Új hozzászólás Aktív témák
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Az a helyzet, hogy a GRAW 1 ami van hozzá az "szinte" semmit sem mutat a PPU- erejéből. A CellFactor meg "csak" Tech-demo. Aztán megszereztem a Bioshock-ot (gondoltam, hogy Unreal motoros és akkor ezt nem hagyják ki; de kihagyták) de az meg Havokot használ. Hétvége környékén lesz meg a MOHA, GoW, és az UT3. Na akkor már tudok valami érdembelit írni. Szerintem ennek a PhysX-nek az a hátránya, hogy csak kiegészítő lehetőségként használják; de ha konkrétan rá lenne építve valami játék, az nagyot ütne az biztos. Talán ilyen lesz a Warmonger.
-
batman777
aktív tag
Gyakorlati jótanács:
Amennyiben az FSB-t tuningolja valaki és PhysX kártyát is használ, akkor javasolt a PCI frekvenciáját 33Mhz-re tenni fixen.
Nekem 250-es FSB-nél 42Mhz a PCI és igy Bet ON Soldier lefagyott, ha a láva-tűz fegyvert használtam ( ez nagyon megdolgoztatja a kártyát ). Amint fixáltam 33 Mhz-re a PCI frekijét, a lefagyás megszűnt, teljesen jól működik.A hangkártya miatt is érdemes a PCI-t 33 Mhz-re tenni ( nekem néha az is kattant egy nagyot, de működött, most már nincs kattanás, csak stabil működés ).
-
Maotun
őstag
válasz
Bj Brooklyn #585 üzenetére
Várom mik az első benyomásaid 27.-e van
-
batman777
aktív tag
-
batman777
aktív tag
Igen. Én nagyon halk gépet használok. A Chieftek 360W-os egyventis táp hangja a leghangosabb a rendszeremben. Beraktam a PPU-t és az elnyomta a tápegység hangját, emiatt raktam rá egy blokkot. Igy most hangtalan.
Amúgy kb. olyan a PPU hűtő venti hangja, mint a régi GF4 ti4200 ventije volt.
Nekem az hangos volt 12V-on.
Elméletileg ennek a ventinek is lehet 6V-ot adni, de nem bibelődtem vele, könnyebb volt egy blokot berakni a hűtőrendszerbe. Igy most 4 dolgot hűt a H2O. -
batman777
aktív tag
Én most még nem áldozok a DX10 oltárán, inkább élvezem a DX9 adta lehetőségeket. Majd ha DX10-es progikat ( lásd Crysis) megfelelő sebességgel lehet full beállitással játszani 60-80.000 FT-os kártyán, akkor már érdemes lesz eladni a 7900 kártyám és GF8800 vagy GF9800 kártyába invesztálni.
Én anno a Farcry és a Doom3 programmal voltam úgy, hogy megvettem őket, GF3 Ti200-as kártyán 800x600-an medium beállitásokkal nyomultam velük. Aztán a játékok felénél lehettem, amikor elfogadható áron tudtam GF6800 kártyát venni a GF3 eladásával, na onnan kezdve a játékok életre keltek, mivel miden maxon ment és 1024x768-ban élsimitással, meg mindennel ment 60 Fps-sel a progi. Nagy ugrás volt ez akkor.
Hát most csak SLI-is 8800 GT adna ilyen FPS értéket max. beállitásokkal Crysisben, talán. Az meg egy vagyon lenne.Ami jó dolog, hogy mostanában azért fejlesztenek PPU-ra programokat, nézd meg az új listát az Ageia.com oldalon. Lassan, de bővül a lista.
A stratégiai JTF demoját néztem, ott is nagyon jól néz ki, ahogyan szétrobbanak a tereptárgyak. Szerintem látványosabb.
Én még mindig a GRAW1 és 2-vel nyomulok. A graw2-ben sokkal érezhetőbb a PPU hatása. Graw1 sem rossz, de graw2 ütősre sikeredett.
-
batman777
aktív tag
Én használtan vettem itt PH-n. Majdnem 3 hónapig vártam, alkudoztam, mire meg tudtam venni. Azóta használom. Vizhűtés van rajt második naptól kezdve.
Végülis doboza nincs meg, mivel USA-ban vette az eredeti tulaj, hazahozta a gépébe, de túl nagy piramis alakú dobozt nem tudott hova rakni repülőn, igy eldobta, aztán meg pár hónap után ismét hosszútávra kiment, igy nem vitte magával a gépet, hanem eladott mindent belőle kiutazás előtti napokban. Kb fél éves volt, alig használta a srác ( a kártya ventijén látszik ).
Ha garisan tudsz venni, akkor az egy plussz biztonságérzetet nyújt. -
batman777
aktív tag
Én úgy gondolkoztam, a vásárlásnál, hogy ezt a kártyát ha megveszem, kb 1évig nem adnak ki újabb verziót ( gyorsabbat), ergo nem kell fejleszteni. Igy ha 15 hónapra vettem, akkor havi 2000 Ft az amortizáció csak, és 1.5 év múlva is még eladható lesz ( max. egy csokiért ). Sajnos a videokártyáknál már ezt nem nagyon lehet megcsinálni. 7900 GTO-m egy vagyon volt és fél év alatt felét sem éri igy itt 5000 Ft-nál is nagyobb az amortizációm.
-
Maotun
őstag
válasz
batman777 #589 üzenetére
Én is igy látom, és hiszek benne, nem értem sokszor az elfogult hangvételt [link]
komoly szaklapok minösitik ezt a hardver annélkül hogy tesztelnék? igen nem jo marketingel kezdtek 1,5 évig semmi haszna ,de most azért éledezik a dolog persze lehet felejteni, mellözni, és crysis féle progit irni ,mely maga a csodade milyen áron?
szerintem nem a ppu bukik el. Kezdetben a gözgép is haszontalan masina volt a lovas szekérrrel szemben -
batman777
aktív tag
Viszont a MOFH Airborne valóban UT3 motoros és ott van a beállitások opciónál egy "PhysX on-off" opció.
Talán most, hogy olcsóbb lesz a kártya, már többen vesznek majd és igy előbb utóbb már nem extra opció lesz a játékokban ennek aktiválása, hanem alap a teljes pompához, melynek hiányában csak butitott módon élvezheti valaki a játékot.
Az ATI nyilatkozata szerint nyugalomra helyezi a 2 vagy 3 GPU-s fizikai számolás fejlesztését, igy a ringben marad az Inteles Havok és a PhysX.
Hajrá-hajrá.....
Kell a harc, mert monopolium esetén nincs fejlődés.
Ráadásul 99 dollár egy ilyen kártyáért a tengeren túlon igazán nem sok, hisz ott 10x jobban keresnek az emberek ugyanazért a munkáért, mint itthon.
( mintha azt irtam volna, hogy nálunk 9 dolcsi lesz egy kártya ..... kinek nem érné meg, nem?!)Ha okosan csinálta volna az Ageia, akkor már 2 éve igy kellett volna indulnia, tuti siker lett volna már akkor, sőt most már a dual PPU-n vagy esetleg az PhysX-2 PPU-n dolgozhatnának.
Nem mondom, ha egy nagy cég is mellé állt volna ( pld. ATI ), akkor már rég magasabb szinten lenne a PPU helyzete.
-
Thrawn
félisten
-
Maotun
őstag
válasz
batman777 #583 üzenetére
Hali a CoD4 mit szól a ppu hoz? én ugy tudom ut3 motort használ de a games borítóján nincs agiea logo? viszont video beállításoknál dual video opció is van? gondolom ez nem a ppu ra hanem a cf/sli rendszerekre vonatkozik.... logikailag tehát az ut 3 motort lehet
cf/sli re vagy ppu ra optimalizálni? neked mi a véleményed tapasztalatod? -
Maotun
őstag
válasz
Bj Brooklyn #562 üzenetére
Na megvan a PPU-d
-
batman777
aktív tag
Én a "Hangar of doom" nevű UT3 motorral hajtott techdemot látva azt mondhatom, hogy az UT3-ban még lesz fizikai újdonság. Csak meg kell várnunk erre a motorra irt programok megjelenését ( UT2007, Gears of war, Warmonger ).
De nem mondok mást, ott a Bet on soldier 1-hez egy patch, amivel 2 új fegyvert kapsz
( láva és sav fegyver) nekem ezek is újdonság számba mentek. -
Gyusz
őstag
válasz
batman777 #579 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy most ki mit tervez a fizikai gyorsítás terén, az utolsó ténylegesen érdekes hír ezzel kapcsolatban a Havok felvásárlása és PhysX mobil változatának megjelenése volt. Játékok terén sem látom az igazi forradalmat, anno talán a Max Payne 2-ben volt először kézzelfogható fizika, aztán jött a Far Cry, év végén pedig a Half-Life 2. A Psi-Ops is elég látványos volt, de aztóta mintha megragadt volna az egész fejlesztés egy bizonyos szinten, vagy csak elsikkadt a játékmenet és a látvány mellett.
-
batman777
aktív tag
Idézet innen: http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=174&z=3
"az AGEIA ingyenesen elérhetővé tette a korábban Novodex néven emlegetett, majd később – nem túl meglepő módon – PhysX-re keresztelt alkalmazásfejlesztési felületet. Így a játékok motorja egy készen kapott szabványos felület felhasználásával készülhet, ami szoftveresen, azaz külön gyorsító nélkül, a központi egységet terhelve is képes üzemelni, de ha kap egy tényleges PhysX kártyát, akkor a célhardvert kihasználva, azaz jóval hatékonyabban és részletesebben modellezi a fizikai eseményeket."
-
batman777
aktív tag
A www.nzone.com oldalon a GRACE.EXE cimű realtime demo a HAVOK fizikai motort használja. A táncoló robot szoknyája ezzel van számolva. Demonstráció gyanánt érdemes megnézni.
-
batman777
aktív tag
Elméletileg a PhysX kártyával egyenértékű lenne egy második videokártya számitási teljesitménye, de ehhez kelle a következő pár kitétel teljesitése:
1., megfelelően lenne szofveresen támogatva a 2. video kártya alkalmazása ( pld. 1. kártya számolná a renderelést, a 2. kártya csak a fizikát ).
2., a programok motorja ez megfelelően vezérelné, összehangolná a 2 videokártyát.
3., nem lenne a 2. videokártya hűtermelése és fogyasztása olyan jelentős, mint amilyen
( PhysX kártya 25W-os, ilyen videokártya talán a 7300 vagy 8300-as kártyák, de ezek számitási teljesitménye viszont elmarad már ).
4., valamiért az operációs rendszer és a programok motorjai sem támogatják azt, hogy az 1.cpu mag ezt, a 2. mag azt, a 3. emezt, a 4. mag meg amazt végezze egymástól függetlenül.Pedig jó lenne !!!!
Érdekes példa a SLI rendszer : volt, van és lesz, de
teljesitményben elmarad a várttól + kihasználhatatlan játékok alatt + 2 db videokártya túl sok hőt termel és nagy fogyasztású + 2 egyforma videokártya túl drága. Meg a játékok sem támogatják.Például egy 8800 GTX-en elfogadhatóan fut a Crysis, akkor mégegy GTX-et nem vennék ( ha lenne is rá pénzem ), hogy a fizikáját feljavitsa a 2. kártya.
Korábban olvastam, hogy tervezik a nem egyforma videokártyát egy rednszerbe épitését és kihasználását fizikai gyorsitásra ..... na azóta sem lett ebből semmi. Pedig nem lett volna rossz megtartani a régi DX9-es kártyát fizikai számolásokhoz és mellé venni egy DX10-est a a grafiaki számitásokhoz, plussz még lett volna egy 2 magos CPU, ahol az egyik-másik külön kiszolgálná a kártyákat.
Talán az ötlet ott bukott el, hogy a CPU 2 magja egy fonalra van felfűzve, mint az elágazások és igy elvileg nem 100%-os a dual lehetőség ....... kivéve talán az opteron procik ...... de erről talán a nagy PH guruk többet tudnak ( én csak kezdő lama vagyok ).
Régen volt eredeti dual alaplapos P3 gépem, ahol meg lehetett azt csinálni, hogy elinditottam egy tesztet, ekkor 1. proci 100% + másik 0% volt, majd mégegy teszprogi inditás és mindegyik 100% volt a terhelésnél ..... a jelenlegi dula magos prociknál ezt nem lehet megtenni, mivel 1 tesztnél 80% + 20% az eltolódás, 2 tesztnél 100% + 100% és a végeredmény mégis 180% .... ezt még most sem értem amúgy, hogyan jön ki, de a tesztek ezt irták ki.
Szóval talán a AMD 8X platformjával lehet, hogy ell lehetne érni a teljesen dual működést és ha programok és op rendszer is támogatná, akkor lenne két külön végrehajtó halmaz, amiben lenne egy CPU + GPU külön a grafikához és külön a fizikához.
Elvileg ez kenterbe vágná a physX megoldását.De, ott kezdődik a dolog, hogy mennyibe is kerül egy valódi dual alaplap?
Jelenleg talán az egyik legolcsóbb megoldások közé tartozik a PhysX kártya, nem mondom hogy időtálló megoldás ( lásd Voodoo kártyák története ), de én bizalmat szavaztam neki és vettem egyet, azóta is keresem, kutatom azokat a progikat, amik kihasználják a kártya által nyújtott lehetőségeket.
Lehet, hogy sznob vagyok, de én még Voodoo kártyát is használok és ha látok olyan progit, ami 3Dfx kártyát nativan használta ( glide-os), akkor arra is lecsapok.
Lehet, hogy csak 1 évig fog pezsegni a PhysX világ ( mint anno a 3Dfx világa ), addig jópár programot meg kell szerezni és élvezni azt, meg ki tudja ... hátha tovább is jó lesz.
Szerintem ma egy Nvidia 8800 GT vagy ATI 3870 mellé ez a kártya nem rossz választás 30.000 Ft-ért.
Ami még érdekes dolog, hogy a PhysX kártyán van 128MB ram, nem tudom, hogy progik azt kihasználják-e már teljesen, mivel játék alatt nem forrósodik fel a ram annyira, mint egy VGA kártya ram, lehet hogy még nem igazán használják azt ki és később még okozhat sebesség javitást, ha úgy irják meg a programokat.
-
Maotun
őstag
" Az Intel X38-as lapkakészlete köré épített számítógép processzora lehet két- vagy négymagos Core 2 Duo, illetve Extreme chip, a memória alapkiépítésben 2 GB. A videokártya AMD ATI Radeon HD 2400 Pro, 2600 XT, NVIDIA GeForce 8600 GTS vagy 8800 GTX, merevlemezből akár 1 terabájtnyi is beszereltethető, míg az optikai meghajtó szimpla kombó, multiformátumú DVD-író vagy a CD/DVD médiumokon kívül a Blu-ray korongokat is író, olvasó egység lehet. Az opcionális alkatrészek listáján találjuk az Ageia PhysX gyorsítókártyáját, az integrált audiovezérlőt kiváltó Creative Sound Blaster Audigy vagy X-Fi hangkártyákat, valamint az Xcelerator nevű eszközt, amely videók digitalizálása során veszi le a terhet a CPU válláról."
ja az x 38 már régen volt -
Gyusz
őstag
1 Különben nincs értelme a cf/sli megoldásoknak, ha nem hoznak gyorsulást az egykártyás rendszerekhez képest, de nem is értem ez miért tartozik ide.
2 A hangkártyák, videokártyák az egészen más tészta. Egész egyszerűen egy külön fizikai gyorsítókárytának mostanában nincs értelme, hiszen itt vannak a többmagos processzorok (két mag új prociknál ugye alap, de a négy sem megfizethetetlen), az ati is készítgetett olyasmit, hogy egy második/harmadik kártya számolja adott rendszerben a fizikát, az nvidia is biztosan dolgozik a saját megoldásán. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az Intel kezébe került a Havok, ezek ellen a nagyok ellen esélye sincs az Ageia megoldásának.
-
athomi
veterán
Vki tud vmi képet vagy videót linkelni, ami szemlélteti a változásokat?
-
Gyusz
őstag
Gondolom igen, de kéne néhány tesztet nézni, hogy mekkora gyorsulás érhető el.
Egyébként ennek a gyorsítókártyának véleményem szerint nem sok értelme van. OK, kapunk néhány játékban látványosabb robbanásokat, valamivel élethűbb fizikát, de ez szerintem nem áll arányban a ráfordítandó összeggel. Így is elég felvenni a tempót a rohamosan fejlődő hardverekkel, aztán pluszban még erre is költeni? Szoftveres oldalról nézve jobb véleménnyel vagyok, nem árt a Havok-nak némi konkurencia.
-
Maotun
őstag
válasz
batman777 #569 üzenetére
"Elméletileg egy bazigyors CPU sok maggal eléri azt a sebességet, amit egy lassabb cpu + PPU együtt. De erre még nincsenek tesztek.
Lásd a carwash demot, ami softver módban 15 fps és cpu terheltség 50%, mig hardvare módban 50 fps és cpu terheltség 10% se ( addig a proci dolgozhat máson )."
thxeddig csak szerettem volna ppu-t de mostmár tudom is miért veszem
ha jol gondolom az x2 4600 + amd cpu nak 1950pro 8800 gts/320mb ig van értelme de ppu val elmehetünk 3870 ig vagy 8800 gt ig ? eröl van szó? -
Gyusz
őstag
válasz
batman777 #569 üzenetére
A Call of Duty 4 grafikus motorja házon belül készült, tehát az Infinty Ward fejlesztette és semmi köze az Unreal Engine 3-hoz.
-
batman777
aktív tag
A call of duty 4 ut3 motoros, de agiea logo nélküli, mivel a készitők a Havok fizikai motort aktiválták benne. A PhysX motorja is megy softveresen csak lassabb kártya nélkül. Az UT3 motorban szerintem lehet választani, hogy melyik fizikai almotort használja. COD4-nél nem szimpatizáltak a physx-el, ezért inkább havok lett a motorválasztás. UT2007-ben meg PhysX van.
Elméletileg egy bazigyors CPU sok maggal eléri azt a sebességet, amit egy lassabb cpu + PPU együtt. De erre még nincsenek tesztek.
Lásd a carwash demot, ami softver módban 15 fps és cpu terheltség 50%, mig hardvare módban 50 fps és cpu terheltség 10% se ( addig a proci dolgozhat máson).
-
-
batman777
aktív tag
válasz
dregpeter #565 üzenetére
Nézd meg azokat a játékokat, amik támogatják ezt a kártyát. Stratégiai programok ( Joint Task Force ), FPS programok ( GRAW1-2, BOS, Unreal3 motorral készült programok) és a tervező programok. Ha azok bejönnek neked, akkor nem kérdés hogy vegyél-e egy ilyen kártyát. Ha Crysis az isten és semmi más nincs a világon, akkor nem javaslom a vásárlást.
Ha gyönyörű, életszerű robbanásokat, fizikai hatásokat, ruhaeffektusokat szeretnél látni, akkor a kártyával megteheted.
Végülis a kártya a látványt és a fizikai hatásokat teszi valóságosabbá, dolgozik karöltve a videokártyával és a processzorral.
-
dregpeter
tag
hy, szeirntetek megéri egy ilyen PPU ba belefecsérelni a pénzt? ÖSZINTÉN
-
batman777
aktív tag
A crysis kapcsán reklámozták, hogy ha mozogsz egy pályán és nekimész a fa leveleinek, akkor azok elhajlanak. Nos, ezt a GRAW 1 és a GRAW 2 is tudja.
-
Maotun
őstag
válasz
Bj Brooklyn #562 üzenetére
grat hozzá testvér!
én még variálok mivel lepjem meg magam vagy physx az 1950 pro mellé, vagy vga csere 3870 re . Mindkettőre nincs pénz
Kiváncsian várom tapasztalataidat ? boltról, futárról, és természetesen a PPU ról?
Warmonger, UT 2007, GraW2, szerintem oda Qr a crysisnak
-
Maotun
őstag
válasz
Bj Brooklyn #558 üzenetére
az 546 os hosz. helyröl veszed?
-
batman777
aktív tag
Nézzétek meg ezeket:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=asus+physx+vf900&meta=
Jó példa ezekre. -
batman777
aktív tag
Nekem BFG van, amelyről azt olvastam, hogy halkabb mint az ASUS, de szerintem ez is hangos. Pont olyan a hangja, mint a régi GF4 ti4200 ventije volt.
Viszont egy Zalman VF 700 vagy 900-at könnyedén rá lehet rakni és máris hangtalan.
Érdemes! -
Bj Brooklyn
aktív tag
Én is beneveztem egy Asus-ra. Ha minden igaz akkor jövőhét pénteken itt is lesz.
-
Maotun
őstag
egy asus-t néztem ki pici ventije mennyire hangos
-
Calibos
addikt
válasz
littlelion21 #550 üzenetére
Meg
De igazából nem a Vga a lényeg hanem a játék támogassa... -
Maotun
őstag
x2 4600+ cpu, 2 gb ram, ati 1950 pro gpu, thermaltake 430W táp elbírja ezt a PPU-t
már csak 32 140 ft -
littlelion21
addikt
Mondjuk egy 8800Gt mellé megéri betenni?
-
batman777
aktív tag
Ha 34.000 Ft a kártya és adnak melle egy GRAW 1 vagy 2 progit, akkor megéri szerintem megvenni. És garanciás is ráadásul.....
-
batman777
aktív tag
Én nem találtam még információt arról, hogy az új széria gyorsabb lenne-e majd.
Elvileg kisebb gyártástechnológiával készitik, talán a fogyasztása kisebb lesz ( a mostani 25 watt ), kb mint a mostani laptopba helyezhető, ami 10 wattos.
A PPU sebességét legnövelhetik, illetve az SLI lehetőség miatt majd dual PPU is lehet egy lapban majd.DE, találj hozzá olyan lapot, amibe pont belemegy a rövid PCI1x vagy PCI4x foglalatba és nem zavar majd más kártyát. Például vizhűtésnél nem mindegy.
Az én lapomban 3 PCI van egymás mellett, igy variálhatok a hangkártya és PPU kártyával.
Ha csak 1 PCI4x lesz a lapon a PCI-E mellett és esetleg dual slottos VGA-t veszel, akkor már nem tudod majd a 2 kártyát egyszerre használni.Persze, lehet, hogy addigra már 2-3 db PCI4x foglalat lesz a lapon.....
Minden esetre nem lesz egyszerű válogatni a lapok közül.A legjobb az lenne, ha PCI foglalattal lenne az új mag, esetleg 256bites rendszerbusz mellett.
Amiről nem találtam semmit netten ( lehet, hogy rosszul kerestem), hogy tunigolni lehet-e a kártyát.
-
Calibos
addikt
válasz
Bj Brooklyn #546 üzenetére
34.000Ft már jóban hangzó összeg, de vajon az új széria mennyibe kerül majd?!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
-
Maotun
őstag
éljen a topik!
mindig könnyebb fikázni valamit, mint esélyt adni neki, én egy éve várom hogy eljön a physx idelye és eljött.van akinek fps kell meg 3d mark pötty
nekem elég ha 30fps megvan, de hol kapok ppu - t ?
-
batman777
aktív tag
Egy hasznos link:
http://personal.inet.fi/atk/kjh2348fs/ageia_physx.htmlÉs a CARWASh nevű kis realtime bemutató itt van:
http://www.planetphysx.com/weblog/archives/2006/10/ageia_physx_carwash_demo_1.htmlÜdv.
-
batman777
aktív tag
Például ez is PhysX-et támogató program:
http://galaxisnet.hu/mtermek.php?id=14094
meg ez is:
http://galaxisnet.hu/mtermek.php?id=13603
meg ez is:
http://galaxisnet.hu/mtermek.php?id=13909Mindegyik hátulján ott a LOGO !!!!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Gondolom érdekel itt mindenkit
AGEIA PhysX PCI-E csatlagozóval. Nemsokára itt a Next Gen.
-
batman777
aktív tag
Azt kifelejtettem, hogy a GRAW2-ben az AGEIA nevű pályán fúj a szél, füstszerű ködöt látsz mindefelé időnként, a fákról hullanak a levelek és a melletted elrepülő levelek nem tűnnek el a semmibe, hanem a szikláknak csapódnak és azon csúsznak tovább.
Mint az őszi lombhullás kis viharban..... tisztára olyan ... és mindez egy sziklás tengerparton .....
.... már csak a monokinis lányok hiányoznak !
-
batman777
aktív tag
Üdv. minden PhysX fannak!
Nekem is sikerült egy BFG kártyára szert tennem.
Egyik PH tag érdeklődött tanácsot kérve, hogy érdemes-e venni, őneki ezt irtam, gondoltam ide is bemásolom, hátha segit valakinek.Tapasztalataim:
"Először beraktam a gépbe, feltelepitettem a driverét. Ott van egy teszt ( az újabb driverekben már 4 tipus és azonbellül 7-8 altipus ), amivel megnézheted, hogy a kártya működik és milyen lenne nélküle ( software módban). Ezek elméletileg mind kockákat, gömböket számolnak nagy sebességgel. Pl: egy dobozrakásba beledogsz egy fehér labdát és az egész realisztikus fizikát követve dől szét, mint ahogy azt a valóságban tenné.Aztán netten néztem, hogy van egy AGEIA demo is, mint az Nvidia és ATI demok, amelyek realtime számolnak valamilyen látványos jelenetet. Na ez egy autó a garázsban, amire láva, viz és hab folyhat, közben te meg ide oda mozgathatod az egészet és realtime az egész. Itt ki is lehet kapcsolni a kártyát, igy bemutatva, hogy milyen a teljesitménye.
Ugyanis a látványt a GPU számolja, ha nincs PhysX, akkor a fizikát a CPU, ha van PhysX, akkor a kettő együtt ( mint egy koprocesszor régen .... 386-os időszak ).
Itt a kártyával ment a vizes mosás 90 FPS-t, kártya nélkül 18 FPS-t.
A habos rész már leterhelőbb, mert 55 FPS és 10 FPS az eredmény ( diavetités ).
Érezhető, hogy van kártya ....Ami nekem fontos volt, az a következő: GRAW, GRAW2, Cellfactor, Unreal3 ......
Nos, a GRAW már nekem korábban is megvolt, jó játék, nekem tetszett alapban, hogy élethű volt a játék. Ahogy beraktam a kártyát, kerestem a beállitásoknál az aktiválás pontot, de semmi. Gondoltam, nem is lehet, vagy csak patch-elni kell. Elinditottam, betöltöttem a régi állásomat, ahol épp egy ellenséges kocsi mögül lőtt le mindig egy katona, gondoltam hogy ne lőjön le inkább felrobbantom a kocsit, talán velemegy a katona is a távoli vadászmezőkre ..... Na ez lepett meg nagyon, amit láttam. Eddig a kocsik felrobbanása és fényfelvillanás és némi fültből állt, most meg hatalmas fény, füst, megannyi repesz és darab repült szét, ráadásul a mellette lévő villanyoszlop és széttört, majd ledőlt. A robbanások látványa elképesztő volt.
Aztán lázasan kerestem a GRAW2 progit, sikerült netten vennem, egy srácnak VGA-hoz adták, de neki nem jött be. Na ez a progi már alapban használja. Az indulásnál az első pályán már fúj a szél, a fák hajladoznak, stb. Ha robbanik a kocsi, akkor szinte szétesik, minden darabját követheted, hogyan esik le ( mintha egy trabiról lepattintanád a bakelit lapokat... ), sőt van egy PhysX-es pálya, amit ha betöltesz, akkor egy szigeten találod magad. Na itt minden szétrobbantható. Pld: katona rámlő, én vissza, erre ő berohan a bunkerbe fedezékbe, én meg kicsi gránátot oda bedobok és bummmmm és katona hátra a bunker még szétdől, fények, füst, van minden, mintha valódi lenne.
De nem megyek messze, a sima fakeritésbe belelőve a fa lécek külön külön esnek szét ott, ahova lőttem. Nagyon életszerű.A Cellfactor olyan mint az Unreal tournment volt, sajnos anno nekem nem jött be a játékmenet ( lősz, meghalsz, respawn, lősz, meghalsz, respawn.... ) igy csak kiváncsiságból néztem meg. Állsz a tér közepén, jobbra-balra nagy hordós sokasága egymásra pakolva. Egy gránátot odadobok a kupac elé, az felrobbanik és az alsó hordók a robbanás hatásának megfelelően repülnek szét, a felsők meg a gravitáció hatásának megfelelően lefelé és oldara, mivel a robbanás kis hatást őrájuk is kifejt.
Mintha tényleg felrobbant volna..... nem viccelek.
Akkor van az a PSI erő, amivel magikus erővel eltolhatsz mindent, ami előtted van... na ez is elképesztő, hogy tényleg minden gurul, pattog előtted, mintha egy hatalmas hurrikán lennél, sőt az ellenfelet is könnyedén elintézheted, ha esetleg egy konténer is belekerül az előtted lévő rengetegbe, mivel azt is tolod magad előtt és bizony az ellenfél nem konténer álló, összenyomja. Sőt, van egy fecskendőstű is a pályán eldugva, amit magadba nyomva isten leszel, repülhetsz is és a PSI erőd 10x lesz, igy minden tereptárgyat el tudsz tolni magadtól, görgetheted magad előtt. Autokat is robotokat is konténereket, is többet is.
Látványos nagyon. Ha te szeretted a UT-t akkor ez a te programod ( ingyenes, nettről leszedhető ). Itt van egy zászló is, amit rongyokra lehet lőni, na ez a kártya másik előnye, tényleg szép.Az U3 motorjával van egy demo a driver CD-n, ami egy hangárban játszódik, repülők repülnek felém és nekem egy gépágyúval kell lelőnöm őket, persze körülöttem 1000 meg 1000 hordó, meg közöttük egy két domba. Ha a bombát találom el, akkor csak úgy repkednek szét a robbanástól a hordók, ha csak belelövök egy hordóba, akkor meg valamilyen olajos trutyi folyik ki belőle. Ez már az U3 engine-vel megy, vagyis a játékban is ilyen effektek lesznek.
Amúgy a kártyának a ventijét kell kicserélni, mert az ugyanolyan hangos mint a GF4-é volt, szerintem azt rakták rá, mert tök olyan és akkora.
Én vizhűtéssel használom, igy hangtalan.Ja, a tápkábelt bele kell dugni, mert anélkül is működik, nem jelzi, hogy nincs ( mint a VGA-knál ), de a driver telepités során lefagy a gép, amint a végén aktiválná azt. Ha rádugod, akkor máris megy minden, mint a karikacsapás.
Az tény, hogy erős proci kell mellé, mert a kártya több fizikát számol, de ahhoz több adatot kell továbbitani a CPU-nak is, emiatt irták régen, hogy lassultak a progik PhysX-el, na dual magos procival már nincs ilyen lassulás.
Igen, a kártya 20 wattos, ha aktiv progi alatt, akkor 24 wattos fogyasztású.
Ez valószinüleg igaz, mert ha csak Excelt használok, akkor is a kártya hátlapján érezni, hogy nem inaktiv, langyos, aramok hidegek. Ha GRAW-ozok, akkor egy fokkal langyosabb a hátlap, a ramok azért melegek, mivel nincs rajtuk hűtésem.
Normális tápnál a 20 watt nem gond ( egy procituning többet elvesz a tápból ).Amióta megvan a kártyám, lesem a patcheket ( pld. Bet on soldier patch), amivel a régebbi játékok fiziája életre kel. Ja, a BOS-ban például a patch ad 2 fegyvert, valamilyen láva fegyver és egy zöld sav fegyver, ami szinte valósz folyadékot priccel szét és folyik mindenen, falon, emberen, fán, stb. Az újabb BOS részek meg már eleve támogatják a kártyát. ......
......."Hát ennyi volt akkor a tapasztalatom.
Am iújdonság, hogy az ageia.com oldalon feltüntetett játéklista nem valós, mert a CDGALAXIS oldalán nézelődve vettem észre, hogy egyre több játék hátulján látom az PhysX ageia logot, ami azt jelenti, hogy a kártyát használja a progi. Pld: Joint Task force és társai.
Meg lesz a Warmonger is ingyenesen....
Gears Of war is jön, UT3 is jön.... szóval érdemes.
Üdvözlettel.
-
-
törölt tag
válasz
whitezo88 #537 üzenetére
JESSZUS Mária. KEvés játék TÁMOGATJA???
Elösször én is azt azt hittem 2 Hétig kidobtam egy vagon pénzt az ablakon.... ( A WARMONGER + CELLFACTOR DEMOKAT olyan embereknek készítik akik úgy állnak neki a dolgokhoz, hogy nem érdekli más őket csak az hogy " na most hassra kell esnem a látványtol mert van egy PPUm" Akinek van PPU-ja ajánlom figyelmébe hogy sasoljon olyan játékok közben is, mint Pl.: 6-7 éves comanche4, vagy C&C tiberium wars......
ISZONYAT JÓ EZ A KÁRTYA.
UP
-
vazimódó
senior tag
válasz
bagyulajuve #534 üzenetére
Kéne venni egyet.Nem?
-
bagyulajuve
addikt
-
vazimódó
senior tag
válasz
bagyulajuve #532 üzenetére
Az már elég jó ár.
Legalább a Crysis támogatná.Az vagány lenne.
-
bagyulajuve
addikt
amcsiban 130 dolcsi körül van, sőt neweegről 116 dollárért lehet rendelni
ez már nem olyan vészes pénz, kipróbálnám, tekintve h most már jönnek az ue3 motorral szerelt játékok és azok elvileg trámogatják -
whitezo88
nagyúr
ha nem haragszotok uppolok
megéri ez a kártya az árát? mert én úgy érzem nem egy befutott termék lett. hol találok valami tesztet ami mutatja egy mai konfigban okozott teljesítménynövelését?
-
rapzZz
csendes tag
hmmm én láttam 45ért bruttóban, csak már nemtudom h hol
de azt tudom h 50 alatt lehet már kapni ha ügyes az ember -
rankesz
veterán
LOL majd fél éve pang a topik...
Az a sok ember akinek ilyen kártyárja van örülhet: május 8-án megjelenik a Cellfactor teljes, és ingyen elérhetővé teszik mindenki számára. -
SEMTEX
senior tag
Úgy volt, hogy kipróbálok egyet,d e sajnos nem jött össze...Vmiért nem ismerte fel a lap...
[Szerkesztve] -
Volkov
senior tag
egy csomó helyen lehet már kapni
[link] http://www.physx.hu-n fent van a boltok listája -
Májsztró
addikt
válasz
várnarancs #522 üzenetére
de , látod amit látnod kell ..... kék vagy piros pirula ? csak rajtad áll ! vagy hozz sütit !
-
gombcomp
senior tag
válasz
várnarancs #520 üzenetére
Lehet ''beszerezni'': www.case.hu-raktárról....
Processor Type
AGEIA PhysX
Bus Technology
32-bit PCI 3.0
Memory Interface
128-bit GDDR3
Memory Capacity
128MB
Memory Bandwidth
12Gbytes/sec.
Memory Clock
733MHz
Peak Instruction Bandwidth
20 Billion Instructions/sec
Sphere-Sphere collision/sec
530 Million max
Convex-Convex (Complex) collisions/sec
533,000 max
Adaptor/Cable Bundled
Power Cable
Software Bundled
Asus PhysX P1 GRAW Edition:
Ghost Recon Advanced Warfighter
Cell Factor
SwitchBall
Demo Asus Driver
Asus PhysX P1:
SwitchBall demo
Asus Driver
PHYSX PhysX P1 128MB GDDR3 PCI AGEIA /ASUS/ netto:44 690 btto: 53 628 -
ftc
nagyúr
válasz
horvathkrisz #517 üzenetére
Rise of Nations: Rise of Legends (Patch)
Rail Simulator
na zekbe mi a turonak ilyen támogatás?az elsőben szebben fog omlania várfal?
a másodikban a vonat szebben fo fékezni? -
Májsztró
addikt
válasz
várnarancs #520 üzenetére
A többi gémmel az van akkor , hogy semmi , amiben nincsen meg a támogatása , az sztem nem is keresi , szal mondjuk Cod2-be nem lesz olyan hogy átmész egy 19187264-dik dimenzióba és látod a golyót ahogyan az ablak párkányról a szalagkorlátnak nekipattanva a pálya túlfelén lévő embert fejbelövöd !
-
várnarancs
addikt
válasz
horvathkrisz #519 üzenetére
60k. Hát nemtom h megéri-e. Mert támogat egy adag game-t de nemtom h a többihez hogy viszonyul. Meg az a gond, hogy beszerzhetetlen és gondolom nincsen hozzá jó kis driver meg stb.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
várnarancs #518 üzenetére
Sajna én sem tudom hol lehet kapni, amúgy az ára kb 60ezer...
-
várnarancs
addikt
válasz
horvathkrisz #517 üzenetére
És hol lehet kapni? Mert nem sok helyen van sztem! És én eddig még nem is láttam! i hogy vagytok vele?
-
horvathkrisz
addikt
Ezeket támogatja eddig:
Bet on Soldier: Blood Of Sahara
Bet on Soldier: Blood Sport (Patch)
CellFactor: Combat Training
City of Villains (Patch)
Dark Physics
Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter
És ezeket pedig később:
2 Days to Vegas
Alpha Prime Black
Auto Assault (Patch)
Bet On Soldier: Blackout Saigon
CellFactor: Revolution
Crazy Machines 2
Eye of the Storm
Fallen Earth
Frozen Systems
Heavy Rain
Infernal
Joint Task Force (Patch)
Monster Madness
Project Entropia (Patch)
Rail Simulator
Rise of Nations: Rise of Legends (Patch)
Sacred II
Sovereign Symphony
Stoked Rider: Alaska Alien
Switchball
Tank Killer
Unreal Tournament 2007
Vanguard: Saga of Heroes
Warhammer Online -
-
Volkov
senior tag
Amennyit eddig próbáltam, nekem bejött amit a Cellfaktorban láttam. A Demo tetszik nagyon, csak sajna nincs túlságosan optimalizálva, megeszi a gépet (3500+ A64 meg 7900GT) Várom a full játékot, kiváncsi leszek az mien lesz. Föleg a szövet effekt durva
A Ghost Recon meg ugye járt hozzá. Ezt nem kell ecsetelni, egyszerüen jóóó
Én látok benne fantáziát, csak kéne még jópár program ami kihasználja a kari képességeit. (Unreal 2007csak lenne már itt..)
Ez a kari BFG, még a BNV-ről van, amugy a [link] -n fent van a boltok listája ahol meg lehet venni. (pl: tts-kft)
Ha van vmi konkrét kérdés, vagy van vmi játék amit érdemes kipróbálni, írjatok -
SEMTEX
senior tag
válasz
horvathkrisz #513 üzenetére
Nem tudom, valami haverjától szerezte.
Délután, ha minden igaz nálam lesz, és letesztelem -
Volkov
senior tag
hali!
most épp nálam is csücsül egy ien kari a gépben szintén kipróbálás céljából
bár nem asus, hanem BFG.
mien progikkal érdemes kipróbálni?
én még nem nagyon szórakoztam vele, GR Ad.Warfighter, meg Cellfaktor demo, oszt jóvan.
Mit érdemes kipróbáni még rajta? -
SEMTEX
senior tag
válasz
horvathkrisz #509 üzenetére
Jaja, unokatestvérem szerezte, de ő annyira nem ért a számítógépekhez, csak megvette az alkatrészeket
Én meg összedobom neki a konfigot honap, és persze az enyémet is..
A gépéért vasárnap jön, addig meg letesztelem azt a kis kártyát -
SEMTEX
senior tag
Amúgy a PH-n árulnak ilyen kártyákat 60K-ért
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest