Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Aktív témák
-
k.t.a.
senior tag
Új egyéni rekordom van. A 2800+os barcim (12,5x166), most megy stabilan 9,5x229-et 1,8V-al. Bár a prime95 nem fut még fél órát se. De minden más eddig hibátlanul megy.
-
k.t.a.
senior tag
Hali!
Segítsetek egy kicsit, mert lecseréltem a lapom Epox-ról Abit NF7-S v2.0-ra, és nem igazán vágom, hogy mi a CPU FSB/DRAM ratio. A régi biosomba, ha jól emléxem, akkor csak FSB-t kellett hertzenként állítani, meg az volt, hogy hány százaléka legyen a ram. Most meg mi a fene a 3/3 vagy a 6/6. Melyiket állítsam be, ha szinkronba akarom hajtani a procit, meg a ramokat? -
k.t.a.
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy 1900+-os palominonak mennyi az alap fesze?
-
k.t.a.
senior tag
Ami tuti ki nyírja a procidat az a túl magas VCore veszültség, persze azért ezt is lehet állítani, de csak ésszel. Fentebb kérdeztem én is meddig érdemes emelni. Azt a választ kaptam, hogy léghűtéssel 1,85V.
Először is kell valami progi, amivel figyeled a hőmérsékletet, aztán ha nforce-os alaplapod van, akkor az nvidia oldaláról töltsd le az nTone progit. Ezzel tudod windowsból állítani az fsb-t. Ha lefagy a gép mert túl magasra állítoddad, akkor reset. És ismét megy minden. Teszteléshez a Prime95-öt szokták használni, de időigényes. Nekem eddig 8óra kellett hogy kihozza, ha valami gubanc van. Ezért előbb érdemes pl 3DMark CPU tesztet csinálni. Ha az nem fut le, akkor már szvsz a prime is hibát fog találni. -
k.t.a.
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4238 üzenetére
Ennyire nem számít a szorzó? Akkor miért van? De most komolyan, mi a szerepe a szorzónak? Ilyen sebességű a procin belül a regiszterek, illetve a cache közötti adatforgalom?
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
válasz
FlasH-BacK #4236 üzenetére
Köszi az ötletet, de alapba úgy mentem, hogy levettem 10-re a szorzót, és 200-as fsb-től indultam felfele 2MHz-enként. Amikor már nem tudott betölteni a Win, akkor adtam neki feszt, és megint emeltem ameddig bírta. 1,8V-on 10x218 a vége. Prime még nem futott, mert nem volt kedvem órákat várni rá, meg szvsz hibázni is fog, mert a 3DMark05 kiakad a proci tesztnél. Viszont játékok még mennek, meg a 3DSMAX7 is tud renderelni. Ha megnézem más szorzóknál mit bír, valahogy mindig az jön ki, hogy 2180MHz körül áll meg. Inkább az a kérdés, hogy érdemes-e a szorzót még csökkenteni, hogy hátha magasabb FSB-t tudok belőle kihozni.?
-
k.t.a.
senior tag
válasz
(Kolombusz) #4232 üzenetére
Köszi! De azt hiszem hogy megállok, mert az alaplap diagnosztikai progija így is 1,808-1,824 között mutat.
-
k.t.a.
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig érdemes max emelni a VCore-t egy 2800-as Bartonnál? Alapon 1.65V most 10x218-ban 1,8V-ot kap. Terhelés nélkül 42°C.
-
k.t.a.
senior tag
Próbálgatom a 2800-as barcim képességeit, és arra lennék kíváncsi, hogy meddig érdemes csökkenteni a szorzót?
Van pár eredményem, de csak azt néztem, hogy elindul-e a windows.
12,5 x 172 1,7V
12 x 182 1,7V
11,5 x 190 1,7V
11 x 200 1,75V
Az utolsónál próbáltam 3DMark05-öt, az viszont csak akkor ment végig ha 11x196-ra állítottam, de ekkor már elég volt 1,725V is. Szerintetek próbáljam kisebb szorzóval, vagy inkább nézzem nagyobb szorzó mellett a stabilitást. Jelen beállítások mellett (11x196) 300 ponttal ad többet a 3DMark a CPU-ra.
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
Meg tudná valaki mondani, hogy egy 2800+ bartonnak mennyi az alap vesze???
-
k.t.a.
senior tag
Köszi a hsz-t, arra már én is gondoltam, hogy kellene egy jobb, halkabb hűtés, de szerintem nem csak ez lesz a gond. Ahogy mondtam van egy ismerős ugyanilyen gonddal, csak neki 40°C körül van a procija, terhelés közben. És mivel mást nem változtattam, csak erre tudok gondolni.
-
k.t.a.
senior tag
Lecseréltem a procim 1800+-ról 2800+-ra, és azóta előfordul, hogy reset-el a gép játék közben. De úgy fél-, egy óra után csak. Olyan mintha melegedne, ujraindulás után 65 fokot ír a gép. Tudom hogy sok ez is (vagy nem?), de szvsz bírnia kéne. Ja és nincs rajta tuning. Hasonlóképpen járt az egyik ismerősöm is, csak neki 2500-öse van. Csak neki akár a windowsban is megcsinálja a resetet. Segítsetek, hogy mi lehet a gond?
Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest