-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sambenez #42196 üzenetére
A DPD Európai cég, Kínából nem szállít dírekt, az hogy a Lenton behozza Európába és átadja Mo-i kézbesítésre a DPD-nek, ez nem az hogy ők onnan szállítanak. Azokra szoktuk mondani akik eleve ott veszik fel és végig ők hozzák, pl. DHL és választható is a szállítási opciókkal.
-
KeFer
csendes tag
válasz
Voice24 #42179 üzenetére
Nem a távolság a probléma, hanem az, hogy Vilniusban megáll, és hetekig nem mozdul. A július 22. óta Vilniusban parkoló csomagom nyomkövetésében ma délben egy Magyar Posta általi érdekes bejegyzést találtam aznapi 23:59 időponttal: 'Küldemény átadása nemzetközi szállításra''. Ez gyakorlatilag semmi nem jelent. Az időpont a furcsa. Már délben olvastam egy 12 órával 'későbbi' bejegyzést, amit még az időeltolódással sem lehet megmagyarázni. Gyanús, de majd meglátjuk mi fog történni.
-
jozsohaver
csendes tag
Ez a száma egyébként : 16408028020008
-
nagyonjjo
tag
Nyitottam 1 ügyet lockolt,jelszóval védett alaplapra.
Aliexpress a felét akarja visszaadni,vagy vissza kéne küldenem.
Mit javasoltok,így esélyem sincs visszakapni visszaküldés nélkül a pénzem? -
válasz
jozsohaver #42190 üzenetére
DPD? Honnan jönne? Nem DHL?
-
jozsohaver
csendes tag
Üdv!
A DPD-s szállítás is lassú szokott lenni Aliexpressről ? Most berendeltem pár terméket, egy ideje hanyagoltam az Alit. LVS és ChinaPostRegistered Airmail-ról mi a vélemény mostanság ? Köszönöm! -
Ma megérkezett a kicsit kevesebb, mint 3 hete rendelt ugreen sata->usb adapter, példás gyorsaság.
-
pappsy62
tag
Sziasztok.
Egy kis tanács kellene. Két csomag ugyan attól az eladótól, az egyik megérkezett a másik 06.15-óta Vilniusban áll. 08.02.ától van 15-napom az is lassan lejár.
a száma: RE067139620CN. Az eladó szerint hívjam a helyi postát. Várjak még két napot majd disput? -
Voice24
őstag
Az egyiknél az infó szerint június 29-én felszállt vele a repülő (shipped by air), ami tranzitországként július 20-án Vilniusba érkezett (tök életszerű és hihető), azóta semmi.
A másik Vilnius előtt járt Brestben, azelőtt pedig igen, Dostykban is.
Írtam én is egy-két napja, hogy szerintem is vasutas szállítások ezek, dacára a China Post Registered Air Mail szállítási módnak. Írtam mindkét eladónak, kíváncsian várom, reagálnak-e érdemben. -
Voice24
őstag
Osztom a véleményed Vilnius-szal kapcsolatban. Most néztem, légvonalban 909 km Budapesttől, tehát nem a világ végén van, mégsem tud ideérni egy csomagom a július 9-i vilniusi landolása óta. Mind a két ott lévő csomagom China Post Registered Air Mail, ehhez képest az egyiknél 9 nap múlva lejár a 90 nap. Szerintem ez botrányos, bár sokat nem tehetünk ellene.
-
-
sambenez
addikt
Jön egy csomagom aliról, elvileg belga raktárból.
Ami nyugtalanít feuchton keresztűl.
Az utolsó bejegyzés:
2020. 08. 06. 8:00 - Send item abroad
Azóta semmi.
Kezdjek aggódni? -
KeFer
csendes tag
Nagy valószínűséggel igazad van. De szerintem itt nem gyorsasági probléma van. Mert azt még megérteném, hogy néhány napig, akár egy hétig nem foglalkoznak a csomagokkal kapacításhiány miatt. De hogy egy hónapig!!!! Mintha Vilniusban nem is lenne ember. Egy nagy sötét verem. Semmi szkennelés, semmi csomagkezelés. Szerintem ledöbbennénk, ha meglátnánk a valóságot.
-
speedevil
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Még átgondolom mi lesz, viszont azt meg lehet nézni, hogy pontosan mi is a határidő a dispute nyitáshoz? Nem találtam sehol, ahol egy pontos dátumot írna arra, hogy meddig lehet. A protection lejártakor kapott email+14nap alapján tudom kb, de annak a pontosságába nem teljesen bízok, mert a tényleges lejárat előtt 2-3 nappal is kaptam egy pont ugyan olyan emailt, hogy kifutottam a protectionből és már csak dispute-olni tudok.
-
KeFer
csendes tag
válasz
galaxys80 #42153 üzenetére
Én gyenge 4 hétig vártam, és elkezdtem írogatna a China Post részére, míg az Eladó Alit presszionálta. Minden alkalommal semmitmondó válaszok jöttek, de érdekes módon néhány nap múlva minden jelzés nélkül megérkezett a csomag Budapestre. Lehet ez egy fatális véletlen is, de talán valaki lépett Kínában.
China Post web-es felületén láttam, hogy nagyon sokan voltak kiakadva Vilniusra.
A második csomag ügyében még várok egy hetet, és megint elkezdek írogatni. -
cof
veterán
válasz
rushty #42161 üzenetére
Ha már ki van fizetve, azon semmit. Ami majd kifizetetlen lesz, azon tud módosítani, lényegében bármit, bármekkora összeget úgy gondolom.
Kuponokat meg akkor tudod újra felhasználni ha törlöd a megrendelést, és ha visszajár. Mert nem mindegyik jár vissza. Vagy ha van több kuponod az is jó.
-
rushty
őstag
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Nem tudom mi legyen a megoldás.
Példa: Termék telefon+memóriakártya (egyben kedvezményesebb)
Elrontott rendelés opció:
telefon csak, hiányzik: memóriakártya. (Csomagban jóval kevesebbe kerülő memóriakártya megvétele a cél).Kérdés:
Rendelés nem törlés / törlés és újrarendelés (fizetés később).
-Van a rendeléshez kupon felhasználva.
Az összefoglalós lépésnél ilyenkor mi van? Hogy adjuk hozzá a Store (stb.) kupont?Ha leadnék egy új -kifizetetlen rendelést- a még nem törölt (törlés átfutási ideje alatt változni fog az ár, de a beragadt kuponok sincsenek benne) mellé, ahhoz mi alapján fogja nekem kiszámolni levonni a kuponokat? Odaadni a másik rendeléshez tartozó különbözeti áron.
-Tudja egyéniben tetszőlegesen* módosítani az eladó a vevőnek a (kifizetetlen) rendelésnél?B)
Egy plusz tételt (memóriakártya) rendelnék külön a nem "mégsézett-törölt" rendeléshez.
Ez sokkal egyszerűbb lenne. De a plusz tételhez számol nekem egyéni "megbeszélt" árat? Nem úgy tűnt, hogy ebben benne lenne. Azt nem tudom milyen változtatásokat tudnak eszközölni egy meg egy rendelés után. -
rushty
őstag
1) Hogy lehet rendelni fizetés nélkül? Mennyi határideig kell fizetni?
2) Van egy rendelés, amit módosítani szeretnék. Az eladóval nem igazán értek szót, hogy kiállítana egy különbözeti számlát.
Egyéni probléma, hogy annyit befagyasztott, hogy a törlés, újrarendelés nem opció.
-
KeFer
csendes tag
Nem PayPalra utalná, hanem Alin keresztül rendezné. Persze olyan feltételekkel, hogy ő az egyetlen, aki nem hibás.
Még nem tudok dispute-t nyitni, mert a megadott, más részére küldött szállítmánytt csak pár napja adta fel. Még 85 nap védelmi időt mutat. Persze, ha megérkezik a valódi címzett részére, akkor valamivel rövidül. Nem írta le pontosan, hogy miképp képzeli a folyamatot, de szerintem azt akarja, hogy akár ma igazoljam le az áru megérkezését (amit fel sem adott a részemre), és az általa megadott okra való hivatkozással álljak el a vásárlástól. Ő majd nagy kegyesen eltekint attól, hogy kérje a visszaküldést. És ez az amitől félek, mert nagyon jellemtelen. Egy szavát sem merem elhinni. Eddig is folyamatosan hazudott. -
EXIEZ
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest