Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz j0k3r! #2073 üzenetére

ha fejvadászhoz vagy közvetítőhöz küldöd, akkor docban (nem docx és nem pdf), mert a fejvadász ki fogja szedni belőle az elérhetőségeidet, mielőtt továbbküldi (hogy a munkaadó ne tudjon téged megkeresni az ő kikerülésével).

ha közvetlenül céghez, akkor lehet pdf is. azt érdemes lenne megtudni valahogy, hogy melyik önéletrajz formátumot preferálják, a fejvadászok zöme az amcsit, annak ellenére, hogy van rá hivatalos szabvány, europass néven. ha ráérsz, csináld meg mind a kettőt. az amcsi/hagyományos az eddigi tapasztalatokat domborítja, az eddigi karrierrel, az europass a képességeket, mit tanultál az eddigi karriereden és ezzel mire vagy képes.

pályakezdőként nem tudsz munkatapasztalatot kiemelni, hacsak nem volt a tantervben kötelező üzemi gyakorlat. maradnak a releváns hobbi projektek. a tanulmányoknak nyilván benne kell lenni. ha a hobbi projekted elérhető a neten, akkor érdemes berakni referenciának.

a privát magánvéleményem az, hogy nagyjából teljesen mindegy, mit írsz, soha nem fogod kitalálni előre, hogy az adott hr-esnek aznap, amikor a kezébe veszi a papírodat, éppen mi a hasfájása. következmény: a sok karrierportálon meg álláskeresőn tolt "okosságok" sz.t sem értnek a valós életben.

gondot szokott okozni:
    - ha távol laksz. lakcímet muszáj írni bele, de ha nem ugyanott vagy, ahol a leendő munka, akkor hangsúlyozni kell, hogy hajlandó vagy költözni
    - túl fiatal/öreg, stb. vagy. ezért nem feltétlenül kell születési dátumot írni, más kérdés, hogy pályakezdőként az oktatásod dátumai alapján azért ki lehet találni, hogy mennyi az annyi
    - gyerek: akár törvénytelen, akár nem, nőknél szokták bolygatni a kérdést. tehát a gyerekvállalást, családalapítást a tervek között távolinak kell feltüntetni
    - én szoktam hangsúlyozni, hogy nem cigizek.
    - szerintem nem kell fénykép, bár sok pályázat megköveteli. majd eldöntöd, hogy raksz-e bele, de ha igen, az minőségi igazolványkép jellegű legyen.

szerintem a legfontosabb megszívlelendő tanács: hibátlan helyesírás. mégegyszer: HIBÁTLAN helyesírás.

Új hozzászólás Aktív témák