- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
upsyka
aktív tag
sziasztok,
nem pont IT területen, de állás lehetőség IX. kerületben raktárosként
hátha valakinek jó leszNem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
bambano
titán
válasz tomiii. #3598 üzenetére
teljesen mindegy, hogy te vagy az illetékes mit hisz arról, hogy ez milyen "esemény", állásinterjúként javaslom kezelni. ha nem is akarsz öltönyt, (pedig de, akarjál ), akkor is szövetnadrág, bőrcipő, normális ing. a nyakkendőt talán megúszhatod.
akár felvilágosítani akar, akár rögtönzött interjú lesz, az első benyomást most teszed meg.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tomiii.
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám Az elejéről kezdem, most végzek majd nyáron (gépgyártástechnológiai technikusként), próbaként beküldtem az önéletrajzom egy pneumatikai céghez, gyakornoki állás miatt(szeretnék továbbtanulni),bár nem volt ilyesmi hirdetve, de felhívtak, hogy pont keresni akartak egy mérnök mellé gyakornokot, ha érdekelnének a részletek, menjek be a megbeszélt időpontban elbeszélgetni és az illetékes mindent elmond.
Itt jönne az én problémám, milyen ruhát kellene ehhez felvennem? A probléma, hogy nem tudom, hogy most csak felvilágosítani akarnak-e,vagy az illetékes már alapból akkor tart egy rögtönzött interjút. Ide kell öltöny, vagy elég egy elegáns világosabb ing, egy sötétebb farmer, egy sötétebb cipővel?
azt tudom, hogy tavaly haverom,csak suli után beszaladt,de ő egy már meghirdetett állás miatt ment, úgy ahogy volt és ott dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
csibi826
csendes tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni mennyi bért kérhetnék egy állásinterjún.
Röviden: rendszergazda vagyok, 2003óta foglalkozom vele. Többször építettem struktúrált hálózatot(komplett kábelezés dugózás, kliensek, szerverek beüzemelése). Főként microsoft alapú 200+ gépből álló hálózatot üzemeltettem az elmúlt években, windows serverekben erős közepesre becsülném a tudásszintem(szokásos windowsos dolgok: AD, NLB Cluster, fájl és nyomtató kiszolágáló, IIS, Exchange, quotázás stb..) illetve tapasztalatom van a virtualizálásban, Hyper-V server core, VMware ESXi, ezek HP Proliantokon, IBM Blade centereken. Tehát 2008R2-2012 szervereket üzemeltettem inkább, a unix rendszerek inkább alapszinten mennek csak.Mennyit szabad kérnem nagyjából?
-
-
Mercutio_
félisten
Valami hasonló zajlott itt is
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz #72042496 #3592 üzenetére
látszik, hogy mi csak öltönyös folyamat "optimalizáló" indikkel találkoztunk, mondjuk azokból is elég volt 1x,a javaslataik 90%-a vagy kivitelezhetetlen vagy más formában már létező volt, de legalább jó sok pénz és idő /kapacitás elment rá míg itt voltak
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djgeg
őstag
válasz velizare #3588 üzenetére
Poén akart lenni csak
Amúgy nekem lvl 0-1 el nincs jó tapasztalatom... Aki volt már a vonal másik végén, és beszélt pl egy MS indiai, vagy román supportossal, akkor az átérzi a gondomat (érteni nem lehet a kedves supportos embert, pedig jól beszélek/értek angolul...) Igaz szintel feljebb se xD[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
nagyúr
nem kell őket lenézni, elég sok probléma forrása banális szinten mozog, csak annyit kellett volna tenni, hogy szépen nyugodtan hangosan végiggondolják, mi miért van.
másrészt meg erre hamarabb meg lehet tanítani egy bölcsészt, mint egy informatikus mérnököt idegen nyelven beszélni olyan szinten, hogy azt az ügyfél is elfogadja.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Mister_X #3578 üzenetére
it-n bellül az 0/1st lvl supportos kollégák jó része bölcsész végzettségű. megtanultak nagyon jól egy nyelvet, ami IT meg ott kell, arra kapnak egy pár hetes gyorstalpalót, a többit meg majd adja a zélet meg a tapasztalás.
hogy innen ki hová megy, az már inkább affinitás és persze lehetőségek kérdése.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
igen magyarországon. mondjuk szakértőről van szó, nem egy sima mezei seniorról.
amit te írtál az egy jó junior fizu, ahogy már más is írta.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
félisten
> Bemagolsz valamit, hogy aztán másoknak elmondhasd, hogy ők is bemagolhassák.
Hulyeseget beszelsz termeszetesen*. Egy ujsagiro peldaul bolcsesz. Bolcsesz egy pszichologus. Bolcsesz az, aki kiallitasokat rendez. Van ra igeny? Van. Lehet benne kreativitas? Persze hogy lehet. A torteneszek sem csak magolnak, nyilvan.
* Disclaimer: nem vagyok bolcsesz
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Mister_X
nagyúr
Nyelvi irányban mozognék (japán szak), de attól még az is bölcsész diploma marad.
@djgeg: az lehet, ettől függetlenül egyetemen keményen megkövetelik (emiatt írtam, hogy egy zh-n vérezne el az egyetemi pályafutásom).
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
gghrtz
őstag
válasz Mister_X #3578 üzenetére
Bölcsész diploma= Bemagolsz valamit, hogy aztán másoknak elmondhasd, hogy ők is bemagolhassák.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rájuk is szükség. (Csak ugye a kapitalista világban nem sok haszna van nekik anyagi szempontból) Javítsatok ki ha rosszul látom, de eddig nekem ilyen tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. -
Mister_X
nagyúr
A bölcsész diploma amúgy tulajdonképpen mire jó (a WC papír helyettesítése mellett)? Ahogy itt elnézem, a fórumozók többsége informatikai irányultságú, de én azért nem jelentkeztem ilyen irányba, mert matekból síkhülye vagyok (az érettségi olyan 40-50% lesz), kibuknék az első zh-nál.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
syl5
őstag
válasz velizare #3574 üzenetére
Hmm. Mo.-on?
Akkor nekem ez fos?
Bp., havi nettó 235 000 Ft + nettó 40 000 Ft cafeteria.
PL/SQL fejlesztés. Performancia fontos, hintelni szoktam, igaz csak nemrég csöppentbe bele az sql tuningba.
2 év tapasztalat, melyből 1 év erősen üzemeltetés jellegű.
Angolul kommunikálnom nem kell, a requirement-et angolul olvasom, csak a source code kommentezésnél írok angolul.
Nem mondom, hogy nem macera, de a cafeteria-t én 100%-ig hasznosan ki tudom használni, szal azt egy-egybe át tudom gyak. kp-ra forgatni. Szép kaját zöldségre, gyümölcs, tejtermékre elfogadják, szép szabadidőből vitamint veszek, bözske majdnem minden élelmiszerre jó, bkv bérlet is kell. -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Munkaerő-kölcsönzés pontosan hogyan működik? Előbb hívtak egy iskolaszövetkezettől, ahol felnőttekkel is foglalkoznak, hogy lenne egy minimum 6 hónapos munka. Konkrét bért még nem tudtak mondani, mert még az igazgatóval egyeztetnek, de említettek prémiumot és cafateriát is.
Ilyen kölcsönzés esetében nekem származna belőle hátrányom? Nyilván lehet rá számítani, hogy nem biztos, hogy 6 hónap után a cég biztosan felvesz állandóra. Fizetéssel mi a helyzet? Kevesebbet kapnék, mint egy rendes ott dolgozó? -
nagyúr
válasz bambano #3570 üzenetére
a jó tényleg nem, de valahol a junior szint tetején lehet az alapján, amit leírt (3,5 éve fejlesztő, hallott róla, nem használja, stb.).
@syl: pl/sql szakértő? akár milliókat is, nettóban.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
krizmo_
addikt
1. Egyik sem igazából. Magyar cég, külföldi ügyfelek is. Közel sem gondolom gagyinak.
2. Nagyjából 3,5 éve...(De utóbbi 2,5 évben a pl/sql mellett másik helyen ment, némi .net, java,) Szóval itt ne a 8 órás embernappal számold hanem 10-12-es átlaggal...úgy azért többnek számít szerintem.
3. Ezt nehéz objektíven belőni. Hint, with ismeret szintjén tudom, hogy létezik. De rutinszerűen nem használtam/használom mivel nincs rá szükségem. Összetett rekordstruktúrák, egyedi xml-ek parse-olása,..stb.. Valahol középen vagyok talán...(ha jól gondolom), de meló mellett képzem is magam. Látom, hogy tudok még hová fejlődni...
-
krizmo_
addikt
Üdv,
Lehetőség lenne munkahelyváltásra. Az új hely ismerős. kb 2,5 éve megy
mellékesben. Most viszont úgy adódott, hogy főállásban lehetne.
Szóba került a fizetés és kellene valamit mondani.
Van némi elképzelés az összegről, de érdekelne a véleményetek.
Helyileg Budapest lenne és pl/sql fejlesztés.Előre is kösz.
-
Mister_X
nagyúr
-
bambano
titán
lol nem fog rendesen kezet... ha én rendesen megfognám a kezét, összetörne minden csontja és padlózna tőle...
remélem, a díványt nem tekintjük autentikus forrásnak (mondjuk azt se, amit hr-es mond, de ez más tészta).Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
zoetsa
tag
http://www.ezohirek.hu/view/57246/allasinterjura_indulsz_ime_nehany_tipp_hogy_te_legyel_a_nyero/2b2c7bb1143d951892300319d4b81721
Még nem olvastam, de hátha hasznos.
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #3555 üzenetére
ez nem feltétlenül van így. egy tipikusan offshore cég, ahol nagyon szigorúan lent tartják a bérköltséget, jellemzően a lista végére rak, vagy már rögtön elmondja, ez nála nem fér bele a keretbe.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Mercutio_
félisten
válasz velizare #3554 üzenetére
Persze, de te ha nem tévedek elég piacképes tudással rendelkezel és az ahhoz elvárható bérrel is tisztában vagy, de nem mindenki van így
emvy: Mimox [link] nem mai cég és ők jelölt centrikusak, IT/ICT témában utaznak, ami nekem szimpi volt bennük, hogy megmondják szerintük miben kellene fejlődni, hogy piackepesebb legyen az illető, vagy mi az amit nem kellene erőltetni, mit érdemes másként tálalni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #3552 üzenetére
én viszont nem feltétlenül fogom elvállalni kevesebb bérért. pláne nem fogom én lealkudni a saját fizetésem.
-
Mercutio_
félisten
válasz velizare #3551 üzenetére
Nem ismerem a részleteket, de szerintem átlagos (diploma, semmi specifikus tudás, az állásra 30-80 releváns cv befut) esetben egyszeri díjat kapnak ha próbaidő végén marad a munkavállaló
Ez esetben nem a minél magasabb bér a célja, hanem az, hogy az ő kiajánlottja kapja a melót még ha kevesebb berért is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #3550 üzenetére
nézze csak a saját érdekeit! a kapott jutalék a kiközvetített munkavállaló havi fizetésének nszerese. a saját érdeke, hogy ez minél több legyen. ugyanakkor az is érdeke, hogy ez az üzlet létre is jöjjön. ha átver, és alap nélkül alkudja le a fizetésemet, saját magával is kiszúr. ha átver, és azt mondja, hogy belefér a bérigényem a cég pénzügyi kereteibe, és közben pedig nem, akkor az kiderül, és nem kötünk szerződést.
nem teheti meg, hogy nem őszinte, mert ő csak rosszul járhat.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Mercutio_
félisten
válasz velizare #3549 üzenetére
Csak ugye az allaskozvetitok általában a munkaltatoktol kapnak jutalékot így nem mindig a te erdekeidet fogja nézni. Sok ilyen cég esetén az volt az érzésem, hogy ha nem spéci tudásod van a hozzád rendelt "fejvadász" kb annyira képzett és törődik veled mint lakás keresesnel egy átlag ingatlanos, ha meg spéci a tudásod nélkülük is jó eséllyel meg találnak a cégek.
-
nagyúr
sehol nincs az megtiltva, hogy én, mint munkavállaló nem fordulhatok állásközvetítőhöz, ha munkahelyet szeretnék váltani. ha valaki, akkor ők tisztávan vannak a valós piaci árakkal, és hogy ebből az adott helyzetben és alannyal mi realizálható. szóval az információ megtalálható, hozzáférhető bárki számára. ha ezek után a piac mégis zárt, arról nem a munkaadó tehet.
-
Mercutio_
félisten
válasz KergeK@csa #3530 üzenetére
Nem-nem, semmi olyanról nem volt szó, hogy törvény előtt kellene bármit is indokolni én csak és kizárólag azt írtam, hogy az allashirdeteshez rendelt bér vagy bersav kiirando.
-
djgeg
őstag
válasz bambano #3546 üzenetére
Annak, hogy az összes munkavállalók közül mondjuk kb 30%-ka neten tájékozódni próbál és e közben bele botlik egy fórumba ahol láthat hasonló szerencsétleneket annak nagyon nincs köze a reálárnak.
Annak meg, hogy a munkáltatónak van egy kialakult képe egy poziciónak az értékéről, amit főként saját kutfőből, vagy konkurenciától elcsípett infók alapján alakít ki, annak szintén semmi köze egy nyilt piacon kereslet-kínálat alapján kialakult igazi értéknek.Ez egy zárt piac, amiről hallomásokból, elcsípett infókból és szájhagyomány útján terjed a sokszor tévesen kialakult munkavállaló értéke! Ez egy zárt piac. Nem nyílt értékmeghatározásokkal amikről bárki könnyen tájékozódhatna.
Arról ne is beszéljünk, hogy nincs igazi árverseny!Ha neked ez nem zárt piac akkor mi?
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
válasz velizare #3544 üzenetére
Látom nem igazán jött át a mondanivalóm...
Ez nem nyílt piac. Hanem oda megyek a kereskedőhöz és mondok egy árat meg ő is. Erről se a piac többi szereplőinek nincs tudomása vagy nagyon nehezen sem mint eladó nem tudod, hogy a másik kereskedő mennyit adna érted ezért nem tudod az igazi értékedet megállapítani.
Ez kérem szépen csak és kizárólag alkun alapuló piaci helyzet, nincs a kereslet-kínálat alapján kialakult reálérték.
Amúgy meg lehet egy szűk képed, ha már több állásod volt, és túl vagy pl 5 interjún. Azonban 5 kereskedő szerinti ár egy termékre nem reprezentálja az összes piaci szereplő által adandó árat. Arról már nem is beszélek miután zárt titkos piacról beszélünk ezért nincs árverseny és az igazi érték nem realizálódik.
Mindez szinte csak a munkáltatónak kedvez. Igazi piaci verseny nélkül szépen lent lehet tartani az árakat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
mindkét fél szab árat. te is megmondod, mennyiért vállalod el azt a munkát, amire szerződsz, és ők is megmondják, hogy ez belefér-e a budgetbe. ha nekik nem fér bele, nagyon sajnálom, de az én munkámnak, szakértelmemnek ennyi az ára.
-
djgeg
őstag
Ui.: es mivel a munkaero piac az egy forditott piac, igy a kereso felnek kene arat szabni. Ha igy lenne, akkor arverseny alakulhatna ki, az arak realizalodnanak es mivel a piaci szereplok nyilvanos arak szabnak igy kialakulna az munkaero igazi erteke. Igy azomban hogy mindenki sunnyog akinek arat kene mondani igy, se nyilvanos arverseny se igazi kialakult kep a munkaero ertekerol. Kereslet kinalatnak kene szabni az arat( adni az iranyvonalat), nem elsosorban az alkunak.
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
válasz KergeK@csa #3536 üzenetére
Amugy, igen elbeszelunk egy kicsit egymas mellet.
A gond az az, hogy a targyiasitott piac rossz felet nezed. A munkaero piac egy olyan piac ahol az vevok keresnek. Autos peldanal maradva. Kepzeld el a hasznaltauto.hu-t egy olyan oldalkent ahol csak a vevok hirdetnek, de ugy hogy senki se kozli az arat! Az autot eladni akaro szerencsetlen honnan loje be az arat? Realisan? Sehogy. Csak ugy tudja tenylegesen, ha a kereso fel kirakja az arat. Igy a piac tobbi szereploje is lathatja, hogy egy ilyen autot ennyiert keresnek. Ha az autot eladni kivano felmegy korbenez akkor azt lathatja ebben az esetben, hogy itt van 10 hirdetes amihez az en autom passzol, es no lam az ott latott arakbol meg tudja hatarozni az auto erteket. Mellesleg mivel a kereso felek nyilvanosan kiraktak az arat amit fizetnenek igy arverseny alakulhat ki. Igy kene kineznie egy tiszta munkaero piacnak![ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Azt nem is mondtam, hogy nem lehet, csak azt, hogy nehéz!
Azonban a munkáltatói oldalról nincs megmozdulás és nem is nagyon lesz, hiszen igazából ők azok akik nyernek ezzel, viszont ők tudnák rendbe tenni az egészet.
Változtatni kell, csak itthon általában maga a "magyar" ember nem fogja fel ezt. Se a politikai pártok, se a munkáltatók, se senki de ez már egy másik történet és úgy se lesz sose végeMire gondolsz itt a végén?
[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Nem szeretem a berögződéseket... Egy ilyen világban ami folyamatosan változik, azt mondani valamire, hogy nem lehet megváltoztatni, igencsak botorságnak hangzik. ( Már elnézést )
@djgeg
Hát ja. Aztán meg szegény szentem nem 5x(összes dolgozóm fizetése) pénzt vágna zsebre egy évben, csak 2x annyit. Brühühühü -
djgeg
őstag
válasz KergeK@csa #3536 üzenetére
Aztán az ideális világ vagy 300 km től kezdődik
Szarból nem lehet várat építeni, ez alap igazság. Változtatni meg nehéz, mert a tartósan agyonnyomott árakhoz így hozzá kéne majd nyúlni"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
KergeK@csa
tag
Amúgy nagyjából elbeszélünk egymás mellett.
Én azt mondom, hogy most hogyan működik, és hogy hogyan lehet ebből a lehetőségből kihozni a maximumot a számodra.
Mások meg arról, hogy hogyan kéne működjön egy ideális világban. -
djgeg
őstag
A Munkaerő piacon te vagy termék, és az munkáltatók a vásárlók. megveszik a tudásodat. Ha keresnek valamit és te tökéletesen bele illesz akkor igenis egy általuk megadott összeggel kéne honorálni, nem pedig alkudozás árán kialkudott összegekkel, egy olyan piacon ahol nem lehet tudni a szomszéd árus mennyit adna érted.
Ha így lenne akkor egy olyan piac lenne, ahol egy terméknek be lehet lőni az árát.
Mert hiszen nincs két egyforma ember (és tegyük fel) nincs két egyforma laptop. Ilyenkor mehetnek az alkudozások, hogy többet ér meg nekem vagy kevesebbet, ha nincs meg az ami pont kell. Akkor ez van, de van egy kiindulási alap amiről a p többi piaci szereplőnek is tiszta rálátása van.Keresek fix paraméterek alapján egy terméket, jön a Pista, hogy neki van egy ilyen meg ilyen terméke. Utánna tudok nézni a piacon mennyit is ér, és az alapján tudok döntést hozni. Ugyan ez fordítva.
Kapsz egy állás ajánlatot, és meg tudod nézni a munkaerőpiacon, hogy ilyen állások mennyi honoráriummal járnak. Ez alapján tudsz döntést hozni.
A Jelenlegi piacon ezt nehezen tudod megtenni, vagy sehogy csak saját meg haverok tapasztalatok alapján, de hol van ez a tényleges árhoz képest? Sokszor közelében sem.[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
"Multiknal rengeteg olyan szituáció van, hogy akkor is felvesznek, ha nincs meghirdetett munkakor, mert egy jo munkaerőnek mindig van szabad hely"
Ez így van! Viszont a munkáltatónak megint előnye van, egy olyan piacon, ahol az adott pozi igazi értéke amire még is csak felveszi az embert nem köztudott.
Az, meg, hogy vannak további változók az teljesen rendben van. Nincs 2 egyforma ember. Ettől függetlenül meghirdetett állásoknak igenis kéne fizetési paramtert is feltüntetni. Hogy legyen igazi kiindulási alap, ne azt várja a munkáltató minden alkalommal, hogy na akkor majd hátha majd még olcsóbban megúszom, mert kevesebbet mond a hülye gyerek, vagy nincs tisztában az értékkel. A piacon ezt hívják, simlis vevőknek.
Ha meg olyan embert akarok felvenni, aki csapatjátékos látszik rajta, hogy a jövőben jobban beválna akkor azt fogom felvenni. Ha csak egy droid kell? Akkor azt veszem fel.
Miért kéne nekem megalkudni és a " kevésbé jót " felvenni?[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Apropó. Tegyük fel, hogy: Állásinterjún megkérdezik, hogy mennyit gondolok és én ezt válaszolnám rá, hogy "nem tudom, Önnek mennyit érne a munkám?" szituációra vajon mit reagálnának? Bocs ha zavarosan írok eléggé offon vagyok.
Egyébként igen, részben igazad van, de ha elvonatkoztatunk a pénztől, mint értékhelyettesítő eszköztől, akkor úgy is fellehetne fogni a dolgot, hogy a munkáltató árul egy állást és az érte járó pénzt amire jelentkezek, és a tudásommal fizetek érte. Csak ugye a mai világban nem ez van megszokva, hanem az, hogy árulok valamit ami másnak jó, ezért én pénzt várok. -
félisten
Azt nem szamitod bele a dologba, hogy a munkakorok nem fixek. Multiknal rengeteg olyan szituacio van, hogy akkor is felvesznek, ha nincs meghirdetett munkakor, mert egy jo munkaeronek mindig van szabad hely. Mas pelda: van egy Java backend dev allas, jelentkezik ra 2 ember. A feladatot mindketto ugyanugy el tudja latni, viszont az egyik olyannak tunik, aki 2-3 ev mulva akar nagyobb csapatot is el tud vinni. Ugyanaz a munkakor az elejen? Igen. Mas a ket ember erteke? Persze hogy mas.
while (!sleep) sheep++;
-
djgeg
őstag
válasz KergeK@csa #3526 üzenetére
Véletlenül se akarlak megsérteni, de gazdasági alapismereteid vannak? Mi alakítja valami értékét egy a jelenlegis működő gazdaságunkban? A Kereslet-Kínálat!
Nem törvényekről beszélünk. Olyan értékről ami változhat a kereslet kínálat szerint.
Azonban egy olyan piacon ahol azt se lehet tudni ki mennyit kínálna, így nem alakul ki verseny nem alakul ki igazi piac.
Ami idehaza folyik az egy ósdi elmaradott semmi.
Lehet itt kérdéseket feltenni, mi hogyan mit tudom én... Külföldön még is működik. Más kultúra, más szokások. Jóval előrébb is vannak mint mi.
Nem fizetési sávokat kell megadni, hanem azt, hogy Ez meg ez meg ez a keresési paraméterem. És ha mindennek megfelelsz akkor XYZ ezer FT ot kaphatsz tőlem ezért. Ennyi. Az, hogy ennek nem megfelelő embert akarok felvenni? Túl vagy alul kvalifikált? Akkor az már más tészta. Viszont van egy kiindulási alap. Ami viszont még fontosabb, hogy a piac többi résztvevőinek ez egy alapot ad! Ha normálisan működnének nálunk a is a dolgok, akkor egy egy munkakörnek lenne egy kialakult fizetési paramétre. Az, hogy mennyit ér egy ilyen meg ilyen munka, és ez alapján a munkáltatóknál verseny alakulhatna ki. Azonban egy olyan piacon ahol mindenki dugdossa, hogy mennyit fizet egy poziért, úgy nem alakul ki verseny és tartósan alacsonyan lehet tartani az árakat.Ha valaki odajön, hogy elakarja nekem adni a sokkal jobb laptopját, ugyan annyiért mint amenyiért én a rosszabbat kerestem, akkor megnézem, hogy nincs e valami gáz a laptoppal ha jó megveszem ennyi.
Azonban egy normális piaci környezetben ez nem történik meg, CSAK AKKOR ha nincs fogalma a laptop értékéről az eladónak.
Ez mikor jöhet szóba? Ha nem tudhatja mennyit is ér! Ha piacon nem tud utána nézni vagy csak nagyon nehezen.Azonban nálam látja, hogy egy gyengébb konfigot keresek 250 e Ért... nagyon hülyének kell lennie ahhoz, hogy ugyan ennyiért akarja eladni nekem a jobbat, ha már én 250 is kifizettem volna a gyengébbért....A Te példád, pont a nem tiszta piaci környezetből jön, mert ha van tiszta kép valaminek az értékéről akkor nem fogjuk olcsóbban oda adni.
A jelenleg a munkaerő piacon kialakult szokások csak és kizárólag a munkáltatóknak kedveznek. Mi vagyunk nehéz helyzetben, a munkavállalók. Mert nincs igazi piac, nem lehetünk könnyen tájékozottak, hogy mennyit is érünk a nagy virtuális munkapiaci "tőzsdén".
[ Szerkesztve ]
-
KergeK@csa
tag
Fentebb ennek a kötelezőségéről írtak, nem arról, hogy "ki lehetne írni".
Márpedig ha kötelező, akkor törvény előtt támadhatatlanul kellene indokolni, hogy miért nem adsz mégis annyit, és innen jutottunk oda, hogy nincs hivatalosan elfogadott minősítési rendszer. (lévén kb. lehetetlen lenne ilyet készíteni.)Ha valaki 200k nettót mond, a cég megadott volna 220k-t is, akkor most átbaszta? 230k-nál? 240k-nál? 250k-nál? Hol lesz szemét kapitalista a cég?
Ha 200k-t kért, a cég megadott volna 250k-t, de cserébe mondjuk relatíve kötetlen a munkaidő, akkor most át lett baszva?A fizetés egy tárgyalás eredménye kell legyen, mert nincs abszolút skála.
Igen, a munkavállaló felelőssége, hogy a saját tudásának a figyelembevételével mondjon egy árat, a munkáltatóé meg, hogy a vélt munkavégzés reményének fényében ő is mondjon egyet.
Ha nincs átfedés, nem tárgyalóképes a dolog, akkor nem lesz üzlet.
(És nincs kőbe vésve, legtöbb cégnél cégnél azért 2 évente lehetőség van újratárgyalásra, ahol ugyanezek a szerepkörök.) -
KergeK@csa
tag
Jó ez az almás hasonlat, de sántít.
A világon mindenhol úgy működik a dolog, hogy van egy termék/szolgáltatás, aminek az eladója szab árat.
Ha boltba mész ott is ki van írva, hogy alma kilója x forint. Lakást veszel, ki van írva, hogy x millió forint. Autónál, könyvnél, számítógépnél ugyanígy. Utazásnál ugyanígy. Szervízben is megkezdett munkaóra díja van.
Ritkán látsz olyat, hogy piacon annyi lenne kiírva, hogy mennyit adsz 1 kiló almáért?A munkaerőpiacon a munkavállaló az eladó, neki van egy terméke, egy szolgáltatása, amit eladna, a munkáltató pedig a vevő, aki ezért a szolgáltatásért fizetne.
Nyilván minden helyzetben helye lehet az alkunak (használtautónál igen, újnál kevésbé, számítógépnél ugyanúgy), de a lényeg ugyanaz, az eladó mond egy árat, ami vagy megfelel a vevőnek, vagy megnézi, hogy máshol nem-e olcsóbb.
Tárgyi eszközöknél erre ott a használtautó.hu, ingatlan.com, vagy az árgép mondjuk, fizetésekre meg ez a fórum, vagy az erre szakosodott weboldalak. -
gghrtz
őstag
válasz KergeK@csa #3526 üzenetére
Simán kilehetne írni a fizetéseket. Ott vannak a feltételek is nagyjából az álláshirdetésnél. Ha rosszabb jelentkezik, de kell vagy esélyt adunk neki, akkor kevesebbért alkalmazzuk, ha jobb mint a kiírt, de rájövünk, hogy nekünk ő kell akkor többet. Erről szól a történet. Ha keveset írunk ki és alig jelentkeznek/olyanok akik nem jöhetnek számításba, akkor valószínűleg nagyon alálőttünk. Nem kell smucignak lenni. Tudom piacgazdaság van, meg verseny meg kapitalizmus meg anyámkínja, csak sajna sok embernek annyira kimosták már az agyát azzal, hogy "taposd el", "basszunk át embereket 5 Ft-ért", hogy ez kb. olyan nekik, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon, és az számít abnormálisnak, ha esetleg jóérzéssel tölt el minket, hogy ez-az, segítettem egy embernek, és kivételesen nem basztam át. Azt meg külön pofátlanságnak tartom, hogy nem ők közlik először, hogy mennyit gondoltak.
-
KergeK@csa
tag
válasz bambano #3524 üzenetére
"ha nem adtad meg, akkor nem fogod megadni akkor sem, amikor emelést kér."
Hát nem tudom, lehet, hogy neked vannak rossz tapasztalataid, vagy nekem túl jók, de azért egy szint fölött (nyilván a tudástól függően), a cégnek is az az érdeke, hogy hosszútávon megtartsa a munkavállalóját.
Ez csak úgy lehet, hogy a megtermelt haszon (ez nem feltétlenül közvetlenül pénzt jelent) alatt van a fizetése (hisz különben nem lenne profitja a cégnek), illetve eléri a munkavállaló által igényelt minimumot.
Ha az igényminimum a megtermelt haszon fölé kúszik, akkor nehéz lesz munkát találnia, hisz ráfizetéses a cégnek.
Ha a cég nem hajlandó megadni az általánosan igényelt minimumot, akkor meg nem lesz versenyképes munkavállalója.Ha az igényminimum megnő (pl. mert megtudta, hogy mások a cégbeli fizetések, vagy mert családos ember lett, akármi miatt.), és a végzett munkája fedezi, akkor normális helyen tárgyalásképes a fizetés.
-
KergeK@csa
tag
És hogyan számszerűsíted a tudást?
Tényleg érdekelne, hogy milyen súlyozást fektetsz le, ami a törvény előtt védhetően képes embereket sorrendbe rakni. (Hivatalos minősítési rendszer?)
Mert ugye két 5 éve dolgozó programozó között óriási lehet a különbség, még ha pont ugyanazokat a feladatköröket is látták el.Vagy ott vannak a személyiségi jegyek. Az egyik remek csapatjátékos, a másik nagyon nem.
Hogyan rakod ezt bele a törvénybe? Ha nincs törvényben, akkor megint csak ott tartunk, hogy bárki rámondhatja, hogy "200k-ért kerestem embert, de ő rossz, tehát csak 150k-t kap". És akkor ott tartunk, hogy komolytalan a kötelező fizetési sáv megadás.
Vagy megadnak 100k-tól 300k-ig fizetési sávot, és megint csak komolytalan.A számítógépes példádnál: Ha keresel i5 4 GB ram 128 GB SSD laptopot 250k-ért, de valaki jönne, hogy kell neki a pénz, eladó a i7-es, 8 giga ramos, 512 gigás SSD-s laptopja ennyiért.
Akkor te azt mondod, hogy bocs, de akkor inkább adok érte még 100k-t, bár az eladó 250k-ért adta volna? -
djgeg
őstag
válasz KergeK@csa #3523 üzenetére
Mi van ha pl Hardveraprón feladsz egy hirdetést. Keresel egy lapopot. i5 4 GB ram 128 GB SSD.(nagy vonalakban.. ) Ezért te adsz 250 e Magyar pénzt.
Na erre jön egy srác aki i3 4GB ram 64gb os SSD és laptoppal, hogy nem kell? Mi történik ilyenkor? Kifizetném a 250 e Ft érte? Nem mert nem is ezt kerestem, ettől függetlenül még érdekelhet! És megvehetem, de arányosan annyiért amiért én értékelem.
Mi van akkor, ha egy i7 16GB ram 256GB msata SSD és ajánlat jön? Elgondolkozom, de már aki az ajánlatot adta az is tudja, hogy ez több ez jobb mint amit én kerestem és semelyikünk nem várja el, hogy ezt a meghirdetett árért 250 e Ft ért vegyem meg.
Árban és konfigurációban ezek sarkított példák és nem pontosak, de tökéletes példa arra, hogy működik egy egyszerű gazdasági szituációban a dolog. Nem agysebészet, egy az egyben működik a munkaerőpiacon. Hiszen az is egy piac, és termék és vevő van. Viszont itthon nem a normális piacvan, ahol egy terméknek van köztudott ára, hanem egy elavult ósdi piac, ahol alkudozol mindenért, úgy hogy nem tudod a szomszéd bolt mennyiért árul egy kiló almát.Megadom, hogy 5 év tapasztalattal, Diplomás Angolul beszélő embert keresek Erre meg erre. Ez nekem 300 e Ft Nettot ér meg! (az, hogy most ez netto, brutto egyésb szolgáltatás, stb... tök mind 1)
Ezek után ha valaki a kritériumijaimnak megfelelően jelentkezik akkor számíthat arra, hogy a 300 e Ft ot kifizetem. Ha rosszabb jelentkezik akkor számíthat, hogy kevesebbet kap, ha jobb akkor meg többet...
Ennyi. Vagy arra, hogy nem veszik fel, mert nem alul és nem túől kvalifikált embert keresek.
Kis eltérésnél, meg vagy egyik fél vagy a másik szemet hunyhat, de csak nagyobb eltérésnél indul be az igazi alkudozás. Azonban mindezt úgy teszik, hogy megvannak szabva a keretek! Mindegyik tudja mire számíthat, és mi volt a kiindulópont![ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz KergeK@csa #3522 üzenetére
ha fizetésemelést akarsz adni, megadod a felvételkor, hogy ne legyen bérfeszültség.
ha nem adtad meg, akkor nem fogod megadni akkor sem, amikor emelést kér.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
KergeK@csa
tag
válasz Mercutio_ #3521 üzenetére
Olyasmire gondolsz, hogy kötelező legyen álláshirdetésnél megadni a sávot?
Igazából ezzel kapcsolatban azért lenne pár kérdésem. Pl. mi van, ha csak a vártnál kevésbé képzett ember jelentkezik, akinek viszont nem adnál annyit, viszont szükséged van emberre, akármennyire is rossz? Akkor is kötelező vagy a határon belül maradni? Vagy fordítva, egy zseni jön, akinek adnál másfélszer annyit is. Mehetsz felfele?Bruttót mondanál? Nettót, ami mindenféle levonástól, kedvezménytől, adózási formától függően változik? Idehaza sokan zsebbe vannak fizetve, akkor ezek a munkák mind minimálbér környékére legyenek meghirdetve?
Szerintem kötelező tenni a mai magyar viszonyok között a fentiek miatt nem lehetne. :/
Addig tényleg marad a jelen topikhoz hasonló források (van még pár ilyen forrás), ahol azok, akiket érdekel, azok utána tudnak járni.
És igen, ez azzal jár, hogy a kevésbé tudatos munkavállalók hátrányba kerülnek. Viszont ez igaz minden területre, a világ minden táján. Legyenek azok pénzügyek, állás, autóvásárlás, vagy akár napi bevásárlás. -
KergeK@csa
tag
válasz bambano #3516 üzenetére
Direkt hagytad ki a mondatom elős felét, hogy kötekedhess?
Ezt írtam: "Ilyenkor ha észbekapsz, akkor fizetésemelést kérsz vagy új helyet keresel."Ott van egy opció a korrigálásra, ehhez képest te szó nélkül a második megoldás hátrányait kezdted el boncolgatni.
Amik amúgy teljesen valós érvek, ezért is van a másik, mindenki számára jobb opció.de tény, hogy helyenként nem lehetséges. -
Mercutio_
félisten
Én se állítom, hogy a hazai módszer a jó, de ezt valszeg felülről szabályzással lehetne csak helyretenni.
-
djgeg
őstag
válasz Mercutio_ #3518 üzenetére
Az teljesen rendben van, hogy aki papíron és akár ténylegesen is többet ér a cégnek azt jobban megfizetik, akár ugyan abban a pozícióban mint akit kevésbé honorálnak.Előfordul, de szerintem itthon inkább általános és nem feltétlen jól kezelt. Általános képnek adott pozíciók illetve munkakörök bérsávjairól kéne, hogy legyen, de itthon ez nem a kultúra része.
Ezek mellet Nekem pl nincs gondom azzal, hogy "nem firtatjuk cégen belül a fizetés" dologgal. Inkább álláskeresénnél, meghirdetett pozícióknál hiányolom a bérsávokat. Nem lehet tudni, és még a munkavállaló mondjon árat, hátha alá lő mint amit igazából érne, ha nem akkor meg lealkudjunk.
Plusz így nincs általános tudás és információ az adott piaci szereplők által esetleg kínált munka vagy ugyan olyan pozíció bérsávjairól.ui.: Ilyen munkaerő piacon, hogy tudja a munkavállaló, hogy mennyit is ér ő? Sehogy, max kiharcol alkud valamit ami neki megfelelő, de képzeld már el azt a helyzetet, hogy igénybe akarsz vennie egy szolgáltátatást venni egy terméket, és szépen mint az araboknál alkudozol mennyit is ér neked...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Normális helyenek elég egyszerű, mivel elektronikusan kapod a kavi "bérpapírt".
Ahol a cégkultúra része, hogy nem beszélünk arról ki mennyit keres, ott az újonnan jött se hall semmit, ha meg bekérdez szintén fenti okból finoman jelzik neki a kollégák, hogy ezt itt nem szokás firtatni.Egyébként attól, hogy 2 ember azonos megnevezés alatt van alkalmazva még nem lesz automatikusan azonos a bére, ezt mindenki tudja, simén 20-40%-os eltérés is lehet.
djgeg: mivel itthon elég gyenge még mindig a nyelvtudása a diplomásoknak is, alatta meg méginkább nem annyira meglepő, hogy valakit elsősorban a nyelvtudása miatt vettek fel, de amit végez meló az nem azonos a többi azonos kategóriájúéval.
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Ott a pont
Nem értem itthon a bérsávozást, illetve a fizetések mértékének elsunnyogását. Persze adott esetben, lehet két munkatárs, ugyan azzal a munkával, de különböző kvalifikátsokkal. (Diploma nyelvek stb), de értelmes cégnél olyan munkakörbe nem vesznek fel egy diplomás 3 nyelven beszélő embert amire dipoloma nélküli max angolul beszélni tudó embereket alkalmaznak.
Sajnos kevés az értelmes cég itthon, mindenhol megy az ügyeskedés, mind a hirdetésekkel mind a munkaköri sávokkal mind a fizetéssel.
Annyival normálisabb hozzáállás, hogy itt egy hirdetett pozíció, ilyen meg ilyen embert keresünk, nézd ennyit kaphatsz érte nálunk.
Ehhez képest itthon el van sunnyogva, nehogy egy kialakult kép lehessen így adott pozíciók bérsáváról, így lehet alkudozni, és így igazi árverseny se alakulhat ki egy olyan piacon ahol az árak titkosak és még nem is fixek.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz KergeK@csa #3513 üzenetére
oké, tehát új helyet keres, vagyis a céget jól megszivatod a keresés ismétlésével. nagyon bölcs döntés mindkét oldalról. ezzel szemben normális cégnél van hr konrtolling, ahol ezt nem hagyják, mert tudják, hogy drága.
"a a munkavállaló által mondott összeget elfogadja, azzal a munkavállaló is elégedett lesz": ja, az első hónapban, majd kiderül, hogy a mellette ülő sokkal többet keres ugyanazért a melóért, és akkor jön a krach. az egy szép alapelv, hogy a fizetés titkos, betartani kb. sehol nem sikerül.
-
törölt tag
válasz Szakbarbár #3504 üzenetére
Igen, szerintem érdemesebb külön arra az e-mail címre írni. Sok sikert!
-
MrSealRD
veterán
válasz Mercutio_ #3510 üzenetére
A hangzatos szava alatt, a kiemelkedő juttatási csomag, vagy hasonlóra gondolok. Ez kb a hirdetések 95%-nál ugyanúgy ismétlődik...
A többi meg sajnos benne van a pakliban. Hülyeség ellen nincs gyógyszer, szóval egy-két alkalmatlan mindig beakad...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
KergeK@csa
tag
válasz bambano #3508 üzenetére
Külföldön eléggé elterjedt, hogy kiírják a határokat, de ott sem mindenhol. Magyarország éppen a nem kategóriába esik, nem tudom, hogy miért alakult ez így egyes országokban és máshol miért másként.
Az alulértékelés legyen a munkavállaló problémája. Sokan elkövetik ezt a hibát (én is követtem el.). Ilyenkor ha észbekapsz, akkor fizetésemelést kérsz vagy új helyet keresel.
Nyilván a cég nem fog többet bölcsödéset játszani a jelentkező helyett.
Egyrészt neki a saját érdekei a fontosabb, és ha a munkavállaló által mondott összeget elfogadja, azzal a munkavállaló is elégedett lesz (hisz gondolom azért mondta.), tehát még átverésről sem beszélhetünk.Tanulság: kérdezni kell a topikban, hogy a tapasztaltabbak segítségével be tudd lőni a körülbelüli szintet, amit kérni tudsz.
@dorten: Igen, ha kérek, akkor érdemes, "kötelező".
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz velizare #3506 üzenetére
Külföldiül kéne megírni - a megírással olyan nagy gond nincs, írni-olvasni jól tudok angolul (meg németül is meg kéne írni). Fogalmaztam már meg levelet, amit azért odatoltam egy tizenöt éve angol közegben lévő ismerősömnek (aki anglisztikát tanul) és ordító hibákat nem talált. Szórend, helyesírás rendben, egy-egy szóra mondott alternatívát és megjegyezte, hogy egy picit sótlan az angolom, de ennyi.
Önéletrajza a korábbi munkahelyekhez mit írjak? Voltak amolyan piti részmunkaidős nyári munkák is, nem tudom hogy az hogy festene rajta
-
Mercutio_
félisten
válasz bambano #3508 üzenetére
Szerintem ne éld nagyon bele magad, hogy te leszel a HR-messiás
sutszi : A "hangzatos" szavak is szűrők, aki nem ismeri fel a mögöttük lévő tartalmat... A bér(sáv) megadás is kétélű fegyver, elriaszt olyat is aki egyébként lehet, hogy megfelelne, de kishitű és bevonz sok alkalmatlant, az meg gondolom nem újdonság, hogy simán bekamuznak dolgokat a jelentkezők azért, hogy atjussanak az első szűrőn.
Persze hosszú távon az lenne a jó, ha ismertek lennének a bérek /bersavok, de mivel IT-ban is nagy divat a (részben) zsebbe fizetés, vállalkozósdi elég torz lenne a kép...[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz KergeK@csa #3507 üzenetére
Fordítsd meg amit mondtál.
Van egy hirdetés és azt látom, hogy hangzatos jelzők + juttatási csomag szóösszetétel a végén. Már most az elején nem egyenes a kommunikáció?! Ezzel a későbbiekben még gond lehet...láttam már ilyet.
Láttam olyat ahol kiírtak egy sávot ami attól függ milyen skill-ek birtokában van a jelölt... Korrekt? Igen.
Miért jó ez még? Mert már előszűri a népet. Időmegtakarítás mindkét fél számára, ha kevesebb de tudatosabb jelentkező van...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bambano
titán
válasz KergeK@csa #3507 üzenetére
ha meg alulértékelte magát a jelölt, akkor örülsz, hogy gombokért megkaptad.
normális világban ez úgy megy, hogy a hirdető megmondja a határt. akinek nem tetszik, az már cv-t sem küld.
mennyivel egyszerűbb lenne ésszel csinálni, mint mindent a szokásos hr-es kinyakatekert agyhalott módon intézni...szerintem hirdetni fogok egy tanfolyamot hr-eseknek a józan gondolkodásról és gazdagon fogok meghalni.
-
KergeK@csa
tag
A másik oldalon (is) állva én pont az ellenkezőjét mondom. (És nem HR-esként, szakmai vezetőként/fejlesztőként.)
Ha valaki nem ír semmit, azt legtöbbször megkérjük a pótlásra.
Ha akkor sem mond semmit, akkor egyszerűen kiesik. Senkinek az ideje nem végtelen, hogy olyan embert hívjon be, aki (kis túlzással élve) az első "feladatát" sem akarja teljesíteni, ezzel az önfejűséggel későbbiekben is gond lehet.
Ha pótol, akkor ott lesz a kinyomtatott CV-jén kézzel ráírva az igénye, annak jeleként, hogy esetleg figyelmetlen, és el sem olvasta mit kérnek tőle. Nyilván ha messze ő a legjobb jelölt, akkor ez nem sokat számít. De ha van két ugyanolyan, akkor simán eldőlhet ilyen apróságon. (Meg persze személyes szimpátián, hajszínen, stb. )
Hacsak nem nagyon kellesz a cégnek, mert annyira kiemelkedő vagy, akkor megteheted ezt, de akkor esélyesebb, hogy nem is CV-küldés által kerülsz velük kapcsolatban, így ez az egész hipotetikus.Általános esetben viszont célszerű arra válaszolni, amire a jövendőbeli munkavállalód kíváncsi, te is furán néznél, ha úgy keresnének meg munkával, hogy nem mondják el, hogy részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben alkalmaznának, és csak személyes megbeszélésen lennének hajlandóak elárulni.
Amúgy legtöbbször van egy keret. Nyilván ha 5-10%-on múlik a megegyezés, akkor alku tárgyát képezheti.
Ha ennél több, akkor egyre nő az esély, hogy nem lesz alku sem, abból kiindulva, hogy valószínűleg a munkavállaló sem szívesen dolgozna olyan helyen hosszú távon, ahol az igényéből mondjuk a negyedét le kéne adnia. -
nagyúr
válasz Mister_X #3505 üzenetére
Ez a tipikus add-el-magad c. történet. Leírod, Neked miért lenne jó az adott cégnél az adott munkakörben dolgozni, hogy Neked milyen előnyeid származnának belőle. összefüggő, koherens szöveget várnak, a nyelvhelyesség mellett a helyesírásra is figyelj oda! ha alienül kell megírnod, egyúttal az adott nyelvben való jártasságodról is támpontot adsz, ne legyen benne ordító hiba, de ha olyasvalakivel iratod meg, aki nálad sokkal jobb benne, az később lehet kibukik.
-
Mister_X
nagyúr
Üdv!
Motivációs levelet hogyan kell írni? Eddig önéletrajza se nagyon volt szükségem, de most már próbálnék a hazai multik szintjénél majd egyel magasabbra lépni.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz #30734848 #3500 üzenetére
Amit megadnak e-mail címet az is az álláskereső portálé, gondolom továbbítják annak a cégnek aki a hirdetést feladta.
Szóval akkor azt mondod, hogy érdemes megpróbálnom még egyszer a jelentkezést, de most már email-t írva?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
KMan
őstag
En ezt a kerdes eddig mindig kihagytam, es igy is behivtak, felhivtak. Ha tul sokat irsz, akkor mar a 0. korben kiesel. Ha viszont a telefonos korben illetve szemelyesen is kellesz a cegnek, na akkor megadjak erted az a fizut, ami miatt be se hivtak volna
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
dorten
tag
Sziasztok!
Egy álláshirdetésben sitebuildert keresnek távmunkában és azt írják, hogy jelentkezni fizetési igény megjelölésével. A kérdésem az lenne, hogy nagyjából nettó mennyit írjak? Minden elvégzett munka után x összeg, vagy fix, vagy órabér?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN