- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
en mikor 6 eve nekialltam masik melot keresni, szinten bajban voltam azzal hogy milyen osszeget mondjak
szerencsere ezt sikerult ugy megoldani hogy a 4 helybol ahova mentem interjura kettonel ok mondtak kb. azonos osszeget, igy a masik ket helyen en mar csak ugyanazt mondtam amit mashol ajanlottak -
Alg
veterán
Volt, mikor lövésem sem volt csak nagyjából mit lehetne kérni, inkább többet mindtam mint kevesebbet... Meglepődtek, megmosolyogtak, következő alkalommal megállapotdunk egy alacsonyabb, de számomra még mindig bőven megfelelő összegben.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
Lortech
addikt
Nem volt még ilyenem, inkább olyan, ahol úgy éreztem, nem tudnak megfizetni, de oda meg minek menjen az ember, ahol nem tudja kitermelni bőven a fizetését vagy nem akarnak rendesen invesztálni a munkaerőbe..
Ha tényleg kellenél nekik, és nincs túl nagy eltérés a két fél elképzelése között, akkor jó eséllyel bepróbálkoznak egy alacsonyabb ajánlattal is.Thank you to god for making me an atheist
-
doc
nagyúr
a berigeny eleve nincs kobe vesve, hacsak nem ugy adtad elo hogy "ez alatt semmikepp" - bar meg ezesetben sem feltetlenul jelent problemat
en is voltam mar ugy hogy mondtam X osszeget, vegul kaptam egy valamivel alacsonyabb ajanlatot (amit aztan nem fogadtam el)
szoval ha kellesz nekik, ugyis ajanlanak egy osszeget ami lehet akar kisebb is mint amit kertel -
kovsol
titán
Volt már olyan valakinél, hogy utólag úgy érezte túl magas bérigényt adott meg az interjúnál? Utólag emailben esetleg lehetne tisztázni, hogy nincs ez az igény kőbe vésve, vagy ez már hülyeség, és csak várjak a visszajelzésre?
May the Force be with you!
-
Sianis
addikt
válasz polonic #3789 üzenetére
Bátran lehet írni ha lejárt a megígért idő. Elég annyit, hogy szeretnél érdeklődni. Aztán egy hét múlva még egyet. Aztán már biztos lehetsz benne, hogy nem te kaptad meg. És nem, nem tolakodás. Egyrészt néha baromi sokáig tart a döntés a részükről. Másrészt meg sok jelentkező esetén ha veszik a fáradtságot akkor sok elutasító levelet kell írni. Sokszor erre sem veszik.
Sianis
-
zoetsa
tag
válasz polonic #3789 üzenetére
És ha tolakodónak fog tűnni? Ez attól függ, ki olvassa, és az milyen alak. Egy normális világban normális, h érdeklődsz, ha nem értesítettek a megbeszélteknek megfelelően. Persze egy normális világban értesíteni sem felejtenek el. És a postán sem veszhet el. Van, ahol direkt erre utaznak, h ki telefonál elsőnek vissza, h érdeklődjön.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
polonic
félisten
Ertem, koszonom a valaszokat!
Meg lenne egy dolog. Ha megigerik az interju vegen, hogy szolnak x ido mulva es meg x+y ido mulva sem tajekoztattak, akkor az erdeklodes reszemrol ugye nem fog tolakodonak tunni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz polonic #3786 üzenetére
ha fontosnak érzed megköszönni, hogy elmehettél, hogy ott lehettél, és hogy elmondhattad, küldj. én még sosem küldtem.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
polonic
félisten
Állásinterjú után mennyire szokás köszönőlevelet küldeni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy kis bulvárhír: Az önéletrajz ma már semmire sem elég
⭐ Stella
-
nagyúr
válasz MrSealRD #3773 üzenetére
kissé rossz hasonlat, de az első házasságnál lehet még nem gondolsz erre, de ha már elúszott a válóperek alatt 3 kocsi meg 4 lakás, akkor a következőnél már fogsz. kb. így vannak vele a cégek is. tisztában vannak vele, hogy nem tőlük fogsz nyugdíjba vonulni, így mivel ha már a felmondásban nem tudnak megakadályozni, legalább azt el akarják kerülni, hogy a közvetlen vetélytársakat gazdagítsd a náluk megszerzett tudással.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MrSealRD
veterán
(#3775) emvy : A hasonlat nem jó az igaz...
(#3776) FLx : Nekem ez most az első ilyen megállapodásom...valószínűleg a következőnél már másképp fogom kezelni a helyzetet. Most viszont nehéz emészteni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
válasz MrSealRD #3773 üzenetére
Nincs ebben semmi extra, a legtöbb komolynak nevezhető cégnél teljesen alap, hogy versenytilalmit kötnek veled, ha olyan munkakörben dolgozol, ahol ez releváns. Majd megszokod. Nekem is van egy legalább egy éves, aminek a leírása kétszer olyan hosszú mint az egész munkaszerződésem.
-
-
MrSealRD
veterán
Őszintén szólva ez a téma olyan nekem mint a házassági szerződés...Még el sem kezdődött valami, de már a végéről tárgyalunk...blöe... Nem tudok erre gondolni amikor a közös munkát tervezem.
Én a Sianis féle jóhiszemű hozzáállás felé hajlok. Elvileg ITT azt írják, hogy a törvény az adott időszakra egyharmad alapbért határoz meg. Tehát ez van elvileg van akkor is ha a szerződés külön nem rendelkezik róla...
Szerintem alszok egyet erre a dologra...Köszi mindenkinek a segítséget.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dabadab
titán
válasz MrSealRD #3770 üzenetére
A problemazast ok kezdtek a versenytilalmi megallapodassal, ezek utan igazan csak az a kerdes, hogy kerdes nelkul alairsz-e barmit, amit eledraknak, vagy ha mar felvetnek valamit, akkor ott korrekt feltetelek kersz - ez utobbiban szerintem nincs semmi ciki vagy kulonos.
DRM is theft
-
Sianis
addikt
válasz MrSealRD #3763 üzenetére
Én ezt olyan esetekben szoktam látni, hogy céged fejleszt valakinek, aztán a megbízó megkeres, hogy dolgozz nekik. Neked jobb pénz talán, a megbízónak kevesebb kiadás. Én ahonnan eljöttem és volt ilyesmi, a kilépő papírokkal ezt is feloldottuk. Ez igazából a cégnek egy záradék, hogy ne szúrd őket hátba. Nem arról van szó, hogy nem akarják, hogy te egy évig python programozó légy.
-
MrSealRD
veterán
(#3767) FLx : Éppen átolvasásra van nálam a cucc. Szerintem erről akkor majd még lesz egyeztetés.
(#3768) dabadab : Mivel én is elég tágan értelmeztem első körben, ezért kérdeztem rá. Csak nekem egyrészt szokatlan a téma mert az előző szerződésem 1 oldalas volt és jóval egyszerűbb... Másrészt nem akarom, hogy problémázósnak nézzenek már az elején...-> Nyilván tudom, hogy az én érdekem, hogy ne olyan szerződést írjak alá ami az én szempontomból hátrányos.
-
bambano
titán
az ellenszolgáltatásnak attól kellene függnie szerintem, hogy mi a korlátozás. ha azt mondják, hogy x hónapig nem dolgozhat a szakmájában, akkor x hónapra átlagfizetés. ha ennél szűkebb a korlátozás, akkor is a teljes időre jár, de csökkentve.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
válasz MrSealRD #3766 üzenetére
Az igazabol egyaltalan nem megnyugtato, hogy mi itt a topikban errol ezt gondoljuk, mert nem ez van leirva. Ez lathatoan olyan pont, ami csak es kizarolag a munkaltato velt erdekeit veszi alapul, ezert rettenetesen es indokolatlanul tagra van fogalmazva (lasd a pythonos peldadat, de raadasul ott figyel a hasonlo, ami alapjan a tiltas akar vonatkozhat az osszes programnyelvre is (foleg, hogy Pythonban lehet imperativan meg funkcionalisan is programozni)). Erdemes lenne ezzel futni meg egy kort es valami konkretabbra lecserelni ezt a passzust.
Az anyagi ellenszolgáltatás meg kötelező eleme ezeknek a megállapodásoknak, a mértékére vonatkozóan is vannak viszonylag kialakult szabályok, lásd pl. ezt az írást.
DRM is theft
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Ez egyrészt megnyugtató, másrészt a záradék nem tér ki anyagi ellenszolgáltatásra. Akkor ez nem túl jó.
-
-
bambano
titán
válasz MrSealRD #3763 üzenetére
ezt versenytilalmi záradéknak hívják.
szerintem a python tudás önmagában nem kizáró tényező, de ha ugyanazon a részterületen alkalmazod a python tudásodat, mint a korábbi cégnél, akkor az sérti ezt a záradékot. tehát ha korábban könyvelőszoftvert írtál pythonban, akkor mondjuk tartalomkezelőt programozhatsz, de másik könyvelőszoftvert nem.fontos megjegyezni, hogy versenytilalmi záradékot csak anyagi ellenszolgáltatás mellett lehet szerződésbe venni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
MrSealRD
veterán
Kérnék egy kis értelmezési segítséget az alábbi szövegrészlettel kapcsolatban.
Részlet munkaszerződésből.:
"...a Megszűnés Napját követő 12 hónapon keresztül nem köt üzletet és nem tart fenn üzleti
kapcsolatot olyan személlyel, vállalkozással, amely olyan üzleti tevékenységet folytat, ami a
Munkáltató mindenkori üzleti tevékenysége bármely részének versenyt támaszt, így
különösen olyan üzleti tevékenységet, amely a Munkáltató által fejlesztett és/vagy
hasznosított technológiával azonos vagy ahhoz hasonló technológia fejlesztését és/vagy
hasznosítását foglalj magába..."Igazából a második fele érdekes. Tegyünk fel egy fiktív élethelyzetet, hogy jól értem-e miről van szó.
Mondjuk Python* fejlesztő vagyok. X idő után úgy döntök szerencsét próbálnék egy másik cégnél.
A fenti bekezdés az én értelmezésem szerint kizárja, hogy egy másik cégnél szintén Python* fejlesztőként álljak munkába.Jól értem?
*Ide bármilyen technológia helyettesíthető... .NET,Java,Ruby...stb kinek mi szimpatikus.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
hali!
NSN-től hívtak, hogy sikeres volt az interjú is, hétfőn megyek job offerra
mire számítsak, (az állásajánlaton kívül ), ill. mire érdemes figyelni?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Jhonny06 #3758 üzenetére
Szerintem meg ugyanannyi kitartás és tanulás kell most is mint 5-10 éve, ha az megvan most se lesz gond az elhelyezkedes.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jhonny06
veterán
Én ettől félek.. ki tudja még hány ilyen multi van ezzel a bullshit "diploma only" policy-val. Már ha 1-2 komolyabb hely kiesik emiatt, az is nagyon sok. Ettől félek, hogy emiatt ítélnek meg. Szerintem aki 5-10 éve dolgozik a szakmában, annak anno egyszerűbb volt diploma nélkül elindulnia. Mára meg már annyi tapasztalata van, hogy csak azt nézik és a kutyát sem érdekli a papír hiánya.
-
djgeg
őstag
válasz Jhonny06 #3750 üzenetére
Én személy szerint nem fejlesztői irányultságú vagyok, viszont 18 évesen kezdtem el dolgozni (egyetem helyett) itthon majd külföldön. "Szakmán" belül. Ma már 25 évesen vezető beosztású poziban vagyok és mellette vállalkozom (elég jó sikerrel ) Szakmán belül is jól keresek.
El lehet ezt kezdeni, de azért éreztem, hogy néha "hátrányban" vagyok, azonban ezt pótoltam szorgalommal/kitartással. MS, Vmware certik re álltam rá, és próbáltam elég változatosan keresni a kihívásokat, így elég sok irányultságú tapasztalatom van. (én pl ezt szeretem)
Nemrégiben, viszont elkezdtem a diplomát. Hamarosan meglesz. Csak, hogy legyen papír... Szar dolog, mert tapasztaltom megvan, hogy olyan irányba lépjek tovább ahova szeretnék, azonban ahova én szeretnék, ott nem állnak velem szóba diploma nélkül. Persze nem ez az átlag.Értsél ahhoz amit szeretnél csinálni, dolgozni és nem lesz gond. Ha pedig valakinek tapasztalat nélkül nem tetszik, hogy alulról kell kezdeni, akkor nehéz lesz a kezdés, de nagyon.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
nagyúr
egyetemi végzettség nélkül is ugyanannyira lehetséges, főiskolai végzettség is kb. egyenértékű, ha egyébként passzolsz a keresett profilba.
ha nincs fősulis papír sem, akkor ott már nehezebb az indulás pályakezdőként, mivel ott nincs nagyon tapasztalat sem. mentőöv lehet a hosszabb külföldi tartózkodás, ha volt ilyen, nyelvismeret, stb. azt kell eladni, kihangsúlyozni, ami van, és nem azon sajnálkozni ami nincs. bármilyen piszlicsáré, sufnituning, homework, stb. munkát végeztél, meg kell próbálni úgy leírni, hogy abban benne legyenek a szakmához köthető kulcsszavak. egy hr-es fog a cvddel elsőkörben foglalkozni, ő nem szakember, ha a kucsszavak rendben vannak, fekete lóként még megjelölhet és felhívhat, ha már megunta a sok diplomást.
ha kérnek motivációs levelet, arra is érvényes, hogy azt kell eladni, ami van, és nem azon sajnálkozni, ami nincs. süssön abból a levélből, hogy te motivált vagy, lelkes, és ezt a pályát tekinted hivatásodnak, és nagyon szívesen tanulnál, fejlődnél tovább ezen a területen.
ha már behívtak, a cv-d elvégezte a dolgát, de a papír hiányából fakadó kérdéseket meg kell válaszolnod. erre készülj fel. meg fogják kérdezni, hogy miért nincs, és hogy tervezed-e a megszerzését. előbbiben nem érdemes hazudni, utóbbiban pedig amíg nem vagy 50 éves, addig elvárják, hogy igent mondj, persze megcsinálnád te a fősulit. viszont itt sem érdemes lehazudni a csillagokat az égről, olyat ne mondj, hogy akár túlóra mellett is járnál főiskolára, mert nem leszel hiteles. megéri két lábbal a földön maradni, és elmondani, hogy persze, te nagyon szeretnél, de csak akkor, ha reális esélyt látsz a befejezésére, és ha a cég ezt komolyan gondolja, akkor egy tanulmányi szerződés keretein bellül rögzítsétek a feltételeket. és igen, ilyenkor azt is be kell vállalnod, hogy alatta és utána x évig nem fogsz felmondani, valamint hogy a vizsgákat is sikeresen abszolválod.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
addikt
válasz PiciDikenz #3754 üzenetére
Azért nem olyan drága az, ha megy tanfolyam nélkül. Darabja 20-30 ezres.
-
PiciDikenz
aktív tag
Elég sok önképzéssel nem probléma "felvenni a versenyt" egy diplomással, de sajnos a nagyobb multiknál úgy tudom alapkövetelmény. (Bár elvileg nálunk is az, és mégis az egyik munkatársam diploma nélkül van itt) "Kisebb" cégeknél szerintem teljesen mindegy.
Kezdésnek a szokásos körökön kívül a lehető legtöbb certificate beszerzése jó ötlet, de ezek nagyon drágák, arra készülj fel.
-
doc
nagyúr
Fejlesztoknel szinte semmit nem szamit a diploma, anno mikor melot kerestem, egyetlen ceg volt (talan a Nokia-Siemens) ahol azt mondtak, diploma nelkul ne is jelentkezzek. Sehol mashol nem erdekelt senkit, es azota is rendszeresen keresnek fejvadaszok/hr-esek. Szoval fejlesztokent nem a diploma, hanem a tudas szamit.
-
addikt
Senkit nem érdekel a diploma, ha van tapasztalat és gyártói vizsgák. Ha tapasztalat nincsen, akkor a diploma sem ér semmit, szóval érteni kell hozzá és kész. Amúgy otthon le kell ülni, egy év minden szabadidejét rászánni, és megcsinálni az MCP vizsgákat. Abból már lesz annyi tapasztalat is, hogy egy állásinterjún átmenj egy egyszerűbb teszten. Ami nagyon fog kelleni, az az elhivatottság, a majd néha bökködöm, meg stb. hozzáállás itt kevés. Tényleg rá fog menni legalább 1 év teljesen, értsd. nem lesz más az életedben az biztos. Legalábbis ha tényleg komolyan gondolja valaki, amúgy az átlag feladja két hét után, mert rájönnek, hogy ja ezt éjjel-nappal ütni kell.
-
Mercutio_
félisten
Szakmai tapasztalatokat tenni a cv elejére és csak a végére a végzettséget.
Nyilván ez már akkor működik, ha előbbivel rendelkezik az illető.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jhonny06
veterán
Fejlesztői karrier egyetemi végzettség nélkül mennyire lehetséges? És most nem arra gondolok, hogy "ismerek olyat, aki..", mert igen, én is ismerek. Inkább az átlagra gondolok. Itt sokkal inkább megkövetelik, mint mondjuk az üzemeltetői területen. Ha igen, hogyan kezdenétek bele? MS vizsgák, vagy mi az, amivel el lehet indulni és bele lehet írni a CV-be? Nem nulláról amúgy, tehát valamennyi tapasztalat van, de nem említésre méltó. Tehát az érdekelne, hogy miként lehet felvenni a versenyt mondjuk egy diplomással, hogy ne kukázzák azonnal az ember CV-jét. Köszi.
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Egy kísérő levélbe mit kellene beleírnom, milyen hosszúnak kellene lennie? Még sosem írtam önéletrajzot sem, csak be kellett jelentkeznem a diákközvetítőbe és kész.
Külföldre lenne, gyorséttermi állásra, afféle pályakezdő lennék, de van már mögöttem 1.5 év gyorséttermi tapasztalat.
Előre is köszönöm a segítséget!
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
zoetsa
tag
válasz Szakbarbár #3741 üzenetére
Van. Az akkor volt, most meg most van. És nem az volt az indok, h nem vagy alkalmas. De még ha az is lett volna, annak is sok oka lehetett volna. És akár változhatott is. És főleg: mit veszítesz, ha beküldöd?!
-
nagyúr
ez is egyfajta szűrő. kaptál egy számodra látszólag értelmetlen feladatot. megcsinálod, vagy megpróbálod valahjogy megúszni, bízva abban, hogy mégse kell?
idegen nyelven írt motivációs levélből már egy elnagyolt képet lehet alkotni az illető nyelvtudásáról. összehasonlítva a telefonos/személyes interjún hallottakkal emgállapítható, hoyg a vélt nyelvtudás mennyire valós, azaz tényleg te írtad-e a levelet, vagy valaki "segített".
a tartalmából pedig kiderülhet, hogy a pályázó miket vél fontosnak a pozíciót illetően.tehát az egész információszerzésre szolgál. meg kell csinálni, mert ha nincs, már hátrányban vagy egy hozzád hasonló jelölttel szemben, aki vette a fáradtságot és megcsinálta, ergo a saját esélyeidet rontod.
-
Szakbarbár
aktív tag
Az előző jelentkezésnél még passzív angol tudást írtam be mert nem nagyon használtam, most hogy járok nyelvtanfolyamra és vizsgára készülök azért már inkább aktívot írnék be. Más nem változott.
De lehet hogy emvy-nek van igaza, mert még interjúra sem hívtak be.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
félisten
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Szerintetek van értelme újra elküldeni a pályázatomat ugyan ahhoz a céghez, ahonnan már egyszer elutasítottak? Még valamikor márciusban jelentkeztem Helpdesk pozícióra, akkor küldtek egy olyan levelet amelyben közölték hogy már kiválasztották az új munkatársukat, de most ismét fent van a hirdetésük. Lehet hogy nem vált be az új ember?
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Motivációt levelet írok, amit ugye konkrét személynek szokás címezni.
Az álláshirdetésben viszont sem név, sem cégnév sincs megadva, a leírás alapján pedig semmit nem tudtam kideríteni a cégről.
Hogy "illik" ilyenkor címezni? -
syl5
őstag
Ezért szoktam én mindig hétfőn reggel vagy max kedden, szerdán küldeni az önéletrajzokat.
Ilyenkor nem leszel a levélkupac alján, ahova szerintem sokszor el sem jutnak, illetve nem kavarodhat el olyan könnyen az inbox-ba, mint egy régebbi e-mail. -
eastsider
nagyúr
válasz FireKeeper #3734 üzenetére
vazee lehet azért nem válaszolnak sehonnan, mert wingdingsel van írva a CV-m?
-
törölt tag
válasz FireKeeper #3734 üzenetére
Hirtelen azt hittem, wildlings. Szerencsére megvolt az évadzáró, különben sok lenne a Trónok harca.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
félisten
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #3728 üzenetére
arial vagy times new roman, de ennyi még belefér, hacsak nem akarsz kreatív cv-vel villogni.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Mercutio_ #3727 üzenetére
Segoe UI-ra gondoltam, az olyan kis minimalista, egyszerű, de nagyszerű. Diákmunkához (!) kell egyébként, csak önéletrajzzal lehet regisztrálni az egyik diákszövetséghez.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Mercutio_
félisten
válasz Bjørgersson #3726 üzenetére
Én direkt nem azt használom, így kicsit elüt rögtön a többitől.
Persze célszerű konzervatív jellegű betű típust választani, hacsak nem valami kreatív állást pályázol.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bjørgersson
félisten
Önéletrajzot kötelező, ajánlott, illik Times New Romanben írni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
Ha nagyon "be vagy tojva", még mindig hivatkozhatsz szolgáltatói hibára. Megírod, hogy váratlanul szakadozni kezdett a net, de mostanra helyreállt. Neked pedig nagyon szimpatikus a hirdetett pozíció és mivel félő, hogy a korábbi jelentkezésed nem érkezett meg, inkább újra beküldöd.
Csak fogalmazz úgy, hogy kerek legyen és ne túl átlátszó.
Egyébként szerintem is fölösleges újra elküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Köszönöm az infókat!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Szerintetek az tolakodásnak számít ha 3 napon belül két alkalommal is elküldöm az önéletrajzomat?
Azért kérdem, mert péntek este jelentkeztem. Hétvégén az adott cég nem dolgozik, és gondolom én nem csak én keresek állást így mások is beküldték így én a "lista végére kerülhettem" idő közben.
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
NSN-es állásinterjúval van valakinek friss tapasztalata?
a héten megyek, behívtak a teszt után, mivel sikeres lett (vagy mindenkit behívnak? elég sokan írtunk tesztet)elvileg a tesztbe fognak belekérdezni, táblán programozás, pszichológiai rész, angolul
-
törölt tag
Sziasztok, a Lufthansa systems young professional programjával vagy a Morgan Stanley technology graduate programjával kapcsolatban van bárkinek bármilyen infója, tapasztalata, ismerőse, aki itt végzett, csinált stb.
Bármilyen segítségnek rendkívül örülnék! -
nagyúr
-
djgeg
őstag
-
polonic
félisten
az mennyire jelent rosszat, ha jelentkeztem egy pozícióra, meg is volt az állásinterjú, szerintem nem is ment rosszul (szerintük persze lehet, hogy igen ) és ezt a pozíciót egy másik oldalon egy friss dátummal látom meghirdetve?
-
veterán
válasz FireKeeper #3705 üzenetére
Szerintem egy normális országban ez nem lenne ennyire tiszta sor. Főleg nem IT területen.
-
veterán
válasz FireKeeper #3702 üzenetére
Addig nem fognak felvenni főállásba, amíg nincs meg a diplomád. Ezzel kalkulálj.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
T-Systems-ről van általános tapasztalat valakinek? Gyakornoknak mennék hozzájuk szakmai gyakra a nyárra, kövi szemeszterre, meg akár tovább is. Elvileg minden képesítésem megvan a melóra, úgyhogy ha még nyitott a pozíció, szerintem jó esélyem van, bár elég sokféle adatot kellett megadni a jelentkezésnél, szóval lehet felhúzzák a szemöldöküket, ha meglátják hány éve csinálom már a BSC-t... Meg volt ilyen hogy-képzeled-el-a-karrieredet-x-év-múlva, oda toltam egy ilyen kb általános bullshitet hogy érdekes munkát szeretnék, meg projektekben részt venni, csapatjátékos vagyok stb. Terjedelemben nem spiláztam túl, pár mondat lett csak, nem hagytak neki nagy rubrikát, úgyhogy gondolom nem kisregényt vártak...
Szóval ha bárkinek van tapasztalata a cégről, megoszthatná velem, milyen az interjú (gondolom lesz azért), ilyesmik!Előre is kösz!
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
addikt
válasz #47053824 #3694 üzenetére
Fél vagy egy év akkor lehet elég, ha éjjel nappal tud tanulni a képzés mellett is. Sajnos ha kezdő tudásal rendelkezik, akkor inkább az ugyanilyen tudású 20 évest fogják felvenni helyette mindenhol. Él kell döntenie, hogy fejlesztés vagy valami admin irányba megy, aztán hajrá. Gyártói vizsgákat nézegetném a helyében, meg hozzá tartozó tanfolyamokat. Mondjuk egy millája el fog rá menni...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN