Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
válasz
Vasinger! #3396 üzenetére
Hát optimális esetben nincs szükség semmi másra mint a CV-d re.
Habár volt hogy 3-4 órát vártam, azóta viszek egy kis kaját, ha olyan helyre megyek, de én amúgy is táskával laptoppal rohangálok mindenhova
(#3397) emvy v
Az se rossz, vagy egy feles a sarki boltból, idegnyugtatónak
-
Vasinger!
nagyúr
Állásinterjúra szokás CV-n kívül vinni valamit, vagy erre érdemes rákérdezni, ha nem tértek ki rá?
emvy:
Na de most komolyan
-
djgeg
őstag
Azért számít, mert ezek a tesztek osztályoznak és véleményt mondanak a feltett kérdésekre adott válaszod alapján. A megállapítást (kvázi a megoldó kulcsot) viszont az adott területen és az adott kor értékei szerint állítják fel a készítők. Egy kérdésre adott válasz máshova sorol, ha azt egy 60 évek amerikai átlagpolgár értékeli vagy egy 2014 es Magyar átlagpolgár.
Nincs itthon olyan cég (vagy nem tudok róla) aki saját pszichológus tényleges szakértőt, személyiség elemzőt bízna meg a teszt értékelésével. Így meg értelmetlen. -
djgeg
őstag
válasz
Vasinger! #3391 üzenetére
Voltam már 2 interjún ahol volt ilyen. Az egyik valami 30-40 éves teszt volt... Nagyon jól felmérhettek vele
A másik meg "logikus gondolkodást nézte".
Erről és az összes barom cégről akik ilyen cukiságokat használnak mindig ez jut eszembe : [link]Persze lehet olyan teszt aminek van értelme, csak legjobb tudásom szerint eddig friss európai-középeurópai psziho teszt amit direkt munkatárs kiválasztásra készítettek volna nincs! 20-30 éves, más idő és más terület erkölcsi értékei szerint készített tesztet minek töltsek ?
Adott esetben hasznos lehet egy személyiség felmérő (nem psziho), hogy milyen munkakörnyezetbe csoportba vagy való, mennyire birod a nyomást stb.
A 99% ka az ilyen interjúkon viszont értelmetlen.Kedvenc kérdésem volt annó az egyikben.
Kinek adnád át a helyedet a buszon. Öreg bácsi, terhes nő, kisebbségi középkorú nő.
Helyes válasz kisebbségi nő.... Különben rasszista vagy... -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Hétfőn megyek egy céghez állásinterjúra és azt írták, hogy pszichológiai tesztre is sor fog kerülni. Valaki el tudná mondani, hogy ez pontosan miből is fog állni?
Esetleg várok egyéb építő kritikákat, hogyan érdemes felkészülni egy ilyen interjúra.
-
kovsol
titán
válasz
westcoastog #3386 üzenetére
helpdesk
-
Mercutio_
félisten
válasz
westcoastog #3382 üzenetére
Leírták már többször, hogy idegennyelvű HD-re nagy valószínűséggel elmehetnél, az ott szerzett gyakorlat már jó referencia lehet hasonló, de jobban fizető helyre továbblépni, vagy az adott cégnél haladni a ranglétrán. És egy ilyen állás megpályázásához nem kell pestre költöznöd, csak, ha azt mondják, hogy fel akarnak venni
-
KMan
őstag
válasz
westcoastog #3382 üzenetére
Nyelvvizsgat csinalod, vagy tervben van?
-
westcoastog
veterán
válasz
Mercutio_ #3377 üzenetére
Nem tudok már mit mondani, előbb utóbb meg fog oldódni a helyzet. Dolgozni akarok, keresek, tegnap is 6 helyre küldtem önéletrajzot, aztán valami lesz. Látom azt hogy kapásból nem költözök fel pestre 1000 forinttal a zsebemben már azt jelenti hogy nem akarok semmit..
(#3379) Tapsi
Thank you captn.Majd ha megveszem a mustang gt-t egyszer akkor elmegyek hozzád integetni belőle.
-
válasz
westcoastog #3376 üzenetére
Szerintem nálad olyan szintű hozzáállásbeli problémák vannak, amelyek esélytelenné teszik, hogy bármire is vidd az életben.
-
Mercutio_
félisten
válasz
westcoastog #3374 üzenetére
Általában mindenki így gondolkodik vidéken, épp ezért sokan vannak 1-1 állásra a jelentkezők, emiatt az adott cég a béka segge alá tolhatja a bért amit fizet, és a fentiekből megsaccolhatod azt is mennyi esélyed van 1-1 ilyen állást elnyerni, hacsak nincs sokkal több gyakorlatod, mint a többi jelentkezőnek.
Szóval lehet itt síránkozni azon, hogy mi lenne a jó, de ez nem visz előre, mert nincs realitása
A kölcsönt meg szerintem nem banki kölcsönként értette FLx, hanem ismerettségi/rokoni körből.
-
válasz
westcoastog #3374 üzenetére
Én is próbálkoztam vidéken, aztán a végén találkoztam egy nagy recruiter cégnél egy lánnyal, aki konkrétan azt mondta, hogy ha jót akarok, akkor menjek innen, mert sose fogok jól fizető állást találni. Nem volt egyszerű, mert én is szívesebben laknék vidéken, de valamit valamiért. Majd nyugdíjasnak visszatérek.
-
westcoastog
veterán
Látom nem lehetetlen a dolog.
Legoptimálisabb az volna ha itt laknék továbbra is és itt a közelben találnék munkát amivel elvagyok, nem nagyon szeretnék ugyan pestre költözni, de ha más megoldás nem lehetséges.... Bár biztos vagyok benne hogy a környéken is kell lennie valaminek.
Hitel meg az a dolog amiben soha az életben nem akarok folyamodni. -
válasz
westcoastog #3368 üzenetére
Én is sorolhatnám a negatív dolgokat az életemben, de inkább elhatároztam magam és felköltöztem Pestre, mert itt legalább volt olyan állás, amiért normális pénzt fizettek. Első egy évben az albérletre volt pénzem, meg pont megéltem. Aztán azóta kicsit más már a helyzet, mivel rengeteg lehetőséget találtam itt, amiket sikerült is megragadni. Most annyit keresek amennyiről sose álmodtam volna. Ja és úgy jöttem fel Pestre, hogy hitelből tudtam kifizetni az albérlet kaucióját és az első egy hónapot...Soha senki nem tudott támogatni anyagilag a családból, most viszont én támogatom már őket. Szóval az akarás tud hozni eredményt, csak el kell indulni.
-
zoetsa
tag
válasz
westcoastog #3368 üzenetére
Na, ez nagy hülyeség. De hagyjuk, erősebb a szemllenződ, mint h meghalld, amit mondok. Most sem az érdekelt téged, h mit lehetne, hanem h mit nem, megint csak a kifogásokat keresed. ...
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Gyártósori összeszerelő állásnál milyen típusú tesztre lehet számítani? Gondolom semmi extra, de első munkahelyem lesz, még sosem írtam ilyet. Kíváncsi vagyok.
-
zoetsa
tag
válasz
westcoastog #3366 üzenetére
Nem volt kérdés, de annyira feltűnő, h...: a negatív hozzáállásod. Azon kéne változtatni. Mert ezzel vban elcseszed az életed, elmész a lehetőségek mellett, és bmennyire is panaszkodsz, ez nem a sors, magad okozod. És ha nemcsak a kifogásokat keresed, rengeteg lehetőség van ezen a téren is, és tehetsz magadért.
-
westcoastog
veterán
Látom hogy nem megyek túl sokra...
Viszont egyik ismerősömet ugyan ezzel a szakmával, felvették innen pár kilométerre irodára, modellezni..
Neki bejött. Nem szomorítasz el, tudom hogy nem megyek sokra vele.
A pénz miatt amit kapnék a képzés alatt elvállalnám, de ott a másik éle is a kardnak hogyha mondjuk nem megyek erre a képzésre ami 10 hónap, lehet közben még munkám is lenne, na ez az amit nem láthat előre senki, így most nem tudom mit tegyek. -
syl5
őstag
válasz
westcoastog #3360 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de akkor azzal a cad-cam-el se mész túl sokra.
Egyetemen évekig csak a géprajzot tanulják a gépészmérnökök. -
-
kovsol
titán
válasz
westcoastog #3362 üzenetére
Ez a 2 hónap után kirúgás nem hangzik jól.
Szerintem nyelvekre feküdj rá, mert azzal több lehetőséged lenne a jövőben. Multihoz akár nyelvtudás is elég lehet a bejutáshoz. -
djgeg
őstag
válasz
westcoastog #3358 üzenetére
Hát ha alapvetően a pénz az egyik gátoló tényező, hogy elköltözhess, akkor tessék elmenni 3 műszakozni 1-2 hónapig. Közben állás keresés stb. A semminél és kb 0 bevételnél minden jobb. Még ha félállásban csinálsz is valamit. Ugyan ilyen helyzetbe voltam mint te egy darabig. Dolgoztam én 12 órákat szexshopban is egy ideig
(amúgy jó egy éle tapasztalat
) Ideig óráig minden jó, persze amikor ott van az ember nem egyszerű és tudom közhely, de mindent meg lehet oldani ha az ember nagyon akarja.
ui.: írtam egy PM-et
-
westcoastog
veterán
Na jó azt hülyén írtam. Úgy értem ha ez a gazdinfos okj is abból áll hogy hogyan kapcsoljuk be a számítógépünket illetve az abakuszon át a teljes ms office csomag a tananyag része akkor biztosan sokat el lehet érni vele... Cad-camen is alap informatikai dolgokat kellett tanulni, meg office mindennap, mellette voltak a gépész és marketing meg egyéb tantárgyak.
-
syl5
őstag
válasz
westcoastog #3352 üzenetére
Ha a gazdasági infóban és a cad-cam infóban 10 hónapban csomó tantárgy ugyanaz, akkor hagyd a francba az egészet.
Teljesen más a két terület. -
westcoastog
veterán
Ha szakmában akarnék dolgozni akkor egy lehetőséget tudok, karbantartó technikus a delphi thermal-nál, viszont, folyamatos 3 műszak, ami azt jelentik hogy heti 6 nap munka,és az egy nap szünet sem hétvégére esne hogy esetleg találkozzak a ritkán látott ismerősökkel. (Tudom, dolgozni kell, nem az emberi kapcsolatokkal foglalkozni, a pénz a fontos ebben a fos világban.
)
Na meg amúgy sem bírtam a 3 műszakot.
Mást meg ezen a rohadt környéken nem tudok, elköltözni meg megint csak miből.jól kell helyezkedni és egy adag szerencse se árt.
Az elsőre nem tudom hová, a másodikra meg annyit hogy sosem volt. -
djgeg
őstag
válasz
westcoastog #3356 üzenetére
Hát ha meg se nézed akkor biztosan nem fogsz előréb jutni diploma fronton. Személy szerint nekem se volt lehetőségem diploma szerzésre "időben" 17-18 éves korom óta dolgozom. Hál isten mákom volt, jó munkák értelmes fizetések, ma meg már ott tartok, hogy a cég akár fizetné is a diplomaszerzést. Folyamatban van már így is saját kútfőből.
Személy szerint nem bánom, hogy dolgozni kezdtem, viszont jól kell helyezkedni és egy adag szerencse se árt. Többet ér a tapasztalat/szaktudás mint a diploma.
A helyedben mindenképpen a szakmában dolgoznék! Bármi áron! Sokkal többet ér pár hónap szakmabeli munka mint évek egy gyártó sornál.
Nézzél körbe, és igenis gondolkozz el keményen bármi is hátráltat a költözésben. Ha kell költözni akkor költözz (biztosabb meló ért ne csak úgy) -
válasz
westcoastog #3354 üzenetére
Azért a másik lehetőség még mindig ott van: diploma + rendes szaktudás. Hidd el, sokan járjuk ezt az utat.
-
F34R
nagyúr
válasz
westcoastog #3352 üzenetére
Ha nyalos vagy akkor igen, amugy nem. Mindenhol az ismeretseg szamit, ha meg nem akkor oda tenyleg diploma + rendes szaktudas kell. En azt mondom ha nincs most mas akkor menj el.
-
westcoastog
veterán
Gazdasági informatikus képzéssel érnék valamit? Most voltam a munkaügyiben, és a támop 1.1.2 programon belül lehetne jelentkezni képzésekre, ez az egyetlen ami szimpatikus volt, 10 hónapos képzés, meg amíg odajárok a minimálbér 70%-át kapnám (50k), csak nem tudom érdemes e elvégezni, ez rokon szakképzés a cad-cam infóval, gondolom csomó tantárgy ugyan az benne mint a cad-ben, és ha ide is járnék nem tudom azokból a tantárgyakból kéne e még egyszer vizsgázni.
Na meg érdemes e azért hogy az önéletrajzomba beírhassam mint második szakma... -
bambano
titán
válasz
pvt.peter #3347 üzenetére
elvileg sehonnan, bíznak benne, hogy a versenytilalmi megállapodás büntető része eléggé elrettentő.
gyakorlatilag meg kicsi a világ, akár a komolyabb fejlesztő cégeket tekinted, akár azokat a fejvadász és munkaközvetítő cégeket, akik ilyen helyekre embert tudnak ajánlani. úgyis kiderül.másrészt meg ahova mehetnél, ott látni fogják a kiléptető papírjaidat (törvényi kötelesség), meg ismerik a többieket annyira, hogy tudják, volt-e v.t. és rögtön egy bazi nagy fekete ponttal lépsz be, nem fognak szeretni. azt fogják gondolni, hogy tőlük is balhésan fogsz elmenni.
-
pvt.peter
őstag
Tapsi, bambano, cain69, cucka, FLx
Köszönöm szépen a válaszokat.Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha pl. én felmondok vagy nekem mondanak fel, akkor a volt munkáltatóm honnan fogja tudni azt, hogy én vhol munkát vállalok?
Elméletileg nem állok már velük kapcsolatban mert a munkaviszony megszűnt. -
Ryder1
senior tag
Egy utolsó kérdésem lenne még.
Ugye postai úton kérik az önéletrajzot, de cégnek kell címezni, tehát gondolom, elsőre a portára kerül.
A borítékon hol tüntessen fel, hogy önéletrajz van benne? Vagy majd felbontják, megnézik mi van benne és odaadják annak, akinek kell? -
-
válasz
pvt.peter #3334 üzenetére
Komolyabb fejlesztőcégeknél ez alap. Nálunk enélkül senkit nem vesznek fel. Aztán a felmondás előtt persze lehet olyant csinálni, hogy a cég egyoldalúan eltekint az egésztől, ha nem akar neked potyára egy zsák pénzt fizetni, mert úgysem viszel el semmi titkot.
Ja és nálunk egyáltalán nem mehetsz olyan céghez aki szerződésben áll velünk még olyanhoz sem ahol "csak" használják a terméket... Viszont 6 hónap 100% pénz van egyösszegben.
-
cucka
addikt
válasz
Igen, van olyan cég, ahol ez nincs a szerződésben. Menedzsereknél nyilván szinte mindenhol megtalálod, de ha jól értem, nem ilyen pozícióról van szó.
Amúgy ezzel semmi gond nincs, leszámítva azt az 50%-ot. Az eléggé gumiparagrafus, hogy mi számít az ő konkurrenciájuknak, tehát értelmezheted úgy is ezt a kikötést, hogy miután elhagyod a céget, fél évig szinte tuti nem lesz munkád. Ezt én csak akkor írnám alá, ha a versenytilalmi időszakra is 100%-os bért fizet a cég. -
válasz
megszokott, persze a formája más és más. van ahol azt kötik ki, hogy a cég olyan ügyfelénél nem állhatsz munkába x ideig, akinek dolgoztál, van pedig ahol a versenytársra kötik ki ugyanezt.
mindenképpen kérdezd meg őket, kit tekintenek versenytársnak. egy általános fejlesztéssel foglalkozó cégnek, akik csak bedolgoznak projektekre más cégekhez, kb. mindenki az, ez esetben aligha állja meg a szerződés a helyét egy munkaügyi bíróság előtt, ugyanis kvázi ellehetetleníti a későbbi munkavállalásodat. ha csak néhány szereplős a piac, akkor be lehet vállalni. -
törölt tag
válasz
bambano #3336 üzenetére
A jogi háttérrel kapcsolatban egy másik topicban is linkelték pár hónapja, azt hiszem ezt az oldalt. Ha közben nem változott a szabályozás, akkor tényleg jogszerű, mert a fizetés harmada a minimum.
-
bambano
titán
válasz
szerintem ez mindennapos dolog, hogy ne vidd el a céges titkokat máshoz.
az kérdés, hogy ezért 50% jár-e vagy más. de tudomásom szerint jogszabály ebben a formában nem tiltja.azt vésd nagyon jól az eszedbe, hogy a szerződés (minden, nem csak munkaszerződés) közös, egyező akarattal létrejövő szerződés. ha olyan van benne, ami neked nem tetszik, lehet rajta változtatni, változtatást kérni. ha nem tetszik a versenytilalmi záradék, húzd ki. ha kevesled az 50%-ot, írd át.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az mennyire bevált szokás egy szoftverfejlesztő cégnél, hogy "versenytilalmi megállapodás" kerüljön megkötésre.
Ami tlképpen arról szól, hogy én, mint munkavállaló a munkaviszony megszüntetését követően nem helyezkedhetek el versenytársnál 6 hónapon keresztül, viszont kapok ekkor is fizetést, aminek az összege 50% -os az eredetihez képest.
Tehát gyakorlatilag 6 hónapra kapnék 3 hónapnyi alapbért.
Egy pesti informatikai multinál találkoztam ezzel a szerződésben.Egy kis saját sztori:
BSc diplomámat prog-infó szakon szereztem, jelenleg MSc-n vagyok, július óta dolgozok.
Nekem ez a "versenytilalmas" dolog egyáltalán nem tetszetős, úgy hogy érdekelne olyan (tlképpen bármilyen) szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég Pesten, amelyiknél ilyen nem kerül bele a szerződésbe.
Olyan cégek is érdekelnének, ahol lehetőség van részmunkaidős munkavállalásra.Az információkat előre is köszönöm.
-
Ryder1
senior tag
Na most akkor milyet?
Egyikőtök szerint bármilyen kép jó, másik szerint otthon készült.
Tablóképem fél éve készült, öltönyös, nyakkendős. Azt nem tudom, hogy erre a munkára érdemes-e ennyire kiöltözött képet küldeni.
-
törölt tag
Nyugaton a fénykép nélküli az új trend, sőt, sokszor az életkort sem írják bele (mintha nem lehetne a végzettség és a munkaviszony alapján belőni), mert alapot biztosíthat a diszkriminációra.
Itthon fényképest küldj. Vegyél fel egy tiszta inget és egyszínű, semleges háttér előtt fényképeztesd le magad. Ajánlottan küldd.
-
Ryder1
senior tag
Na, még valami érdekelne.
Ha a hirdetésben nem írják, hogy fényképes önéletrajzot küldjek, akkor ne is tegyek bele fényképet?
Csak jobban mutat, ha látják, kiről van szó. Vagy ha nem kérik, akkor ne is rakjam bele?Ha mehet bele, akkor milyet? Gyártósori szerelőnek jelentkeznék. Lehet öltönyös tablókép, vagy csináljak inkább egy képet hétköznapi ruhában?
Önéletrajzot postai úton kérik. Hogy adjam fel? Simán, vagy ajánlottan?
-
igen. jó esetben a cv-d minden állásra testre van szabva. az adott pozícióhoz legjobban illő részeket próbáld emg kihangsúlyozni benne. én úgy csináltam, hogy időrendi sorrendben kezdtem az aktuális pozíciómmal, és visszafelé haladtam, mostanában úgyis ez a divat. az 5 évvel ezelőtti munkákhoz már csak 1-2 sor került, a 7-8 évvel ezelőttiek pedig csak akkor kerültek be, ha szakmailag relevánsak voltak, és akkor is csak a tól-ig, cég neve, és a pozíció volt megnevezve. kifejteni ezeket már nem érdemes, amit azóta is csináltál, az máshol már előkerült, ami meg nem, az pedig már aligha számít releváns tudásnak.
a tanulmányok egy elég rövid fejezet tud lenni, ahogy az idő megy előre. szakmai tudás központú cv-nél jó ötlet már csak annyit beleírni, hogy mi a legmagasabb iskolai végzettséged, hol és mikor szerezted - ez egy sor. certiket, tanfolyamokat, nyelvtudást fel lehet sorolni a munkatapasztalatok után. -
bambano
titán
én azt gondolom, hogy egy cég azért vesz fel, hogy hasznot hajts neki és/vagy megoldd a problémáit.
ezt kell bizonyítani az önéletrajzzal. pl. egy crm rendszer upgrade projekt esetén nem mindegy, hogy te csak aláírtad a beszerzési papírt vagy megtervezted, implementáltad, irányítottad, menedzselted, stb. a projektet. szerintem ezt kell bizonyítani az önéletrajzban. -
djgeg
őstag
Miután elég kicsi az erre fordítható humán erőforrás, így a munka lényegi része rám hárul. Mint az említett "tervezés, specifikáció írása" is. Amit max kitudok adni feladatként, azok részfeladatok és kuli munka. Gyakorlatilag nincs olyan lépés amiben ne vállaljak fő szerepet. (Kivéve a belső it marketing mannagelése és az implementálás egy része pl, dokumentum, és útmutató gyártás ezeket kezdem leadni egy hozzáértő kollégának)
Lényeg, hogy nem más "dákójával akarom verni a csalánt" -
djgeg
őstag
válasz
bambano #3315 üzenetére
Hát miután, én vagyok az említett helyen az IT "táplálék lánc" csúcsán így gyakorlatilag a pontos tervezés, specifikálás, fejlesztési egyeztetések és mannagelés, migráció, implementálás, mindent vagy én csinálok vagy én osztok ki feladatként.
Így vezetőként, olyan projecteket gondoltam kiemelni, amik a cégnek értéket és forduló pontot hoznak. Pontosabb a pl olyanokat,hogy minden használt szoftvert lecseréltünk, de többségében fejlesztettünk felhő és web alapúra, Az elszámolási rendszertől kezdve a HR- CRM, munkatárs támogató rendszerek- Egy komplexebb központi 5 helyről párosító ügyféladatbázis adatbázis (irdatlan mennyiségű adattal). Komplex wiki és e-Learning rendszer. Office 365: Exchange online meg Lync ről meg stb ről ne is beszéljünk azok arpók az említettekhez képest. Mindezeket egy nem kis lélekszámú infrastruktúrában és nem a "zöld gombot megnyomom és kész" kapcsolatom volt ezekkel a projectekkel, hanem pont ellenkezőleg. -
bobsys
veterán
válasz
bambano #3315 üzenetére
projekt eredmények felsorolását azért nem tartom jónak, mert nem derül ki belőle a te hozzájárulásod mértéke
Ket hete jart nalam egy oneletrajz, a jelentkezo nagyon penge volt, 5 millio felhasznalos levelezo rendszer bevezetese. A beszelgeteskor meg kiderult, hogy hat ize igazabol mar megvolt tervezve az utolso szogig meg be is volt allitva mikor odakerult.
-
bambano
titán
szerintem az elvégzett projektek nem érdekesek, az az érdekes, hogy te milyen eredményt produkáltál, ami hasznos volt a cégnek. a projekt felsorolás, esetleg a projekt eredmények felsorolását azért nem tartom jónak, mert nem derül ki belőle a te hozzájárulásod mértéke. persze nem mondom, hogy a projektekről szó se essen, mert úgyis beleírod, amikor a saját eredményeidet leírod, de ne azon legyen a hangsúly.
szóval ne az legyen, hogy:
1. karákószörcsögi takarék bérszámfejtő rendszere
2. kispistabt hr rendszere
hanem az, hogy
1. objektumhierarchia tervezése és implementálása a karákószörcsögi takarék új bérszámfejtő rendszerében, azon belül az x.y modulokban.ha europass formátumot csinálsz (ez a szabvány, de a legtöbb hr-es utálja), akkor ott külön szakaszban kell a képességeket, készségeket összefoglalni. az amcsi önéletrajz inkább a tapasztalatot helyezi a középpontba.
egyébként meg érdemes Jobangel önéletrajzos posztjait megnézni.
szerintem minél öregebb vagy, annál inkább meló van elöl és suli hátrébb.
-
törölt tag
A szakmai tapasztalatot vedd előre. Ha van miről írni, akkor ez a rész többet mond, mint a tanulmányok.
A többivel kapcsolatban te látod, hogy melyik megoldás miként néz ki az önéletrajzodban. Nekem leírva szimpatikus a munkakörök alatti felsorolás. Ha jól néz úgy ki, és megragadja a figyelmet, szerintem nyugodtan lehet ilyen a felépítése.
-
bambano
titán
ez volt az eredeti két mondat:
"Magánjellegű okok miatt abba kellett hagynom a középiskolát, így most a 11. osztály elvégzéséről van bizonyítványom." és "Középiskolai végzettséget milyen formában írhatom bele?"ő sem akart végzettséget hazudni, megkérdezte, hogy hogyan írhatja bele. a helyes válasz (tőlem): sehogy, mert nincs neki olyanja. iskolalátogatást írhat be, de befejezett végzettsége nincs. a végzettség a hr szlengben befejezett, papírral igazolt iskolát vagy tanfolyami képzést jelent.
-
djgeg
őstag
Üdv hardverapró apraja nagyja
Önéletrajz aktualizálás közepette felmerült pár önéletrajzi kérdés:
Szakmai tudás központú önéletrajzban, az eddigi munkahelyek felsorolásánál részletezzem az adott munkakörben elvégzett projekteket stb.-ket, vagy egy külön szakaszban utána pl.: szakmai kompetenciák, vagy projectek stb. (részletezés alatt a nagy projektek felsorolását értem) Eddig nekem külön volt szedve, de láttam pár CV-t mostanában és ott rögtön felsorolva az adott pozícióban a papírról leugróbb dolgok, a gyors figyelemfelkeltésre és tetszett. Csak nem tudom, hogy pl munkahelyenként illetve pozinkként, egy ilyen 5-10-es felsorolás mennyire zavaró.
A Pozició általános leírása, és hogy mit jelentett ez xy cégnél az eddig is megvolt, de ezen felül felsoroljam a fent említetteket?Ezen kívül ki hogyan szokta kezdeni a CV felsorolást, Tanulmányok->Szakmai tapasztalt vagy esetleg fordítva? (az én esetemben a szakmai tapasztalat sokkal többet nyom a latba, de eddig az elöbb említett sorrendben voltak.
-
zoetsa
tag
-
bambano
titán
úgy nem írhatja be, hogy ami nincs, az nincs, tehát nem írhatja be. van doktorija? nincs. akkor nem írja be. befejezte a középiskolát? nem. akkor nincs középiskolai végzettsége.
az, hogy járt középiskolába, nem középiskolai végzettség. a járást (mint ahogy én is írtam, befejezetlenként), be lehet írni, végzettségként nem.
-
zoetsa
tag
válasz
bambano #3307 üzenetére
Már hogyne írhatná be???? Hogy lehet ilyen sületlenséget mondani?....
Különbenis hogy nézne ki egy fiatalember önéletrajza 3 év lukkal?!.... Ha dolgozott volna ebben a 3 évben, uúgy be kéne írnia.
Ha nem írná be, úgy néz ki, h otthon tengett-lengett, nemcsinált smit.
És eközött meg a középiskolai tanulmányok között óriási különbség van!
-
bambano
titán
középiskolai végzettséged nincs, tehát azt nem írhatod bele. max. befejezetlenként.
szerintem többre mész, ha írsz egy viszonylag sablon önéletrajzot, plusz egy jó motivációs levelet, amiben leírod, hogy személyes okok miatt nem tudtál tanulni, de ugyanezen személyes okok miatt szükséged van az állásra és mindent megteszel annak érdekében, hogy jól teljesíts. referenciaként pedig említsd meg a nyári munkát. -
zoetsa
tag
Bele. Érdemes.
Ha tervezed a befejezést, beírhatod mögé esetleg, h érettségi/nyelvvizsga várható időpontja.
A magam részéről az érettségit inkább javallanám, a nyelvvizsga többnyire csak pénzkidobás.
Ha szóban nem megy olyan jól az angol, akkor biggyeszd mögé, h írásban.Kb:
Munkatapasztalat:
2013 Gyártósori operátor, XY CégIskolák:
2010-2013 XY Középiskola
2002-2010 XY Ált IskNyelvtudás:
Angol középfokSzámítógépes ismeretek:
Felhasználói szintEgyéb készségek:
Gépírás -
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Első önéletrajzomhoz kéne pár tanács.
Magánjellegű okok miatt abba kellett hagynom a középiskolát, így most a 11. osztály elvégzéséről van bizonyítványom. Nyáron egy hónapot dolgoztam egy gyárban, ami most ugyanarra a munkakörre állást hirdet (operátor gyártósoron). Tehát túl sok mindent nem tudok beleírni, csak ezt az egy hónapos diákmunkát, amit ott dolgoztam. Ezen kívül középfokon írok/olvasok angolul, de nyelvvizsgám nincs. Láttam, hogy gépírást is szoktak önéletrajzba írni, de sok köze ehhez a munkához nem lenne, úgyhogy nem tudom, érdemes-e beleírni. Papírom arról sincs, de gyorsan és hiba nélkül gépelek. Szintén nem tudom, hogy a felhasználói szintű számítógépes ismereteket beleírjam-e. Középiskolai végzettséget milyen formában írhatom bele? Egyáltalán beleírjam, ha az állás feltételei között általános iskolai végzettség a minimum?
Igazából jöhet minden tanács, ami eszetekbe jut.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
murdoc24 #3300 üzenetére
Szerintem semmi nem kell kb. bár tényleg cége válogatja. Van ahol a second line is droid munka és kb a password reset a max, van ahol meg azért tényleg kell komolyabb hibákat is elhárítani. Mivel multi, ezért a hibák többsége úgyis olyan lesz ami a saját egyedi szoftvereikhez kötődik, így majd meglátod. Nem kell erre rákészülni.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest