Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Analóg fényképezés
Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
mynames #4285 üzenetére
Nem mindegyik 2500+ barton tudja a 1833@2200Mhz-et feszemelés nélkül...
Amelyik proci 2075Mhz-et tudja feszemelés nélkül az nem biztos hogy tudja a 2200Mhz-et + fesz nélkül...
AMúgy újonnan lehet Abit Nf7-et venni 6eFt körül kisker áron...Budapesten....
Nézz szét a kiskerarak.hu oldalon.. -
Vagesz
csendes tag
válasz
mynames #4003 üzenetére
Dettó így jártam én is!
Nem a qler vol a hibás! A Samsung 512MB DDR hibás volt! A MEMtesten nem akadt meg, de a garf alk.oknál már behalasztotta a gépet. Nem bírta a terhelést! Azt mondtáb a boltba, hogy nem cserélik mert működik csak az időzítését vegyem a gyárinál is visszább! Könyörgöm jó, hogy lassan járj tovább érsz, de ez már túlzás! Szal én meg így jártam! -
Monya78
veterán
válasz
mynames #3954 üzenetére
Minden Nforce utálja... vagy viszi vagy nem a hynixD43-at...nekem is el kellett adni annak idején
úgy tudom az Nforce2-n kívű más nem tudja a fix PCI/AGP frekit, így ha az fsb-t akarod tuningolni akkor a más féle chipsetes alaplapoknál, jobb esetben csak nem engedi a magas fsb-t, rosszabb esetben meghal a hangkártya, vagy a Tv kártya, vagy a vinyó...
viszont ha az fsb-t nem emeled, csak az órajelet akkor nem az igazi erőt éred el...
Vagy viszed a boltba a memókat és csak veszed az Nfoce2-öt ha bírja... -
-
DigitXT
félisten
válasz
mynames #3897 üzenetére
Lehet hogy csak annyit mint anno a 4X AGP-->8X AGP, ha érted a párhuzamot.
Ex-Athlon XP tulajént le kell szögeznem, nem attól jobb az A64, hogy 64bites, egyszerűen csak gyorsabb, természetesen procilimitált helyzetet tekintve!(Ha vki max. grafon játszik, nem feltétlen procilimitált, játékja válogatja, mi fogy el előbb!
) ''Kedvenc'' példám a következő összehasonlítás: 27 FPS VS. 38 FPS, mégpedig a Live For Speedben, 11 ellenfél ellen (AI + fizika, megeszi a procit). Első proci XP2700+, második A64 3000+, ekkor még nem húzva! Kicsit meghúzva az A64-et 3200+-ként már 42 FPS mérhető, és még mindig alacsonyabb az órajel, mint az XP-nél volt.
Természetesen akinek mondjuk Bartonja van, ill. az FSB-t fel tudja tornászni 200-ra valszeg hasonlót tapasztalhat!
Szóval csak azért gondoltam, hogy ismét beírok ide, mert a párhuzam szvsz tévedés.
Mod mert egyet is értünk: Tommmmkának speciel az utóbbi típusba tartozik a gépe: így szerintem sem kellene aggódnia, pláne ilyen VGA-val!
Mod2: az LFS-es méréseim vége, amikor 2200-ra húzva a procimat (3500+) 48 FPS mérhető, és itt már a VGA-m (ami csak 9800 Pro
) is bejátszik egy kicsit!
[Szerkesztve] -
válasz
mynames #3875 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy ez a lapod van?
Abit KX-7 333
Nincs még valami odabiggyesztve mögé?
Nos, ha egész pontos választ akarsz, kapni, hogy éppen, hogy mennek a memóriák, akkor az everesztel ezt is meg tudod nézni, a sebesség résznél, a késleltetésben, még az időzítést is láthatod.
Tuti, a spd a gyári értékek.
Ha pl. egy nf2-es lapban használsz alapon egy 2500+ bartont akkor az 333-as fsb-n fog menni, és ha a memót spd-re rakod akkor az 400-on asszinkronba.
De egy régi kt333, nem tud se ddr400-at, se 166-os fsb-t.
Vannak persze újabb verziók, amik már támogatják a 166-os fsb-t, de nekem úgy rémlik, hogy a kx7-333 nem tartozik közéjük. -
válasz
mynames #3838 üzenetére
Szia!
Ezt a procit a KX7-333-ban próbáltad?
Ez a lap kt333-as chipes, és alapból nem tudja kezelni a 166fsb-s procikat.
Azt nem tudom, hogy bios frissítés megoldja-e.
Most megnéztem,és az abit hivatalos oldala szerint a bios frissítés, csak az új duronok, és ''nagy'' 133-as Tbred-ek felismerésére nyújt megoldást.
Másfelől, ha a memória értéket spd-re állítod, akkor, pont, hogy nem szinkronba fog menni a procival, hanem a gyári értékeken.
Bár a Te esetedben nincs sok értelme mert a lap nem tudja kezelni a ddr400-as ramokat.
És ha spd-re állítod, akkor a ram ddr400-on szeretne menni, a kt333-pedig csak ddr333-at tud.
Akkor jársz a legjobban, ha a ddr400-as memó, és a barci mellé szerzel 7-8-ezerért egy NF7-et, és abban megküldöd őket, akár 11x200-on.
És akkor ennyi pénzért még egy 3200+ barcit is kapsz. -
Monya78
veterán
válasz
mynames #3848 üzenetére
''Én azt hittem, hogy ha nagyobb időket adok neki (szerintem most 3-3-3-7), akkor stabilabb lesz. Mire állítsam? 2.5-3-3-7 ok?''
Most látom eléggé vegyes a kép memória ügyileg...PC2100 Samsung ez elvileg 266mhz-es a barton alapból 333mhz-en szeretné járatni a memót...
Szerintem vedd ki a Pc2100-es samsungot és csak a Pc3200-es Hynixet hagy benne...próbáld ki változott e a stabilitás...
Az 50fok alapon terhelés nélkül, feszemelés nélkül, elég sok...inkább majd a terhelt fog érdekelni ha fognak menni a játékok...
nálam az alcomp hűtővel a proci alaphoz képest +0,15V és +800mhz tuning és egy 5v-on járatott ventivel ér el ezt a fokot...
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
válasz
mynames #3842 üzenetére
Más alkamazásnál úgy értettem hogy pl. másik játék Doom3, Call of Dutty, Nfs stb...elindult e?
Viszont ez a Xp telepítés közben elszáll minden, ez már aggasztó...kicsit jobban szét kellene nézni az alaplapi biosban...memória időzítések stb...
pl. nálam a optionális beállításkor 3-3-3-7-et állít be a bios a memóriának...viszont az első 3-as értéket kis FSB-nél (220fsb-ig nem szereti) tehát 2,5T kér a windows...
stb...
Nagyobb Cooler akkor kell ha nagy a hőmérséklet, ez viszont kiderül a Biosban is...ha a biosban 50-60fokot látsz akkor problémás...ha 35-45 között van akkor minden Okés...nem ezzel van a baj...
Mennyire értesz a bios-os beállításokhoz? -
-
g4dg3t
senior tag
válasz
mynames #3809 üzenetére
Ahogy elnezem KT333-as lapod van. Ugy jarsz a legjobban ha szerzel egy lockmentes 1700+...2200+ TBredB-t es 166-os FSB melett megprobalsz minel nagyobb orajelet elerni. 12-es szorzoval jo esellyel megy mind (~2GHz).
Probaltam jo par bartont, mobil bartont, tbredet...most egy 1700+ van a gepben 10x200-on hajtva...nem igazan veszem eszrve hogy erezhetoen lasabb lenne a tuning bartonjaimhoz kepest. Raadasul a barton a +256k L2 miatt jobban melegszik.
Szvsz egy olcsobb TBred most aztan gyujtogetes egy csini A64re -
Monya78
veterán
válasz
mynames #3809 üzenetére
HA Lockos a barton erősen meg van kötve a kezed, de általában viszik a 200fsb-t
(11x200)=2200Mhz-et...utánna amilyen szerencséd van...
Ha lockmentes akkor az FSB értéke: már csak Lap és memóriafüggő...
Az órajel húzhatósága függ a szériától, feszültségtől, hűtéstől...
Ezen az oldalt találsz barton szériaszámokat, ha ilyet találsz nagy esélyed van azokat az órajeleket kicsikarni belőle...
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Yettel topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest