Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
Aha! Azt hittem, hogy ez valamiféle művészi kifejezése a magyar labdakergetésben uralkodó állapotoknak, a mindent eluraló sötétség és homály, amiből csak elvétve rajzolódik ki valami értelmezhető momentum, de az is inkább jobb lenne ha beleveszne a feketeségbe.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 220v fotóelőhívással? Vagy tud valaki olyan labort, ahol jó minőségben lehet előhivatni online? 10x15-ös méret érdekelne elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz INTELligent #61093 üzenetére
Hosszú expó esetén miért kell zajt szűrni? Ott alacsony ISO-t szokás használni.
May the Force be with you!
-
INTELligent
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz INTELligent #61091 üzenetére
Köszi! Pedig LR ez is. Itt most általában sima 10-20-as NR, de ISO 800-1600 alatt nem is nagyon szoktam szűrni. Ja meg annyi, hogy leméretezés után maszkolom az élesítést, hogy a homogén felületeken ne erősítse a zajt.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
-
zsiga_667
tag
válasz zsiga_667 #61082 üzenetére
"Közkívánatra" kiegyenesítettem inkább a tengert az épületek helyett. Meg ha már megint a kezembe került a Lightroom, csak nem bírtam ki hogy ne változtassak rajta pár dolgot még. Visszavettem egy kicsit a naplementés lilás színekből, meg úgy általában a szaturációból.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
Alapból szó szerint semmi nem egyenes a képen.
A víz azért ilyen főleg, mert több méteres hullámok voltak, így ferdének látszik az eredeti képen is, ahol a gép tuti vízszintben volt.
A házak, meg a falak, hát na. Arra próbáltam figyelni, hogy a fal meg a bástya legyen nagyjából egyenes, a többi meg olyan lesz amilyen.(#61080) topikk : Pont azért f11, hogy ne csak pár métertől legyen éles, hanem sokkal közelebbről. F5,6-on még teljesen életlenek a sziklák az előtérben. Ez volt az ideális kompromisszum mélységélesség, diffrakció és hosszú záridő között az adott helyzetben.
-
topikk
senior tag
-
zsiga_667
tag
Nagy nehezen rávettem magam hogy nekiálljak a marokkói képeknek. Egyelőre egy darabig jutottam.Szerk.: Ilyen elvetemülten ferde várost én még életemben nem láttam sehol. A kész kép is csak nyomokban tartalmaz derékszögeket meg vízszintes és függőleges vonalakat, nemhogy az eredeti...
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Köszönöm mindenkinek A színes tócsa nem tudom miért lett maszatos, ránézek hátha lehet vele valamit csinálni.
-
addikt
Talán egy másik szögből lehet előnyösebb lenne. A virágláda sajnos ront az összképen. Tudom ez most lehet hogy hülyén fog hangzani, de ha pl máshol lett volna fotózva, mondjuk egy semleges háttérrel, pl egy fal, vagy egy mező előtt akkor kevésbé vándorolna el a szem a háttér felé.
Vagy ha magasabb szögből fotóztad volna és vágtad volna az alját, ahol a láda alja van, akkor pl kaptál volna egy barna semleges hátteret a cica arcával.Amúgy pont most volt előtted egy ilyen, 3 hsz-el előtted.
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
nagyúr
-
rekid
addikt
Sajna alulról szűk azon nem tudok segíteni felfelé meg balra még lenne hely. Amúgy kapáslövés fix 50mm.
Mostanában vagy a monitorom van elkalibrálva vagy én élem a sötét művészi énem. De ettől függetlenül a .jpg exportok határozottan sötétebben esnek ki az LR-ből mint maga raw.Próbáltam portrézni is de nem ment a természetes mosoly..
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
vond
MODERÁTOR
válasz vihartigris #61054 üzenetére
Igen, meg kicsit sötét is, meg egy csöppet dől balra. Pedig amúgy érdekes egy kép lehetne, főleg, ha kevésbé lenne zsúfolt a háttér. De gondolom, ez ilyen elkapott pillanat, nem volt lehetőség beállítani őket.
(#61045) ZephX: Az elsőn a hangulat nagyon ott van. A második se lenne rossz, de még néznék belőle lent, és főleg két oldalt. Az utolsó is üthetne, de sokkal tágabbnak kéne lennie, meg valami "normális" képarányt kéne ráhúzni.
-
Ixion77
addikt
válasz vihartigris #61042 üzenetére
Az eredetiben azt is láthatod, hogy valójában rendezvényszervezőnek érdemes lenni... Legalábbis ha az államhatalom barátja vagy...
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
vihartigris
őstag
-
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz INTELligent #61038 üzenetére
Hát, valami rendszerre, egyenességre, ilyesmi. Pl. ha elforgatnád az óra járásával megegyező irányban, hogy a felirat nagyjából függőleges legyen, azzal már sokat nyernél (szerintem).
Mondjuk akkor meg Te lennél ferde. De azért megnézném a helyedben.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz INTELligent #61036 üzenetére
Valami "szabályosságot" vittem volna bele, de így is tetszik. Az ablakot vágd ki körben, jó lesz profilképnek.
-
INTELligent
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz ZEN1TH #61034 üzenetére
Én meg nem bánnám, ha hosszabb lenne a fix Lumix. Ez már csak ilyen.
Nekem járt hozzá + gyári akksi, amikor vettem. Ezzel a kettővel már egész nap el lehet lenni.
A 4K 50/60 fps-sel meg vigyázni kell, mert brutálisan tudja zabálni a gépet. Nekem fejlesztenem kell a vasat, mert ezek alatt már nagyon köhög. A FHD 50/60-at még simán viszi, de ez már sok neki.
Értem. Kár.
-
ZEN1TH
őstag
Nem mondom hogy bánnám ha fix lenne a lajka mondjuk a súly meg a méret már valszeg túlzó lenne. Szerencsére a G9+PL1260-t még simán tudom vinni különösebb gond nélkül kézben, álványostul (Vanguard 235AB) anélkül hogy leszakadna a kezem. Vettem a géphez egy plusz gyári akksit is, előfordulhat hogy elég lesz. A GX80-hoz négy akksim van Hoya Fusion CPL meg egy Manfrotto ND8-as szűrő még úton van.
Videóra is király jószág lesz, extrémkedéseimről sokat szoktam forgatni. Lehet a 4K60p már kevés lesz az i56440HQ-s laptopomnak viszont van 100Mbit 1080p60p, az is faintos.
Ott már cserép volt a templomon és azzal már nem éreztem elég tisztának a képet
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
vond
MODERÁTOR
-
ZEN1TH
őstag
Lecsaptam egy G9 + PL 12-60 párosra. Már jó fél éve nézegettem a vázat. Lumix 12-60-at is akartam, mert nagyon tetszett az átfogása, feltételeztem hogy azzal már nagyon ritkán fogom elővenni a 45-150-et (sokszor végig az volt a gx80-on ha az erdőben vadásztam), aminek a hosszú végét irdatlan ritkán használom. Nyilván Leicát nem is néztem az ára miatt, viszont elég pöpec áron volt a G9-el együtt szóval nem sokat filóztam a dolgon. Ma próbáltam először a gépet. Irgalmatlanul tetszik. A 12-60 meg mint a borotva, még full nyitva is (fákhoz szoktam nyitni). Pompás az összearakása a váznak mind az obinak. Kezelhetőség is első osztályú. HighRes mód nagyon kezes lesz a vágás miatt. Kíváncsi vagyok hogy fog kinézni egy nyomtatott képen pl. 135x90
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
vond
MODERÁTOR
válasz JohnyBlue #61027 üzenetére
Éreztem én. Meg láttam, hogy az új egy kicsit máshogy néz ki.
Más. Ez mennyire jó már. Még csak hétfő van, de ez a hét képe nálam.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #61025 üzenetére
Van Leica 100-400. Meg az Oly tervezett asszem egy fix 400-ast. Bár nem tudom, abból lett-e valami.
A Nemzeti Sportosok meg ilyenekkel futkároznak. Mi lehet ez, a régi 500mm f/4?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #61023 üzenetére
Miért, 600mm f/4 van? Max. átszámítva.
Nem, azt csak úgy írtam. Nekem a 30 centi is bőven elég.
Két helyi kolléga szokott ilyennel kint lenni (Canon). Kofferben cipelik, annyira féltik.
Többiek: Szívesen. Azóta egyébként rá is kerestem. Egy-két helyen még elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz INTELligent #61016 üzenetére
Ja, lehet, bár olyan nagyon azért nem nyúl bele a képekbe. Túlzásba sem szeretem vinni, csak bírom, ha a fekete/sötét részek egy picit kékesebbek, ciánosabbak.
Bár én szeretem magam csinálni a dolgokat, de ilyen effect/look csomagokból inspirálódhatsz, mint pl a Nik Collection. Pár éve ingyenesen letölthető volt az 1.2.11 verzó. Az nincs meg neked? Ha kell, akkor átküldöm.
-
vond
MODERÁTOR
válasz INTELligent #61013 üzenetére
Semmi különös, szemre csinálok mindent. Lightroom-ban WB-t, expót helyreteszem, ha kell. Highlights-ból visszahúzok, shadows és feketeszint picit fel, egy kis clarity, kevés saturation (ha kell), meg egy csöpp split toning (általában 40/10 és 220/10 értékekkel). Aztán ezt ráhúzom majdnem minden képre. Külön a színekhez csak akkor nyúlok hozzá, ha nagyon kell. De ez elég ritka.
Milyen inspirációra gondolsz? Magára a folyamatra, vagy a look-okra, amiket létrehoznak?
(#61014) *Ropi*: 600mm? Áhhh, hova raknám azt el? Jó lesz nekem a 300mm f/2.8 is.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
Jók, mint mindig. A színeidet pedig különösen szeretem. Min szoktál húzni, hogy ilyenek legyenek?
Ugyanitt ha van ötletetek, hogy milyen oldalakat érdemes nézegetni utómunka inspirációhoz, azt szívesen venném (meguntam, hogy mindig mindent kb. ugyanúgy csinálok).
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
addikt
-
rekid
addikt
-
Lokarson
tag
válasz Speeedfire #60544 üzenetére
[link] Luminar 3
"Ha jön a világvége kimegyek majd külföldre, ott nem talál meg elrejtőzöm előle..."
-
rekid
addikt
válasz Speeedfire #61002 üzenetére
Látványosabb határozottan viszont már nem természetes. (Persze, mondom ezt a támad a mars verzióval.. )
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest