Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Aktív témák
-
Monya78
veterán
válasz
bogingrol #3397 üzenetére
Egy kis cpu történelem:
Bővebben: link -
bogingrol
aktív tag
válasz
DigitXT #3398 üzenetére
kosze, ennyire nem zavarodtam bele a dolgokba, csak hat volt egy pillanat az eletemben amikor hirtelen mar nem tudtam mit tudok es azt jol tudom e, de hat az ilyesmi megesik, amugy az alaplap sem tamogatja a 133 as fsb-t, ugyhogy kar is karaktereket pazarolni ra
azert kosze szepen
-
DigitXT
félisten
válasz
bogingrol #3397 üzenetére
Szvsz kevered az Athlont az Athlon XP-vel, valamint a régi, még ''valós'' (órajel szerinti) elnevezéseket, az újabb ''teljesítmény alapú'' elnevezésekkel: az az ezres Athlon szvsz még tényleg ''ezres'' volt, azaz 1000MHz-re, egyszerűbben szólva 1GHz-re belőve, amit a kollegád a 10*100-zal teljesen jól ki is használ.
Vagy másik példa: barátnőm ''ezerkettes''
Duronja tényleg 1200-on megy, 12*100-on... Ha belőnénk a 133-as FSB-t, akkor brutálisan széthajtanánk a procit.
Ja, és a teljesítmény alapú megnevezésre pl. az ex-procim () egy Athlon XP 2400+ volt, aminek a valós órajele 2000MHz volt, és ez 15*133 mellett ment. Ettől függetlenül BIOS reset után a gyári 100MHz-es FSB-n indult a lap, és láss csodát, máris más néven szerepelt a procim, asszem, mint 1800+...
Nos kb. ennyi, remélem nem zavartalak mégjobban össze! -
bogingrol
aktív tag
...tom bena vagyok de mar teljesen kezdek megzavarodni.tudtommal az athlon procoknak minimum 133 as az fsb-je, erre jon a kollegam es lelamaz hogy az o ezres athlonja egy asus a7ve lapban 10*100 on dolgozik, mondom mer nem csavarol ra 133-at erre lebenaz hogy az ezres athlonnak 100 as az fsb-je.kimaradtam valamibol?vagy esetleg az alaplap nem szupportalja a 133-as fsb-t? valaki?
-
koenig
aktív tag
-
FlasH-BacK
senior tag
Hát pl.
Meg a lockmentesség miatt. Mondjuk a legtöbben tényleg 200as fsb-nél a szorzót rakosgatják feljebb, ahelyett hogy megkeresnék a legnagyobb fsb-t és aztán babrálnának a szorzóval. Egyébként nem kell feltétlenül szívni a magas fsb miatt, a megoldás: ki kell tesztelni memtesttel, prime95tel, superpi-vel. Ha nem adnak hibát, akor valszeg stabil lesz a gép is.
Egyébként a saját gépemen elég érdekes dolgot tapasztaltam: ugye alaplap az adataimnál, és ha az 1-es vagy 2-es slotban van ram, akkor max 228mhz az fsb szinkronban. Ha viszont csak a 3-mas slotban van ram, akkor 240mhz-et is viszi! Ebből arra következtetek, hogy ezt az nforce2 csipet úgy ''sikerült'' legyártani, hogy az 1-es channel max 228-at bír, mig a 2-es channel megy 240-et is.Úgyhogy ha már kifulladni látszik a nbridge, akkor lehet próbálkozni a másik slotba átrakással, hátha. én pl 12mhz-et nyertem vele
.
[Szerkesztve] -
kem
addikt
Akkor meg miért a Mobil?
Azért mert kisebb fesz kell neki? -
kem
addikt
Soserm értettem,h valakinek Mobil Bartonja van, és csak 200-on járatja
Nekem ha azom lenne, akkor én a lehető legnagyobb FSB-vel járatnám, mindegymilyen szorzóval(de azért minimum az 10) -
Florida
tag
Az enyém ebben a dögmelegben is annyit megy,mint máskor..
Sőt,van screenshotom 2700mhz fölötti cpu-z-ről is!
Mindezt léggel,még mindig.. -
^Boss
őstag
válasz
(Kolombusz) #3334 üzenetére
Sztem boven megeri, a Celeron D eleg jol tolja.. 3.8-on mar majdnem 2x akkora oraele van mind az XPdnek, tuti h tobbet tud ugy..
-
bsgy
csendes tag
Aki tud segítsen!
Egy ecs k7s5a lapban megy egy 2400 XP, ami egyre több programot nem akar futtatni, kiírja hogy a processzorom nem rendelkezik sse utasításkészlettel, mi lehet a baj, mert ugy tudom hogy ennek a procinak ezt tudni kellene? -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
#3366 DJ.Gróf: jó!
Dying Fetus és Toness: alapbios is tud 1.1voltot. (De 9*166~1500mhz) Tunigbios nélkül nem megy rendesen 245 fsb-n, ezért használom.
itt egy kép róla:
Bővebben: link
most játszottam vele így hl2-t. -
Toness
őstag
válasz
Dying Fetus #3373 üzenetére
Szerintem az alapbiossal is be lehet állítani ekkora feszt.
-
Toness
őstag
válasz
Dying Fetus #3371 üzenetére
Adatainál ott van hogy NF7 és 2200+ sempron
szerk: azt mondjuk nem értem hogy 1.1v-on hogyan megy 1400MHz-et.
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
[/C
m]
-
Monya78
veterán
A kánikula kezd bekavarni a procim hőmérsékletében...
XP1700+@2000Mhz 62 fokos alapon, egy 5v-on járatott spireIV mellett...
Mivel 12V-ra akkor sem rakom ha a fene fenét eszik...inkább levettem az órajelet 5x220FSB-re (1100Mhz) így már 53 fokra visszament... ez már nyugtatóbb -
DigitXT
félisten
jateko kozben. mindig is 55-60 korul volt
Szvsz az még nem is gáz, csak ha ezt terheletlen állapotban csinálja...
szetszedem de osszerakni mar nem fgom tudni
Akkor inkább ne bántsd!
nincs pasztam
Ez mondjuk néhány száz HUF-ból orvosolható lenne.
antitalentum es peches vagyok
Ld. 1-es pont, még a végén lesarkaznád a procit, stb. -
Toness
őstag
Ha kellene valakinek a 2600+-os mobilbarcim akkor itt tud rá jelentkezni :
Bővebben: link -
piqla
őstag
válasz
DigitXT #3358 üzenetére
nezd az az igazsag hogy en nem ertek ezekhez
alt tabbal neztem, szoval jateko kozben. mindig is 55-60 korul volt, 1800on is..ha birja most 2200t kisebb fesszel is, en visszateszem
szivesen eladnam ezt a cuccot, de az arara meg kb meg egyszer annyit kellene raforditani, hogy egy a64 meg alaplap kijojjon belole
szivesen pasztaznek en, de 1. szetszedem de osszerakni mar nem fgom tudni 2.nincs pasztam 3. antitalentum es peches vagyok
ZALMAN RESERATORT SZERETNEK
ugyan nem hut semennyivel sem jobban, de dogos
most nezem milyen jo szines lett a sok kis szmajlitol, ide egy kis pirosat rakok
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Azt tudom, hogy a feszemelés nagyon meg tudja dobni a hőfokot (mondjuk én fordítva tapasztaltam meg: minimális feszcsökkentéstől esett 4-5 fokot
), de ha visszavetted alapra, nem kéne ennyire fűtenie. Ez a hűtő amúgy mire lett kitalálva?
Ránézésre nem tűnik kicsinek, de attól még lehet kevés, pláne egy 2200Mhz-re húzott XP-nek...
Amúgy a játék után nem mindegy mennyi idővel méred, mert elég gyorsan vissza tud hűlni, de ha közvetlenül utána, akkor max. 1-2 fok eltérés lehet a maxtól. Azért szvsz a 68 sok: pasztázás rendben?
Mod: egyébként stabil a gép? (Hogy azért azt a félremérést se zárjuk ki...
)
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
válasz
DigitXT #3356 üzenetére
nemigazan tudok mit tenni,
ilyen hutom van,csak ivelt a racs(spire, hogy bovebben milyen, passz, ha jol emlekszem bootolasnal, akkor 2300 korul van fordulatszam). nyitott haz van. a ''rendes'' haz szervizben van, az zart lenne, viszont 6 hazventi lenne benne, ey elol alul, egy oldalt,1 vinyonal, 3 hatul.terhelt ertek hat ooo.. CSS utan 68 fok volt,most epp alapjaraton 60.5 fok..feszt visszatettem 1.6ra, optimalon van bios, 200as fsbvelde ezt mar leirtam
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Alapjáraton (a netezés annak tekinthető
) nekem soknak tűnik az az érték!
A nyitott ház+szobaventillátoros 61 fok pedig aztán már tényleg elgondolkodtató: vagy félremér a lapod, vagy nagyon kicsi a procihűtő/borda. Nekem anno full terhelésnél volt 60 fok, igaz, csak egy 2400+ volt alapjáraton, viszont házventi nélkül zárt háznál, szóval ez így tényleg soknak néz ki, na.
Esetleg írj be egy terhelt értéket is, hadd rémüldözzenek mások is...
-
piqla
őstag
helo emberek
toltottem le vmi programot, asszem hmonitor pro a neve. athlonom van, 2500+, 2235on megy, 1.75-on, 200as fsbvel, eszerint a program szerint most epp 68 fokos a proci
vegyem vissza, mert elfustol, vagy jo ez igy? orok hala
hu most raallitottam szobaventilatort mar csak 61 fok
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Proci + alap párosítást elnézve, a7v8x + 2200+ : nem sok az a 45-50°C / 60-62°C ne feledd, hogy amit látsz az a CPUban levő mérő hőmérséklete Aidával megnézva láthatod is hogy van CPU diode és CPU ami egymástól általában 18-20°C-ban tér el. Nekem e fölött szokott járni (míg járt...
) és a procinak nem lett baja. Bár erősen leszabályzott 8cmes ventivel.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Dying Fetus #3352 üzenetére
Azonkivül, hogy:
-amint a kérdéseiből kitűnik, nem nagyon ért a gépekhez.
- nem biztos hogy rámegy az alaplapjára a hűtő
- ahhoz, h feltedd ki kell venni az alaplapot, ami egy kezdőnek elég necces dolog
- inkább vegyél TT silentboostot
És az is lehet, hogy felémér az alaplapja, mert nekem a chaintech lap jó 65 fokokat ir ki, mikor 55 felé nem megy a proci. -
Sanyox
csendes tag
Hello ahogy elnézem talán nincs itt senkinek XP 2200+...
Azért ha valakinek mégis lenne: tuning? hőmérséklet?
Nekem a tuning nem sok max 1960 (1800ról) a feszültség emelélést meg nem szereti akkor még rosszabb... Hőm: 1890en 45-50 fok üresjáratban 60-62 játéknál. Ez sok Vagy még ok? -
Toness
őstag
válasz
Florida #3346 üzenetére
Jaja, codegen a legjobb tuningtáp
Szerintem az lehet a gond hogy a 6600GT a 9500-hoz képest rengeteget fogyaszt, nem is tudok adni 1,8V felett a procinak mert akkor már instabil a rendszer
Másik tápot elvileg hétvégén megvenném, az egy Thermaltake Purepower 420W, ha nem jó akkor addig cserélgetem a tápokat amíg el nem jutok az OCZ 650W-os tápjáig -
-
Toness
őstag
válasz
Florida #3344 üzenetére
Látom neked is ilyen jó kis mobilbarcid van mint nekem
Te milyen tápot és vga-t használsz? Mert én nemrég egy Codegen 400W-ot és ati9500-at használtam és simán ment a tuning 1,9V-on és felette is, 1,85-el vitte a 2600MHz-et. Most IMBP 420W tápom van és egy AGP-s 6600GT, most nem tudok 1,9V-ot adni normálisan a procinak, ilyenkor vagy instabil vagy el sem indul. Szóval érdekel hogy hogyan használod a procid.
-
Dj Sat
csendes tag
Hali. Van egy Amd Athlon Xp 2400+-os processzorom.Milyen szorzót állítsak be neki,hogy a ramok 400-on fussanak?
-
Florida
tag
Képek a hűtőmről..
Ezzel már le lehet hűteni léggel egy 1.9V-on 2600-on szaladgáló XP-t.
A ventilátorok 6 centisek,Coolink Cool111+ hűtőkről kerültek le,hangulattól függ hogy 6500,7000,7500,vagy 8000 rpm-en forognak,a gyári 12V-on.
5V-ra lekapcsolva a Zalman panelemen,3000 rpm-esek,enyhe morgás hallható,de még így is tökéletesen hűtik a procit kisebb tuningnál,alapon pedig jegelik..(már amennyire ez léghűtésnél lehetséges,persze)
(a ventik rögzítése homemade megoldás,egy rossz táp fehér kábelét vágtam le,azzal erősítettem fel őket) -
giba
tag
Szasztok!
MSI K8T Neo2-FIR (VIA K8T800 Pro) alaplapot és egy amd athlon 3000+ OEM procit veszek. Eddigi gép sajna p4 prescottos és fent van a rendszer. WIN xp de nem 64 bites.
Kérdésem:
Mivel nincs 64 bites xp-m ezért menni fog e az alaplapcsere után ez a 32 bites régi sp2-es verziós xp vagy ne is álmodjak róla? Kell e újrainstall vagy szerezzem be mindenképp a 64 bites xp-t? és rakjak újra mindent?
Vannak e tapasztalatok ezekkel az alkatrészekkel?
Vannak e programok és a proci közti kompatibilitási problémák és ezek kiküszöbölése lehetséges e?
Köszi mindenkinek
Bumbella -
Szabesz
őstag
ha már SuperPi
igaz közbe ment Winamp, Firefox, Samu,, s még sok minden
[Szerkesztve] -
Toness
őstag
válasz
(Kolombusz) #3334 üzenetére
Ja, azt nem ismerem, LAN-on volt pár haver akiknek celeronjuk volt, 2,8GHz és kiröhögtem hogy mennyivel lassabb az 1700+@2100MHz JIUHB-nál
kérdezősködj Inteles topicban, kérj superpi eredményeket.
-
Florida
tag
válasz
(Kolombusz) #3330 üzenetére
Egy 2.1Ghz-es tbredB lassabb,mint egy 3.8Ghz körüli CeleronD..
-
Szabesz
őstag
válasz
Én inkább megtartanám az AMD-t
-
Toness
őstag
válasz
Celeront soha
Ez a procid sokkal brutálabb annál.
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Van nekem most egy 1800+os tbred b jiuhb dlt3c.
Ha a szobában 28-30 fok van, akkor stabilan 2050-2100 mhz-ig birja, ha 22-23 fok, akkor 2200ig, de nekem az a lényeg, h az adott órajelene bármikor betonstabil legyen, ezért vegyük 2100on hajtottnak.
Megéri-e lecserélnem egy celeron d procira, ami húzva olyan 3,6 ghzen fut, emelt fesszel 3,8on, gyári hűtővel, és egy jó lapra?
A gépet játékra használom a vga egy inno 6600 400/620on. -
Xantomas
őstag
V@'zzeg. Megtaláltam az alaplap papírjait: 2004.07.17-én cserélték ki villanykár miatt...
Ilyen peches is én lehetek?
Egyébként ki olyan hülye, hogy ezekután cseréli?
[Szerkesztve] -
Toness
őstag
válasz
antikomcsi #3318 üzenetére
Egy kis tuningtól meghalt a lap? Elég érdekes, ilyet még nem láttam.
-
-
Xantomas
őstag
válasz
antikomcsi #3322 üzenetére
Úgy hogy még BXes az alap, az AGP sebesség a PCI duplája.
A proc FSBje alapból 66mhz, de 85re van húzva. Így jön ki. -
-
Xantomas
őstag
válasz
antikomcsi #3318 üzenetére
A VGA bírja a 85MHzt, azt tudom. Már próbáltuk egy BXes alapban, ahol az AGP 85MHzt kapott.
-
Szia!
Átlag felhasználóknál, a hűtési rendszertől, és évszaktól függően 35-60 fok közötti értékek mérhetőek álltalában.
Netto 21 helyett, inkább bruttó kevesebbért vegyél egy 2500+ bartont.
Az egyik fórumtárs pont most szorult meg anyagilag sajnos ezért megválna a sajátjától.
Keresd meg a 2500+ barton tuning topikban. -
-
raquan
csendes tag
Az altalad keresett homerseklet (max. die temperature) az 85 fok Celsius
Bocsi ez mas
szerintem az uzemi homerseklet az nagyban fugg a hutestol es hogy mennyire hajtod a procit (tuning). Persze termeszetesen meg hozza jon a kulso levego homerseklete is.
Nincs konkret hom, de olyan max. 60 fok lehet szerintem (ha jol van pasztazva, meg van egy jo kozepes hutod).
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
Na azért ennyire nem kell burkoltan lehülyézni
Nemhogy a BIOSba belépni nem lehet, de képet se ad,. se AGP, se PCI kártyával.
Elolvastam az alaplap idevonatkozó részét: Sytem failed, CPU test. -> Check the CPU if properly installed.
Csak a Speech POST repporter test szól hogy nem OKs a proci.
Megyek kunyerbálok valahonnan egy procit. -
SIFIKA
csendes tag
Meg tudná nekem mondani valaki azt , hogy a 3000+ -os 400Mhz-es BARTON -nak mennyi az üzemi hőmérséklete nagyon fontos lenne és sürgős is ,még ma meg kell mondanom hogy kell -e. De 21.000 nettóig mindennemű tippet is szívesen fogadok persze AMD-t
-
Xantomas
őstag
válasz
Dying Fetus #3309 üzenetére
Nem támogatja, de ugyanúgy van beállítási lehetőség 200/33MHzre
Rev 2.0, de 1010es BIOSt használok, mert az eddig a legstabilabb, afölött gyakrabban fehéredik az ABIT Siluro Gef4 Ti. -
c.zsolti
őstag
válasz
Xantomas #3306 üzenetére
Szerintem az alaplapod nem bírja a tuningot. 180-as FSB-nél már nagyon magas a PCI busz órajele. Az A7V8X ugye még nem támogatja az FSB 400-at sem és a fix AGP/PCI órajelet sem... Szóval elégedj meg a 166-os FSB-vel, ott még le tudja osztani megfelelően az órajeleket.
-
Xantomas
őstag
Szerintetek mekkora FSB állítható be egy 2200+ os procinak? (gyárilag 13,5*133)
5*179 ig engedte majd mikor beállítottam 180ra elindult a VGA Biosának a képe, utánna lekapcsolt a monitor, és indításkor csak annyit szajkóz: ''Sytem failed, CPU test''. Az elem kivétele után is.
Most elszált a proci vagy letiltotta magát? -
Dying Fetus
tag
kb így gondolkodok 50k lap 25k táp 25k mem(ezt majd ráér később még többet)100k vga 100k proci
[Szerkesztve] -
Dying Fetus
tag
én most már úgy vagyok inkább jövőre gyűjtök(kb 270-300k m lesz az alaplap mem vga proci meg a tápra ez meg már nem lesz rossz)
jövő nyárig meg elég lesz a 2*512 meg a 6600gt -
Toness
őstag
válasz
Dying Fetus #3301 üzenetére
Mindenki veszi az A64-et, ahogy én is nemsokára a mobil barton helyett, szerintem
-
Dying Fetus
tag
miért nem ír mostanában senki ebbe a jó kis topicba?? ez szörnyűű!!
Aktív témák
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Ryzen 5 7500F
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest