Aktív témák
-
Lenovo notebookot vásárlók vigyázzanak:
Hétvégén elhoztam egy "érintetlen" Lenovo X200 notebookot Gabesz01 fórumozótól, egy korábbi hirdetéséről lecsúsztam, privátban keresett meg, hogy van még egy. A helyszínen kipróbáltam, fel volt telepítve rá a Vista, minden működött rajta, ellenőriztük a garanciát, stb.
Hazaérve szerettem volna módosítani a boot sorrendet, hogy cd-ről BIOS-t frissítsek rajta, ám csodálkozva vettem észre, hogy ezt nem tudom megtenni. Induláskor az F1 lenyomására jelszót kér, viszont egy Enter-rel tovább enged. Ám bizonyos beállításokat nem tudok módosítani. Kiderült, hogy Supervisor Passworddel van védve a gépnek ezen része.Jeleztem ezt a problémámat Gabesz01-nek, hogy küldje el a jelszót, természetesen fogalma sem volt miről beszélek. Mondtam, hogy akkor visszaviszem a notit, mert így nekem nem kell, erre ő azt felelte, hogy a noti új volt, miért lenne benne password. A telefonban azt mondta, hogy biztos én állítottam be, és felejtettem el a passwordot, vissza ne vigyem a gépet, nem hajlandó visszavenni.
Szerintem ez a hozzáállás megérdemel egy hatalmas fekete pontot, még ha nem is tudott a jelszó védelemről.
Viszont arról sejtésem sincs, hogy valaki miért állíthatott be ilyen jelszót, ráadásul egy szemre is vadi újnak kinéző gépen...Szóval aki Lenovo notit vesz, még az eladóval mutattassa meg, hogy bekapcsolás után az F1-et lenyomva kér-e jelszót. Ha kér, akkor már régen rossz...
Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest