Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
BB.
csendes tag
Helo. Nekem egy 3200es bartonom van ASUS A7N8X-e deluxe lap és mikor játszok állandó 100%ot használ a proci és kegyetlenül leakadok 15-30mp-re
Vki segítsen pls -
szjoci
őstag
Szermusztok!
Lenne egy picike gondom... Adott egy 2800+ Barton és adott volt egy ASUS A7V8X-X alaplap. A proci eldöcögött 178-180-as FSB körül alapfeszen. Namármost lecseréltem a lapot egy MSI K7N2 delta2 platinum-ra és egy hangyapöpinyit se tudom megpiszkálni az FSB-t mert a winfos behal pár percen belül (nem kékhalál, hanem megfagy). Szerintetek min kellene állítgatnom hogy tudjam legalább ugyanannyira húzni a procit mint a másik lapban? Konfig az adataim között.
Várom a tippeket, segítsetek! -
g4dg3t
senior tag
válasz
belluslaci #4596 üzenetére
Ezeknek nincs aruk mar...hasznaltan szvsz max. 4k korul er...legalabbis itt a PH!-n nem menne el tobbert
mod: ahh latom uj...bar nem tudom hol tartanak ebbol meg ujat raktaronA garancia miatt 6k rendben van.
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
válasz
belluslaci #4593 üzenetére
Igen, mukodni fog.
-
belluslaci
csendes tag
és ha esetleg nem lehet ilyen párosítás, akkor mit tudtok ajánlani nekem?
A gyors segítséget előre is köszönöm...
Laci
nem nagyon szeretnék 10k-nál többet költeni rá... most így ünnepek után...
[Szerkesztve] -
belluslaci
csendes tag
Helló!
Szeretnék segítséget kapni egy kérdésre:
Mégpedig:
Van egy via alaplapom, amin elszálltak a kondik.. namármost...
Egy AMD 1700+ os proci mellé be tudok e rakni egy ABIT KX7-333 alaplap AMD Socket A alaplapot? Előre is köszi a segítséget...
Üdv és boldog új évet:
Laci -
VogrOn.
tag
Betettem bios-ba 13as szozóra a procit azaz 2600mhz-re és a feszültésget is beállitottam annyira mint mondtad Ricsi, jó restart iondul a gép a hülyélye levette magát 1000mhz-ra :S Vélemémy?
-
mr_ricsi
veterán
VaniliásRönk & Lacixx
Gyakorlatilag ugyanazt kérdeztétek privben, ezért egyszerre válaszolok:
Ha tudnék módszert a szuperlockos procik szorzójának állítására, akkor ezzel világszerte ismertté válna a nevem! (Ugyanis még senkinek nem sikerült feltörni - amennyire tudom.)
VaniliásRönk: neked NVidiás lapod van, így semmi mód nincs a szorzó változtatására. (Illetve -szvsz- az L3 hídak zárásával és vágásával be lehetne tetszőleges kombinációt állítani. De ki merne nekilátni a hidak vagdosásának??? Nálad a 2400+-nál ha mindkét lyukat zárnád, akkor elvileg 11x-es szorzón indulna a procid. A folyékony ezüstöt nem javasolnám, mert ha nem jön össze, szinte lehetetlen a lyukakból eltávolítani. Esetleg megpróbálhatod, hogy mindkét lyukat kitöltöd grafittal. 2B-s, B-s rotringal, csak a lyukakba, szinültig, aztán celluxszal zárd le. Nem tudom, mennyi a grafit átmeneti ellenállása, de ha 100ohm alatt van, akkor működhet a dolog. Ha elmegy 11x200-on a procid, akkor jó, ha mégsem, akkor alkoholos-acetonos fültisztító pálcikával ki lehet tisztítani a lyukakat, és ezzel visszaállt az eredeti állapot. A 10,5x szorzóhoz már vágni kellene.)
Lacixx: ha a grafitos L3 módszer működik, akkor te is alkalmazhatod, de nálad a Via chipset miatt más módszer is van. Ha az L5 3. érintkezőjét összekötöd, akkor az alaplapod AMI biosa miatt van rá remény, hogy mindenféle segédprogi nélkül kapásból 11x-es szorzóval induljon a procid.
Most így néz ki:
. I : : : L5
És ilyenre kell csinálni:
. I : I : L5
A grafitozás itt is mehet, ha jól csinálod működik is. És csak a lyukba menjen a grafit, a környéken lévő érintkező pöttyöket ne grafitozd!
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4580 üzenetére
kösz a felhomályosítást
-
markastor
tag
válasz
VaniliásRönk #4585 üzenetére
már semmi
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
mr_ricsi #4583 üzenetére
Akkor tud? Ok, én sokat keresgéltem google-lel, mert a A7V880 ocslóbb lett volna, és ugyanazt tudja, mint az NF7 S 2.0, de sehol sem találtam leírva egyértelműen, hogy tud aszinkron FSB/AGP-t, sőt KW7-ről több helyen írták, hogy a VIA chipset még mindig nem tudja, stb.
A mobilosításra gondoltam a KT880-nál, aki tuningolni akar, az legalább tud ilyenről gondolom, nemc sak az FSB-t tolja neki ész nélkül.
[Szerkesztve] -
markastor
tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #4580 üzenetére
''ASUS A7V880 (VIA KT880), superlock esetén is állítható a szorzó, de az FSB-t nem lehet aszinkronban hajtani az AGP/PCI frekvenciával''
A7V880-asom van, és nem lehet a szuperlockos procikon szorzót állítani (csak ha mobilosítom), valamint a bios setupban ott van az ''Asynchronous Frequency: Disables or Enables'', vagyis tudom fix 66/33MHzre rögzíteni az AGP/PCI órajelét. -
mr_ricsi
veterán
válasz
markastor #4574 üzenetére
''Mennyire számít az,h. szabvány FSB-n megy-e vagy sem?''
A 172MHz még nem gáz, de ezt bírnia kell az alaplap chipsetjének és a memóriáidnak is. (A chipset 99,99%-ra bírja, és jó eséllyel a memóriád is, ha legalább PC333-as.)
A PCI 34,5MHz, az AGP 69, ez szinte semmi tuning.
Ha stabilan működik vele, akkor hagyhatod 172-n. (De pár óra Prime95-tel teszteld a géped stabilitását.)
A TbA-s prociknak különben 2000MHz tájékán van vége, gyárilag 1800MHz-es volt a leggyorsabb, amit ilyen maggal adtak ki. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
pg012345 #4579 üzenetére
Gondold át amit írsz, mielőtt elküldöd a hozzászólásod!
OK??????????????? <- Ez nem követendő példa.
16k környékén Abit NF7 S 2.0 (nForce 2 Ultra) van, kifejezetten tuningbarát, csak mint kiderült superlockos proctuningra nem túl jó.
11k környékén van Abit KW7 és ASUS A7V880 (VIA KT880), superlock esetén is állítható a szorzó, de az FSB-t nem lehet aszinkronban hajtani az AGP/PCI frekvenciával (gyk. húzod az FSB-t, akkor a 2 szabvány FSB átlagáig emeli az AGP/PCI-t, aztán ''visszaesik'' a szabvány alá és fokozatosan emeli a szabvány értékekre a következő szabvány FSB-ig).
Ha nem akarod nagyon piszkálni az FSB-t, akkor a KT880-as lapok valamelyike jobb választás. -
pg012345
senior tag
hali behalt az alaplapom és sürgősen vennék eggyet kb 16500ft árban socket A 462-es foglalatos legyen és jól tuningolható előre is kösz
-
markastor
tag
1.775-ön bejött a Windows, de a hibaüzenetek is. Marad az 1.75 és a 166*11.5.
-
pg012345
senior tag
alaplapot vennék de nem tom milyet segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amd athlon xp 2500+-os procit raknák bele és az a feltétel hogy 16500ft körül legyen és jól húzható előre is kösz a válaszokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 -
markastor
tag
De rossz,h. a MOD csak 5 percig él.
Akkor folytatnám egyszemélyes topicomat.1.8V-al megy a 166*12, de idle-ben 50,5C ami nem túl biztató.
Kipróbálom 1.775-el is, hátha stabil marad még. -
markastor
tag
Komolyan mondom, ez a proci direkt user-bosszantó verzióban készült.
172*11.5-ön még elmegy (1978mhz), de amint kicsit közelebb mennék a 2 ghz-hez már újraindul a windows.. Pedig de szép is lenne. -
markastor
tag
válasz
mr_ricsi #4567 üzenetére
''Akkor nem értem, miért nem teszed szabvány 166-os FSB-re, és szorzóval tolod felfelé?''
Mert a cél a minél gyorsabb proci és 166*12-t már nem bír szegény. (windows töltéskor dob egy resetet).
Most -köztes megoldásként- 170*11.5-en megy.
Szerinted ennél jobb lenne a 166*11.5?
Mennyire számít az,h. szabvány FSB-n megy-e vagy sem? -
mr_ricsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #4566 üzenetére
''Videókodolásnál úgy tudtam a memórisávszélesség az egyik szűk keresztmetszet''
Videokódolásnál viszonylag kevés adaton dolgozik nagyon sokat a proci, amihez órajel kell leginkább.
1mp-nyi tömörítetlen 768x576 videó 33MB. Ez még a PC266-os memória 2100MB/s-éhez képest is elhanyagolható. -
mr_ricsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #4562 üzenetére
''Akkor mi működik superlocknál?''
Viás, AMD-s alaplapoknál (és talán a SIS-eseknél is) a mobilosítás. NForce-osoknál semmi, FSB-n kell húzni, amíg bírja. -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
markastor #4540 üzenetére
''max. mennyin lehet járatni a 33mhz-es PCI ill. a 66mhz-es AGP buszt?''
Ez a kártyáktól -és az alaplapra integrált PCI-ra illeszkedő chipektől- függ.
A PCI2.2-es eszközök az 50MHz-es PCI-t is viszik elvileg, kivéve a LAN kártyák.
Az AGP viszont erősen VGA kártya függő. (Túlhajtásnál próbálkozhatsz a 8x-ról 4x-re visszaállítással - már ha ennek van értelme.)
''Egy AthlonXP 2200+ (Thoroughbred-A) FSB-jét mennyire lehet általában feltornázni az alap 133-ról?''
Ezt a chipet 200FSB-re tervezték gyárilag, tehát a proci részéről nem lenne akadály. -
mr_ricsi
veterán
''Csak igy 133on sztem elég lassu..nem használja ki a buszsávszélet se igazán.''
Kiváncsi lennék, ezt hogyan érzékeled?
Az alacsonyabb szorzó+magasabb FSB-től érzésre ''pattogósabb'' lesz a rendszer, de pl. videokódolásnál kimutathatatlan különbség van, a többi alkalmazásnál pedig e kettő között szóródik.
Az AMD számozásában ugyanazon órajelnél a 133 és a 200FSB között 100+ a különbség (vagyis cirka 66MHz).
Ha te képes vagy érezni a különbséget a 2000 és a 2066MHz-es azonos proci között, akkor gratulálok. -
mr_ricsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #4536 üzenetére
''A lábösszekötés elvileg így is megy, ha jól sejtem.''
Szerintem nem jól sejted, szuperlockosnál a lábkötögetés sem müxik. -
VogrOn.
tag
vam egy 3200+-os barton magos AMD procim, 2200MHZ-n pörög 11x200-as szorzón és 1.65V feszültségen nyomja, tehát mikor mondjuk a szorzót fentebb veszem eggyel azaz 2400mhz-n megy akkor még semmi gáz , de ha már 2600mhz-ra tenném akkor szítfagy már bootolásnál, kérdés hogy miért a hűtéssel biztos nincsenek gondok mert az jó nagyon.....
vélemény?
mostani állapot everestbe... [link]
[Szerkesztve] -
Lacixx
tag
Srácok akkor nekem nem tud senki segiteni?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
S. Szabi #4554 üzenetére
Jézus srácok, 1.8V? Ezeknek a chipeknek hivatalosan max. 1.65V-ot szabad adni! Szerintem huzamosan 1.7V fölé nem érdemes menni, főleg nem léghűtéssel.
De nem az számít, hogy mennyit állítasz be, hanem hogy a BIOS mennyit érzékel. Nekem 1.7-re állítva kap a proc 1.65-öt. -
S. Szabi
őstag
2400+ os Athlon XP 2353 Mhz megy 1.78-1.8 volton. Szerintetek adhatok még neki léghűtővel többetm, hogy 2400 on mennyen?
-
markastor
tag
válasz
VaniliásRönk #4546 üzenetére
Sajna csak 11es szorzóval. A procim nem lockos.
[Szerkesztve] -
markastor
tag
válasz
VaniliásRönk #4544 üzenetére
Köszi szépen.
Azt nem tudod véletlenül, h. egy T-Bred A magos Xp2200+-tól 175 mhz-es FSB mennyire jó eredmény? -
Lacixx
tag
válasz
VaniliásRönk #4542 üzenetére
Figy! Most néztem a lábösszekötéseket. Meg lehet csinálni simán, csak az eredménye nemtudom mi lesz. Mellesleg msi kt880as lapom van ahhoz meg moddol bios sincs. Mellesleg ha superlockos, akkor azzal se működik(sztem).
Vizsgaid után megnézem a lábösszekötéseket... -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha igaz, amit itt a topikban olvastam, akkor szinte semmi esély, hogy nem superlockos, szóval a hidak összekötése nem lesz elég.
Ha ki akarod hozni a maxot a gépből, akkor 10.5x szorzó kell egy 10.5x-re optimalizált modded bios-szal, én a D27 3D-Fire (SATA 4250)-et használom: [link]
Nem volt vele gond, még a win sem rinyált új hardver miatt. Különösebb gyorsulást nem érzékeltem, lévén 10.5x helyett 15x a szorzó, és a 8500-ból sem lehet már sokkal többet kihozni. -
Lacixx
tag
Na megtekintettem aprocimat közelebbről:
L1es hidak összekötve!! L2-ből 1 van elvágva. Olvastam itt: [link] hogy csak az L2es hidakat kell összekötni.
Na most: a procim 0344 es születésű.
Szerintetek is elegendő az L2es hid összekötése? Vagy a lábösszekötés megoldás? -
markastor
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy max. mennyin lehet járatni a 33mhz-es PCI ill. a 66mhz-es AGP buszt?Ugyanis az én alaplapom FSB:AGPCI téren max. 5:2:1-et támogat, az FSB-t pedig felemeltem 175mhz-re és félek tovább emelni, nehogy megsüljenek a cuccaim.
Egy AthlonXP 2200+ (Thoroughbred-A) FSB-jét mennyire lehet általában feltornázni az alap 133-ról?
Köszi a válaszokat előre is! -
Lacixx
tag
válasz
VaniliásRönk #4538 üzenetére
Hát figyelj, én egyenlőre azt szeretném, hogy 200*10-en menjen. Ugye akkor az 2000 mhz(ennyi az alap) Ha igy megy akkor boldog vagyok és majd utána jöhet az igazi tuning. Csak igy 133on sztem elég lassu..nem használja ki a buszsávszélet se igazán.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem tagadom, én is félek kicsit, hogy esetleg megsül a proci, de nem olyannak tűnik az oldal, ahol sületlenségeket írnak, elég komoly munka az Interactive Pin-mod Guide, és szerintem nem tegnap óta van az oldalon, biztos leszedték volna, ha rossz. Ha végetér a vizsgaidőszek én tuti kipróbálom, a proc megy 15x155-ön is 1.65V-on, vagyis 10.5x szorzóval akár 220-as fsb-n is mehet, már ha a ram és a lap is bírja.
[Szerkesztve] -
Lacixx
tag
válasz
VaniliásRönk #4536 üzenetére
Tehát akkor, az eccerűbb L1es hidak összekötése ha SUPERLOCK van, akkor nem megoldás?
Lábösszekötés...nemtudom hogy merjek e hozzányulni, mer kitudja h a neten megtalálható módok jók-e, esetleg végleg kinyirom a procit...
-
Lacixx
tag
válasz
VaniliásRönk #4532 üzenetére
Még enm néztem meg a dátumot. De tutire szuperlockos, mer kb 1,5-2 éves, és az már igen csak superlockos. És ha az? Akkor semmi remény?
-
Capon
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyen járok. Egy egyszerünek tünö kérdésem lenne mégpedig az hogy az Athlon64Fx és a Athlon 64 -es procik közöt mi a különbség! Probáltam utánaolbvasni de nekem kinai volt. Segitene valaki?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az én kérdéseimre se nagyon kaptam választ. Az unlock kérdésben meg azért megtudhatsz jónéhány dolgot, ha végigolvasgatod az első 150-200 hsz-t, meg rákeresel a topikban ilyen kifejezésekre, mint unlock, szorzó, stb. . Ha nem superlockos, akkor még válogathatsz is a megoldások között. Lehet hidakat kötögetni, vagy akár vékony vezetékeke dugdosni a socketbe a megfelelő lábak összekötéséhez, ami egyszerűbb, és bármikor visszaállítható az eredetiállapot.
Igaz ezt nem próbáltam (még mást se
), és senki se volt itt hajlandó megmondani, hogy megbízható-e. Itt a [link].
-
Lacixx
tag
Mivan ezzel a topiccal? Ennyire kihalt?
Máshol meg senki nem nagyontud válaszolni a dolgokra... -
Lacixx
tag
Sziasztok srácok!
athlon xp 2400+ thorton maggal...és sajna szorzólock.
Szeretnék tanácsot kérni a bennfentesektől, hogy melyik megoldás lehetne alkalmazni a szozólocktalanitáshoz. L1 es hidak összekötése, stb...
Előre is kösz! -
pg012345
senior tag
barátom te jól megszívtad én már megőrültem volna lehet hogy egy másik boltal jobban jártál volna?
-
mesa23
aktív tag
válasz
Lortech #4525 üzenetére
Nos, voltam az üzletben, de nem volt ott a főnök, ezért felhívtam!
A következő volt a válasz: hát, nem megy a 2800-as sem,fenébe!
De viszont a 3200-est a nagykerben kipróbálták,és hasitott mint az állat, tehát az alaplapommal van valami gigszer! (Furcsa, hogy az Asus, és az MSI-vel is gond volt? na mind1) Ekkor jött a pofon ismét!
A lap amibn ki lett próbálva a nagykerben, az egy ABIT IS7 ?2!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utána néztem ,és ez véletlenül nem egy INTEL alaplap? Hogyan mehet benne az AMD!?
Remélem, hogy a srác csak elnézte a típust, mert ha nem , akkor ez csak egy jó nagy bemondás volt!
Azt mondta, hogy holnapra szerez egy olyan lapot (ABIT IS7 ?2) amiben menni fog a 3200!
Mi a véleményetek?
Az én véleményem az , hogy nem lesz belőle semmi! -
Lortech
addikt
Ha stabilan működik, akkor kizárt, hogy emiatt lassabb legyen. A lassulásnak valószínűleg szoftveres oka van, pl valami program fogja a gépet, vagy egyszerűen csak túl sok task fut egyszerre, megvan terhelve az oprendszer, kevés a memória, sokat swappol stb.
mesa23: kicsi az esélye annak, hogy mindkét proci rossz. Másik memóriával is kéne kipróbálni (vagy legalább a memóriaórajelet visszaosztani, időzítést próbálgatni), mert hiába lefut a memtest hibátlanul, nem mérvadó igazából. Akkor lehet következtetéseket levonni, ha hibát jelez.
[Szerkesztve] -
mesa23
aktív tag
Sziasztok!
Na ma reggel szól a srác, hogy megjött a 2800-as bartonom (a 3200-es helyett) és menjek vigyem a gépet ,és nézzük az eredményt!
Belerakjuk, felismeri, eddig minden király, de amikor bejön a windos, akkor már az ikonok fele elő sem jött, mert megfagyott az egész cucc,és ekkor én majdnem összeestem, hogy ez nem lehet igaz! Eljjáccottuk még párszor ,de semmi!
Ezek után mondja a fickó(halkan),hogy a nagyker tudja, hogy ez a proci le van sarkazva egy minimálisat, de biztak benne, hogy menni fog(nos én is jól megnéztem , de az az igaszság,hogy nem találtam sarkazást, de mind1 ha már ők ezt mondják,. akkor biztosan van benne valami)!
Az volt az utolsó válasz, hogy még elvileg van raktáron, és kicserélik,majd,de nem biztos!
Ezek után azon gondolkodom, hogy szerezni kellene egy 3000+ sempront Soket -A foglalatba, de nem tudom, hogy lehetne e még kapni újonnan, mert ennek az üzletnek az árlistáján csak 2800 van de az csak 256 cast tartalmazna!
Várom észrevételeiteket!
ui: Tudjátok , nekem a tuner miatt lenne a legfontosabb, na és a vidkari miatt is! -
Davcy
tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy új ventillátort a CPU-ra (a régi már egy kicsit lepukkant volt), de sikerült fordítva felraknom, tehát nem illeszkedett rendesen a borda alja a CPU-hoz. A gép az elején eljutott a Windowsba, de ott le is fagyott, és utána már odáig sem jutott el. Késöbb rájöttem, hogy fordítva van a ventillátor, megfordítottam 180 fokkal így be is indult a gép. A gond az vele, hogy eddig nyugisan futott ha több alkalmazás nyitva volt, most meg már ha egy Photoshop nyitva van nagyon lelassul, szinte dolgozni sem lehet rajta. Lehetsége, hogy ''félig'' sikerült felforralni a CPU-t? Azt hittem, hogy ilyenkor vagy megy vagy nem. Az alplapon be van állítva 80 fokra a CPU critical temperature, szóval nem is vagyok biztos benne, hogy fel lehet forralni egyáltalán a procit. Ha valaki tudja, mi lehet a sebsség lassulás oka kérem válaszoljon. Az alábbi konfigurációm van:
Athlon 1700+
Msi Kt3 Ultra2
512 sd ram 333
geforce 4 mx 440
előre is köszönöm a segítséget, -
Szanya
tag
válasz
VaniliásRönk #4520 üzenetére
Nem igazán tuningolok. A memóri időzítését vettem visszább egy kicsit, de a lock miatt a procit nem is hajtom. Előtte meg azt sem tudtam, hogy mi az a tuning. Egy fél évig most biztos, hogy nem költök a gépre. Idén még DVD író, aztán hali.
-
mesa23
aktív tag
Ezt újonnan vettem ,de nem ért semmit!
Mára ígérték a 2800-ast ,de nem szoltak, de majd holnap viszont én szólok,ha netán ezt nem tennék meg! -
VaniliásRönk
nagyúr
Ha új alaplapot akarsz venni, egy Abit KW7-et már 10 000 körül is megkapsz, ha utánanézel google-lel. KT880-as chipset van rajta, 1-3%-kal lassabb az nForce 2-nél, és többet tud nála (SATA, RAID), AGP-s, tehát semmi mást nem kell cserélned, csak tuningra nem olyan jó, mikor utánanéztem, nem tudtam egyértelműen kideríteni, hogy az FSB-t és az AGP-t lehet-e aszinkronban hajtani, de elvileg lehet.
-
Szanya
tag
válasz
antikomcsi #4510 üzenetére
Egy kicsit a múltban élek még a 2000- ben készült lapomhoz gyűjtött infók között még nem szerepelt socket A Sempron. Én pedig azt hittem, hogy nincs is, mert évekig nem is foglalkoztam utána a témával. Sorry.
-
Szanya
tag
válasz
VaniliásRönk #4495 üzenetére
Meg vagyok győzve, amennyiben ez valóban stimmel nagyságrendileg. 950- es Duronnal vettem ezt a lapot. Tudtam, hogy a lapkája nem vált be, de nem éreztem hiányát az erőnek sosem.
Akkor feltehetően a ma kapható legolcsóbb alaplappal is jobban járok?
Elgondolkozom a dolgon. De utána kell járnom, hogy mit nem pakolhatok át az új lapba.
Tanuló konfignak mindenesetre jól bevált ez az összeállításom.
Köszi. -
FefeeX
veterán
válasz
VaniliásRönk #4509 üzenetére
nem lehet a proci a lock miatt?
az alaplap fórumán olvastam vmi ilyet semptronnal... -
válasz
VaniliásRönk #4512 üzenetére
Megmondom mi lesz ha nem éri el a 200-at a 2800+, akkor 12.5 x valamennyin fog menni.
És tételezzük fel ezt: 166<valamennyi<200 -
Selif
csendes tag
Kérlek titeket segítsetek!
Hogy tudom a 3000+ bartonomat legalább 200-as fsb-n pörgetni, hogy lehet kiiktatni a szorzó korlátozót!!!??? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #4511 üzenetére
És ha nem éri el a 200-at?
Egyik gépem sem szabvány fsb-n megy, a 2800+nak meg az alacsonyabb szorzója miatt magasabb fsb-t lehet beállítani.
-
-
-
FefeeX
veterán
válasz
VaniliásRönk #4507 üzenetére
150re álltottam az fsb-t és elment a lap alunni, nem is kapcsolt többet vissza, de kicserélték...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lehet még boltban kapni?
Azt hittem használtan vetted. A 2800+ még jobb is, azon tuningolhatsz is kicsit.
Fefeex, próbáltál húzni rajta... nade mennyit? Szerintem hagyd a tuningot, ha nem tudod mit csinálsz, annak jó vége nem nagyon lesz.2400+-os T-Bredből csak highend verzió volt, ami relatíve jól bírja a tuningot...
-
pg012345
senior tag
HALI SZERINTETEK AZ ABIT KV7 ALAPLAP TUNING SZEMPONTBÓL JÓ VAGY ROSSZ?????????????
ÚGY TOM 400-AS FSB STB -
FefeeX
veterán
válasz
VaniliásRönk #4503 üzenetére
400as memóriák, az egyik kingmax, a másik noname.
egyszer már emeltem valamikor aminek az lett a vége hogy lap vissza mert nem indult el...
Nem lehet hogy a proci nem akarja a tuningot? -
mesa23
aktív tag
Nos, visszavittem a 3200+ os bartonomat ma az üzletbe!
A srác tök korrektül állt a dologhoz, felhívta a nagykert,elmondta hogy mi a bibi, és megkérdezte, hogy mit lehet most tenni!
Az a lényege, hogy van egy 2800+ as barton még nekik ,és azt ha gondolom,még meg tudjuk nézni, és ha az működik, akkor az marad!
Mi a véleményetek róla, csak jobblenne még az is , mint a mostani 2200+os xp! Nem??? -
VaniliásRönk
nagyúr
Az FSB-t érdemes kicsit megemelni, alapfeszültségen kb. 150-ig lehet eljutni, 2250 MHz, nekem is annyin megy a 2400+-om. Ha nem akar elindulni alapfeszen, állíts be neki 1.65V vcore-t, az még normális feszültségérték. A memóriát állítsd az FSB-vel szinkronba, ha legalább 333-as, akkor nyugodtan beállíthatsz neki 2-2-2-5 időzítést, de egy memtesttel azért érdemes ellenőrizni, hogy nem hibáznak-e.
-
FefeeX
veterán
válasz
VaniliásRönk #4501 üzenetére
régebben k6-2-t húztam meg a duronom, de valami itt nagyon megváltozott...
Szorzót ugyebár nem lehet állítani, FSB-t meg csak kicsikkel fel...
Szóval mit ajánlasz mit csináljak?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen videókártyát?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- I5 13600k,MSI Pro Z690-A WIFI,BE Quiet hűtő, félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 9950X OEM Új tálcás
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest