vásárláshoz.
[Szerkesztve] -
JoD
csendes tag
sziasztok
most regeltem rögtön írok is
a tesztek meggyőztek hogy az athlonok verik a p4-eket gamekben, most is egy új gépet szeretnék összrakni a procja valszeg egy 3,0 vagy 3,2es athlon64 lesz, 1 Gb rammal, és gf fx 6600Gt vel, nem tudnátok egy normális alaplaot, meg kiegészítőket ajánlani hozzá, esetleg ti 150k-ból milyen konfigot állítanátok össze, a 150k az csak a pc monitor van.... -
FlasH-BacK
senior tag
Az fsb-t úgy lődd be, hogy 166-ra tedd a biosban, és az fsb:agp:pci ratio az legyen 5:2:1! aztán a szorzóval úgy babrálj, hogy stabil legyen a proci. 1.75-1.8V-nál több feszt ne adj neki, hacsak nincs valami nagyon spéci hűtésed. Úgy vettem ki a hsz-edből, hogy 1.6v-on nem megy 2000mhz-en. akkor adj neki 1.65-öt. És futtass prime95-öt pár óráig, vagy superpi 16m, 32m tesztet.
-
FlasH-BacK
senior tag
Ez valszeg 145-ön megy, csak ugye aida a ddr értéket írja ki. A max, amit láttam az asszem 260mhz volt, dfi nf2u b, tuning bios, kondi mod, voltmod meg minden szarsággal. Amúgy meg a magas fsb semmit se ér, ha nincs meg a megfelelő magórajel. tehát pl egy 200x13-mon járó proci gyorsabb, mint egy pl 245x10-en járó ua.olyan társa. és szinte bármilyen alkalmazásban gyorsabb, max a memória bencsmárkokban nem.
-
toza
senior tag
adott egy AMD Athlon XP Thoroughbred-B 2200+(1800MHz )(13.5 x 133) ,
Asus A7V8X-X Alaplappal,es egy 512,256as pc2700(166MHz) as samsung ram...
1.6 alap fesz el
probaltam 12*166 os fsb n ...de 2000 ig megy es fagy 1.65 feszel,13*166 on csak 1.7 tel indul de fagyi...
(most 1.65 fesz el 14*145,2033 mat tud 14*146-7-8 on felora utan halal...:[ )
mit kene es hogyan allitani h minel tobbet tugyak belolle kihozni!?! vki pls help -
siriq
őstag
Hello
Nekem is az volt regebben egy sises lapban a7s333 volt. Feszemeles nelkul(termeszetesen ebben sem proci fesz sem chipset sem memofesz nincs talan memo van de nem biztos.) 1666 mhz volt a legjobb eredmenyem egy jo hutovel(zalman 7000 ami most is van). Ahogy nezegettem az eredmenyeket ez olyan 1700 korul all meg atlagosan(van akinek tobb vagy kevesebb egyertelmuen). -
csongi
veterán
Egy kérdés. A palo procit mennyire lehet felpiszkálni? Volt egy1700-om KT600-al párosítva, de nem igazán sikerűlt belölle kihozni semmit.
-
-
csongi
veterán
válasz
antikomcsi #3454 üzenetére
Egy monitórt is bele kell sajtolnom.Ez a gép a nulláról indul. Van hozzá 2db csavarom
[Szerkesztve] -
-
csongi
veterán
válasz
antikomcsi #3449 üzenetére
Szűkre szabták a keretet kb 80K-ból kellene összeraknom valamit ami azért megy is. Celkát nem akarok hiába olyan olcsó.Mi a reális ára egy 1.9 procinak?
-
Achill3uS
nagyúr
-
A steppingje alapján talán, de igazából csak a próba során derül ki, hogy mit tud.
Ami kell hozzá az egy jó lap, hiába bírná a proci, ha nincs egy jó deszka alatta.
Másrészt ha olcsó kell, akkor 2200-2400+ sempron nem annyira drága, és azokat simán meg lehet küldeni 200-as fsb-vel. -
csongi
veterán
Helló! Tervezek összerakni a haveromnak egy gépet. Sajna a keret szűkös ezért egy 1900 procira gondolok. Mit kell figyelni hogy toningolható-e?
-
DigitXT
félisten
válasz
DJ.Gróf #3445 üzenetére
a HDD-k elé nem érdemes rakni
Nekem az a trükk a dologban, hogy a HDD (egy darab) lekerült a gép aljába Zalmi bordába csomagolva, és most frankón a gép aljánál ''gányoltam szét'' a házamat, azaz vágtam ki egy megfelelő lyukat a 12-es ventinek.
Egy kis ragasztással eltűntetve a vágás bénaságait (elég szenvedős volt) már jól is néz ki.
Majd lehet, hogy teszek fel vmi képet róla: moddingnak csirke, de megoldásnak tuti!
a cd meghajto helyébe lehet berakni rendszerhűtöt! lehet veszek olyat! csak szerintem az elég zajos!
Én is gondolkodtam ilyesmin, de egyrészt nem lenne túl hatékony, hiszen feljebb van, mint a proci (bár ez nálad valszeg nem így lenne: miditorony, nem?), másrészt tényleg hangos tudna lenni...
Bár egy kis szabályzással azon is lehetne segíteni, kérdés, hogy érdemes-e!
mindig ugy használom a gépet hogy nincs rajta az oldala
Na én pont ugyanezért ''moddoltam'' bele ezt a házhűtést: igen hatékony lett! -
DJ.Gróf
aktív tag
válasz
DigitXT #3444 üzenetére
Hát igen! én is gondolkodom rendszerhűtökon. De a HDD-k elé nem érdemes rakni mert az nem tudja honnan szívni a levegőt! viszont a cd meghajto helyébe lehet berakni rendszerhűtöt! lehet veszek olyat! csak szerintem az elég zajos! Én mindig ugy használom a gépet hogy nincs rajta az oldala, ha ráraknám meg is sülne!
-
DigitXT
félisten
válasz
DJ.Gróf #3427 üzenetére
A nagy melegben az enyém terheletlenül is elérte a 68 fokot
Az viszont már gáz, szvsz...Kicsi a ház + nincs jó szellőz/és, nem?
Annak a Towernek is kell gondolom légmozgás, hogy hűtsön is...
Amúgy ne tudd meg, nekem milyen hűtőm van...
Egy eredeti GT SilentBreeze borda, az eredeti ventije immáron nyugdíjazva, helyette egy Coolink 12-es pörög 1300-on előtte: így brutálhalk és jól hasít: 29 fokban 53-on ment a proci videókódolásnál, ha lehet hinni az Everestnek!
Mindenesetre betonstabil, szóval no para.
Mod: újabban a házventim is 12-es, és csak azzal ilyen kellemes a hőmérséklet zárt ház mellett, de tegyük hozzá, le van szabályozva 1100-ra: ha feltekerem 1800-ra, kb. 3 fokot nyerek mindenből, szóval minek + süvítene, mint a disznó...
[Szerkesztve] -
szergej
tag
Egy hozzászólásban olvastam, hogy epox 8rda+ nem birja a 200 mhz fsb-t csak
NB feszemelessel. az ok, de mennyit adhatok neki ?
Ez lehet az oka, hogy a procinak Athlon XP 2400+ nem jó a 11*200as beállitás
de most megy 13,5*166 (2255)on simán. Memóriáim is 333Mhzesek. Azokat
nem bántottam.
Még egy hogy a prociank hőfokban meddig lehet mennie biztonságosan.
Ha 55 fölé nem ment eddig az jó igaz?
THX. -
SpiT
tag
Hi! Ha vki A64-re váltana: Bővebben: link
-
Toness
őstag
válasz
DJ.Gróf #3435 üzenetére
Én egy ilyet csináltam:
Bővebben: link
De általában csak a K7 alaplapokon áll így a venti, a64-en normális irányban van. -
kem
addikt
válasz
Schumacher01 #3434 üzenetére
Igen ott, az NF7 topicban meg is mondják Neked,h pontosan hol, én már elfelejtettem
-
DJ.Gróf
aktív tag
Látszik hogy szarul tervezték meg ezet a hütőt mikor megvettem nem figyeltem erre!
Toronyházba még elmegy! -
Toness
őstag
válasz
Schumacher01 #3432 üzenetére
Igen lehet növelni, de attól függ milyen lapod van. Értelme is van mert gyorsabb lesz tőle a proci, ha szinkronba hajtod rammal akkor az is.
-
Schumacher01
tag
az fsb-t lehet szerintetek növelni?és van értelme?(mit jelentene az)
-
Toness
őstag
válasz
Schumacher01 #3430 üzenetére
Aida az másképp számolt, a fsb-t effektíven vette és az órajelet gondolom elosztotta vele. Az első a jó mert 133FSB-n megy és a szorzó az 15, nem pedig 7,5.
-
Schumacher01
tag
AMD Athlon XP 2400+ processzorom!
lefuttatom az aidat és az everestet és két különbözö dolgot ir ki!
CPU típusa AMD Athlon XP, 2000 MHz (15 x 133) 2400+ (Everest)
CPU típusa AMD Athlon XP, 2000 MHz (7.5 x 267) 2400+ (Aida32)
most akkor melyik az igazi vagy hogy van ez? -
Sanyox
csendes tag
Egy Spire hűtőborda van rajta (tök normál)+ egy tápból vett 8cm es venti, a gyári csak 1900at fordult ugyanolyan hangerővel ez meg 2300at. felette 550es táp 12cm es ventivel ami szívja a levegőt.
bocs a késői válaszért. (Egyébként ha valaki elvesztette a fonalat a téma: a 2200+ AMD-m terhelve 60-62 fokos kis tuningal ~90 Mhz 1.6V-on) -
kem
addikt
Ezt már láttátok?
Azért durva az a 290-es órajelEz simán odaver egy 200*13-on futó MobilBartonnak.
-
kem
addikt
válasz
Schumacher01 #3417 üzenetére
Csak vedd lejebb a szorzódat egyel, és akkor kiderül,h lockos-e.
Semmi más teendőd nincs ha ki akarod deríteni. -
Toness
őstag
válasz
Schumacher01 #3417 üzenetére
a következő szorzót válaszd ami lehetséges, pl ha 11 akkor 11,5-et és az fsb-t vedd lejjebb hogy biztosan menjen
-
Schumacher01
tag
szorzonál miket kell állitgatni és mennyivel kell növelni vagy csökkenteni az értékeket?
-
Toness
őstag
válasz
Schumacher01 #3415 üzenetére
Mivel windowsos progikkal nem tudod állítani a szorzót, ezért biosban változtasd meg és ha elindul a gép utána és használj a beállított szorzót akkor lockmentes (de persze olyan szorzót állíts ami nem irreálisan nagy órajelet eredményez)
-
Schumacher01
tag
az alaplaphoz adtak egy progit!
ezzel mit lehet csinálni?
honnan lehet tudni hogy lochmentes-e? -
NoLF
veterán
válasz
Schumacher01 #3413 üzenetére
több mint valószínű hogy lockos, tehát csak az fsb-t tudod tolni neki. (ami 133)
van értelme, de lehet nem sikerül. -
kem
addikt
válasz
Schumacher01 #3409 üzenetére
A lock mentes azt jelenti, hogy tudod állítani, hogy mennyivel szorozza meg a hostclock-ot, hogy kijöjjön a processzor órajele. Ha lockmentes, akkor ezt lejebb tudod venni, és feljebb emelni a hostclockot, és akkor gyorsabb lesz a rendszer azonos órajelen.
pl:
Athlon XP 2500+ 1826MHz-en megy, ami így jön ki: 11*166MHz.
Ha 10-re állítod a szorzót és felemeled a hostclockot 182MHz-re, akkor máris 364MHz-en(2*182) használja a ramokat 333MHz hejett, és gyorsabb lett. A szorzat eredménye szinte ugyanaz(1820MHz). -
Schumacher01
tag
mit jelent az hogy lockmentes egy proci?melyik jobb ami lockmentes vagy ami nem?(nem értek hozzá)
-
NoLF
veterán
válasz
Schumacher01 #3407 üzenetére
sokat számít. minél több van, annál több műveletet tud számítani a processzor egy időegységre lebontva. (javítsanak ki a guruk, ha tévedek)
de az biztos hogy minél több kess, annál jobb.
tehát a 64nél jobb a 256, a 256nál jobb az 512. -
Schumacher01
tag
a belsö kess sokat számit?256 vagy 512?mit jelent ez,föleg játék terén?
-
Csepy
őstag
Hi!
Vettem egy procit unokatesómnak, és közben itthon is ráakadtam egyre. Szerintetek melyik a jobb ezek közül.
1: Athlon xp 1600+ (1400MHz, 256KB L2, FSB266, Palomino, 180nm)
2: Duron 1600 MHz (1600MHz, 64KB L2, FSB266, Applebred, 130nm)
Tehát, mi számít jobban, a + 192KB cache, vagy a +200MHz?
Regards: Csepy -
Schumacher01
tag
tud valaki mondani erröl a procirol valamit?(én nem értek hozzá)
lehet feljebb húzni?jo ez a proci? -
válasz
Dying Fetus #3402 üzenetére
Igen úgy lehet, hogy a 2600+ os bartonnak 11.5x166 az alap beállítása.
12.5x166 2600+ Tbred.B 256L2
12.5x166 2800+ Barton 512L2
(De lehetne thorton is)
-
Dying Fetus
tag
válasz
Monya78 #3400 üzenetére
tök jó ez kis oldal de azt látom hogy nekem az ezelőtti procim (egy 2.6os barci)
ugyanúgy 12.5*166.6=2083mhz volt mint a mostani 2.8asomnak
ez hogyan lehet?
(máshol is már ezt láttam hogy igazábal nem 12.5ös szorzónak kéne lenni és nem értem miért lett ez)
ja semmi mert most látom hogy az biztos througbred magos volt
[Szerkesztve] -
FaTHI
őstag
Tud valaki 1-2 jo oldalt ahol A64 és Barton procik vannak összehasonlitva???
Aktív témák
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASRock lapok általában
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest