Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Mercutio_ #6999 üzenetére

    Persze, mondhatják, hogy kiszállítás csak bizonyos országokba van. Nem kötelezhetik arra, hogy megoldja.
    Viszont, ha van kiszállítás azonos jellegű termékekre, csak bizonyos kiválasztott változatokat nem hajlandóak, az már lehet határeset.

    A weblap szerint azért tagadják meg a szállítást, mert csak bizonyos országban lehet teljes értékűen használni az eszköz által nyújtott szolgáltatásokat. Viszont az eszköz vásárlásához nem kell szolgáltatásra előfizetni, hanem normál kereskedelmi forgalomban bárki megveheti, aki helyi. Így nem arról van szó, mint például a kábeltévé szolgáltató boxa esetén. Persze, ha a magyar vásárló nem fogja fel, hogy mondjuk a szolgáltatás régiókorlátja miatt nem minden működik itthon azon az eszközök, akkor így járt (azért akciós 39 euroért 4k, dolby atmos képes lejátszó is jópofa, akkor is ha nem amazon előfizetéses tartalmat játszik épp. Vagy 25 euroért au akciós sima. Amikor ide sosem akciós 60 euro a sima butított változata, például. Azt bezzeg kiszállítják).

    Egy biztos, ha a vásárló meg tudja oldani a szállítást, akkor kötelesek átadni a küldeményt az új szabály szerint. A csomagtovábbító szolgáltatás pedig éppen ezt teszi.

    Persze majd kialakul ez még, biztosan ütni kell a cégeket, hogy alkalmazzák is. Mert van ahol még lehet nem is hallottak róla.

    Plusz, elvileg, mivel egyébként is szállítanak ide, a magyar vásárlónak magyar áfával kéne számolni, szóval a legegyszerűbb nekik is az lenne, ha egyszerűen engednék az ide rendelést. Nem pedig jogszabály kijátszásra kellene rámenniük. De ez csak filozofálgatás a részemről, a puding próbája majd valószínűleg egy eu eljárás lesz :D

    (#7000) djnice
    reklámos kindlet vagy fire tv sticket is? Mert akkor nem panaszkodom :)
    Azt hittem az amazon is azt teszi, amit a saturn/mediamarkt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák