Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
wow, valami furát látom a firetv stickemen. Azt már meséltem, hogy az alexásokon nem lehetett hivatalosan magyar amazon video előfizetést nézni, mert régiókorlátozott és hibát jelzett. És ezért kézzel feltettem a google play storeban lévő androidtv változatot.
Viszont ma feltűnt egy érdekesség, háromféle amazon video app is van a stickemen.
Egy a beépített, ami minden alexáson a rendszerbe integrált. Ennek a csomagneve ugyanaz, mint a play storeban a telefonos prime video appé, szal emiatt azt nem lehet rátelepíteni.
Egy amit én tettem kézzel a play storeból.
És lett mégegy, aminek a csomagneve majdnem ugyanaz, mint az androidtv-sé, csakhogy ez firetv hivatalos változat. Csomagnév: com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv verzió: 4.7.18-firetv-armv7aMost nem tudom, hogy az eu jogszabályváltoztatás maitt lett ez, vagy mert a német amazonon benyomtam a trial prime membershipet. Az biztos, hogy akkor automatice átállt a stic is németre előbb, majd mikor rákérdezett a weblap, akkor magyar lokációt mondtam magamnak és lehet akkor telepítette fel.
A lényeg, hogy így méginkább érdemes nyugatról alexás sticket venni olcsóbban, mitn a butított basic változatot drágán.
-
azbest
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Persze, mondhatják, hogy kiszállítás csak bizonyos országokba van. Nem kötelezhetik arra, hogy megoldja.
Viszont, ha van kiszállítás azonos jellegű termékekre, csak bizonyos kiválasztott változatokat nem hajlandóak, az már lehet határeset.A weblap szerint azért tagadják meg a szállítást, mert csak bizonyos országban lehet teljes értékűen használni az eszköz által nyújtott szolgáltatásokat. Viszont az eszköz vásárlásához nem kell szolgáltatásra előfizetni, hanem normál kereskedelmi forgalomban bárki megveheti, aki helyi. Így nem arról van szó, mint például a kábeltévé szolgáltató boxa esetén. Persze, ha a magyar vásárló nem fogja fel, hogy mondjuk a szolgáltatás régiókorlátja miatt nem minden működik itthon azon az eszközök, akkor így járt (azért akciós 39 euroért 4k, dolby atmos képes lejátszó is jópofa, akkor is ha nem amazon előfizetéses tartalmat játszik épp. Vagy 25 euroért au akciós sima. Amikor ide sosem akciós 60 euro a sima butított változata, például. Azt bezzeg kiszállítják).
Egy biztos, ha a vásárló meg tudja oldani a szállítást, akkor kötelesek átadni a küldeményt az új szabály szerint. A csomagtovábbító szolgáltatás pedig éppen ezt teszi.
Persze majd kialakul ez még, biztosan ütni kell a cégeket, hogy alkalmazzák is. Mert van ahol még lehet nem is hallottak róla.
Plusz, elvileg, mivel egyébként is szállítanak ide, a magyar vásárlónak magyar áfával kéne számolni, szóval a legegyszerűbb nekik is az lenne, ha egyszerűen engednék az ide rendelést. Nem pedig jogszabály kijátszásra kellene rámenniük. De ez csak filozofálgatás a részemről, a puding próbája majd valószínűleg egy eu eljárás lesz

(#7000) djnice
reklámos kindlet vagy fire tv sticket is? Mert akkor nem panaszkodom
Azt hittem az amazon is azt teszi, amit a saturn/mediamarkt. -
azbest
félisten
furcsa... úgy tűnik, mintha az amazon a ma életbelépett eu-n belüli vásárló egyenjogúság ellenére továbbra sem engedné megvenni némelyik termékét innen. Persze lehet csak a szállítást korlátozzák továbbra is, amire nem kötelezhetőek. Bár furán veszi ki magát, ha csak bizonyos termékeket nem hajlandó szállítani ide. Ha jól emlékszem a mailboxde-n keresztüli rendeléseket is elutasították régebben, mondván a régiókorlátuk kijátszására ad lehetőséget. Hát, elvileg most már nem tehetnék meg ezt...

-
azbest
félisten
a rendelés végén, megerősítésnél kiírja a teljes összeget szállítással és adóal együtt.
normál szállítási móddal Order Total: EUR 145,26 vagy 50.072,11 forint (ahogy választod) (24edikétől becsüli az érkezést)
a futáros Order Total: EUR 149,26 vagy 51.450,93. forint. (20adikára becsüli az érkezést) -
azbest
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
uk és de rajta van az első vonalbeli országok listáján, ott a hangosat árulják. Ha jól értem, akkor a basic működik azokban az országokban is, csak a felülete nem integrálja az egyéb előfizetős csatornákat és bérlés/vásárlás lehetőséget. Szóval a basic lehet eléri a streaming tartalmat első vonalbeli országban is, de a hangossal több mindent lehet. A bibi az, hogy nem lehetséges a fullost basic móban használni hivatalosan, legalábbis amazon videóhoz.
Valsz az amics shopból lehet rendelni [link] vagy olyan eu országban venni, ami másodvonalbeli.
A korábbi linkemen ott van a leírtás
"Fire TV Stick Basic Edition is available for sale for shipping to France from Amazon.fr, to Italy from Amazon.it, to Spain from Amazon.es, to Canada from Amazon.ca, to Mexico from Amazon.com.mx, and to Brazil from Amazon.com.br. Customers in other eligible countries can purchase Fire TV Stick Basic Edition for international shipping from Amazon.com."Csütörtökön vettem egyet, szépen ment is a németeknél, csak most láttam, hogy eddig elkerülte a figyelmemet ez a szivatás az eszközök működésénél.
-
azbest
félisten
Hm, ez lehet kicsit off, mert nem rendelés, hanem szolgáltatás...
ha valaki esetleg itthon gondolkodik amazon fire tv stick beszerzésén, akkor egy jó tanács:
ne a nemzetközi, alexás, hangos távirányítósat vegyétek, hanem a sima távirányítós "basic edition" változatot. Azt hiszem ugyanaz a 4 magos procis meg minden. Viszont csak a basic edition működik a másodvonalbeli országokban. A nomál firetv mindenképp az elsődleges országos tartalmat kínálja és állandóan panaszkodik, hogy rossz régióban vagy - itthon. És nem lehet váltani basic viselkedésre. Gondolom ez a 4k változatra is igaz. Legalábbis az amazon videó szolgáltatására. A netflix úgy tűnik azon is jól megy.A side-load-olt play store-os androidtv-s prime video viszont úgy látom ezen is működik, csak a minőség váltásakor a kép megakad a következő kulcskockáig. Viszont fhd-ra is felment szépen. [link]
De persze a stick kezelőfelületébe nem integrálódik, alapból a fullos app ikonja van mindenütt, a play változatot a settings/applications/manage installed apps-ból indítottam, alternatív indító app használata nélkül. -
azbest
félisten
válasz
garage112
üzenetére
Látod, írja hogy a szállító visszavitte nekik. Lehet gond volt a címzéssel, vagy valami történt a küldeménnyel szállítás közben. Ha volt nyomkövetési infó, akkor abból lehet sejteni. Szóval, mivel nem jutott el hozzád visszatérítik. Ez pech, mert gondolom akciós áron már nem tudod újra rendelni.
-
azbest
félisten
Jajjj, a trans-o-flex értesítő email-ben nem látszik az utca, csak az emelet/ajtó

Küldtem a futárnak sms-ben utcanevet is, remélem idetalál.
Azt hiszem jobb lesz átírnom amazonnál egy sorosra a címet.A tof webes címmódosítújuk hibát dob, talán a 24 jegyű azonosító miatt.
A sima postás küldeményen jó volt a címzés, csak valahogy az osztrák posta és a tof közt veszhet el.
-
azbest
félisten
És meg is érkezett az német amazoson akciós dvr kamera. Nyomkövetés nélküli levélként feladva. Be kellett menni érte a postára, mert túlméretes és csak értesítőt hoznak ki már ilyen esetben.
Szóval ha nem jön be a tracking oldal az amazon webes felüelten, akkor az tényleg azért lehet, mert nincs nyomköveetési infó. Kicsit szerencsétlen megoldás.
A másik nyomkövetősnél meg a 24 jegyű AT Post kódot pedig collo barcode-ként lehet megnézni, ha már nemzetközi úton van [link]. Az még nem frissült be nekem arra, hogy melyik cég fogja kihozni.
-
azbest
félisten
nálatok előfordul, hogy az order details részen, a német amazonon, hiába kattintotok a track package-re, az is az order detailsre ugrik át?
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi