- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
newDesigner
csendes tag
válasz
degumentes #1649 üzenetére
Három dologra van szükség a tweak-hez.
1: A lehető legfrissebb Ageia driverre. Dell R16972 (Ageia PhysX v. 7.06.26)(Dell ftp) Én ezt használtam, de elméletileg létezik egy v. 7.11.13 ss is, ami ismereteim szerint a legfrissebb.
2: A 8.09.04 nVIDIA ss (Official nVIDIA download site)-re
3: A legfrissebb Nvidia PhysX ss-re. 285.27 nV dd (Official Nvidia download site), ami kicsomagolás után tartakmazza a PhysX 9.11.0621 ss-t (Physxfiles.com).
Ha ezek megvannak, a teendő a következő:
- Töröld a meglévő PhysX telepítést.
- Telepítsd az Ageia PhysX meghajtót.
- Most menj a C: \ Program Files \ AGEIA Technologies mappába. (vagy C: \ Program Files (x86) \ AGEIA Technologies, ha 64 bites a rendszer.)
- Másold a bin mappát.
- Hozz létre egy új mappát máshol a rendszerben.
- Nevezd át az új mappát AGEIA Technologies-ra.
- Illeszd be a bin mappát, az újonnan létrehozott AGEIA Technologies mappába.
- Most telepítsd az Nvidia PhysX 8.09.04 meghajtót.
- Vissza a C: \ Program Files \ AGEIA Technologies mappába.
- Másolj mindent, ami az AGEIA Technologies mappában van.
- Illeszd be a másolt fájlokat, az általad létrehozott AGEIA Technologies mappába.
- Most menj a C: \ Windows \ System32 (és, ha 64 bites a rendszer C: \ Windows \ SysWOW64), majd másold a nevükben a "PhysX" szót tartalmazó fájlokat.
- Hozz létre egy új mappát a saját AGEIA Technologies mappádban, majd nevezd át Windows-ra.
- Hozz benne létre egy új mappát, majd nevezd át System32-re (ha 64 bites a rendszer, hozz létre még egy mappát és nevezd át SysWOW64-re)
- Most illeszd be a fájlokat a System32-be (és a SysWOW64-be, ha 64 bites a rendszer)
- Most menj vissza a C: \ Windows \ System32 \ Drivers mappába, majd másold a PhysX.sys fájlt. (PhysX64.sys ha 64 bites a rendszer)
- Most illeszd be az általad létrehozott System32 mappában létrehozott Drivers mappába a .sys fájlt.
- Most vissza a C: \ Windows \ System32 (vagy C: \ Windows \ SysWOW64, ha 64 bites a renszer) és keresd meg az AGEIA mappát. Másold át a saját AGEIA Technologies \ Windows \ System32 (vagy AGEIA Technologies \ Windows \ SysWOW64, ha 64 bites a renszer) mappába.
- Most telepítsd a legújabb Nvidia PhysX 9.11.0621 meghajtót, vagy újabbat.
- Miután a telepítés befejeződött, menj a C: \ Program Files \ NVIDIA Corporation \ PhysX \ Engine mappába (C: \ Program Files (x86) \ NVIDIA Corporation \ PhysX \ Engine ha 64 bites a rendszer) és másolj mindent amit a mappa tartalmaz.
- Most hozz létre egy Backup mappát és illeszd be a mappákat és a fájlokat.
- Most másold a saját AGEIA Technologies mappád teljes tartalmát Windows mappa kivételével, majd illeszd be a C: \ Program Files \ NVIDIA Corporation \ PhysX \ Engine mappába (C: \ Program Files (x86) \ NVIDIA Corporation \ PhysX \ Engine, ha 64 bites a rendszer). Írj felül mindent.
- Most vissza a saját AGEIA Technologies \ Windows mappához és azt másold, utánna pedig illeszd be a C:\-be. Írd felül a mappát.Ezzel kész a tweak. Konfigurálni a C: \ Windows \ System32 \ PhysXCplUI.exe (vagy C: \ Windows \ SysWOW64 \ PhysXCplUI.exe ha 64 bites a rendszer) futtatásával lehet. Érdemes parancsikont létrehozni az asztalra.
Ha CPU-val, vagy nVidia kártyával akarjuk a PhysX-et számoltatni, akkor állítsuk vissza a Backup mappából az eredeti fájlokat, esetleg kapcsoljuk ki a PhysX kártyát a Nvidia Control Panel-en.
A leírás eme topik első post-ja alapján készült. Köszönet érte mohawkade-nek, aki a szerzője a leírásnak.
-
degumentes
tag
válasz
newDesigner #1648 üzenetére
Írd le, hogy hogyan csinálta,d mert nekem a google fordító alapján nem jött át
De azt próbáld ki, hogy tényleg egy e physx pl a metró 2033 vagy a mafia 2- be
-
newDesigner
csendes tag
válasz
degumentes #1641 üzenetére
-
batman777
aktív tag
Sziasztok.
Én most próbáltam ki a Gothic 3 programot, a hátlapján Ageia Physx logo van, de a programban nem sok effektet használnak. A ruha boritások sem lengnek a szélben, a viz sem úgy folyik, mint ahogyan a Physx azt csinálná. A tűz sem olyan.
Igazság szerint nem is vettem észre, hogy valami igazán Physx-es lenne ebben a programban.
Üdv. -
newDesigner
csendes tag
válasz
Hi degumentes!
Köszönöm a dll csomagot.
Enélkül nem működne a PPU a Shift 2 feltelepítése után. Persze vissza kellett telepíteni a legutolsó kompatibilis drivert is. Így viszont megy a Shift 2 is.
-
batman777
aktív tag
válasz
Érdekes lehet.
-
degumentes
tag
Ezt próbálta már valaki???
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1632 üzenetére
Jó ötlet ! Én is kipróbáltam, de nvidia physx-el és nekem lefagyott win7 alatt egy ponton a progi. Gyári DVD-m van, és mégis. Úgyhogy XP alatt fogom ezt is végig vinni egyszer.
Az egyik jó hir az, hogy most már nagyon olcsón meg lehet venni az Ageia és az Nvidia Physx logós progikat ( más tesco, metro, spar is árulja őket budget áron ).
Legalább ennyi előnye van annak, hogy elment 1-2 év és már nem támogatják az Ageia physx kártyákat az új driverek. -
batman777
aktív tag
válasz
Törzsúr #1631 üzenetére
A 2. gépedbe is kiváló lesz, csak a VGA-d egy kicsit kevésnek tűnik, bár felbontás kérdése az egész. Az Ageia meg az effekteket rárakja igy is ugyis, csak egyik magodat terheli minimális fokban.
Sok programhoz az XP jobb, mint a win7. Még nem 1000%-os a rendszer, talán majd sp2 után az lesz, de még most is van 2-3 progim, ami meg sem nyikkanik win7 alatt.
A hangkártya problémákról meg nem is beszélek.Én azt sajnálom, hogy az ageia kártya által gyorsitott effekteket elig használják az nvidia physx logoval ellátott programokban manapság. Ageia idején irt programokban volt effekt bőven, most meg keresni kell, hogy "na ott láttam egyet, az a zászló mintha physx-es lenne". Pedig nagyon sokat dobna egy játékon, nem a textura a minden.
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1630 üzenetére
A GRAW2-őt elvileg lehet, ha van hozzá aktiv szerver.
Én netten nem játszok, emiatt nem tudom. Single player játékos vagyok inkább.A warmonger is tényleg jó, televan ageia effektekkel és igy is elég gyors, pörgős kisebb gépen is. Az UT3-ban meg állati a falbontás.
-
degumentes
tag
Lehet holnap felteszem a Mirror's Edge-et megint csak most végig is játszom
-
Törzsúr
senior tag
válasz
batman777 #1628 üzenetére
Igen. A GRAW2-t én is kipróbáltam vele annó! Viszont nekem nem igazán jött be a játék sajnos.
Épül most egy másik gép is itt mellettem, majd abba beleteszem!
(Q6400ES, 4GB geil 1333, 6450 512+ Ageia PhysX)
Erre XP-t tervezek! Aztán lehet visszatérek!!!Kár ,hogy az nvidia kezébe került a dolog!
-
degumentes
tag
válasz
batman777 #1629 üzenetére
Nekem is a gépbe van benne csak mostanában nem nagyon volt időm játszani
de elfér a gépbe majd lehet veszek egy nv-t is mellé! Én az UT3-al akartam volna neten játszani a physx-es pályákat de sajnos azokat nem lehet, a Warmonger-hez nem találok servert pedig az is jó lenne
A GRAW2-t neten lehet tolni?
-
batman777
aktív tag
válasz
degumentes #1621 üzenetére
Ezek szerint 3 legény maradt talpon a harctéren.
Örülök, hogy köztetek lehetek. -
batman777
aktív tag
válasz
Törzsúr #1620 üzenetére
Szia.
Igen, én még használom. A régi progikkal ez a legjobb. GRAW2 etalon nálam.
A legújabb Nvidia drivert felraktam nvidia Physx nélkül, aztán feltelepitettem a régi Ageia drivert. Igy is megy szépen. Van 2 wincsim, az egyiken XP van ageia driverrrel, a másikon Windows 7 nvidia physx driverrel.
Bár eddig nekem az az érzésem, hogy játékok alatt az nvidia physx kicsit visszafogja a teljesitményét, mig ageia driver alatt nagyon erős physx effektek láthatóak. Persze ez szubjektiv dolog.Én sem adnám el, inkább használom. Vizhűtés is rajta van.
Jó kis kártya, az biztos. -
Törzsúr
senior tag
Összekötni nem kell.
Mellé rakod egy másik PCI-E slotba a kártyát. annak is felrakod a driverét, és driveren belül kiválasztod ,hogy Ő csak PhysX-et számoljon.
Utána átmész a másik VGA (jelen esetben GTX 460) driverébe és ott meg beállítod ,hogy csak textura számítást végezzen! -
x_o_n
veterán
válasz
degumentes #1621 üzenetére
mennyit számit kb?egy 460gtx mellé érdemes?
-
Törzsúr
senior tag
Nekem is megvan!
-
batman777
aktív tag
Üdvözletem !
Kinek van még meg az Ageia kártyája?
Nekem még megvan ! -
HornedReaper
senior tag
Van egy eladó PCI-Express-es MSI Ageia PhysX kártyám, ha valakit érdekel! Tökéletesen működik! Írjatok privit!
-
szemtelen
tag
válasz
fenergie84 #1615 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam, ott bogarászok.
-
szemtelen
tag
Üdv!
Most láttam meg ezt a topicot, már többször hallottam arról h Ati mellé kicsi Nv kártya a fizika miatt, azt hittem szívatnak. Most látom h megy és működik, de nem igazán értem. Nekem van egy sli/cfes alaplapom, abba bele nyomok egy 6870et és mellé teszek egy 450et és akkor mi történik? A monitor kábel marad a 6870en, és mivel kötöm össze a két kártyát? Vagy mit kell tennem h működjön, a másik látom szoftveresen is elég jól meg kell küzdeni , de nem vagyok programozó, lehet felejtős? -
xxxxxxxxx
tag
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
degumentes #1610 üzenetére
Ghost Recon Advanced Warfighter 2 ben nem engedi feljebb venni a fizixet normálnál feljebb..
Tudtok rá valami orvoslást? -
xxxxxxxxx
tag
válasz
degumentes #1608 üzenetére
Akkor azt mondod hogy ageia kártya között nincs külömbség.. mert nekem úgy jött le hogy van különbség kártyák között..
Ha hibrid rendszered van és egy 8600GT kari és egy mostani nvidia csucsmodel 480gtx talán akkor az ugyan az..?Jah amúgy cell factorban nagyon jó a fizix
-
xxxxxxxxx
tag
Szevasztok! Nekem is van egy BFG fizix valamilyen 100 as kártyám megcsináltam amit mondtatok. És nálam mükszik a dolog. De mintha kevs lenne.. vagyis speciál az UT3 phisyx modjában 1ik pályán olyan gyengusnak mutatkozik a kártya teljesítménye. lehet mit csinálni vele?
-
fenergie84
addikt
válasz
degumentes #1605 üzenetére
Közben én is rájöttem, hogy nem ide kellett volna írnom, így írtam a másikba is
Azt tudom, hogy itthon nem lesz csak külföldiából...
Amúgy köszönöm válaszod -
degumentes
tag
válasz
fenergie84 #1604 üzenetére
Szerintem elegendő a sávszélesség az 1x-nek, bár nem rég volt egy vita erről a dologról az Nvidia physx fórumba! A másik dolog még az itthoni physxes társadalom ne próbálta még ki ezt a fajta eljárást, szóval mindenki csak találgat és nem is biztos az se, hogy itthon kapsz ilyen riser kártyát, de az ebay-en biztos van.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Leadtek 8800GT-hez, nagyon jutányos áron.
Megfordult a fejemben, hogy fizikáztatásra fogom, igen ám, de csak egy PCI-e 16x csatim van, abban meg ott ül az MSI 5770-n.
Olvasgattam és láttam itt is, hogy létezik olyan riser card ami PCI-e 1x csatiba dugható és bele megy a VGA. Azt vágom, hogy a sebessége marad 1x-s, de ez mennyire fogja vissza a karit?
Érdemes ezzel foglalkoznom és esetleg vennem valahonnan ilyen karit, vagy sem?
Előre is köszönöm a válaszotokat!Üdv
-
seawolf570
aktív tag
Igen, ez volt az érzésem az első pillanattól kezdve, amikor kipróbáltam a Mafia 2-ben. Miután great66 elmondta, hogy csak Physx alatt megy a venti, akkor már biztos is voltam a dologban. Sajnos ez van, pedig biztos jól teljesítene, mivel a ruhaszimulációt a CPU számolja.
Az Nvidia bekaphatja. Ezek után az Ageia megy a vitrinbe, és a helyére egy GT240 fog kerülni idővel. -
degumentes
tag
Nem használja a ppu-t a Metro 2033 és a Mafia 2! Az Nvidia az SDK v2.8.3 nem tette kompatibilissé visszafele, sajnos ez van keresgetek az interneten hátha találok valamit, de nem sok esélyt látok a dologra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos autók - motorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest