Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
válasz
Komplikato #483 üzenetére
Ez mi
Több PPU-t -
#gab_
őstag
válasz
Komplikato #488 üzenetére
'' Ageia can use more than one card - Doubly, triple, quad your physics?''
ehh -
Yushchenko
őstag
válasz
Komplikato #485 üzenetére
áhhh, el kell mennie kétmagos procin. 4 magos kicsit drága lesz ahhoz, hogy lecseréljem a kis c2d-mat. Meg nme lenne az nekik nagy üzlet, hogyha csak PPU-val menne, mert nem lenne sokmindenkinek. Na mind1...
-
eXodus
őstag
válasz
Komplikato #451 üzenetére
Természetesen már régen kipróbáltam....
Csak azt írtam h ezek a plusz efektek (folyadék szim., zászló,stb)-el hogyan menne szoftveres modban.
Mert nem összehasonlítás így ppu-val és annélkül. -
FireGL
aktív tag
válasz
Komplikato #438 üzenetére
Főleg hogy nem kell jópénzért külön célhardvert venni, hanem elég a GPU AI / fizikához egy X1600pro.
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #437 üzenetére
Megjegyzem az ATI féle X1000-es A.I. demo sokkal meggyőzöbb volt, mint amiket ők alkottak.
-
Gabás
addikt
válasz
Komplikato #416 üzenetére
és minek örültek meg annyira mindketten?
-
bagyulajuve
addikt
válasz
Komplikato #373 üzenetére
és a teljes játék vajon igényelni fogja a fizikai gyosírtót?
[Szerkesztve] -
bLL^
senior tag
válasz
Komplikato #375 üzenetére
Az a Cellfactoros video nagyonállat.
-
Frigo
őstag
válasz
Komplikato #361 üzenetére
Gondolom SLI-re meg Crossfire-re gondoltak .
-
morfondőr
addikt
válasz
Komplikato #353 üzenetére
Szia!
Természetesen véletlenül sem lehet azt állítani, hogy haszontalan lenne egy ilyen kártya. Én csak azt vettem észre (saját vélemény!) hogy nem éri meg feltétlenül azt az összeget, amit kérnek érte, mert így is bőven élvezhető a játék. Szebb a kártyával, de sajnos sokaknak megfizethetetlen. Én is beruháznék egy ilyenbe, ha sokkal olcsóbb volna! -
Xelo
addikt
válasz
Komplikato #337 üzenetére
csak poénkodtam természetesen
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #334 üzenetére
Az a vilag megszunt mar reg, ahol pusztan az innovacio volt a lenyeges, EPIC nem joszantabol tamogatja az AGEIA megoldasat, mint ahogy mas cegek se.
Orosz-ukran fejlesztok lehet futoszalagon gyartjak a jatekokat, de azok nem sok sikert ernek el, az nem fog az AGEIA elterjedesehez vezetni ha 15 orosz-ukran jatekbol eladnak annyit, mint egy darab EA jatekbol.
M$-Sony paros ok lesznek a merleg nyelve, es mivel tamogatjak az AGEIA megoldasat egyelore, igy lehet jovoje, de ezek meg olyan cegek, hogy hamar velemenyt valtanak ha jobb uzletet latnak masban.
Majd az ido eldonti eletkepes-e ez a megoldas, igy elso nekifutasra nem estem hanyat attol amit lattam a videon a ghost recon 3-bol PhysX kartyaval, messze van a gyakorlatban a fizikai gyorsitas latvanya, az eddig AGEIA altal mutogatott videoktol.
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
válasz
Komplikato #312 üzenetére
GR3?
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #303 üzenetére
Azért az a video (Dual Core HT-s P4 proci vs PhysX) elég súlyosan néz ki.
Na persze nem tudhatom nem e csaltak, hogy a magok 80%+ terheléssel menjenek csak, de a full terhelés mellett is vagy 10x lasabb volt a 2x2 virtuális magjával. -
lolee
tag
válasz
Komplikato #297 üzenetére
Magát az engine-t a proci hajtja alapesetben, tedd fel a drivert az tartalmazza az enginet is, lehet futtatni a tesztet!
[link]
Csak megemlitenék a honlapon ha a a crytek is spanba van velük... -
lolee
tag
válasz
Komplikato #185 üzenetére
Remélem nem a graf kárára megy a hw-sw téma.
A rise of legends támogatja??? -
Robaj
addikt
válasz
Komplikato #185 üzenetére
Pl ember nem olvad bele a dombba, nem 5 felé röpül a szétlőtt ellen ''tank, autó'' vagy mifene van benne
(gépe)
-
GERI_666
tag
válasz
Komplikato #179 üzenetére
ha tömörítesz, akkor a processzort kell megkérned hogy csomagolja ki. Vagyis úgy, hogy értelmes legyen a procihasználat (amit épp ki szerettünk volna küszöbölni
) ilyen adatok esetében max 4-5%.
-
Robaj
addikt
válasz
Komplikato #145 üzenetére
$275 hmmm én többre számoltam, induló árnak nem is rossz. (300-400 közé vártam olyan 349-399 körül)
[Szerkesztve] -
GERI_666
tag
válasz
Komplikato #132 üzenetére
Ez nem igaz, hogy a videókártyának proci kell. Mégis miért kéne neki? A proci órajele nem befolyásolja a videókártya működési sebességét. Esetleg a játék cpu limitált, vagy maga a driver. A videókártya gpu órajale, és mag órajele is teljesen független a processzor órajelétől, következésképpen nem is befolyásolhatja a renderelés sebességét, semmi esetre sem. A játékok során nem csak a grafikát kell számolni, hanem a fentebb már említett AI-t, fizikát, procinak futtatni az esetleges realtime szkript fordítót, kezelni az i/o műveleteket, stb. Ennek semmi köze sincs a videóteljesítményhez.
Be kell menni reklamálni a zatihoz hogy optimizálják a drivert kisebb processzorra, vagy a játékfejlesztőkhöz kell bemenni asztalt verni hogy ne CPU limitesek legyenek a játékok, hanem VGA limitesek. A lényeg, hogy jó erősen kell csapkodni -
GERI_666
tag
válasz
Komplikato #127 üzenetére
én emléxem a Renditionra, és a GLquake körülihuzavonára
Amúgy így is ugyanúgy a CPU-nak kell kitolni az adatokat a kártyra, mind eddíg. El kell juttatni a kártyának, aztán visszahúzni, aztán a gpu-nak eljuttatni, stb stb stb.
Ez nem igaz - a részecskékre -
már hogyne lenne igaz? Egy átlagos mai processzor 2-3 Ghz-n üzemel. 2,5x1024x1024x1024 hz. Persze nem 1 hz alatt van meg egy művelet kiértékelése, de nem sok kell hozzá. Ezt akárhogy is számolom, bőven elég párszázezer részecskéhez párszáz fps-en -
Badb0y
addikt
válasz
Komplikato #124 üzenetére
Ne félj nem fog. Akit érdekel ez a dolog, biztos elmentette már.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Komplikato #114 üzenetére
És a SATA által nyújtott elméleti maximális sávszélességet mikor használod ki. A mostani vinyók túl lassúak ahhoz.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Komplikato #104 üzenetére
''Nyilvánvalóan a PCIE még nem annyira elterjedt''
Szerintem meg a célközönség (hardcore gamerek) 90%-os az PCI-E elterjedtsége. -
MegalodonS
őstag
válasz
Komplikato #97 üzenetére
Addig fikazzak az emberek mig nem lessz szukseguk ra!
Utana itt sirnak majd a PH-n ''Valaki nem tud egy ilyet szerezni nekem mert meg is csak jo ez a valami'' -
MegalodonS
őstag
válasz
Komplikato #95 üzenetére
Ez a kartya viszont elerheto aron van azert, mivel 200 Font az indulo ara!
-
Lala77
tag
válasz
Komplikato #88 üzenetére
Ez a demonstráció nekem kicsit sántít. Nem hiszem hogy máshogy kéne működnie a programban annak ha ugyanúgy meglősz egy teherautót, a fizikai gyorsító nélküliben nekem úgy tűnik mintha nem robbantaná rendesen fel...
nem értek közelebbről a 3dhez de inkább vmi lod-jellegű dolgot tudok elképzelni, fizikai gyorsítóval 27000 darabra szakad a teherautó, anélkül csak 180-ra... ennek vhogy így kéne működnie.. szerintem. (mint egyszeri felhasználó)
Elhiszem hogy sokat gyorsít a fizikai számításokon, meg nagyon emlegetik hogy massively parallel, szóval lehet egyszerre többszáz adattal képes párhuzamosan dolgozni, csak valaki lássa el adattal, és a választ is ki tudja pumpálni magából.(PCI csatoló elég lenne ehhez??) Ha ezt megoldották akkor el tudom képzelni hogy hasonló ugrás, hogy mint a 3dgyorsító volt anno, élethűbb interaktívabb fizikai modellek, stb.
Majd gondolom idővel kiderül mi lesz a dolog sorsa, gondolom 1-2 éven belül mindegyik nagyobb játékkészítő elkészíti az ezt is rendesen kihasználó engine-jeit.
Kérdés mennyire lesz itt is az, mint videókártyáknál, hogy gyengébb chip, erősebb chip, több/gyorsabb ram, stb. Mennyire skálázható/gyorsítható, mennyire a technológiai határokon lébecolnak a jelenlegi chipekben..
Na és kérdés hogy mennyire tud olcsó lenni... ha 10ezer Ft, akkor bárki vesz a vidkártyája mellé egyet.. bár annyiért úgyse adják
Ha belegondolok, hogy 10-12 éve még sehol sem volt a 3dgyorsítás, és 300-400ezer Ft volt egy cd-író...
Már csak a holografikus kivetítő hiányzik ezután -
GERI_666
tag
válasz
Komplikato #88 üzenetére
lol ember te beteg vagy. Hol a fenébe kell ehhez fizikai gyorsítás?
A füsthöz meg a széttrobbanó darabokhoz? Hmm? Sima gltransalatef helyett kártyába be, kártyával megszámoltatás, kártyából ki, grafikus kártyának el metódus lesz, amiről azt állítod hogy gyorsabb? Gondolkodjunk már vazze -
GERI_666
tag
válasz
Komplikato #81 üzenetére
Jézusom ezeket a baromságokat te elhiszed? Ne légy már ilyen hiszékeny, könyörgöm!
Ha azt írom neked hogy csinálunk a pincében egy egérkurzormozgatás gyorsító kártyát saját API-val, megveszed?Vagy megvárod amíg az egérkurzormozgatásgyorsítást már az új nVidia GPU is támogatni fogja hardveresen?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Komplikato #86 üzenetére
De lehet, hogy fölé...
Ráadásul ez szvsz nem olyan egyszerű, mint a grafikánál. Ott, ha a géped nem tud ilyen meg olyan funkciót, akkor lejjebb veszed a felbontást, vagy kinyomod az élsimítást.
Szvsz nincs olyan, hogy ha van kártyád akkor szét tudod lőni a tárgyakat, ha meg nincs, akkor csak egy koszfoltot tesz rá a játék. -> A játékok csak annyi fizikával fognak dolgozni, hogy fokozatbeli különbség legyen a PhysX kártyás és a kártya nélküli játék között. -> Akár tud 1000x-es teljesítményt, akár nem nem lesz szükség, még 10x teljesítményre sem egy darabig. -
Foglalt név
addikt
válasz
Komplikato #81 üzenetére
A gpu is eléggé célhardware. Az új ati-k felépítése pedig eléggé a számolás orientált.(lehet, hogy nem véletlenül) Én a helyedben várnék 1-2 tesztet, mielött leírom ezt a megoldást
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- GTA VI
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest