Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
nem csak én csalódtam a kaveriben, és nem kellett ahhoz i5 teljesítményt várni
egyszerűen alig jobb sőt néhol rosszabb is mint az előző generációs richland és sajnos az árazása tovább rontott a dolgon.
gpu -ban jobb valamivel mint az előző generáció de valós esetekben játékokban alig számottevő az a pár fps"Ezek ugyan elsőre jól hangzanak, de nézzük a dolgok gyakorlati oldalát: az alacsony órajelek miatt az átlagos CPU-teljesítmény nem nőtt, illetve bizonyos helyeken igen, de van, ahol csökkent(!). A GPU átlagosan 16-17%-ot gyorsult, ami ugyan elsőre nem hangzik rosszul, de ennél egy kicsivel többet vártunk, nem alaptalanul"
egyébként a tesztet író oliverda sem volt a kaveritől elragadtatva
(#16560) tamikomac:
jaj dehogy szidom én az amd -t
most is az van és 15 ével ezelőtt is az volt, és valószínű 15 év múlva is az lesz
egyszerűen csak az van, hogy már nem tudom nekik elhinni amit mondnakegyetértek azzal amit az intelről írtál
nem offolom tovább a topikot
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
+1 az optimizmusra
Adós voltam kollégám beszámolójával a laptrióról (mindegyikben A10-5800K dolgozik/dolgozott [Gigát váltotta MSI, Arsrock szülői gép]).
Továbbra is meg vagyok vele elégedve MSI A88XM Gaming-gel. De ez ugyebár kis mATX lap és a másik ami fantasztikus, az az USB. A Gigabyte F2A85X-UP4 azon is reszelhetne. Az MSI oldalán írják, hogy gyakoribb a poll rate-je.
Én ezt úgy értelmeztem, hogy kevesebb nagy helyett, több kis adatszeletet próbál mozgatni és ezzel egy kicsit gyorsabbnak érződik. USB 2.0-án Canon fényképezőgépről a másolás jelentősen gyorsabb.
Az MSI pedig tényleg árnyékolt, mert ha nagyon közel hajolok a laphoz, akkor ugyan azt a cicergést (azonos a mintája) hallani mint a Gigabyte , csak jóval halkabban és ebből én semmit nem hallok átjönni a fülesbe (Sennheiser 555).
Egy szó mint száz, az MSI lap hűvös. Semmije nem melegszik úgy, hogy egy vízhűtés van a procin és minden más termelődő hőt egy nagyon leszabályozott Noctua házszellőztető lehel el róla.
A déli híd langyos, még nem is kézmeleg. A tápáramkörök szép kis sárkányos bordái pedig konkrétan hidegnek tűntek, ahogy hozzáértem.
Azt hozzá kell tennem, hogy most a 2400-as RAM-ok 1600-on mennek. Egyszer majd tuningolunk. A Gigában volt profil, ott 2133-on pörgött. (Nem vagyok meggyőződve, hogy nem menne így az MSI-ben is. Ha én manuálisan állítottam 2133-ra, akkor azt két azonnali reboottal és előző állásba történő visszaállással jutalmazta)
→ I. A Giga profilja stabilabb.
→ II. Az MSI-n biztos jól írták meg a restore-t. :-PAsrock-FM2-A85X-ITX-szel sincs vele semmi gond. Két 1600-as RAM van benne, 4 GB. Megfelelően teszi a dolgát.
Egy hajszálnyit melegebbnek érzem mint a Giga volt, de lehet azért, mert azon a vízhűtés miatt nem tud átmelegedni a proci környéke, míg az Asrockra egy Gemini II M4 került, eléggé leszabályozva.
A hang az Asrocknál az egyszerűsége miatt lehet sokkal jobb mint a Giga UP4-en volt. Kevesebb áramkör kevesebb zaj.
Az ITX-es lap valahogy "érzésre" egy hajszálnyit lassabbnak _tűnt_ nekem. Ebbe bele illik számolni, hogy mind az UP4, mind az MSI egy minden hájjal megkent tuningra is alkalmas "szörny", míg a kis Asrock fele annyi tápáramkörrel egy más célközönséghez tartozik.
Az is lehet, hogy csak nem laktam be eléggé azt a rendszert.Gigánál pedig egy egyszerű görgetés a böngészőben masszív nyekergéssel lett jutalmazva a hangkimeneten. Nem lehetett zenét hallgatni böngészés közben. Az elején még próbáltam belenyugodni, hogy ez ilyen, de a végül visszavittem a lapot s levásároltam az árát.
Szerintem az én lapom nem csak a sima cicergő VRM-es hibát tartalmazta, hanem itt valami még rásegíthetett. A vízhűtés ugye kvázi hangtalan és hallottam ciceregni a lapot, a szoba másik felében is.Gigabyte vs. Asrock vs. MSI hang terén:
Amikor Turtle Beach chipes Videologic Sonic Fury hangkártyáról váltottam Gigabyte alaplapi integráltra, mellbevágó volt a silányulás...
Az Asrock ITX-nek én nem hallottam zavaró hangját. A lapról nem tudok mit mondani; a Gemini azért adott hangot, a szélzajon már nem jött át a cicergés.
Itt is figyeltem a böngészőben scrollokáskor, nem hallottam különösebben semmi zavarót.Azt azért tegyük hozzá hogy az előszobában a hűtő hangja ágyúlövés az MSI hangjához képest...
Szóval nem egyenlő esélyekkel indul a vizes MSI és az Asrock+Gemini. De a fülesben én nem hallható cicergés. Talán nagy hangerőknél volt zúgás, de nem mondanám zavarónak.Az MSI egy nagyon jó pozitív csalódás, egy kellő minőségű iparos munka a hangkeltő rajta, de ha komolyabb hangot akar akkor úgyis beszerez majd diszkrét hangkártyát.
Nem cicereg, nekem ez volt a lényeg. De ha rákötsz egy analóg erősítőt és feltekered, akkor azért ott, ott lesz a zaj. Sokat számít, hogy földelve van-e...
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- OLED TV topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- További aktív témák...
- 14900k-hoz keresek delid kittet vagy valakit BP-en akinek van és használhatnám a sajátját!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I W10 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest